Dodaj do ulubionych

Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy rozw...

25.05.12, 07:24
Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie podczas EURO pakował się do Rynku, żeby napić się tam piwa. Są na szczęście lokale z dobrym piwem na Bogusławskiego, każdy ma plazmę i, mam nadzieję, cen na czas mistrzostw nie podniosą. Piwo i tak już jest we wrocławskich knajpach stosunkowo drogie...
Obserwuj wątek
    • Gość: 5223 Re: Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy ro IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 07:44
      Przestań reklamować ten marny czeski raj z cenami wziętymi z sufitu.
      • czechofil Re: Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy ro 25.05.12, 07:53

> Przestań reklamować ten marny czeski raj z cenami wziętymi z sufitu.

A co? Żal ci dupę ściska, że u ciebie w lokalu pustki? To weź i się trochę postaraj, wymyśl coś, żeby przyciągnąć klienta. Dziś otwarcie lokalu z czeskim piwem nie należy już we Wrocławiu do jakichś specjalnych ekstrawagancji...
        • Gość: Adam Re: Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy ro IP: *.finemedia.pl 25.05.12, 08:05
          Czeskie siki, ble.
          • Gość: bum Re: Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy ro IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 14:08
            Czeskie piwo bije na głowę polskie pseudo piwne siki.
    • Gość: qwerty Re: Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy ro IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.12, 09:23
      w strefie kibica 7-8zł za 0,4 sikacza w plastiku - Masakra!
      Najsmutniejsze jest to, że znajdą się frajerzy i janusze którzy będą to kupowac.
      • Gość: cwiara Re: Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy ro IP: *.internetunion.pl 25.05.12, 10:01
        Bo to będą te same Janusze co na pierwszych meczach Śląska na nowym estadio..będą bo wypada się pokazać a wieczorem na forach będą narzekać -"bardzo dużo ludzi,kolejki do toy tojek,kolejki po piwo i bardzo drogie piwo..prawdziwy kibol WKS-u ma swoje knajpy,swoją ekipę i będzie daleko od Januszków
    • nazimno Kompletnie mi to "lata"... 25.05.12, 11:24
      I tak NIGDY we wroclawskich restauracjach nie zamawiam tego "piwa".
      A to dlatego, ze przyzwyczailem sie do innego stadardu piwa.

To bylo tak ogolnie bez wymieniania nazw wlasnych "produktow".

• olek_01 Re: Kompletnie mi to "lata"... 25.05.12, 21:22
        Nazywanie tych ochydnych szczochów z rynku piwem jest nadużyciem - nie dość
        że ochydne to jeszcze drogie jak cholera :/
        wolę kupić 4paka w sklepie i bedę miał pewność że nikt mi gów**** nie sprzeda
    • Gość: As Piwo nie zdorżeje-wyrób piwopodobny tak, owszem IP: *.play-internet.pl 25.05.12, 11:42
      Bo chyba tego czegoś lanego do plastikowych kubeczków w strefie kibica nie nazywamy piwem, skoro nie mieści się to w definicji tego napoju alkoholowego?A tak niewiele trzeba, wystarczy woda, chmiel, słód z jęczmienia oraz odpowiednie szczepy drożdży, a wszystko to odpowiednio uwarzone i poddane leżakowaniu.
      Wyrób piwopodobny z koncentratów z dodatkiem spirytusu to nie piwo.
      • Gość: larry kodeks pracy IP: *.internetia.net.pl 25.05.12, 11:56
        "Restauracje i puby spodziewają się wielkiego ruchu i zatrudniają dodatkową obsługę. W klubokawiarniach PRL, Error i Jazzda pracownicy mają w tym czasie zakaz brania wolnego."

jak powyższe zdanie sie ma do kodeksu pracy??? co to jest?? ze nawet publicznie informuje o tym gazeta, czy oni pracuja na umowy śmieciowe czy niewolnicze???????
        proponuje wysłac jakies kontrole do plantacji niewolników pana Dobka, "wielkiego protestujacego restauratora", ale pewnie nic to nie da skoro otworzył burdel w centrum miasta to stoi za nim ktos lepszy niz mafia z UM...
        • Gość: kibuc Re: kodeks pracy IP: *.play-internet.pl 25.05.12, 12:00
          Ja rozumiem to w ten sposob, ze wnioski urlopowe na ten okres sa odrzucane przez pracodawce, do czego MA ON PRAWO. Przeciez nie jest tak, ze pracownik zawsze dostaje urlop wtedy, gdy chce. Ja wiem, ze w czerwcu nie dostane chocby skaly sraly, bo jest w huk roboty. Zawsze moge skorzystac z dnia na zadanie.

Dla mnie najciekawsze w artykule jest co innego:

"Będziemy obserwować, co zrobią inne lokale. Jeśli podniosą ceny, pewnie i my podniesiemy - zapowiada."

Z taka forma konkurencji cenowej jeszcze sie nie spotkalem.
          • nazimno Doprawdy? A np. stacje paliwowe? 25.05.12, 12:10
            Nie spotkales sie z tym ???
            Widocznie siedzisz w domu.
            • Gość: piwo Re: Doprawdy? A np. stacje paliwowe? IP: 91.90.161.* 25.05.12, 12:24
              czeskie piwa są znakomite i tansze od polskich korporacyjnych.
            • Gość: kibuc Re: Doprawdy? A np. stacje paliwowe? IP: *.play-internet.pl 25.05.12, 12:41
              Nie jezdze autem, nie mam problemu :) Zreszta, alkoholu tez nie pije, wiec problem cen mnie nie dotyczy, ale sama praktyka konkurowania jak najwyzsza cena zamiast jak najnizszej jest dla mnie egzotyczna.
    • ncc74656 A ile kosztuje w zagranicznym klubie? 5-6 Euro? 25.05.12, 12:50
      Pozdrawiam wszystkich fanów euro.
    • map4 Re: Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy ro 25.05.12, 13:58
      czechofil napisał:

> Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie podczas EURO pakował się do Rynku, żeby nap
      > ić się tam piwa.

... z wyjątkiem kiboli, których gmina Wrocław zaprasza do rynku, a konkretnie do strefy kibica w rynku.

A propos: czy w strefie kibica będzie obowiązywać zakaz picia napojów alkoholowych na wolnym powietrzu obowiązujący w reszcie rynku w jego części publicznej ?

I jak to właściwie ma wyglądać ? : sponsor sprzedaje piwo, kibic z piwem wraca do strefy, gdzie czekają już na niego czarnuchy z przygotowanym bloczkiem mandatowym. I nawet portfela nie zdąży schować, a już będzie płacił mandat ?
    • orionsixtyeight Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy rozw... 25.05.12, 16:21
      'rzecznik Kompanii Piwowarskiej, producenta piwa Lech i Tyskie. I zapewnia, że piwa podczas Euro 2012 we Wrocławiu nie zabraknie' zapomniał powiedzieć, że właśnie 3 dni temu uruchomili ważenie kolejnych setek hektolitrów i do mistrzostw sikacz będzie gotowy.
      • Gość: waran Re: Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy ro IP: 95.108.76.* 31.05.12, 17:53
        No to klapa. Piwa już w Kompani nie ma. Genialne decyzje prezesa, likwidacja zapasów w magazynach, nowe smakowe Shandy i zabrakło. W Poznaniu nie ma piwa w hurtowniach. Żywiec do boju, inacz3ej kicha. Gratulacje dla Zarzadu Kompani.
    • dog_in_the_fog Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy rozw... 31.05.12, 16:32
      To ja na ten czas będę abstynentem.
    • zetkaf A w innych miastach tańsze? 31.05.12, 16:47
      > Piwo i tak już jest we wrocławskich knajpach stosunkowo drogie...
      Po prostu lokale nie są dla biedaków. Nie stać cię na lokal, kupujesz piwo w tesco, trzymasz w lodówce, i pijesz przed telewizorem. Stać cię, idziesz do lokalu.
      I nie chrzań, że "we wrocławskich knajpach" piwo jest drogie. Widać, że nie wyjechałeś dalej niż da się jednego dnia rowerem, bo w innych większych miastach ceny są te same. A że podajesz ciągle tylko skrajne przypadki - jak ci się zachciewa najdroższego piwa w lokalu, to nie płacz że piwo jest powyżej 10 zł - w hotelowej restauracji za NAJTAŃSZE PIWO zapłacisz parędziesiąt złotych. A powyżej 10zł płacisz dlatego, że masz podniebienie jak francuski piesek i ci polskie najpopularniejsze piwa nie smakują...
      • Gość: mors57 Re: A w innych miastach tańsze? IP: *.internetia.net.pl 04.06.12, 22:20
        ale żeś się bracie rozgadał, jak stara przekupka
      • Gość: sew Re: A w innych miastach tańsze? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 14:11
        Jedz do Czech i przestac pieprzyc bzdury, w porzadnej kanjpie, restauracji piwo jest tansze nie wspominajac o jakosci.
    • Gość: piwo na twardo A maslo poszlo o 25% IP: *.c201.msk.pl 03.06.12, 10:27
      Ja mam się martwić że zdrożeje piwo a masło i inne artykuły spożywcze po cichutku jeb o 25%. Sqrwysyński kraj.
      • Gość: esban Re: A maslo poszlo o 25% IP: 87.204.191.* 03.06.12, 16:28
        Czy są planowane się jakieś demonstracje na EURO? Jakieś blokady czy coś, z powodu chorej sytuacji dzikiego kraju?
        • zetkaf Re: A maslo poszlo o 25% 03.06.12, 17:02
          > Czy są planowane się jakieś demonstracje na EURO? Jakieś blokady czy coś, z pow
          > odu chorej sytuacji dzikiego kraju?
          Planowane to może i są, ale z pewnością odpowiednie organy albo wydadzą negatywną odpowiedź na zapytania, albo "obciążone przygotowaniami do Euro" dadzą odpowiedź w lipcu, nie przejmując się ustawowym terminem odpowiedzi. Najwyżej potem w sądzie się możesz odwoływać, ale jak jakaś demonstracja wyjdzie, to będzie ją można siłą rozgonić jako nielegalną.
    • Gość: czester Re: Piwo zdrożeje w czasie Euro? Restauratorzy ro IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.06.12, 16:32
      Dla Czechów cena i "jakość" naszego piwa to będzie prawdziwy szok.
      Nie wątpię w to.
    • sejna99 Kupujmy polskie piwa! 06.06.12, 13:57
      patriotyzmekonomiczny.pl/2012/05/kibicuje-polskiej-gospodarce-kupuje-polskie-piwa/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka