Dodaj do ulubionych

Prawdziwy ksiądz mordował na niby w uczniowskim...

• Gość: real525 piractwo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 12:54
      No bo co to znaczy, że ktoś sobie po prostu przegrał ten film i przesłał go dalej? Twórcy filmu śmiało teraz mogą zgłosić zawiadomienie o przestępstwie na urzędników i pstryczka w nos im dać ;-)
    • luxin Prawdziwy ksiądz mordował na niby w uczniowskim... 05.03.11, 10:26
      Będąc w klasie maturalnej miałem lekcje religii z ks. Dosiem, od tamtego czasu minęło przeszło 10 lat, a ja do tej pory nie spotkałem księdza, któy miałby takie podejście do drugiego człowieka. Wtedy byłem zbuntowanym metalowcem, słuchającym Kata, Behemotha itp., a mimo to, zaciekawiło mnie, co ma do powiedzenia ks. Krzysztof, a nawet chętnie go słuchałem. Zanim pojawił się w naszej szkole, na religię przychodziło się odpisać zadanie domowe, ewentualnie bywali na niej ci, którzy dojeżdżali z okolicznych miejscowości i nie mieli co z sobą zrobić, bo czekali na transport. Reszta - nie przychodziła, bo i po co? Wystarczyło kilka lekcji z ks. Krzysztofem i nagle okazało się, że frekwencja skoczyła do prawie 100% - cud jakiś!? Żaden cud, po prostu ksiądz, któy potrafił (i z tego co przeczytałem - dalej potrafi) zrozumieć i zainteresować młodzież. Razem z nim przygotowaliśmy czadową - rockową wigilię szkolną.
      Dziwi mnie to, że władze kościelne strzelają sobie po kolanach piętnując księdza Dosia, ale cóż - jednostki które śmią wychylić się z szeregu zawsze mają pod górkę. Mam tylko nadzieję, że ks. Krzysztof nie przestanie się wychylać i za to trzymam kciuki.
    • zbylbyt Prawdziwy ksiądz mordował na niby w uczniowskim... 05.03.11, 12:27
      O co ta cała awantura! A może to film oskarowy. Cała heca ośmiesza tych wszystkich przeciwników. Gdyby twórcą filmu był Wajda, Polański, Skolimowski to wszyscy piali by z zachwytu. A że to "jakiś " ( przepraszam za jakiś) amator to należ go tępić. Życzę twórcy filmu sukcesów w filmie i dobrego pomysłu, by w przyszłości obśmiać tych niedorobionych krytyków (sic)
    • piegrza Re: Prawdziwy ksiądz mordował na niby w uczniowsk 06.03.11, 12:27
      workshops napisał:

> Gratulacje dla księży w kurii...
      > Po raz kolejny pokazali że nie wiedzą co to znaczy żyć z ludźmi i dla ludzi...
      > Chyba że założymy że Jezus był mrukiem i nie miał uczuć..a to przecież nie praw
      > da...
      > Myśle że wizerunkowi kościoła dużo bardziej szkodzą obrośnięte tłuszczem ciała
      > księży i drogie samochody kurii niż ksiądz który przekazuje słowo Boże i uczy m
      > łodych ludzi radości ze wspólnego działania.
      >
      > Kuria na FItness!
      KSIĄDZ MIAŁ SZCZĘŚCIE ŻE TRAFIŁ NA ROZUMNEGO BISKUPA I SKOŃCZYŁO SIĘ TYLKO NA NAGANIE. W INNYM PRZYPADKU MÓGŁ ZLECIEĆ Z FUNKCJI PROBOSZCZA I SKOŃCZYĆ NA ZESŁANIU W JAKIEJŚ DZIURZE.
    • 33qq Prawdziwy ksiądz mordował na niby w uczniowskim... 09.03.11, 12:20
      Jednak to kretyni nie mają poczucia humoru, im pozostaje twarde trzymanie się wierzeń, bo reszta ich przerasta. A dla księdza szacunek, że ma dystans
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka