kadykianus 06.10.12, 16:22 No, to się chłopaki postarali :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiawroclaw00 W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już ot... 06.10.12, 17:34 Oleśnica teraz warto tu mieszkać a do pracy Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 18:02 no tak, codziennie ok. 50km samochodem czyli dojazd 25-30 zł razy 23 dni- ok. 600 zł miesięcznie, spoko oferta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieniu Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już IP: *.12.199.109.static.rdi.pl 06.10.12, 18:07 No spoko, bonie liczysz kosztów po stronie mieszkańców wrocka. Conajmniej bilet miesięczny, albo mulenie w korkach w szczycie, kilometrów z grunwaldzkiego na kozanów czy z psiaka na gaj będzie podobnie, ale w korku więcej spalisz. Czasu więcej zmarnujesz. I pamiętaj jeszcze o komforcie życia w mniejszym mieście, a nie w nieustającym hałasie. Pozdrawiam z Oleśnicy Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już 06.10.12, 18:50 Taaa i jak chcesz wieczorem zrobić coś więcej niż oglądać Kiepskich na własnym TV to musisz znowu turlać się do tego Wrocka, a potem nocą jakoś z niego wrócić. Pozdrawiam z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już 06.10.12, 22:41 pit_sam_pras napisał: > Taaa i jak chcesz wieczorem zrobić coś więcej niż oglądać Kiepskich na własnym > TV to musisz znowu turlać się do tego Wrocka, a potem nocą jakoś z niego wrócić > . Pozdrawiam z Wrocławia. Jak po takich śmiesznych wypowiedziach od razu widać człowieka który mieszka we Wrocławiu i nie wyobraża sobie że poza rynkiem jest jakieś życie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już 06.10.12, 22:54 hahaha, czy ja mówiłem o rynku??? No, to teraz już wiadomo dla kogo tutaj miasto to tylko rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już 06.10.12, 22:59 pit_sam_pras napisał: > hahaha, czy ja mówiłem o rynku??? No, to teraz już wiadomo dla kogo tutaj miast > o to tylko rynek. sjp.pwn.pl/slownik/2570778/pars_pro_toto Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już 06.10.12, 23:03 hmm to już wiem, że kojarzysz dwie rzeczy, rynek i słownik. Nadal bez sensu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwok Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już IP: 78.9.157.* 06.10.12, 19:16 > No spoko, bonie liczysz kosztów po stronie mieszkańców wrocka. Conajmniej bilet > miesięczny, albo mulenie w korkach w szczycie, kilometrów z grunwaldzkiego na > kozanów czy z psiaka na gaj będzie podobnie, ale w korku więcej spalisz. Czasu > więcej zmarnujesz No tak, bo z Oleśnicy to wjeżdżasz prosto z autostrady pod drzwi firmy... Stoisz w korkach to samo co mieszkańcy Wrocka i dodatkowo płacisz za przejazd tych 50km dziennie. Pozdrowienia z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już 06.10.12, 22:43 Gość portalu: cwok napisał(a): > No tak, bo z Oleśnicy to wjeżdżasz prosto z autostrady pod drzwi firmy... Stois > z w korkach to samo co mieszkańcy Wrocka i dodatkowo płacisz za przejazd tych 5 > 0km dziennie. A to ciekawe, bo ja dojeżdżam 25 km spod Wrocławia codziennie i nie stoję w żadnych korkach, a ludziki z Biskupina albo Krzyków zazdroszczą mi że tak szybko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już 06.10.12, 22:56 popatrz dalej niż koniec własnego nosa i przyjmij do wiadomości, że twój przykład nie jest reprezentatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już 06.10.12, 22:58 pit_sam_pras napisał: > popatrz dalej niż koniec własnego nosa i przyjmij do wiadomości, że twój przykł > ad nie jest reprezentatywny. Skoro tak twierdzisz... :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już IP: *.internetia.net.pl 07.10.12, 14:30 Jeżeli przyjedziesz do Wrocławia to pracy to przecież nie ominą Cię korki w tym mieście, chyba że dostaniesz pracę w kasie w Tesco na Żmigrodzkiej albo w Koronie:) Poza tym liczyłbym się jednak z wprowadzeniem opłat za korzystanie z dróg klasy S oraz z AOW gdy rządowi zabraknie pieniędzy trochę bardziej. A Oleśnica to ładne miasteczko i ładna okolica. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już 06.10.12, 18:40 Gość portalu: v napisał(a): > ok. 50km samochodem czyli dojazd 25-30 zł Nie wiem czym jeździsz, ale zmień bo pali jak smok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.12, 19:54 A jak ktoś lubi duże samochody, to co wówczas? ;) Moje V6 2.5l pali na trasie średnio 9l/100km - jak się go łagodnie traktuje i zbytnio nie pogania. Ale jak ktoś lubi dynamiczną i szybką jazdę (np. na autostradzie), to trzeba liczyć się z duużo większym zużyciem - zależy co kto lubi i na co się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już 06.10.12, 22:02 Gość portalu: z napisał(a): > A jak ktoś lubi duże samochody, to co wówczas? ;) Moje V6 2.5l pali na trasie > średnio 9l/100km - jak się go łagodnie traktuje i zbytnio nie pogania. Ale jak > ktoś lubi dynamiczną i szybką jazdę (np. na autostradzie), to trzeba liczyć się > z duużo większym zużyciem - zależy co kto lubi i na co się zgadza. Wiesz.. ADAC dzisiaj przysłał mi gazetkę - Mitsubishi reklamuje się ze swoim nowym Freelanderem - 2,2l diesel pali 4,2l/100 poza miastem. Nie wiem czym on jeździ, ale 10l/100 to trochę ponad przeciętną. Ja mu nie skąpię (nie ja płacę), ale nie jest to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już 06.10.12, 22:45 Gość portalu: z napisał(a): > A jak ktoś lubi duże samochody, to co wówczas? ;) Moje V6 2.5l pali na trasie > średnio 9l/100km - jak się go łagodnie traktuje i zbytnio nie pogania. Ale jak > ktoś lubi dynamiczną i szybką jazdę (np. na autostradzie), to trzeba liczyć się > z duużo większym zużyciem - zależy co kto lubi i na co się zgadza. Jazdę na autostradzie to Ty chyba widziałeś tylko w GTA. Autostrada jest, owszem, szybka, ale dynamiki to tam żadnej nie ma. Wciskasz i jedziesz, to wszystko. I spalanie jest mniejsze niż na jakiejkolwiek innej trasie. Tak, przy 130 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Alleluja ! :) 06.10.12, 18:46 Pozostaje tylko mieć nadzieję, że drogówka i krokodyle się od tej drogi odpier... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Zawsze nabity fotoradar w Długołęce 06.10.12, 18:59 Zawsze nabity fotoradar w Długołęce już nie zarobi funduszy dla gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwok Re: Zawsze nabity fotoradar w Długołęce IP: 78.9.157.* 06.10.12, 19:18 Albo zarobi więcej. Na pustej drodze ludzie będą gonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykaczor Re: Zawsze nabity fotoradar w Długołęce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 19:55 Nikt rozsądny nie będzie się telepał drogą z licznymi światłami na skrzyżowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Zawsze nabity fotoradar w Długołęce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.12, 19:57 Miejscowi dobrze wiedzą, kiedy kukułka jest w gniazdku. A tranzytowi pognają po S-8, bo bezpieczniej i szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Zawsze nabity fotoradar w Długołęce 06.10.12, 22:39 kasia20055 napisała: > Zawsze nabity fotoradar w Długołęce już nie zarobi funduszy dla gminy. Tam jest jakiś fotoradar? Nawet nie wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
pejotpe4 Re: Zawsze nabity fotoradar w Długołęce 07.10.12, 01:43 Jest - teraz chyba nawet dwa (po jednym w każdym kierunku) - często widać obiektyw zamiast zaślepki - i tak w zasadzie 99% kierowców tam ostro zwalniała. Osobiście dojazd S8 mi średnio pasuje, bo bym kilkanaście kilometrów nadrabiał (przy jakichś 70km w obie strony dziennie), ale i tak się z niej zajebiście cieszę, bo w końcu nie będzie korków na 8 (szkoda tylko, że przez cztery dodatkowe miesiące musiałem tłuc się wiejskimi dróżkami, bo było sporo szybciej niż ósemką)... Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Zawsze nabity fotoradar w Długołęce 07.10.12, 09:07 pejotpe4 napisał: > Jest - teraz chyba nawet dwa (po jednym w każdym kierunku) - często widać obiek > tyw zamiast zaślepki - i tak w zasadzie 99% kierowców tam ostro zwalniała. Cóż, żal ludzi którzy się czymś takim przejmują. Odpowiedz Link Zgłoś
pejotpe4 Re: Zawsze nabity fotoradar w Długołęce 07.10.12, 20:50 Też uważam, że zamiast hamować trzeba się uśmiechnąć - wtedy przynajmniej będzie fajna fotka, zamiast przerażonego kierowcy :D A tak na serio - o ile w tym miejscu rzeczywiście jest 50km/h kawałek dalej, między Smardzowem a Bykowem jest "budka" (bo foto jeszcze tam nie spotkałem) na 70km/h, a niektórzy kierowcy zwalniają do 40km/h - bo nie mają pojęcia jakie tam było ograniczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
matrimwr W 10 minut do Oleśnicy? Jako pirat? 07.10.12, 12:20 Licząc, że przepisowo można jechać 120km/h i biorąc pod uwagę płynny ruch to 23km tego odcinka można pokonać w 11,5 min. Biorąc jeszcze pod uwagę zjazd węzłem i dojazd do miasta wyjdzie jakieś 2-3 min., w najlepszym wypadku, dodatkowo. Piratując i jadąc, jak część społeczeństwa nieprzepisowo, można owszem dojechać nawet szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: W 10 minut do Oleśnicy? Jako pirat? IP: *.tktelekom.pl 07.10.12, 12:51 No to teraz kolej powinna wyremontować tory do Oleśnicy bo ludzie zamiast godzinnej podróżny pociągiem wybiorą jazdę własnym autem. Odpowiedz Link Zgłoś
pejotpe4 Re: W 10 minut do Oleśnicy? Jako pirat? 07.10.12, 16:31 Ja już dawno wybrałem. Różnica w cenie biletu miesięcznego PKP i komunikacji miejskiej a ceną paliwa to jakieś 300PLN (miesięcznie). Różnica w czasie dojazdu w obie strony (wliczając w tym pierwszym przypadku czas dojścia/dojazdu do stacji PKP i do pracy) to jakieś 2 godziny dziennie (w jedną stronę zajmowało mi to 100 minut, samochodem góra 40), czyli ok. 44 godzin miesięcznie - średnio dopłacam siedem złotych do wolnej godziny - i tak warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S8 i 1/2 Re: W 10 minut do Oleśnicy. Trasa S8 została już IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.12, 12:27 NIE "Trasa S8 została już otwarta..." TYLKO BARDZO MAŁY ODCINEK S8 !!! Odpowiedz Link Zgłoś