Dodaj do ulubionych

ŚLĄSK WROCŁAW nadal w EKSTRAKLASIE !!!

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 19:43
Oj sporo nerwów kosztował mnie ten sezon. Ale nadal jesteśmy w ekstraklasie.
Szkoda tylko, że nie obyło sie bez kupowania meczów (dam sobie odciąć rękę, że
przynajmniej 1 mecz Śląsk kupił). Śląsk utrzymał sie głównie dzięki układom w
lidze pod koniec sezonu, tzn "spółdzielni" kilku klubów, które zdecydowały sie
spuścić z ekstraklasy: Orlen Płock (pewnie za te ciągłe podwyżki paliwa - ha,
ha, ha) i najbiedniejszy klub w lidze - radzionkowski Ruch. Trochę szkoda mi
tego klubu, bo to był taki bardzo rodzinny klub, na mecze którego przychodziło
niemakl całe miasteczko i ludzie naprawdę mocno przeżywali wyniki swojego
zespołu i byli dumni ze swoich pupili grających w ekstraklasie. No, ale
lepiejm, ze spadł Ruch, a nie Śląsk. MAM NADZIEJĘ, ZE DZIAŁACZE POSPŁACAJĄ
WSZYSTKIE DŁUGI, śLĄSK WYJDZIE FINANSOWO NA PROSTĄ, NIE BĘDZIE ŻADNEGO
SPROWADZANIA NOWYCH PIŁKARZY NA TZW "WAGONY", a gra zespołu będzie coraz
lepsza. Tego włąśnie życzę wszystkim działaczomi trenerom wrocławskiego
pierwszoligowca.
A co Wy sądzicie o tym włąśnie co zakończonym sezonie ligowym, grze , postawie
Ślaska oraz o tym co działo się w ostatnim czasie wokół ostatnich kolejek
ekstraklasy (spółdzielnie itd)???
Obserwuj wątek
    • Gość: Bresly Re: ŚLĄSK WROCŁAW nadal w EKSTRAKLASIE !!! IP: *.chem.ou.dk 14.06.01, 20:33
      Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Oj sporo nerwów kosztował mnie ten sezon. Ale nadal jesteśmy w ekstraklasie.
      > Szkoda tylko, że nie obyło sie bez kupowania meczów (dam sobie odciąć rękę, że
      > przynajmniej 1 mecz Śląsk kupił). Śląsk utrzymał sie głównie dzięki układom w
      > lidze pod koniec sezonu, tzn "spółdzielni" kilku klubów, które zdecydowały sie
      > spuścić z ekstraklasy: Orlen Płock (pewnie za te ciągłe podwyżki paliwa - ha,
      > ha, ha) i najbiedniejszy klub w lidze - radzionkowski Ruch. Trochę szkoda mi
      > tego klubu, bo to był taki bardzo rodzinny klub, na mecze którego przychodziło
      > niemakl całe miasteczko i ludzie naprawdę mocno przeżywali wyniki swojego
      > zespołu i byli dumni ze swoich pupili grających w ekstraklasie. No, ale
      > lepiejm, ze spadł Ruch, a nie Śląsk. MAM NADZIEJĘ, ZE DZIAŁACZE POSPŁACAJĄ
      > WSZYSTKIE DŁUGI, śLĄSK WYJDZIE FINANSOWO NA PROSTĄ, NIE BĘDZIE ŻADNEGO
      > SPROWADZANIA NOWYCH PIŁKARZY NA TZW "WAGONY", a gra zespołu będzie coraz
      > lepsza. Tego włąśnie życzę wszystkim działaczomi trenerom wrocławskiego
      > pierwszoligowca.
      > A co Wy sądzicie o tym włąśnie co zakończonym sezonie ligowym, grze , postawie
      > Ślaska oraz o tym co działo się w ostatnim czasie wokół ostatnich kolejek
      > ekstraklasy (spółdzielnie itd)???

Musze sie przyznac ze jedyna rzecza, ktorej nigdy we Wroclawiu nie lubilem to byl klub piki kopanej Slask. Jak
      jestem fanem Zeptera, tak tych nie lubie od czasu jak zdobyli mistrzostwo Polski. Byly wtedy okrutne (jak na owe
      czasy zadymy) pomiedzy kibolami Slaska a mojej Odry i jzu wtedy kibole WKS byly to mety lepszej klasy.
      Wlasciwie dobrze ze zostali w I lidze a Odra nie weszla, bedzie troche spokoju.
      A wogole to w pewnym sensie stosunki nadal jak za Dziurowicza. Moze by jakichs dzialaczy klubowych sprowadzic z
      Nigerii?

• Gość: Tverr Re: ŚLĄSK WROCŁAW nadal w EKSTRAKLASIE !!! IP: 195.205.47.* 14.06.01, 21:08
      nie slask kupil tylko wojcik(kasa misiu kasa) zalatwil :(((( niestety kosztem
      Stomilu ale bedzie dobrze baraze wygraja
      • Gość: Roberto Re: ŚLĄSK WROCŁAW nadal w EKSTRAKLASIE !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:03
        Gość portalu: Tverr napisał(a):

> nie slask kupil tylko wojcik(kasa misiu kasa) zalatwil :(((( niestety kosztem
        > Stomilu ale bedzie dobrze baraze wygraja

Tverr, myślisz że Wójcik sam kupował mecze? Nie wydaje mi się. Pieniądze na te
        kupowane mecze przecież ktoś musiał dać. Przecież Wójcik nie płacił za to z
        własnej kieszeni. Pozdrowienia!
        • Gość: Szef Re: ŚLĄSK WROCŁAW nadal w EKSTRAKLASIE !!! IP: 217.30.156.* 14.06.01, 23:49
          Z czego tu sie cieszyc? Przyszly sezon bedzie identyczny badz gorszy od
          obecnego. Dzialacze sa beznadziejni. Zarzekaja sie ze wszystkie dlugi uda im
          sie splacic jak tylko dostana pieniadze od canal+, a nie mowia slowem, ze w
          obecnym sezonie je rowniez dostali i przepierniczyli nabijajac takie dlugi ze
          nawet 2 canal+ im nie pomoga!!! Jeszcze lepiej bedzie jak wojsko sprzeda
          stadion jakiemus biznesmenowi i zrobi sobie z niego np hipermarket. A propos
          Wojcik robi wokol siebie otoczke ktory moze wiele. Byl juz taki jeden co to
          mogl wiele i lezy teraz w grobie (Debski). Dobrze sie stalo ze odszedl.
          • Gość: kiev Re: ŚLĄSK WROCŁAW nadal w EKSTRAKLASIE !!! IP: 64.124.150.* 15.06.01, 17:13
            Na razie nie ma sie co martwic. Zobaczymy, w jakim skladzie SLask bedzie gral w
            przyszlym roku. Na razie apeluje - NIE CHCIEJMY WIECEJ WIELKIEJ PILKI. Ta
            Wielka Pilka w Polsce konczy sie dlugami i nietrafionymni transferami. Pogon
            tez chciala szybko zrobic wielka druzyne i co? Zobaczycie, ze bedzie kandydatem
            do spdaku w przyszlym sezonie. A wielka pilka w LKS skonczyla sie spadkiem
            zaraz po zdobyciu mistrzostwa. DLaczego nie mozemy zbudowac sobie
            takiej „spokojnej” druzyny jak Zaglebie Lubin albo Ruch Chorzow? Czy ich
            pilkarze sa rzeczywiscie takimi wielkimi gwiazdami? Czemu wroclawscy pilkarze-
            Jawny, Filipczak, Jezierski, Stolarz sa chwilami posmiewiskiem nawet dla
            kibicow w „mlynie”? Czemu nie mozemy wychowac sobie pilkarzy jak Klimek,
            Grzybowski, Kryszalowicz czy Srutwa? Ostatnim wielkim pilkarzem (na polskie
            warunki) w Slasku byl Matysek (z Walbrzycha zreszta). Czemu Slask nie potrafi
            wychowac lub kupic tanio z prowincjonalnej druzyny a potem wypromowac dobrych
            pilkarzy?
            • Gość: hiszpan Re: ŚLĄSK WROCŁAW nadal w EKSTRAKLASIE !!! IP: 217.125.132.* 15.06.01, 17:35
              Przylaczajac sie do gratulacji za utrzymanie w ekstraklasie, chce przypomniec
              co zapowiadal prezes Cymanek przed sezonem. To byla prawdziwa propaganda
              sukcesu. Po drodze jednak zenujace decyzje m.in. transferowe i finansowe oraz
              zenujace wypowiedzi w mediach. Jeszcze przed wiosenna runda czytalem, ze celem
              jest 7 miejsce. a w najgorszym wypadku 10.
              Nie bede juz przypominal dzialanosci kogos tak niekompetentnego ja pan
              Fajbusiewicz. To on mowil przeciez, jeszcze jako menedzer, ze jedynym problemem
              przed meczami Slaska bedzie rozmiar zwyciestwa.
              Dobrze ze Slask sie utrzymal, bo futbolw tym miescie zawsze by i powinien byc,
              niestety, stan kasy i kompetencje takich ludzi jak Cymanek niedobrze wroza na
              przyszlosc.
              • Gość: hrabia Re: ŚLĄSK WROCŁAW nadal w EKSTRAKLASIE !!! IP: *.dtvk.tpnet.pl 16.06.01, 00:50
                Kto komu, i za ile ?
                • Gość: kibic Re: ŚLĄSK WROCŁAW nadal w EKSTRAKLASIE !!! IP: *.centertel.pl 16.06.01, 09:47
                  To bardzo dobrze ,że mamy Ślązeczka w pierwszej lidze.Jedno co mnie martwi to
                  działacze min.Cymanek.Tu potrzeba nowych ludzi!
                  • Gość: kurator Re: ŚLĄSK WROCŁAW nadal w EKSTRAKLASIE !!! IP: *.dtvk.tpnet.pl 19.06.01, 21:42
                    Jak chodze na Sląsk od 10? lat to nie pamietam tak slabego sezonu u siebie.
                    Jako ,ze jestem na kazdym meczu na murawie (he,he fucha noszowego to podstawa)
                    To widze z bliska zaangazowanie pilkarzy (i sedziow) w gre, i zdarzaly sie
                    niezle wyskoki i jednych i drugich. Ogolnie to Slask pieniedzy raczej na
                    kupowanie meczow w tym sezonie nie mial (moze wyskrobali cos na Dyskobolie) ale
                    dobrze ze ten sezon juz sie skonczyl i wreszcie paznokcie mi odrosna :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka