Dodaj do ulubionych

Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Spra...

02.07.13, 10:04
Pewnie byl pijany. Uciekl, aby go nie poddano badaniu.
To bezwzgledna dzicz.

Obserwuj wątek
    • czechofil Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp 02.07.13, 10:19
      > Pewnie byl pijany. Uciekl, aby go nie poddano badaniu.
      > To bezwzgledna dzicz.

Na Twoim miejscu byłbym ostrożny z takimi opiniami. Zaraz tu się zlecą autoholiczne trolle, które zaczną udowadniać, że 100% winy jest po stronie pieszego (nie miał kamizelki, kasku, a poza tym poco łaził przy drodze?), a kierowcę będą usprawiedliwiać, że pewnie się zagapił, miał duszności, jechał pierwszy raz autem szwagra, nadepnął niechcący na pedał gazu zamiast na pedał hamulca, miał brudną szybę, nie działały mu wycieraczki, wyleciał mu kot przed auto, cisnęło go w przedsionku kiszki stolcowej, komar ugryzł go w czubek fiuta, zadzwoniła nagle do niego teściowa etc, itd. itp...
      • nazimno Jestes kauzyperda ????? 02.07.13, 10:27
        Tak pieknie "przytaczasz argumenty obrony", ze az sie zaczytalem...

PS
        Wiem, ze kpisz, ale ta sprawa jest jednak tragicznym przykladem z jednej strony ludzkiego nieszczescia, a z drugiej ludzkiego tchorzostwa i skrajnej, bezwzglednej nikczemnosci.

A moze tamten by przezyl, gdyby szybko kierowca wezwal pomoc.

• Gość: Podpis nieczytelny w komentarzach na GW sugerują szukać sprawcy na IP: 212.160.183.* 02.07.13, 10:41
          cygańskim koczowisku na Kamieńskiego...
      • Gość: me Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.13, 10:28
        > Żółty bus ...

Czyżby DHL? Rano pełno ich tam...
      • Gość: elo Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp IP: *.156.115.240.mortin.pl 02.07.13, 12:09
        Oczywiście nie można podejść do sprawy jak człowiek.
        O nie to ponad twoje 'standardy'.

Wydarzyła się tragedia w której zginął mężczyzna. Kierowca uciekł z miejsca zdarzenia i za to powinny go spotkać surowe konsekwencje. To jest oczywiste.

Tylko po co w to wszystko wpychasz swój jad? Całkowicie nienawiść ci mózg zeżarła? Wyjedź gdzieś, odpocznij sobie ku temu najwyższa pora jak widać.
      • Gość: Jano Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp IP: *.lambda.com.pl 02.07.13, 12:46
        Na odcinku ul.Kamińskiego od Polanowickiej do Poświęckiej nie ma pobocza nie mówiąc już o chodniku.
        Chcą przejść suchą stopą ten odcinek trzeba wejść na jezdnię.Niestety kierowcy pędzą tam z ogromną prędkością szczególnie rano.Aż dziw bierze ,że to pierwszy taki wypadek.Niestety miasto szlifuje kamienie w rynku a o zwykły chodnik w takim miejscu nie można się doprosić.Może teraz
        nasze "Słońce Karkonoszy"zrobi coś dla tubylców a nie tylko pod publiczke.
        A co z dokończeniem obwodnicy Sródmiejskiej.Wpuszczenie obwodnicy na uliczkę osiedlową to skandal,a trwa to już dwa lata.Czekamy na następny wypadek????
        • urko70 Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp 02.07.13, 13:23
          Gość portalu: Jano napisał(a):

> Na odcinku ul.Kamińskiego od Polanowickiej do Poświęckiej nie ma pobocza nie m
          > ówiąc już o chodniku.

Bo ważniejsze są zmiany przejścia na Świdnickiej czy przejazd dla rowerzystów przy Heliosie.

Wrocławianie mają dość kolejnych fajerwerków, wizytówek miasta, które mają wyglądać a nic nei wnoszą dla przeciętnego mieszkańca.
      • Gość: Wacuś Návrat idiota - kolejna odsłona IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.13, 12:48
        Naprawdę, mógłbyś sobie darować wypisywanie takich durnot.
      • Gość: divak2 Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp IP: 159.245.16.* 02.07.13, 15:35
        Czechofila przestali tolerować na forach rowerowych, to wziął się za samochodowe...
    • donpedros3000 Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Spra... 02.07.13, 12:42
      Witam nie bez przyczyny pozostaje fakt, że w tej okolicy nie ma wogóle chodnika- ten kończy się koło kościoła, tylko jest klepisko po którym chodzą piesi. Duża winę w tej sytuacji ponosi zarówno miasto jak i rada osiedla Polanowice, która nie potrafi wybudować należytej infrastruktury. Mieszkańcy ul Polawickiej od 2 lat walczą o zainstalowanie progów na części ulicy podłączonej do AOW- oczywiści bezskutecznie bo rada osiedla jest do d.... a Urząd Miejski udaje że nie widzi problemu. Oby ta tragedia coś zmieniła i nie poszła na marne
      • Gość: Czarna Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 19:46
        donpedros3000 nie wiem kim jesteś ale czuję,że jesteś osoba która nie atakuje mojego kolegi. Wiem dokładnie jak doszło do tego wypadku i to nie jest tak jak wszyscy piszą.
        • Gość: dobra rada Natychmiast do prokuratury zlozyc zeznanie. IP: 82.113.106.* 04.07.13, 21:26
          (jesli dokladnie wiesz jak doszlo do tego wypadku)
          W przeciwnym razie zaszkodzisz i sobie i jemu.
          • Gość: Czarna Re: Natychmiast do prokuratury zlozyc zeznanie. IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 23:42
            Wszystko jest załatwione. To jest oczywiste,że nie zostawimy go teraz bez pomocy. A po za tym my wiemy to co się dowiedzieliśmy z dobrych źródeł.
    • Gość: abnm Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp IP: *.wroclaw.mm.pl 02.07.13, 13:02
      Kierowca też mógł być w szoku. Przecież o się zdarza.

Jeżdżę busami wiele lat. I taka sytuacja mi się kiedyś zdarzyła na Kujawach. Była szarówka. Z prawej, bocznej, podporządkowanej ulicy, w centrum miasta, nagle wyjechał na całym gazie rowerzysta. Ulica na szczęście dwupasmowa, udało się zrobić test łosia i zjechać na lewy pas. Rowerzysta i tak we mnie przywalił, w bok busa. Po hamulcach. W lusterku widzę rower i leżącego. Nogi i ręce mam jak z waty, wychodzę z samochodu, tamten się otrzepuje, wsiada na rower i w długą. Pijany jak bela. Oczywiście zmieniamy się za kierownicą, ja dzwonię na policję - to już czasy komórek. Za łajdakiem, który uszkodził nam nowiusieńkie wtedy auto, jedziemy przez całe miasto. Policja, nota bene mająca siedzibę 100 m od wypadku, zjawiła się wtedy, gdy łajza zwiała w pola. Do dziś mam dreszcze, gdy sobie to przypomnę.

A sytuacji na drodze, w których pieszy mógł zginąć pod moimi kołami jest niemało. Ot, pijus leżący w deszczu w rowie z łbem na drodze koło Mszczonowa i zobaczony tylko dlatego, że akurat nikt nie jechał z drugiej strony i mnie nie oślepił - powiadomiona policja tyłka nie ruszyła, tylko radośnie stwierdziła "a, to pewnie Józek, zaraz powiadomimy rodzinę, niech go zabiorą". Kolejny pijus na drodze do Trzebnicy, lezący o 4 nad ranem, nocą, środkiem jezdni... I wiele, wiele innych. Choćby nie wiem, jak się starać, nie da wszystkiego przewidzieć.

• Gość: goal Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp IP: *.nat.tvk.wroc.pl 03.07.13, 16:40
        w artykule nie ma informacji , ze kierowca czy pieszy byl pijany. Droga jest dla pojazdow, chodnik czy w tym wypadku pobocze jest dla pieszych wiec pytam z jakiej racji bus wjechal na niedozowlony odcinek??? potracil czlowieka i spier....il nie ma wytlumaczenia dla tego typu zachowan. Szkoda mi tego 50-letniego mezczyzny, szedl prawidlowo i w mgnieniu oka zginal. a mlody cwaniaczek za kierownica zamiast pomoc, dodal gazu i odjechal porzucajac kilka km dalej samochod. rozumiem, moglbyc w szoku ale zdarza sie ze kierowca odjezdza ale po kilku chwilach kiedy dochodzi do niego co sie stalo wraca na miejsce zdarzenia(co tez jest karane) ale przynajmniej lojalne. 22 lata chlopak a nagrabil sobie totalnie. na wlasne zyczenie. przejezdzalam tamtedy kilkanascie minut po zdarzeniu , na miejscu byla jeszcze karetka, ale niestety cialo bylo przykryte juz zlota folia, pozniej parawanem. :(((
        • urko70 Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp 05.07.13, 09:29
          Gość portalu: goal napisał(a):

> w artykule nie ma informacji , ze kierowca czy pieszy byl pijany. Droga jest dl
          > a pojazdow, chodnik czy w tym wypadku pobocze jest dla pieszych wiec pytam z ja
          > kiej racji bus wjechal na niedozowlony odcinek??? potracil czlowieka i spier...
          > .il nie ma wytlumaczenia dla tego typu zachowan.

Nie sądzę aby kierowca miał hobby typu jazda poboczem zamiast jezdnią.
          Jakiś powód zjechania na pobocze musiał być, kwestia czy zasadny czy nie, czy zależny od tego kierowcy czy niezależny.

Jeśli powodem zjechania na pobocze było coś typu:
          - zagapienie się,
          - nieuwaga,
          - zmęczenie
          - czy też świadome zjechanie
          to bez dwóch zdań wina jest po stronie kierowcy.

Ale jeśli powód zjechania to przykładowo:
          - wbiegajace tuż przed auto dziecko,
          - nagle wjeżdżający przed to auto rowerzysta czy motocyklista
          - czy jadący na czołówkę inny pojazd,
          To ucieczka na pobocze zaczyna mieć uzasadnienie.

Ja nie mam bladego pojęcia jak było.

To oczywiste, że po zdarzeniu kierowca powinien się zatrzymać, sprawdzić, pomóc, a jak był w szoku to jak najszybciej wrócić i zrobić to co powyżej napisałem.
          Może na kursach pj powinno się poświęcić temu więcej uwagi.
    • Gość: Czarna Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 19:42
      Proszę bardzo o nie ocenianie tego chłopaka. Znam go osobiście i wiem o nim więcej niż Wy. I zawsze za niego poręce. Jest on osobą która nigdy,ale to prze nigdy nie wsiadła by za kółko po pijaku!!! Więc komentarze typu że był pijany i że to dzicz jest kompletnie nie na miejscu. Uciekł z miejsca wypadku bo był i nadal jest w totalnym w szoku. A po za tym ten wypadek to nie jest jego wina,celowo nie najechał na ofiarę. Chciała bym też zwrócić uwagę na to,że tam nie ma chodnika! I że piesi muszą iść poboczem,które jest bardzo nie bezpieczne. Wiem coś o tym bo często tam bywam. Sama byłam świadkiem jak nie raz kierowca prawie potrącić kogoś. To wina tylko miasta że nie dają chodnika tam gdzie on jest bardzo potrzebny. A po za tym tam jest bardzo wąska droga dla samochodów. I właśnie tego feralnego poranka z naprzeciwka jechał dwa razy większy samochód ciężarowy i zahaczył auto mojego kolegi i jak by było mało jeszcze najechał na dziurę i stracił panowanie nad kierownica. Więc to nie jest jego wina. Z resztą on już największa kare dostał. Bo już do końca swojego życia będzie pamiętał ze nieumyślnie i nie ze swojej winy zabił człowiek. Więc ku*wa nie życzę sobie wrednych opinii o nim bo go kr*wa nie znacie więc tak naprawdę gł*wno o num możecie powiedzieć. I ZAWSZE BĘDĘ GO BRONIŁA,bo to dobry człowiek a nie tak jak nie którzy zwierzyny bez serca.
    • Gość: Czarna Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 19:43
      Proszę bardzo o nie ocenianie tego chłopaka. Znam go osobiście i wiem o nim więcej niż Wy. I zawsze za niego poręcze. Jest on osobą która nigdy,ale to prze nigdy nie wsiadła by za kółko po pijaku!!! Więc komentarze typu że był pijany i że to dzicz jest kompletnie nie na miejscu. Uciekł z miejsca wypadku bo był i nadal jest w totalnym w szoku. A po za tym ten wypadek to nie jest jego wina,celowo nie najechał na ofiarę. Chciała bym też zwrócić uwagę na to,że tam nie ma chodnika! I że piesi muszą iść poboczem,które jest bardzo nie bezpieczne. Wiem coś o tym bo często tam bywam. Sama byłam świadkiem jak nie raz kierowca prawie potrącić kogoś. To wina tylko miasta że nie dają chodnika tam gdzie on jest bardzo potrzebny. A po za tym tam jest bardzo wąska droga dla samochodów. I właśnie tego feralnego poranka z naprzeciwka jechał dwa razy większy samochód ciężarowy i zahaczył auto mojego kolegi i jak by było mało jeszcze najechał na dziurę i stracił panowanie nad kierownica. Więc to nie jest jego wina. Z resztą on już największa kare dostał. Bo już do końca swojego życia będzie pamiętał ze nieumyślnie i nie ze swojej winy zabił człowiek. Więc ku*wa nie życzę sobie wrednych opinii o nim bo go kr*wa nie znacie więc tak naprawdę gł*wno o num możecie powiedzieć. I ZAWSZE BĘDĘ GO BRONIŁA,bo to dobry człowiek a nie tak jak nie którzy zwierzyny bez serca.
      • Gość: pleple Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 21:15
        Czarna, pisząc na forum korzystaj koniecznie ze slownika ortograficznego!!!!
        • Gość: Życzliwy Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 23:38
          pleple, zauważ że pisząc na tym forum to błędy są podkreślane,więc w wpisie Czarnej nie ma błędów a po za tym nie to jest teraz najważniejsze
    • Gość: stadion dołuje Ww Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać stadion IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.07.13, 20:09
      Należy sprzedać WKS. Przez marnowanie miejskiej kasy Stadion Wrocław i WKS nie ma pieniędzy na naprawdę potrzebne rzeczy. Ot choćby chodniki. Jest wiele ulic we Wrocławiu gdzie nie ma chodników i ludzie chodzą po jezdni.
      • Gość: lwowiak Stadion we Lwowie po Euro 2012 będzie rozebrany IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.07.13, 05:58
        Tak jak to zrobiono we Lwowie. Tam umieją dbać o budżet miasta.
        wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-stadion-we-lwowie-bedzie-rozebrany,1,5454021,wiadomosc.html
      • Gość: z Sanockiej Re: Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać st IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.07.13, 09:52
        Na ulicy Sanockiej nie ma nie tylko chodnika ale i oświetlenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka