Dodaj do ulubionych

W remontowanej Hali Stulecia trwa wyścig z czasem

31.07.11, 22:12
Nie sądziłem że remont HALI LUDOWEJ nabierze takiego rozmachu, tym bardziej w środku prace ida pełną parą...
Przed remontem hala robiła ogromne wrażenie, a mecze Śląską klimat...
Ciekawe jak będzie po..., zewnątrze i do okoła jest pięknie...
www.markamiasto.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: obosz Re: W remontowanej Hali Stulecia trwa wyścig z cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 23:16
      to krzepiące ale dookoła pisze się razem, więc słownik, słownik i jeszcze raz słownik chłopie!
      • Gość: mrk Re: W remontowanej Hali Stulecia trwa wyścig z cz IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 09:58
        No i STULECIA a nie LUDOWEJ! Czasy sie zmienily "Zarro", "Ludowa"se ne vrati (na szczescie)!
      • piotr_ze_wsi Re: W remontowanej Hali Stulecia trwa wyścig z cz 02.08.11, 14:37
        Przed "ale" powinien stać przecinek, oboszu...

Wracając zaś do sedna rzeczy, to jestem przekonany, że takie "naprędce wykonywane prace" będą musiały zostać powtórzone już na spokojnie, gdy z terminem się zdąży, a całość się pięknie rozsypie.
    • radeberger Re: W remontowanej Hali Stulecia trwa wyścig z cz 01.08.11, 00:41
      Czy któryś remont/budowa w tym mieście NIE będzie w końcu wyścigiem z czasem? Przykłady zdają się maleć w swojej liczebności ostatnio.
      • pssz Re: W remontowanej Hali Stulecia trwa wyścig z cz 01.08.11, 06:50
        radeberger napisał:
        > Czy któryś remont/budowa w tym mieście NIE będzie w końcu wyścigiem z czasem? P
        > rzykłady zdają się maleć w swojej liczebności ostatnio.
        ......................
        Na ostatnią chwilę jest najciekawiej. Praca wykonywana w sposób planowy, systematycznie, jest nudna. A wyścig z czasem to wyścig. ;);)
    • oizo czy tylko mi sie wydawało ? 01.08.11, 07:16
      "Została ona zaprojektowana dla obiektu, który pomieści 10 tys. osób. Choć jesienią przyjmie jeszcze ok. 6,5 tys. osób, to najdalej za trzy lata mają powstać dodatkowe wysuwane trybuny, które pomieszczą kolejne 3,5 tys. ludzi."

czy tylko mi się wydawało, czy o pojemności 10 tyś. mówiono w temacie obecnie trwającego remontu ?

• Gość: Gaczan Re: czy tylko mi sie wydawało ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 11:55
        Widzę że nie wiele osób to zauważyło. Rzeczywiście mówiono, że po tym remoncie Hala Stulecia będzie mogła przyjąć 10 tys. widzów. Nagle piszą, że nadal 6,5 tys. a więcej dopiero za 3 lata... Chyba nas ktoś robi w bambuko. Dziennikarze powinni zająć się tą sprawą a nie jeszcze wychwalać...
        • Gość: Gaczan Re: czy tylko mi sie wydawało ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 12:07
          wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,8950014,Po_remoncie_w_Hali_Stulecia_zmiesci_sie_10_tys__ludzi.html
          Jak byk jest tu napisane o pojemności. Prosiłbym więc dziennikarzy o wytłumaczenie takiej nagłej zmiany.
          • na100procent jakich dziennikarzy? 01.08.11, 12:13
            w GWnie publikują wyłącznie rzecznicy prasowi urzędu, obecni i przyszli
            • Gość: kkk Re: jakich dziennikarzy? IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 12:27
              Dokladnie,juz od kilku lat wroclawska GW to tuba UM i Dupkiewicza,jego dzial PR z Solnego.
              Wjezdzaja Sternikowi dynamicznie metrem do d.py po same uszy.
    • vratislavian Czy w całym mieście będą teraz napisy po niemiecku 01.08.11, 13:58
      Chora obsesja na punkcie przywracania niemieckiej przeszłości trwa.
      • Gość: Żejak Re: Czy w całym mieście będą teraz napisy po niem IP: *.home.aster.pl 01.08.11, 14:04
        bo wyremontują halę?
      • Gość: wrocławianiN Re: Czy w całym mieście będą teraz napisy po niem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 14:53
        To jest historia i taka ona byłą. Cieszmy się jej bogactwem i dbajmy o nią.
        • drsolfernus Re: Czy w całym mieście będą teraz napisy po niem 01.08.11, 15:25
          Święte słowa:)
      • erkhan Re: Czy w całym mieście będą teraz napisy po niem 01.08.11, 15:58
        OK - Staropiastowski napis Ausgang - teraz jesteś szczęśliwy?
      • Gość: zbig Re: Czy w całym mieście będą teraz napisy po niem IP: *.dynamic.mm.pl 01.08.11, 16:06
        A co ma piernik do wiatraka?? zastanów się dobrze? A czy wszyscy wrocławianie będą teraz nazywać się vrataslavianie? Analogia logiki pełna
    • arquette W remontowanej Hali Stulecia trwa wyścig z czasem 01.08.11, 16:51
      w kolejnych artykułach (od stycznia) pojawiały się wzmianki o teleskopowych balkonikach; remoncie wnetrza Hali(i nie chodziło o korytarze!) nowych, pięknych zaluzjach, i hipernowoczesnej, podnoszonej tafli. na pewno w projekcie były szczegółowo ujęte powody, dlaczego akurat takie sumy a nie inne z publicznych pieniędzy pochłonie remont, renowacja i rewitalizacja, prawda?
      to jja mam pytania (jako szry podatnik, czyli, jak wynika z artykułu, fundator tego remonciku):
      1. gdzie mogę zobaczyć treśc opublikowanego zamówienia publicznego ze szczegółami?
      2. gdzie mogę zobaczyć, jaki był realny koszt remontu
      3. gdzie mogę sobie porównać, czy rzeczywiscie kosztorys, wg którego wydano pieniazki z moich podatków, zgadza się z rzeczywiscie zamówonymi pracami?

bo cos widzę po zdjęciach, ze brakuje paru obiecywanych w artykułach zmian w Hali :) (np te brudne ohydne stuletnie i dziurawe korkowe kasetony , czy wymaziane jakimiś grafitti filary na zdjęciach nie wygladaja na odnowione, tafla- cóz- pewnie zostanie zamontowana w 3 dni, razem z żaluzjami ;))
      • Gość: Tilia Re: W remontowanej Hali Stulecia trwa wyścig z cz IP: 212.160.170.* 02.08.11, 13:07
        Pieniążki, remoncik, ... wódeczka, kotlecik, pytanko ?
        • Gość: hiky pieniążki IP: 149.156.14.* 02.08.11, 13:11
          tu chyba jednak chodzi o pieniążki
      • Gość: b. Re: W remontowanej Hali Stulecia trwa wyścig z cz IP: *.arch.pwr.wroc.pl 02.08.11, 14:23
        U Inwestora.Zamowienia publiczne sa jawne.Kazdy z ulicy ma prawo do uzyskania informacji publicznej,Idz, popros, dadzą Ci doukmenty, poczytasz.
    • arturpio widac... 03.08.11, 00:06

widac ze Polacy umieja pracowac, gdy ktos im za to placi. doskonale i bardzo dobrze !

tylko : co to bedzie gdy pieniadze Unijnego podatnika sie skoncza?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka