Dodaj do ulubionych

Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty na ...

28.11.12, 08:44
Cierpliwość obywatelska ma też swoje granice... Ci, którzy przyczynili się do powstania tak wielkich strat muszą za to odpowiedzieć
Obserwuj wątek
    • missey Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty na ... 28.11.12, 08:47
      Bo gdyby zaczęli organizować koncerty na które bilety poszłyby w "5 minut" to nie byłoby tego długu !!!!!!
      Dlaczego nie chcieli Bon Jovi ?? Wielką fanką nie jestem, ale to zespół na który przyjdą ludzie w różnym wieku ! I od dawna (jak nie pierwszy raz) widziany w Polsce !
      Depeche Mode też zagra w Warszawie ... Nie wiem po co ten stadion ... Nic ciekawego się na nim nie dzieje ... Bazar tam zrobić 7 dni w tygodniu.
      • sverir Re: Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty n 28.11.12, 09:01
        > Bo gdyby zaczęli organizować koncerty na które bilety poszłyby w "5 minut" to nie byłoby tego
        > długu !!!!!!

E tam, wcale niekoniecznie. Dług można zrobić na cateringu, marketingu, transmisjach, ochronie, dostawie mediów, a nawet na opłacie dla artysty.
    • dydelf1973 Umorzenie... 28.11.12, 08:54
      Proszę mi umorzyć w takim razie np. podatek od nieruchomości i opłatę za użytkowanie wieczyste. A co. Wprawdzie jest zapłacone ale co tam, w przyszłym roku nie zapłacę. Sorry. Bo nie mam na to. I już. Też mi w przyszłym roku wzrosną koszty utrzymania.
      • sverir Re: Umorzenie... 28.11.12, 09:00
        Napisz wniosek do Wydziału Podatków i Opłat, dołącz uzasadnienie dotyczące Twojego interesu osobistego. Masz szanse na umorzenie, na pewno większe niż pisanie o tym na forum.

• dydelf1973 Re: Umorzenie... 28.11.12, 10:53
          Sverir, to była, na moje szczęście, tylko ironia.
          Niemniej wkurza mnie, kłamstwo i konieczność dopłacania do interesu, który miał chyba "deficytowość" wpisaną w projekt.
          A dopłacam m.in. poprzez ponoszenie wzrastajacych w dzikim tempie opłat i podatków lokalnych. A tego nie chcę, bo niby dlaczego? . Jeśli taki "interes osobisty" zotaie przez podatki i opłaty uznany to lecę....
          Mogę dopłacić do tego, o czym z góry wiadomo, że zysku przynosić nie będzie, ale jest niezbędne miastu. Wiadomo, że np. MPK się nie zbilansuje i zysku nie wykaże. Sam nie korzystam, ale rozumiem, że to konieczność. Pomijając to, jak tam są wydawne pieniądze, ale to już inna historia.
          Ale stadion i spółka która nim (nie-)zarządza? Bez żartów. To jest fanaberia.
          Jaki interes ma miasto w oddłużeniu spółki? Czyżby kredyt na stadion? . Więc może i nie byłoby źle ogłosić upadłość? Bank (czy tam konsorcjum banków, nie wiem kto dawał kredyt) weźmie sobie stadion i problem z głowy (tak wiem, marzenia. Żaden bank nie byłby tak głupi, żeby zabezpieczyć swoje roszczenie tylko hipoteką działki, na której stoi stadion+oczywiście sam stadion). Pewnie gwarantem jest miasto a konieczność spłaty załużenia rozwaliłaby miejski budżet oraz połamałaby wszystkie progi zadłużeniowe w 5 sekund. Więc bedzeimy tak dokładać i dokładać. A opłaty będą rosły i rosły...

• sverir Re: Umorzenie... 28.11.12, 11:03
            > Sverir, to była, na moje szczęście, tylko ironia.

W takim razie cieszę się, że przynajmniej jednemu z nas dobrze się powodzi:)

• dydelf1973 Re: Umorzenie... 28.11.12, 11:43
              Fakt, że stać mnie na zapłatę podatku od nieruchomości i opłaty za użytkowanie wieczyste nie oznacza wcale, że mi się dobrze powodzi... trochę przesadziłeś z ekstrapolacją :)
              W każdym razie życzę Ci żeby powodziło Ci się tak dobrze, jak sam chcesz.
    • wojtas71 Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty na ... 28.11.12, 09:27
      "Pieniądze te powinny zostać zwrócone do budżetu miasta do końca roku. Ale spółka nie jest w stanie spłacić zobowiązania. "

NIE MA INNEGO WYJŚCIA JAK BANKRUCTWO

druga Grecja która nie może zbankrutować ?!?!?!?!?!?
      • Gość: Oj tam oj tam Re: Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty n IP: *.emea.ibm.com 28.11.12, 11:41
        Od razu bankructwo...
        Dług się umorzy, koledzy prezesi spółki wroclaw2012 dostaną premie za doskonałe zarządzanie, w wyniku którego zmalało zadłużenie. Interes się kręci...
      • piotr_ze_wsi Re: Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty n 01.12.12, 12:52
        Fajan jest ta Spólka. Taka kosztogenna.
    • wojtas71 Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty na ... 28.11.12, 09:32
      68 mln zł. Brakuje 70 mln zł na autobusy MPK. Jeden autobus to ok 1 mln zł.

macie odpowiedz drodzy wrocławianie czemu jexdzimy rzęchami!
      • Gość: ala 57 osób zatrudnionych w spółce-bankrucie IP: 156.17.6.* 28.11.12, 09:42
        Czy ktoś z dziennikarzy może sprawdzić, co robi w spółce nie organizującej niczego 57 zatrudnionych osób? Podobne pytanie dotyczy nowej spółki śmieciowej: ile osób ma tam docelowo pracować. Bo jest już prezes, rzecznik prasowy oraz ma przejść 30 osób ze ZDiUM.
    • Gość: posełpierdzistołek A mi dadzą kredycik na konto miasta IP: 194.251.119.* 28.11.12, 09:44
      Też chciałbym zutylizować parę milionów złotych.

A co do obywatelskiej cierpliwości to chyba przeceniasz mieszkańców Wroclove. Oni dalej będą się godzić na dymanie przez władze miasta....
    • oelefante Cholerni złodzieje. Dlaczego mają dostawać moje 28.11.12, 11:26
      pieniądze?
      Banda cholernych złodziei.
      • Gość: dardos Re: redukcja IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.12, 11:42
        ciekawe slowa padaja w tym arykule np.: powazna redukcja z 57 na cale 50 duuuza oszczednosc!
        Kiedy wreszcie skonczymy budowe zaoszczedzimy 1,5 ml -chyba mam 2 zycie, bo stadion juz daawno jest podobno skonczony, zreszta wielka oszczednosc przy calkowitych kosztach. A juz rozbawilo mnie ze trzeba cos remontowac, znaczy nie skonczone, a pobrudzilo sie, zniszczylo i trzeba remontowac? Oby tak dalej daleko zajedzeiecie, juz coraz mniej dumnych ze stadionu, bez ktorego dalej podobno byli bysmy w XIX w? Juz dawno pisalem, jeszcze troche pociagna w ten sposob mamiac gawiedz. Pytanie jest nie ile miasto doplaca (bo niby kto to jest miasto) tylko ile kazdy wroclawianin doplaca do tego aby nim byc?
        • Gość: Łoś_bimbacz Dynamiczny Leming vs Białorusin? IP: *.internetia.net.pl 28.11.12, 11:59
          Kto jest bardziej wytrzymały na dymanie przez władze Dynamiczny Leming czy Białorusin, słynny z wytrzymałości i wyrtwałosci przeżycia kazdej władzy? Na Dynamicznych Lemingach będa teraz testowane POdatki: deszczowy, suszowy, smieciowy oraz PRostadionowy:)
    • Gość: Taka jedna Re: Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty n IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.12, 15:52
      Kłopoty finansowe? To może lepiej było zatrudnić do zarządzania finansami kogoś, kto się na tym zna, a nie panią po polonistyce ze stażem pracy w agencji turystycznej?!
      Choć może to, że zwolnili ją w połowie tego roku jest jednak dobrym sygnałem :)
      Tak czy owak za długi się odpowiada...
    • pleple.pl Gdzie Obserwator tłumaczący ostatnio JNP Sp. z oo? 28.11.12, 16:01
      Jakoś go nie widać....

A by się przydał, żeby nam, ciemnej masie wytłumaczy, jak to Mauzoleum i Kolesie zyski dla miasta generują w trudzie i znoju...
    • bodzio.c Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty na ... 01.12.12, 12:04
      Miasto Wrocław wynajeło za ( ponoć ) 8 mln. zł. rocznie firmę doraczą do zarzadzania stadionem. Czy ta firma zapracowała na to wynagrodzenie? Kto podpisał z nią kontrakt? Czy taka firma nie powinna tytułem wynagrodzenia dostać procent z zysku obiektu? Chciałbym żeby prezydent Wrocławia dbał o pieniądze mieszkańców jak pan Soloż dba o swoje!
    • Gość: odpasożycić-proszę 57 sztuk pasożytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.12, 15:10
      57 sztuk pasożytów
      rocznie pożera ze 3 mln zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka