Dodaj do ulubionych

Cenzura GW

09.07.14, 14:55
Zauważyliście, że przy artykułach dotyczących akcji "GW" przeciw "Gazecie Wrocławskiej" w sprawie rzekomej mowie nienawiści w stosunku do Cyganów nie można dodawać komentarzy? Tzn. przez chwilę można, ale błyskawicznie zbiera się z 10 przeciwko tekstowi i wtedy szybko znikają a dodawanie nowych zostaje zablokowane...

"Gazetao" - myślisz, że o TAKĄ wolność słowa walczyli Adam Michnik i Jacek Kuroń?
Obserwuj wątek
    • Gość: nowłaśnie Re: Cenzura GW/antyromskie? Gdzie? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.07.14, 18:36
      Oj cenzura straszna bo chciałem przekonać się czy więcej jest takich osób jak ja które "antyromskości" w artykułach wrocławskiej nie widzą.
      Od razu uprzedzam - mam bardzo fajnych znajomych "Cyganów" mieszkających na Brochowie i nie jestem rasistą...ale jakoś antyromskość "wrocławskiej" wciskana jest nam "na siłę". Pytanie jest proste CZY KTÓRYKOLWIEK Z ARTYKUŁÓW OPISUJE NIEPRAWDĘ? Moim zdaniem często podkreśla się w nich problem z nieliczną a uciążliwą dla otoczenia grupką a nie stygmatyzuje całą społęczność.
      Sami moi znajomi wrocławscy Romowie twierdzą że władze miasta powinny się jak najszybciej stanowczo zająć problemem żebraków i koczowników którzy psują im reputację.
      Ktoś tutaj chce się "wybić" na walce z konkurencją i tyle...
    • Gość: wrocLove Re: Cenzura GW IP: 146.185.147.* 11.07.14, 14:15
      Cenzura na "Wybórczej" zawsze była, jest i będzie. To niejako nierozłączna cecha tej gazetki, która boi się prawdy jak diabeł święconej wody. I dotyczy to nie tylko Romów. Popatrzcie, jak np. wykastrowano te wątki:

- forum.gazeta.pl/forum/w,72,138280670,138280670,Wroclawskich_uczelni_nie_ma_na_liscie_500_najle_.html
      - forum.gazeta.pl/forum/w,72,138294067,138294067,Po_co_znakowac_szlaki_Bez_turystow_jest_cisza_.html
      - forum.gazeta.pl/forum/w,72,138311780,,Tak_zabija_sie_kolej_Co_u_nas_zobaczyl_turysta_.html
      - forum.gazeta.pl/forum/w,72,138341977,138341977,Wojna_gangow_we_Wroclawiu_Bitwa_na_maczety_na_.html

To tylko efekt kilkuminutowych poszukiwań na forum.
      W "Wybiórczej" zawsze tolerowało się głównie włazidupców i bezmyślne trolle. Dlatego wszyscy, którzy mieli coś sensownego do powiedzenia, już dawno uciekli do konkurencji, a sprzedaż GWna i liczba wejść na jego żałosny portalik tworzony przez informatyków-gimnazjalistów spada na łeb na szyję.
    • totmes72 Re: Cenzura GW 12.07.14, 09:00
      Oni uważają się za tych co wiedzą a nas za bydło co ma bezkrytycznie ich słuchać. A, że mamy inne zdanie to trzeba to ocenzurować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka