Dodaj do ulubionych

Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i zob...

IP: 156.17.104.* 25.08.11, 14:48
Autorka art. mogłaby bardziej realistycznie patrzeć na "pustki" w BWA. Odkad galeria wprowadziła bilety skończyła sie fala jej popularności. Sztuka jest na tyle nieprzewidywalna, że szkoda wiekszości ryzykować dla niej kasę. Na miejscu GW głośno trabiłbym, że BWA wprowadziły wstep wolny w środy. Dlaczego GW to przeoczyła?
Obserwuj wątek
    • Gość: Doriana dyr bwa IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 15:24
      Ech... BWA traci od kiedy, Pu(r)chała jest jej dyrektorem. Większego klowna nie widziałam.... :/ a że układy ma to się trzyma...
    • Gość: silfor Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i zob... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.11, 09:00
      a ile kosztuje wejście?
      • elektryczny.klecznik Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z 26.08.11, 10:01
        Gość portalu: ertbor napisał(a):

> Na miejscu GW głośno trabiłbym, że BWA wprowadziły wstep wolny w środy
      • Gość: ertbor Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z IP: 156.17.104.* 26.08.11, 11:31
        8 zł. Kiedyś wpadałem do BWA kilka razy w miesiacu. Jak wprowadzono bilety, nie zajrzałem już nigdy więcej. Myślę, że nie tylko ja. Sam fakt komercji kompletnie obrzydził mi to miejsce. Do tamtej pory czułem się tam zaproszony jako widz, odbiorca sztuki. Potem poczułem się zdehumanizowany na rzecz pożądanej kasy. Jesli BWA zmusiły do tej polityki trudne warunki finansowe, niczego to u mnie w uczuciach nie zmienia.
        • Gość: Brosinka Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z IP: *.play-internet.pl 26.08.11, 12:36
          Efekt biletów? Frekwencja na poziomie 3-4 osób dziennie. No chyba, że wakacje, to nieświadomi Niemcy przychodzą i kupują... A frekwencja oficjalna? Zawyżana na potęgę... :/
        • Gość: mama Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z IP: *.dynamic.mm.pl 28.08.11, 09:49
          A w teatrze jest za darmo? Może w kinie? Nawet w kościele chcą pieniędzy za przyjście! Nie rozumiem dlaczego wstęp akurat do galerii miałby być gratis?
          • Gość: ertbor Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z IP: 156.17.104.* 29.08.11, 07:43
            "Nie rozumiem dlaczego wstęp akurat do galerii miałby być gratis? "
            Dlatego, że był. Miasto fundowało sztukę. To miało fajny klimat.
    • acurator wstęp jest za darmo... 26.08.11, 10:00
      wstęp na wystawę Nekesa, zarówno w awangardzie jak i designie jest darmowy. w trakcie innych wystaw tylko wejścia do awangardy są biletowane, w pozostalych trzech galeriach są zawsze darmowe.

swoją drogą pani Beata musiała mieć wyjątkową okazję, że nikt jej nie przeszkadzał w oglądaniu wystawy Nekesa. zazwyczaj, dzień w dzień kręci się po niej mnóstwo zwiedzających :-)
      • Gość: Brosinka Re: wstęp jest za darmo... IP: *.play-internet.pl 26.08.11, 10:27
        Sądząc po sposobie pisania, to chyba jedna z Pań "pracujących" w bwa pisała... Ania? Asia? Ech, Pan Dyrektor Ci kazał?
        • acurator Re: wstęp jest za darmo... 27.08.11, 12:05
          i nie Ania i nie Asia, a dyrektor mi nie kazał :-) po prostu uzupełniam informację, bo były wątpliwości :-P
          • Gość: Broninka Re: wstęp jest za darmo... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.11, 20:41
            Słusznie jeszcze jedna na A została, ale kuratorką chyba nie jest - tego tatuś z ASP nie załatwił...
    • sympatiaplus Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i zob... 26.08.11, 10:26
      Wrocławskie BWA jest jedną z najlepiej prowadzonych galerii sztuki współczesnej w Polsce.
      To powinno cieszyć wrocławian, nawet jeśli nie są bywalcami wystaw.

• Gość: Brosinka Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z IP: *.play-internet.pl 26.08.11, 10:28
        Co Ty chrzanisz, za przeproszeniem? Zatrudnij się tam na miesiąc i sam/a zobaczysz jak po 1. traktuje się tam ludzi (bowiem są równi i równiejsi, nieprawdaż?), 2. marnowane są publiczne (!) pieniądze
        • elektryczny.klecznik Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z 27.08.11, 17:03
          Jakieś konkrety? Czy tylko pogłoski, plotki, złośliwość i trolling?
          • Gość: Brosinka Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.11, 20:43
            Żaden trolling, do tego to mi daleko.
            Zatrudnij się tam na miesiąc jako opiekun ekspozycji (za 7 zł na godzinę, nie kwalifikacji nie musisz mieć, wystarczy, że kogoś znasz, kto tam pracuje... no i jesteś łosiem) a sam się przekonasz...
            • Gość: mama Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z IP: *.dynamic.mm.pl 28.08.11, 21:41
              A ile powinna zarabiać osoba pilnująca ekspozycji? Siedzi, czyta książkę lub robi na drutach. W muzeach zawsze to były emerytki a w bwa chyba młodsze emerytki. Sądząc z wyglądu.
              • Gość: Brosinka Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.11, 00:31
                Na ulotkach zarabia się 10 zł na godzinę, no ale jaka sztuka taka płaca...
                Zresztą w samym bwa prócz tzw. "góry" to stawki są podobne... a tutaj cóż jaki dyrektor takie płace...
            • elektryczny.klecznik Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z 07.09.11, 13:26
              Gość portalu: Brosinka napisał(a):

> Żaden trolling, do tego to mi daleko.
              > Zatrudnij się tam na miesiąc jako opiekun ekspozycji (za 7 zł na godzinę, nie k
              > walifikacji nie musisz mieć, wystarczy, że kogoś znasz, kto tam pracuje... no i
              > jesteś łosiem) a sam się przekonasz...

Ja się tam nie chcę zatrudniać, mnie ciekawi to, co sugerujesz. Taka sobie stawka i wejścia po znajomości... coś więcej?
          • Gość: Brosinka Re: Ostatnie kuszenie w galeriach BWA. Idźcie i z IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.11, 00:33
            Chcesz zobaczyć sztukę w BWA?
            www.youtube.com/watch?v=ECAZyyv3D7M
            proszę bardzo - gość wciąga amfę w galerii. To jest sztuka wg Pana dyrektora. A wśród widowni widać obsługę galerii (w tym Panią, której etat załatwił tatuś z ASP), która nawet nie reaguje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka