Gość: Mietek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.04, 12:20 Zwłaszcza gimnazjum, proszę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zmartwiony EKOLA, do tablicy proszę! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.04, 09:56 Wygląda na to, że nikt z internautów do Ekoli nie chodził. A to ciekawe. Liczę na Was! Odpowiedz Link Zgłoś
kajak1 Re: Powspominajcie o Ekoli 25.11.04, 11:23 No tak, jest ich (ekolaków)tak mało, że nie ma kto się odezwać. A jak tam sąsiedztwo Atutu - robi Wam jakąś różnicę, czy jest obok czy go nie ma? Swoją drogą, to chyba ewenement we Wrocku, że tak blisko siebie funkcjonują dwie szkoły niepubliczne i każda ma swój "elektorat". Słyszałem, że uczniowie czasem przechodzą z jednej szkoły do drugiej. Która lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
pati_mama_zosi Re: Powspominajcie o Ekoli 18.01.05, 22:57 Hej! Chodziłam do Ekoli od 7 klasy do matury ('99). Nazwa "Ekola" powstała, kiedy byłam w liceum i do matury się nie przyjęła... Ale widzę, że następne roczniki jakoś ją zaakceptowały :) Ostatnio przejeżdżałam koło szkoły i widziałam, że się rozbudowała. Miało to być wcześniej zrobione i od 8 klasy rodzice płacili co miesiąc OBOWIĄZKOWĄ DAROWIZNĘ na rzecz rozbudowy szkoły. I tak do końca naszej edukacji... Całe szczęście, że w końcu coś ruszyło... Nauczycieli wspominam dobrze, ale pewnie większość już się zmieniła... Pozdrawiam, Pati Odpowiedz Link Zgłoś
grochzkapusta Re: Powspominajcie o Ekoli 21.01.05, 12:00 Moje dziecko każdego ranka leci do tej szkoły jak na skrzydłach! (Brawo dla pedagogów). A jak tam w Atucie? Mają jakieś atuty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też z EKOLI Re: Powspominajcie o Ekoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 23:38 Mietku, podziwiam Cie za hart ducha i ciekawość. Mam nadzieję, że inni ekoliści też się tutaj wpiszą. Ja mogę z innej perspektywy( tego dorosłego, który do szkoły chodził dawno, ale do EKOLI chodzi od lat codziennie). Myślę, że wielu absolwentów zwyczajnie lubiła tutaj się uczyć. Szkoła jest instytucją , nie może być bez wad. Ale generalnie przyświeca nam zasada - "kochać i wymagać". To znaczy - Was kochać, szanować, czasem jak matka - pokrzyczeć, bo mała szkoła , to prawie drugi dom. Ale też wymagać, abyście wykorzystali swoje talenty, nie zmarnowali tego czasy szkolnego. Jedni to stosują ( myślę o nauczycielach)na 100 %, i też nie wszyscy uczniowie to akceptują. Ale ogólnie jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. A co do rozbudowy szkoły - udało nam się , również dzięki tym dawnym absolwentom. teraz szkoła jest piękna, czysta, may nową pracownię komputerową. Sąsiedztwo ATUTU nas mobilizuje do rozwoju (i pewnie na odwrót). A w tym roku będziemy obchodzić 15-lecie. EKOLIŚCI - łaczcie się!!! Zgłaszajcie się do szkoły. Uroczystości odbędą się pewnie na pczątku października. Dzięki Mietkowi może i inni się dowiedzą. Pozdrowienia dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medulla Re: Powspominajcie o Ekoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 01:51 uczylam sie w Ekoli w lo (ohhh pamietam tą namalowana trawę na budynku układajaca sie w wyraz ekola:)) Bardzo dobrze wspominam ten okres, mimo iz troszeczke wysilku kazdego z nas kosztowała nauka szczegolnie u p. Dziewonskiej :) w moim przypadku byly to dwa pierwsze lata lo i chyba przez ten czas troszeczke wydoroslałam i zmieniłam stosunek i podejscie do niektórych spraw zyciowych (np. nauki ;)) wielkie podziekowania dla p. Polańskiego - to chyba najwazniejsza osoba w tej szkole !!!! i wieeeelkie podziekowania dla p. Pary :) za chyże jeże staruchy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Ekoli Re: Powspominajcie o Ekoli IP: *.adsl.hansenet.de 26.06.05, 00:30 Dawne wspomnienia Medullo - trawa rosnie na grzadkach, ale szkola wyglada suuuuuper! P.Dziewonska na emeryturze, ale Jeze nadal chyze! Widzialem na Przekrecie. Mlodzi, ale dobrzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powspominajcie o Ekoli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.05, 09:26 A ja te Jeże (wciąż jeszcze chyże)oglądałam w sobotę na estradzie w rynku. Nie wiem, jak dorośli, ale dzieci oglądały widowisko z otwartymi buziami! Brawa dla aktorów i opiekunek teatru! Odpowiedz Link Zgłoś