hrabiaa 28.11.12, 08:44 Cierpliwość obywatelska ma też swoje granice... Ci, którzy przyczynili się do powstania tak wielkich strat muszą za to odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
missey Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty na ... 28.11.12, 08:47 Bo gdyby zaczęli organizować koncerty na które bilety poszłyby w "5 minut" to nie byłoby tego długu !!!!!! Dlaczego nie chcieli Bon Jovi ?? Wielką fanką nie jestem, ale to zespół na który przyjdą ludzie w różnym wieku ! I od dawna (jak nie pierwszy raz) widziany w Polsce ! Depeche Mode też zagra w Warszawie ... Nie wiem po co ten stadion ... Nic ciekawego się na nim nie dzieje ... Bazar tam zrobić 7 dni w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty n 28.11.12, 09:01 > Bo gdyby zaczęli organizować koncerty na które bilety poszłyby w "5 minut" to nie byłoby tego > długu !!!!!! E tam, wcale niekoniecznie. Dług można zrobić na cateringu, marketingu, transmisjach, ochronie, dostawie mediów, a nawet na opłacie dla artysty. Odpowiedz Link Zgłoś
dydelf1973 Umorzenie... 28.11.12, 08:54 Proszę mi umorzyć w takim razie np. podatek od nieruchomości i opłatę za użytkowanie wieczyste. A co. Wprawdzie jest zapłacone ale co tam, w przyszłym roku nie zapłacę. Sorry. Bo nie mam na to. I już. Też mi w przyszłym roku wzrosną koszty utrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Umorzenie... 28.11.12, 09:00 Napisz wniosek do Wydziału Podatków i Opłat, dołącz uzasadnienie dotyczące Twojego interesu osobistego. Masz szanse na umorzenie, na pewno większe niż pisanie o tym na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
dydelf1973 Re: Umorzenie... 28.11.12, 10:53 Sverir, to była, na moje szczęście, tylko ironia. Niemniej wkurza mnie, kłamstwo i konieczność dopłacania do interesu, który miał chyba "deficytowość" wpisaną w projekt. A dopłacam m.in. poprzez ponoszenie wzrastajacych w dzikim tempie opłat i podatków lokalnych. A tego nie chcę, bo niby dlaczego? . Jeśli taki "interes osobisty" zotaie przez podatki i opłaty uznany to lecę.... Mogę dopłacić do tego, o czym z góry wiadomo, że zysku przynosić nie będzie, ale jest niezbędne miastu. Wiadomo, że np. MPK się nie zbilansuje i zysku nie wykaże. Sam nie korzystam, ale rozumiem, że to konieczność. Pomijając to, jak tam są wydawne pieniądze, ale to już inna historia. Ale stadion i spółka która nim (nie-)zarządza? Bez żartów. To jest fanaberia. Jaki interes ma miasto w oddłużeniu spółki? Czyżby kredyt na stadion? . Więc może i nie byłoby źle ogłosić upadłość? Bank (czy tam konsorcjum banków, nie wiem kto dawał kredyt) weźmie sobie stadion i problem z głowy (tak wiem, marzenia. Żaden bank nie byłby tak głupi, żeby zabezpieczyć swoje roszczenie tylko hipoteką działki, na której stoi stadion+oczywiście sam stadion). Pewnie gwarantem jest miasto a konieczność spłaty załużenia rozwaliłaby miejski budżet oraz połamałaby wszystkie progi zadłużeniowe w 5 sekund. Więc bedzeimy tak dokładać i dokładać. A opłaty będą rosły i rosły... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Umorzenie... 28.11.12, 11:03 > Sverir, to była, na moje szczęście, tylko ironia. W takim razie cieszę się, że przynajmniej jednemu z nas dobrze się powodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
dydelf1973 Re: Umorzenie... 28.11.12, 11:43 Fakt, że stać mnie na zapłatę podatku od nieruchomości i opłaty za użytkowanie wieczyste nie oznacza wcale, że mi się dobrze powodzi... trochę przesadziłeś z ekstrapolacją :) W każdym razie życzę Ci żeby powodziło Ci się tak dobrze, jak sam chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtas71 Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty na ... 28.11.12, 09:27 "Pieniądze te powinny zostać zwrócone do budżetu miasta do końca roku. Ale spółka nie jest w stanie spłacić zobowiązania. " NIE MA INNEGO WYJŚCIA JAK BANKRUCTWO druga Grecja która nie może zbankrutować ?!?!?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj tam oj tam Re: Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty n IP: *.emea.ibm.com 28.11.12, 11:41 Od razu bankructwo... Dług się umorzy, koledzy prezesi spółki wroclaw2012 dostaną premie za doskonałe zarządzanie, w wyniku którego zmalało zadłużenie. Interes się kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty n 01.12.12, 12:52 Fajan jest ta Spólka. Taka kosztogenna. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtas71 Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty na ... 28.11.12, 09:32 68 mln zł. Brakuje 70 mln zł na autobusy MPK. Jeden autobus to ok 1 mln zł. macie odpowiedz drodzy wrocławianie czemu jexdzimy rzęchami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala 57 osób zatrudnionych w spółce-bankrucie IP: 156.17.6.* 28.11.12, 09:42 Czy ktoś z dziennikarzy może sprawdzić, co robi w spółce nie organizującej niczego 57 zatrudnionych osób? Podobne pytanie dotyczy nowej spółki śmieciowej: ile osób ma tam docelowo pracować. Bo jest już prezes, rzecznik prasowy oraz ma przejść 30 osób ze ZDiUM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posełpierdzistołek A mi dadzą kredycik na konto miasta IP: 194.251.119.* 28.11.12, 09:44 Też chciałbym zutylizować parę milionów złotych. A co do obywatelskiej cierpliwości to chyba przeceniasz mieszkańców Wroclove. Oni dalej będą się godzić na dymanie przez władze miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Cholerni złodzieje. Dlaczego mają dostawać moje 28.11.12, 11:26 pieniądze? Banda cholernych złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dardos Re: redukcja IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.12, 11:42 ciekawe slowa padaja w tym arykule np.: powazna redukcja z 57 na cale 50 duuuza oszczednosc! Kiedy wreszcie skonczymy budowe zaoszczedzimy 1,5 ml -chyba mam 2 zycie, bo stadion juz daawno jest podobno skonczony, zreszta wielka oszczednosc przy calkowitych kosztach. A juz rozbawilo mnie ze trzeba cos remontowac, znaczy nie skonczone, a pobrudzilo sie, zniszczylo i trzeba remontowac? Oby tak dalej daleko zajedzeiecie, juz coraz mniej dumnych ze stadionu, bez ktorego dalej podobno byli bysmy w XIX w? Juz dawno pisalem, jeszcze troche pociagna w ten sposob mamiac gawiedz. Pytanie jest nie ile miasto doplaca (bo niby kto to jest miasto) tylko ile kazdy wroclawianin doplaca do tego aby nim byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Dynamiczny Leming vs Białorusin? IP: *.internetia.net.pl 28.11.12, 11:59 Kto jest bardziej wytrzymały na dymanie przez władze Dynamiczny Leming czy Białorusin, słynny z wytrzymałości i wyrtwałosci przeżycia kazdej władzy? Na Dynamicznych Lemingach będa teraz testowane POdatki: deszczowy, suszowy, smieciowy oraz PRostadionowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka jedna Re: Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty n IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.12, 15:52 Kłopoty finansowe? To może lepiej było zatrudnić do zarządzania finansami kogoś, kto się na tym zna, a nie panią po polonistyce ze stażem pracy w agencji turystycznej?! Choć może to, że zwolnili ją w połowie tego roku jest jednak dobrym sygnałem :) Tak czy owak za długi się odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl Gdzie Obserwator tłumaczący ostatnio JNP Sp. z oo? 28.11.12, 16:01 Jakoś go nie widać.... A by się przydał, żeby nam, ciemnej masie wytłumaczy, jak to Mauzoleum i Kolesie zyski dla miasta generują w trudzie i znoju... Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio.c Miliony do umorzenia za nierentowe koncerty na ... 01.12.12, 12:04 Miasto Wrocław wynajeło za ( ponoć ) 8 mln. zł. rocznie firmę doraczą do zarzadzania stadionem. Czy ta firma zapracowała na to wynagrodzenie? Kto podpisał z nią kontrakt? Czy taka firma nie powinna tytułem wynagrodzenia dostać procent z zysku obiektu? Chciałbym żeby prezydent Wrocławia dbał o pieniądze mieszkańców jak pan Soloż dba o swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpasożycić-proszę 57 sztuk pasożytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.12, 15:10 57 sztuk pasożytów rocznie pożera ze 3 mln zł Odpowiedz Link Zgłoś