Dodaj do ulubionych

7 Gimnazjum - szkoła dla bandytów?

27.09.10, 14:55
Wróciłam właśnie z urlopu, a tu na wrocławskim Kozanowie przywitał mnie bandycki mural kiboli WKS, namalowany, jak gdyby nigdy nic, na ścianie 7 gimnazjum.

Chciałabym zainteresować redakcje sprawą jak również dowiedzieć się czy władze szkoły mają z muralem cokolwiek wspólnego? Jeżeli tak to może zainteresować powinno się także kuratorium? Nie wyobrażam sobie żeby jakakolwiek szkoła mogła tolerować na swoich murach podobne symbole ciemnoty, przemocy i zbydlęcenia, i to jeszcze w tak bezczelnej formie.

Przypomnę też że w przeszłości społeczny protest wrocławian, połączony z działaniami dziennikarzy pozwolił pozbyć się podobnej maszkary ze szkolnego budynku przy Placu Dominikańskim.

Kibolski mural na szkole jest przekroczeniem wszelkich możliwych granic, ale temat się na nim nie kończy. Chodzi o nasze miasto, które coraz częściej szpecone jest podobnymi wypocinami emocjonalnych kalek spod znaku WKS. Nie pozwólmy żeby o wyglądzie naszych ulic decydowała zaćpana dresiarska hołota. Nie dajmy sobie wmówić że rynsztok to coś normalnego.
Obserwuj wątek
    • umciaciarumcia żyjemy w paradygmacie piłki nożnej 27.09.10, 15:02

• Gość: as Re: 7 Gimnazjum - szkoła dla bandytów? IP: *.xdsl.centertel.pl 27.09.10, 15:24
      No jasne niech będzie zdewastowany, brudny i obszczany mur, z napisami "żydzi won" "jp 100%" czy "kocham jolkę".
      Tylko nie pisz, że lepsza będzie biała ściana - taka nie wytrzyma jednej nocy czysta.

Poza tym... jak mural może być bandycki ?
    • Gość: Buraczek Re: 7 Gimnazjum - szkoła dla bandytów? IP: 91.192.165.* 28.09.10, 06:25
      Wy wrocławiaczki to ciemniaczki i pustaczki...ja pochodzę z podkarpackiej wsi i wiem więcej na ten temat...
      Radzę przeczytać sobie na temat powstania dzieci które zabijają: Tekst linka
    • Gość: angrusz1 Re: 7 Gimnazjum - szkoła dla bandytów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 09:18
      Do lolalita :

Piszesz " zaćpana dresiarska hołota ".

Tak , tacy ludzie nadają ton, narzucają warunki działania szkołe . A szkoła i nauczyciele są bezradni , praktycznie bezradni , bo w przeciwnym razie dyrektorzy szkół musieliby pilnować szkoły 24 godziny na dobę , w dodatku uzbrojeni .

Szkoła coraz bardziej jest bezbronna .
      Bezbronna , bo ją rozbroili "spece " od oświaty , " michnikowscy spece " , ci od praw ucznia , od bezstresowego wychowania , ci którzy narzucają ton w tzw Głosie Cadyka .
    • Gość: wesoły Wrocław Re: 7 Gimnazjum - szkoła dla bandytów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 10:43
      Gazeta, zgodnie z wytycznymi, popiera teraz takie "muralia", a WKS jest oczkiem w głowie naszego PRezydenta (przynajmniej do Euro 2012).

A ten potworek oświatowy, jakim są gimnazja, sam w sobie jest bandytogenny.
    • Gość: angrusz1 Dopóki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 09:20
      oświatą będą rządzić lewacy i liberałowie , to takie sytuacje będą częste :

olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,8438324,Demolka_w_gimnazjum__a_uczniowie_sie_ciesza.html
      Cała oświata jest opanowana - dyrektorzy i kuratoria - przez tych ludzi od tzw praw ucznia a reszta boi się mieć odmienne zdanie , głośno wypowiedziane .
      • angrusz1 Patologia ? 04.10.10, 10:20
        Owszem czasem ale zwykle nie .

Oto fragment artykułu z tygodnika Niedziela Nr 40 -2010 o rodzinie sławnych muzyków z zespołu Skaldowie :

" Bogumił < syn Jacka Zielińskiego tak wspomina > nazywa swojego tatę ostoją łagodności . To mama była bardziej surowa . Na zawiasie drzwi kuchennych wisiał pas .
        - Ja < Bogumił > chyba codziennie tym pasem obrywałem .
        ...
        - A ja < Bogumił > grzeczny nie byłem ... przyznaje Bogumił "

A więc takie narzędzie , takie jak pas , może być dobrym i skutecznym narzędziem wychowawczym .
        Ale w kochającej się rodzinie a nie patologicznej .
        Tak jak nóż w kuchni jest pożytecznym narzędziem a w ręku chuligana niebezpiecznym narzędziem zbrodni .

Ale lewacy i liberałowie czyli tzw postępacy narzucili tylko jedno rozumienie tzw kar cielesnych w tym szkolnych łap .
        Ale przecież nie musimy sobie dać tego narzucać .

Jak widać po rodzinie skaldowskiej ( Zielińskich ) nie była to rodzina patologiczna a dzieci wychowane dobrze .
        • tocqueville Re: Patologia ? 04.10.10, 22:09

bicie jest przejawem bezradności - czy rozwiązuje problem
          nie jestem przeciw przemocy w wychowaniu, nie da się jej czasem uniknąć, niemniej wieszanie pasa zawiasach czy codzienne bicie dzieci to jakiś sadyzm
          • Gość: angrusz1 Sprowadzanie dyskusji do absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 08:55
            Jak Toqueville "czy codzienne bicie dzieci to jakiś sadyzm " , to zwykły i częsty zabieg dyskusyjny by zbić argumenty przeciwnika ale ... ale nieuczciwy , bo nic nie ma związku z rzetelna dyskusją
    • czepialska Re: 7 Gimnazjum - szkoła dla bandytów? 29.09.10, 09:45
      To przecież tylko niewinny "vox populi".
      Zamiast się oburzać radzę przyzwyczaić się i zaakceptować to, że teraz obowiązują inne normy, a trendy w biznesie, polityce, gospodarce czy życiu społecznym wyznaczają zweryfikowani inaczej, uczciwi inaczej, kochający inaczej, myślący inaczej... I mają pełne prawa do swego krzyku oraz gwarancję całkowitej akceptacji... A wszystko to nazywa się demokracja. Po polsku...
    • Gość: kozanowczyk Re: 7 Gimnazjum - szkoła dla bandytów? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.10, 01:56
      Tak. Rzeczywiście napis "Legiony Wrocławia" i herb klubu piłkarskiego to objaw zezwierzęcenia i patologii. Przez wiele lat na ścianie widniały wulgarne hasła i afery nie było. A teraz ściana została nieco wyrównana, schludnie, równo pomalowana, za zgodą miasta, szkoły oraz osoby mieszkającej tam, bez jakichkolwiek obraźliwych, kontrowersyjnych haseł przez ludzi poświęcających swój czas i pieniądze, żeby działo się coś ciekawego i pozytywnego.

Trzeba było nie wracać z urlopu.
    • Gość: Jacek A te mi się podobają najbardziej :) IP: *.static.tvk.wroc.pl 09.10.10, 18:35
      images35.fotosik.pl/179/b3f109f8553e61be.jpg
      www.fanslask.pl/wp-content/uploads/2010/08/nieboD.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka