Dodaj do ulubionych

Wesprzyjmy budowę Światyni Opatrzności w Warszawie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:06
Kochani wierni, pomóżcie zebrac pieniadze na budowe świątyni
Obserwuj wątek
    • Gość: siuks a po cholere, kolejny kosciol.... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:16
      nie ma juz innych potrzeb w tym kraju,
      teraz???
      • Gość: jan Re: a po cholere, kolejny kosciol.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:19
        musimy pomoc, bo komuna nas zniszczy
        • Gość: marta Re: a po cholere, kolejny kosciol.... IP: *.amsnet.pl 09.12.04, 16:04
          Świątyń Ci u nas dostatek... I chyba nie o to chodzi Panu Bogu? Tyle pieniędzy,
          ile pochłonie ta budowa, można wykorzystać na rozwiązanie kilku palących
          problemów.
          • Gość: wyobraźnia Re: a po cholere, kolejny kosciol.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 16:40
            jak na fachowców od duchowości, zbyt są przywiązani do materialnej strony
            źycia, nie sądzicie?
            • Gość: bialy Re: a po cholere, kolejny kosciol.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 20:49
              A ile kasy plynie z Wroclawia na ich utrzymanie ??
        • Gość: katolik Re: a po cholere, kolejny kosciol.... IP: *.blt.pl / *.blt.pl 09.12.04, 22:37
          Gość portalu: jan napisał(a):

> musimy pomoc, bo komuna nas zniszczy
          Takie indywiduum to nawet napal nie zniszczy:-(
    • Gość: jekdok Nie wystarczy jedno cudo w Licheniu???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:50
      Nie jest moją sprawą rozliczanie grosików cieniutkich rencin przeznaczanych na
      wspomaganie różnych niebieskich ptaków (niebiesko-czarni?) spod znaku Lux
      Veritas czy inspiratorów i promotorów budowy kolejnej "świątyni" bo ja na ten
      przejaw ludzkiej a nie boskiej pychy nie zamierzam dać grosza. Nawet
      niespecjalnie interesuje mnie jakie żenujące i żałosne spektakle będą toczyły
      się wokół zarządzania tym przybytkiem po jego ewntualnym wybudowaniu i czy
      dorównają czy przebiją te (nomen omen) licheńskie. Ale tak sobie myślę czy nie
      byłoby bardziej chrześcijańskim wezwanie do zbiórki pieniędzy dla
      pokrzywdzonych przez różnych wydrwigroszy w sutannach jak osławiony ksiądz
      Halberda z Elbląga, którego długi spłacają obecnie nieszczęśnicy żyrujący jego
      kredyty. Do zebrania jest też kwota bodajże 130 milionów złotych, na które
      nacięli Kredyt Bank (mam szczęście być byłym jego klientem) salezjańscy
      oszuści. Jakoś nie słychać apeli o ODDANIE ZAGRABIONYCH PRZEZ OSZUSTÓW W
      SUTANNACH PIENIĘDZY!!! Czy to was nie wzrusza, że ktoś poniósł tak ogromne
      straty? Czy po prostu uznajecie "Bóg dał, Bóg wziął, niezbadane są wyroki
      boskie"? Bo rzeczywiście są rzeczy "w niebiesiech" a zwłaszcza na ziemi, o
      których nie śniło się nie tylko filozofom, ale nawet waszemu Bogu.
    • Gość: drom Re: Wesprzyjmy budowę Światyni Opatrzności w Wars IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 22:08
      komus jeszcze zafundowac jakis pomnik pychy ? (przypominam ze to grzech wiec
      nawolywanie do niego automatycznie tez jest grzechem)
    • Gość: gogol Do "oszczędnych" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 07:48
      Policzcie ile nasz biedny kraj kosztuje utrzymanie róznych urzędów
      ds "równości" niezbędnych do życia jedynie oszołomom w rodzaju pani Środy, czy
      też pani Jarugi.
      • Gość: ziutek Do gogola IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.12.04, 06:46
        Oczywiście gdyby to były osoby z LPR-u lub inne wierzące, nie pobierały by
        pensji i diet poselskich. Taka pani Grześkowiak bogobojna i prawa kobieta nie
        omieszkała hulać po świecie za nasze oraz urządzać swoją rodzinę. Córeczka tej
        bogobojnej pani została posadowiona w radzie nadzorczej jednej ze spółek
        paliwowych. Budowa tej świątyni to przejaw pychy nie majacy nic wspólnego z
        wiarą a napewno nie z bogiem.
    • nelka Opatrznośc jest nam na pewno potrzebna, ale ... 10.12.04, 07:56
      kościół na pewno nie.
      Te które juz są, jakoś nie pękają w szwach.
    • Gość: jekdok Wesprzyjmy likwidację Światyni Opatrzności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:31
      Tę budowę można spokojnie zatrzymać, i zamiast świątyni postawić jakieś porządne
      muzeum sztuki nowoczesnej. Na kościół szkoda kasy, i tak się wiele marnuje
      nieużywanych, albo wiem - przerobić pałac kultury na kościół.
      • Gość: jekdok Jeszcze ci się nie znudziło podróbko jekdoka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:23
        A czytałem, że kretyni szybko się nudzą. Widzę, że krawieckie geny sprzyjają
        utrzymywaniu się natręctw.
    • czarna_rozpacz Wesprzyjmy budowę Klasztoru Jasnogorskiego 10.12.04, 21:29
      bo ten stary paulinki,
      kulczykowi sprzedaly,
    • Gość: elmumio Re: Wesprzyjmy budowę Światyni Opatrzności w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 23:45
      Precz z czarna stonką!
    • Gość: A n g l i k Re: Wesprzyjmy budowę Światyni Opatrzności w Wars IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.04, 07:42
      Zwarjowales? Nie jest wystarczajaco budynkow poswieconych na jakiegos
      nieistniejacego "boga"????

Jak twoj "bog" naprawde istnieje (ha ha ha) to niech sobie sam swiatynie
      wybuduje!!!

Apropos, W BIBLI CHRYSTUS NIGDY NIE POLECAL/POPIERAL BUDOWANIE ZADNYCH
      KOSCIOLOW/SWIATYN - prawdziwy "chrzescijanin" nigdy by takich objektow nie
      budowal!
      • Gość: Jan Re: Wesprzyjmy budowę Światyni Opatrzności w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 13:28
        Czy ktos wie ile kasy wyplywa z kasy miasta na tych czarnych we Wrocku ?
    • Gość: mukki Re: Wesprzyjmy budowę Światyni Opatrzności w Wars IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 16:10
      Gość portalu: Jan napisał(a):

> Kochani wierni, pomóżcie zebrac pieniadze na budowe świątyni

Kochani wierni, pomóżcie zebrać pieniądze na moje rozrywki, wyjazdy i inne
      jakże palące potrzeby. Obiecuję nie budować żadnej świątyni i nie paskudzić
      krajobrazu żadnym architektonicznym monstrum. Pieniądze z datków przykładnie
      przehulam.
      • Gość: wim Re: Wesprzyjmy budowę Światyni Opatrzności w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 17:33
        obiecaj, ze przehulasz je z blondynkami o niebieskich oczach
        • Gość: mukki Re: Wesprzyjmy budowę Światyni Opatrzności w Wars IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 21:32
          Nie da rady. Sama jestem blondynka. Więc w grę wchodzą najwyżej blondyni. Może
          być..? ;-)
    • Gość: nowa Re: Wesprzyjmy budowę Światyni Opatrzności w Wars IP: 193.129.161.* 11.12.04, 21:33
      A sam sobie wspieraj budowe Palacu Glupoty. Idz i sprzedaj swoje organy, a nam
      daj spokoj.
      • Gość: jan Re: Wesprzyjmy budowę Światyni Opatrzności w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 02:51
        komuna zabrala 20 mln na budowe tej swiatyni
        • Gość: jekdok Chyba Cię pogięło nieszczęśniku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 14:44
          Niezależnie od tego czy to prowokacja czy rzeczywisty Twój pogląd. Gdyby
          uchwalono dotację budżetową do tej chorej idei to dopiero byłby skandal.
          Wyjaśnij łaskawco komu ta komuna "zabrala 20 mln na budowe tej swiatyni" i w
          jaki sposób.
          • Gość: Jan Re: Chyba Cię pogięło nieszczęśniku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:48
            Uważam, że należało przeznaczyć te 20 mln na budowe Świątyni.
            • Gość: jekdok Które i z jakiego powodu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:55
              Poza tym uważasz, że Ziemia jest płaska czy kulista (tak w przyblżeniu)?
              • Gość: Jan Re: Które i z jakiego powodu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 01:42
                Gdyby nie Kosciół, to byś nie wiedzial jak sie nazywasz
                • Gość: przechodzień Re: Które i z jakiego powodu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 10:24
                  To przed chrześcijanami nie było gatunku ludzkiego?

"Naród mnie żaden nie zbawił ni stworzył,
                  przeszłosć pamiętam przed wiekiem,
                  klucz Dawidowy usta mi otworzył,
                  Rzym nazwał człekiem"
                  Norwid, "Moja oczyzna"

Pozdrawiam
                • Gość: jekdok Coraz bardziej Ci współczuję biedny Janie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 11:51
                  Jeśli dla Ciebie kościół (katolicki zakładam) jest jedynym źródłem całej Twojej
                  wiedzy (również w sprawach natury osobistej) to już mnie nawet nie dziwi, że
                  nie potrafisz sklecić odpowiedzi na najprostsze pytania. Ja nie tylko, że nie
                  mam żadnych problemów z własną tożsamością (nie wiem czy to samo możesz
                  powiedzieć o sobie), ale wręcz uważam, że to tylko dlatego, że nie kieruję
                  się "naukami" kościelnych funkcjonariuszy. Bo nie będąc wyznawcą księdza
                  proboszcza miałbym problem z dobraniem dla siebie właściwego epitetu: czy
                  jestem tylko bezbożnikiem czy może zerem lub dnem moralnym, a może nawet
                  szatanem. Czy będąc zwolennikiem aborcji i eutanazji jestem już mordercą
                  (zbrodniarzem?) czy tylko przedstawicielem kultury śmierci (śmiertelnym
                  kulturystą;-)?). Czy popierając tezy wygłaszane przez Panią Profesor Środę
                  jestem wrogiem tylko kościoła czy całej ludzkości a może tylko bezmózgim
                  kretynem. Mając pełną świadomość, że repertuar "miłosiernych i pełnych miłości"
                  określeń podobnych mnie sceptyków wobec rozpasanych działań kleru, którym ten
                  kler się posługuje jest nieograniczony (w przeciwieństwie do jego
                  umysłowości) - nie uważam, żebym tracił cokolwiek nie tylko nie kierując się
                  ale wręcz ignorując czarne wskazówki, wytyczne, nakazy i zakazy. Oczywiście
                  wyjąwszy te ogólnoludzkie normy moralne i etyczne, które kościelni bezczelnie
                  zawłaszczyli, sami mając o nich mizerne pojęcie. Amen.
                  • Gość: Mundzio Re: My tu gadu, gadu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.04, 12:20
                    a wczoraj u księdza prałata w klasztorze u Brygidek gościli na urodzinach pan
                    prezydent Wałęsa, przewodniczący NSZZ "S" pan Śniadek i ponad sto innych
                    znakomitości życia publicznego. Więc za ich przykładem:
                    "Proszę Panowie! wznieście w górę czasze,
                    Niechaj nam żyje duchowieństwo nasze!"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka