Dodaj do ulubionych

ROZPOCZYNA SIE INWESTYCYJNY BOOM..

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 10:43

Wiosną rozpocznie się inwestycyjny boom we Wrocławiu. W przyszłym roku
ruszają bowiem prace przy trzech dużych galeriach handlowych, aquaparku i
kilku biurowcach. Szefowie firm budowlanych znajdą się w kłopocie, bo nie
mają tylu fachowców. Dziewięć firm zapowiedziało nowe inwestycje we
Wrocławiu, dzięki którym powstaną cztery tysiące nowych miejsc pracy. W tej
chwili w centrum Wrocławia powstaje nowa Biblioteka Uniwersytecka. Za
kilkanaście tygodni robotnicy zaczną stawiać galerię Leszka Czarneckiego przy
ul. Swobodnej, Pasaż Grunwaldzki, aquapark i wieżowiec przy ul.
Strzegomskiej. Na każdej z tych budów będzie potrzeba od kilkuset do tysiąca
budowlańców. W przyszłym roku Projectmanagement Polska wyremontuje fragment
budynek dawnego szpitala Grobu Bożego u zbiegu ulic Kazimierza Wielkiego i
św. Mikołaja, żeby urządzić w nim luksusowe centrum biurowo-usługowe Times.
Obserwuj wątek
    • Gość: Preslaw Re: ROZPOCZYNA SIE INWESTYCYJNY BOOM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:19
      Erni, tak gwoli ścisłości, jakie jeszcze biurowce będą budowane, bo napisałeś o
      kilku. Przypomnij, jeśli możesz. A tak odnośnie samego boomy, to trzeba
      pamiętać, że jego efekty odczujemy dopiero za kilka lat.
    • Gość: obcy Re: pilnuj erni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:27
      zagladam na forum wrocław w dalekim mieście,cieszy każdy wątek z takimi
      wiadomościami,pilnuj erni żeby one na forum były częściej,serce rośnie bo
      wrocław się rozwija ,pięknieje,goni europę,z góry dziękuję,pozdrawiam
    • Gość: ktos Re: ROZPOCZYNA SIE INWESTYCYJNY BOOM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:31
      No dobrze, tylko dlaczego przy tej okazji zupełnie zapomina się o KZ?
      • Gość: erni Re: ROZPOCZYNA SIE INWESTYCYJNY BOOM.. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 15:02
        Nowe biurowce to min. wiezowiec czarneckiego, biurowiec na strzegomskiej,
        times, Green Point, Fig Plaza, LPP, WPT, wall street itd itd.
    • map4 Re: ROZPOCZYNA SIE INWESTYCYJNY BOOM.. 25.01.05, 15:15
      Miasto rośnie. Serce rośnie. A ludziom żyje się dostatniej.
      No sam miód po prostu.

Proponuję wprowadzić w mieście program "zielonej karty", żeby pokryć
      zapotrzebowanie na pracowników importowaną siłą roboczą.

Oczywiście wszystko to dzięki mądrej, oświeconej i uczciwej samorządowej władzy
      miasta Wrocławia. Ależ my mamy szczęście. Cała ta klika Gieesa to pomazańcy boży
      po prostu, wot co. Na ołtarze z nimi !
      • Gość: Preslaw Re: ROZPOCZYNA SIE INWESTYCYJNY BOOM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:23
        Chłopie, jak chcesz być zjadliwy, to przynajmniej pisz w spoób czytelny i
        zrozumiały. Po przeczytaniu twojego posta nie wiem o co ci chodzi.
        • kavon Re: ROZPOCZYNA SIE INWESTYCYJNY BOOM.. 25.01.05, 15:29
          Chodzi mu o zwrócenie uwagi na to, że miastem rządzi gensek PO Grzegorz
          Schetyna. Choć ma on niebagatelne wpływy na obsadę stanowisk we Wrocławiu i
          niemały wpływ na zdołowanie sportu w naszym mieście, przypisywanie mu zasług
          inwestycyjnych w naszym mieście jest przesadą...
          • map4 Re: ROZPOCZYNA SIE INWESTYCYJNY BOOM.. 25.01.05, 15:47
            kavon napisał:

> Chodzi mu o zwrócenie uwagi na to, że miastem rządzi gensek PO Grzegorz
            > Schetyna. Choć ma on niebagatelne wpływy na obsadę stanowisk we Wrocławiu i
            > niemały wpływ na zdołowanie sportu w naszym mieście, przypisywanie mu zasług
            > inwestycyjnych w naszym mieście jest przesadą...

Dzięki za wyjaśnienia.

Bardzo mi się ten komentarz otwierający wątek spodobał. Tak pisała stara, dobra
            "Trybuna Ludu", choć do wzorca "społecznie zaangażowanego dziennikarstwa"
            zabrakło koledze Erniemu wskazania odbytu w który zamierza się wśliznąć. Co też
            niezwłocznie skorygowałem, kierowany chrześcijańską miłością bliźniego.

Widzicie, towarzyszu Erni, wazeliniarstwo bez wskazania smarowanego przez Was
            towarzysza sekretarza nic Wam nie da. Musicie się ukierunkować. Na konkretnym
            odcinku działać, a partia o Was nie zapomni.

Oczywistym jest, że żadna z tych inwestycji nie byłaby możliwa bez ciepłego
            słowa i koleżeńskiego wsparcia towarzysza sekretarza generalnego.

To mówiłem ja, trener drugiej klasy map4 :-)

PS. Och, Erni, Erni. Toż to są podstawy propagandy.
            • Gość: Łoś_bimbacz INWESTYCYJNY BUM..w 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 16:24
              "Bardzo mi się ten komentarz otwierający wątek spodobał", mnie też. Ale nie
              można bezkarnie umieszczać kopii starych postów, bo malkontectwo tylko klaszcze
              i chichocze, że inwestycje już od dawna opiewane i zapowiadane na 2005 r. znowu
              się przesuną w dal, jak na napisane "już w przyszłym roku", czyli do wiosny
              2006 mamy się z czego cieszyć. Poza tym miło przeczytać, że koledzy w formie
              jak z najlepszych postów, będzie się czytało:)))
              • map4 Re: INWESTYCYJNY BUM..w 2006 25.01.05, 16:41
                Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> "Bardzo mi się ten komentarz otwierający wątek spodobał", mnie też. Ale nie
                > można bezkarnie umieszczać kopii starych postów, bo malkontectwo tylko
                > klaszcze i chichocze, że inwestycje już od dawna opiewane i zapowiadane na
                > 2005 r. znowu się przesuną w dal, jak na napisane "już w przyszłym roku",
                > czyli do wiosny 2006 mamy się z czego cieszyć.

Łosiu, wy wyraźnie robicie władzy wbrew.

> Poza tym miło przeczytać, że koledzy w formie
                > jak z najlepszych postów, będzie się czytało:)))

Mi też tęskno było do tej siermiężnej i naiwnej, landrynkowej wizji świata. Na
                szczęście już od pewnego czasu (od nowego naczelnego ?) wrocławski dodatek do GW
                przywrócił do życia tą formę wazeliniarstwa cyklem "co dzisiaj porabia władza".
                • Gość: Łoś_bimbacz Re: INWESTYCYJNY BUM..w 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:01
                  Władza mogłaby się bardziej starać i aktualizować panegiryki na własną chwałę,
                  treść może być bez zmian. "Co robi dzisiaj władza" wzrusza mnie bardziej niż
                  cotygodniowy odcinek "Na podłe i na złe", gdy czytam, że ktoś vipowaty weżmie
                  udział w posiedzeniu rady pedagogicznej liceum, naje się friko na kotajlu lub
                  przetnie wstęgę ( to rzadziej ) chusteczka osiąga wilgotność maksymalną.
                  • Gość: w. Re: INWESTYCYJNY BUM..w 2006 IP: *.ugent.be 26.01.05, 03:32
                    Panowie map4 i Los_bimbacz-podziwiam za celnosc i zjadliwosc slowa za krytyke
                    nie dosc ze trafiona to jeszcze bardzo dowcipna, dzieki wielkie za osadzanie
                    takich znarowionych koni jak Rafis, erni i sp-ka.Wasz glos dodaje smaku temu
                    forum jak lyzka dziegciu:).Dlatego pozdrawiam, i was i waszych adwersarzy.
                    Przyjemnie sie czyta Wasze posty, wiec mimo to ze merytorycznie z Wami sie nie
                    zgadzam tak stylistycznie jestescie w moim przekonaniu wprost bezbledni.
                    W.
      • Gość: ciekawy Re: ROZPOCZYNA SIE INWESTYCYJNY BOOM.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.05, 22:03
        map znow jestes na prochach?
        • map4 Re: ROZPOCZYNA SIE INWESTYCYJNY BOOM.. 26.01.05, 08:29
          Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> map znow jestes na prochach?

map4, po pierwsze.

Tak. Po przeczytaniu takiego listu, jak np. otwierający ten wątek, budzą się
          stare wspomnienia. Młodości czar, dzieciństwa głód. Naiwności tęsknota.

Widzicie, koledzy, ja też kiedyś taki byłem. Młody i naiwny. A teraz pozostał mi
          tylko średnik.
    • szoppracz1 Strzegomska? 25.01.05, 15:33
      W którym miejscu na Strzegomskiej? Już raz przygotowano i ogrodzono teren przy
      halach strzegomskich, nawet bilbord z wizualizacją postawiono, ale nic z tego
      nie wyszło, a ogrodzenie zniknęło...
      • Gość: Preslaw Re: Schetyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:38
        kavon napisał:

> Chodzi mu o zwrócenie uwagi na to, że miastem rządzi gensek PO Grzegorz
        > Schetyna. Choć ma on niebagatelne wpływy na obsadę stanowisk we Wrocławiu i
        > niemały wpływ na zdołowanie sportu w naszym mieście, przypisywanie mu zasług
        > inwestycyjnych w naszym mieście jest przesadą...

No widzisz kavon, a kolega map 4 mógł tak jasno jat ty od początku pisać. Co do
        Schetyny to chyba racja.

• Gość: Ditran Schetyna - wkrótce zobaczycie jaki będzie skandal IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 01:55
    • Gość: WK raczej "boomik" IP: *.ig.pwr.wroc.pl 25.01.05, 16:41
      Oczywiście jest to "boom" tylko w porównaniu z trwającym od dłuższego czasu
      względnym zastojem inwestycyjnym. Każde nowe miejsce pracy też cieszy. Wrocław
      ma przecież niemal największe bezrobocie wśród wielkich miast w Polsce (tylko
      Łódź i Szczecin mają wyższe).
      Na marginesie, czy ktoś może wie, kiedy rozpocznie się zabudowa ul.Pułaskiego
      po wyburzeniach. Od wielu miesięcy ulica, praktycznie nieoświetlona (jakby nie
      było, tranzytowa!) wygląda jakby przeszła właśnie wojna.
      • Gość: Marcin Re: raczej "boomik" IP: 81.219.224.* 25.01.05, 20:31
        jak widadomo "rząd rządzi a partia tyko ogólnie kieruje"
        hehehe
        kocham moje miasto ale dobrze było by dostrzegać ten cholerny ogrom pracy jaki
        czeka je, by stało się na powrót miastem o znaczeniu europejskim
        to ze postawi sie jeden czy dwa budynki,nie daj boże jakieś wsiowe wieżowce, o
        niczym nie świadczy
        pozdrawiam
      • es_wu Re: raczej "boomik" 25.01.05, 22:14
        > Na marginesie, czy ktoś może wie, kiedy rozpocznie się zabudowa ul.Pułaskiego
        > po wyburzeniach. Od wielu miesięcy ulica, praktycznie nieoświetlona (jakby nie
        > było, tranzytowa!) wygląda jakby przeszła właśnie wojna.

Zabudowa? Tam będzie szeroka na "do 80 metrów" droga tranzytowa. Tak więc nie
        łudź się, że w miejscu po wyburzonych kamienicach coś powstanie.

Pozdrawiam,
        SW
    • Gość: Ditran Prawicowy Erni prowadzi PRL-owską politykę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 01:54
      Brawo - popieram
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka