Dodaj do ulubionych

Uprawiał w lesie marihuanę

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.04, 23:13
I teraz taki ktoś będzie siedzieć w więzieniu, a społeczeństwo bedzie na
niego płacić. Nie lepiej zalegalizować, aby każdy zainteresowany paleniem
zioła mógł je legalnie kupić? Wódka jest legalnie w sklepach a to też
narkotyk. Przecież alkohol zabił wiecej ludzi na świecie, niż wszystkie
narkotyki razem wzięte.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sid Vicious Dlaczego nie mógł jej kupić? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.04, 23:15
      I teraz taki ktoś będzie siedzieć w więzieniu, a społeczeństwo bedzie na
      niego płacić. Nie lepiej zalegalizować, aby każdy zainteresowany paleniem
      zioła mógł je legalnie kupić? Wódka jest legalnie w sklepach a to też
      narkotyk. Przecież alkohol zabił wiecej ludzi na świecie, niż wszystkie
      narkotyki razem wzięte.
      • wielki_czarownik HAHAHAHAHA!! 16.11.04, 23:23
        Ditran się pomylił!! I zalogował jako Sid Vicious pisząc to samo :))
        Zdecyduj się na jeden nick komuchu!
        • Gość: WC Picker Re: HAHAHAHAHA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:25
          WC - uważaj, WC kaczka czeka w pobliżu!
        • Gość: jekdok A może było odwrotnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:59
          Kurczę, ja nie mam wprawdzie zakazanych nasionek ale mam w domu inne i dwa
          sekatory, worki (na śmieci) i nawet jakaś butla do podlewania się znajdzie, jak
          jakiś "życzliwy" sąsiad zakapuje? Chyba pójdę zakopać póki ziemia nie
          zmarznięta i ciemno ;-)
        • Gość: Ditran - sid Dwa nicki kapitalistyczna kanalio IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.04, 01:18
          Ha ha ha ha
    • Gość: Wrocek Re: Uprawiał w lesie marihuanę - niebawem legalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:40
      Już niebawem się to skończy, właśnie odbyło się spotkanie założycielskie
      stowarzyszenia Kanaba:
      hyperreal.info/drugs/go.to/wiki/Fotorelacja%20z%20zjazdu%20kanaba.info
      Przyłącz się do nas!
      • Gość: Ditran POLACY TO TCHÓRZE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.04, 01:23
        Jeszcze żaden, polski artysta radykalnie nie potępił wojny w Iraku a co dopiero
        starania o legalizację konopii. Muszą być marsze i ujawnianie głosów naukowców,
        którzy w świetle nauki przekonują o wyższości marihuany nad wódą. Dla mnie to
        jasne jak słońce, ludzi trzeba przekonać. Polacy są tchórzami, trzęsą dupą i
        boją się, że ich z pracy pracodawca zwolni jak chociażby powiedzą o
        legalizacji, czy wojnie w Iraku - TAKA JEST DZISIEJSZA WOLNOŚĆ
        • Gość: lolo Re: POLACY TO TCHÓRZE IP: *.rozanka.wroc.pl 17.11.04, 10:26
          to sie zmieni ! Spoleczenstwo dopiero dorasta... na razie jestesmy na poziomie
          dziecka 6 letniego - bunt zaczyna sie gdy dziecko ma nascie lat a to jeszcze
          potrwa! cierpliwosci jeszcze kilka-kilkanascie lat

viva la revolution !
    • Gość: kara smierci Re: Uprawiał w lesie marihuanę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 04:31
      Nalezy rozszerzyc stosowalnosc kary smierci - to miejsca w wiezieniu sie znajda.
      Wyroki wiezienia takze powwinny byc jak najkrotsze - i jak najdotkliwsze.
      Powinny sie wiazac z praca wieznia po 14-16 godzin dziennie. Praca z ktorej
      utrzymywane byloby jego miejsce w wiezieniu, zwrot kosztow sledztwa
      prowadzonego przez Policje wwraz z nagroda dla funkcjonariuszy ktorzy dorwali
      gnoja, zasilany budzet gminy w ktorej jest wiezienie, zasobnie zasilany portfel
      prywatnego wlasciciela/zarzadcy wiezienia, i splacane odszkodowanie na rzecz
      ofiary - a jesli ciazy na nim obowiazek alimentacyjny - to podobnie, powinny
      byc odprowadzane z tego alimenty.
      O wczesniejsze zwolnienie moglby sie ubiegac wiezien, ktory dzieki
      intensywniejszej pracy wszystko by splacil.
      Natomiast bandyta co do ktorego zachodzi pewnosc ze nie splaci swych zobowiazan
      [bo np. odszkodowanie dla osieroconych dzieci, czy owdowialej zony jest zbyt
      duzy] powinien byc jak najszybciej zgladzony - lub miec dozywocie eleópod
      warunkiem, ze faktycznie z roku na rok praca skazanego wystarcza na pokrycie
      kosztow i na splacanie ofiar.
      Za morderstwo nalezy sie kara smierci. O dozzywwociu mozna myslec jesli jest to
      spowodowanie smierci w wyniku np. wypadku samochodowego.
      Nie stac nas na utrzymywanie i karmienie bandytow - kara smierci jest etyczna
      ze wzgledu na to, ze przestepca musi poniesc adekwatna kare - a ta jest tylko
      kara smierci.
      Oprocz tego ze wzgledow ekonomicznych - lepiej publiczne pieniadze przeznaczyc
      na bezpieczne drogi - gdzie bedzie ginac mniej uczciwych ludzi, na szkoly -
      gdzie lepiej oplacany personel bedzie ksztalcil uczciwych obywateli, na
      szpitale itp. zamiast dawac te pieniadze na utrzymywanie zbira.

• Gość: Rafis Re: Uprawiał w lesie marihuanę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:35
        Kara śmierci dla zwolenników kary śmierci - powinno wam się pozwolić na
        eutanazję z przyczyn społecznych.
      • Gość: Ditran Pomyliłeś chyba forum. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.04, 10:16
        To nie jest prawicowe forum PO dla zwolenników kary śmierci. My mówimy o tym,
        że w tym kraju nie ma wolności.
        • Gość: kn Re: Pomyliłeś chyba forum. IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.11.04, 19:39
          A od kiedy to komunisci pragną wolności dla innych ?
          • Gość: komunisci Re: Pomyliłeś chyba forum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:43
            od dzisiaj
            • Gość: t.j. Re: Pomyliłeś chyba forum. IP: *.tnt35.phl6.da.uu.net 17.11.04, 21:05
              Upicie sie alkocholem, to jest tez forma odurzania, i jest legalne
              Dlaczego palenie marihuany nie mogloby byc zalegalizowane ? Przeciez ludzie po
              marihuanie zachowuja sie duzo spokojniej niz po alkoholu.Tym bardziej, ze
              marihuana jest najskutecznieszym srodkiem przeciw bulowym i w niektorych
              krajach jest przepisywna przez lekarzy. Jesliby zalegalizowac marihuane, to
              zniklby problem przestepczosci. Spadlaby jej cena a zatem i zniknelyby gangi
              narkotykowe, bo nibyloby oco konkurowac, Taksamo jak po zalegalizowaniu
              handlu/wymiany walut, znikneli cinkciarze. Ja sam nie uzywam marihuany chciarz
              kiedys ja probowalem i wiem, ze jest mniej szkodliwa od alkocholu. Ludzie po
              marihuanie nie maja zachwianej rownowagi i sa raczej pokojowo nastawieni do
              innych. Po alkocholu zas, ludzie czesto dostaja bialej goraczki i porywaja sie
              do czynow na ktore nigdyby sie nie odwarzyli po trzezwemu. Nie nadarmo niektore
              armie w przeszlosci "podlewaly swoich zolnierzy"
    • gelu Re: Uprawiał w lesie marihuanę 18.11.04, 11:28
      Żenująco tendencyjny jest ton tego artykułu. A jest w nim tyle bzdur...

10 kg marihuany - 100 tys. porcji. Co za bzdura! Że niby 0,1 g to już jest
      porcja? Na co porcja? Na jedno sztachnięcie się? Drugie - mógł zarobić 50 tys.
      zł za 10 kg. Czyli co, sprzedawał 1g za 5 zł? Nie słyszałem, żeby można było
      kupić marihuanę tak tanio.

Widać, że autor tego artykułu nie bardzo wie, o czym pisze, policjanci nie
      bardzo wiedzą, o czym mówią i co robią, politycy nie bardzo wiedzą jaki jest
      sens przepisów, które wprowadzają i których bronią, ale ważne, że każdy ma
      jakieś zajęcie, z czegoś żyje i jakoś to wszystko się toczy.

Oczywiście, jestem zdecydowanym zwolennikiem legalizacji marihuany i niedobrze
      mi się robi, jak czytam kolejny tendencyjny artykuł pisany przez głupka, który
      nie zna się na temacie, który opisuje kolejny "sukces" policji polegający na
      zatrzymaniu kogoś z jakąś mniejszą lub większą ilością trawki (z innych
      sukcesów to policja ma już chyba tylko mandaty za przekroczenia prędkości, bo
      bandytów to jest za trudno ścigać).

Legalizacja marihuany to same plusy:
      1. większe dochody budżetu państwa (można ją przecież objąć akcyzą jak
      substancje dużo bardziej szkodliwe - alkohol i tytoń),
      2. mniejsze dochody przestępców (ja np. nie kupuję trawki w Polsce, bo nie chcę
      finansować przestępców - z kolei w Holandii ponad 90% sprzedawanej trawki
      pochodzi z legalnych lokalnych upraw, są prowadzone badania jakości trawki, są
      coroczne prestiżowe konkursy na najlepszy towar, krótko mówiąc jest gwarancja
      jakości tego co się kupuje i spożywa),
      3. większy autorytet prawa - przestrzegania prawa nie można wymusić tylko
      sankcjami, trzeba zachęcić ludzi do przestrzegania prawa, a jedyną skuteczną
      drogą do tego jest wprowadzanie przepisów, które są postrzegane przez
      społeczeństwo jako rozsądne. Zakaz używania marihuany przez lata był
      postrzegany jako rozsądny, bo społeczeństwo było otumanione w systemie
      komunistycznym. Teraz, w dobie internetu, nie ma szansy tak ogłupić
      społeczeństwa (i bardzo dobrze) - ludzie wiedzą już coraz więcej i ten proces
      będzie już tylko postepował, tego się nie da zatrzymać. Dlatego trzeba
      racjonalizować prawo stanowione w kraju - prędzej czy później społeczeństwo
      zmusi do tego rządzących.

Swoją drogą ja osobiście potępiam działalność policjantów, którzy zajmują się
      ściganiem osób zajmujących się marihuaną (nie mówię tu o ściganiu bandytów, dla
      których trawka jest tylko jednym ze źródeł utrzymania, obok innych dużo
      bardziej nielegalnych). I niech nikt mi nie tłumaczy, że mają prawo, rozkazy
      itp. ZOMO-wcy w kopani Wujek też tylko wykonywali rozkazy...
      • Gość: pzzm Re: Uprawiał w lesie marihuanę IP: *.239.204.217.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 19.11.04, 03:06
        up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka