Gość: mauser IP: *.28.39.11.Dial1.Chicago1.Level3.net 14.06.02, 01:50 1. Obwodnica - lepszy dostep do miasta z 3 stron swiata. Zapraszam do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Toto Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.proxy.aol.com 14.06.02, 01:56 Jest tyle rzeczy ktore trzeba wybudowac i zmienic ze nie wiem czy czasu starczy i pieniedzy nawet jezeli by przyznano nam EXPO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 08:28 akurat o to sie nie martw bo biznesplan jest juz zrobiony i kazda inwestycja ma w nim swoj czas i miejsce ( z uwzglednieniem realnego czasu wykonania ) Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? 14.06.02, 08:39 Co w ogóle należy zmienić we Wrocławiu to mniej więcej wiadomo, natomiast przed EXPO należy zmienić tylko jedno - jak najszybciej zrezygnować z tej imprezy :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? 14.06.02, 10:07 docg napisał(a): > EXPO należy zmienić tylko jedno - jak najszybciej zrezygnować z tej imprezy :) 1. CZemu wlasciwie sluzy ta impreza? 2. Czy ona przynosi dochod? Czytalam gdzies, ze ostatnie EXPO bylo deficytowe i nie przynioslo spodziewanych wymiernych efektow. Miasto organizujace, ktorego nazwy nie pamietam teraz, zostalo ze sporymi dlugami do splacenia. 3. WYbuduje sie pawilony wystawowe za niemale pieniadze. CO z nimi sie potem stanie? Na mieszkania sie ich nie przerobi. A firm, ktore moglyby to wynajac, raczej nie bedzie. 4. W Polsce zaczyna swoja dzialalnosc stowarzyszenie Habitat, budujace systemem gsopdarczym domy dla niezamoznych. Moze raczej wesprzec te organizacje. Kiepskie warunki socjalne rodza agresje i przestepczosc. POlecam artykul wstepny w aktualnej "Polityce" - opisuje sprawy, ktorymi nalezy sie zajac i w nie zainwestowac. 5. Jestem bardzo niechetnie nastawiona do EXPO we WRocalwiu i gdzie indziej tez, nawet nie wiem dlaczego. Moze dlatego, ze nie widze wiekszego sensu w takich imprezach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deINO Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.02, 18:25 rezurekcja napisał(a): > > 1. CZemu wlasciwie sluzy ta impreza? (...) > 5. Jestem bardzo niechetnie nastawiona do EXPO we WRocalwiu i gdzie indziej tez > , nawet nie wiem dlaczego. Moze > dlatego, ze nie widze wiekszego sensu w takich imprezach. pan Moras z biura organizatorow pewnie z przyjemnoscia odpowie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Wlasnie tacy ludzie.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 20:10 ...przyczyniaja sie do tego ze expo nie jest popularne wsrod wroclawian! > 1. CZemu wlasciwie sluzy ta impreza? Jak sama nazwa mowi za siebie - Wystawa Swiatowa - popularyzowanie kultury i obyczajow panstw na swiecie, poprawa infrastruktury i przyspieszenie rozwoju terenow o mozliwym potencjale turystycznym i spolecznym > 2. Czy ona przynosi dochod? Czytalam gdzies, ze ostatnie EXPO bylo deficytowe i > nie przynioslo spodziewanych > wymiernych efektow. Miasto organizujace, ktorego nazwy nie pamietam teraz, zost > alo ze sporymi dlugami do > splacenia. Hanower - jezeli juz sie zabiera glos w dyskusji powinno sie cokolwiek na ten temat wiedziec...Odpowiedz bedzie 2 czesciowa: -Expo w Hannowerze przynioslo straty poniewaz zostaly zbyt wysoko oszacowane przychody z biletow ( liczba wejsc ). -Nawet zakladajac ze expo we wroclawiu nie przyniesie dochodow z postaci czystej gotowki ( planujemy iz bedzie jednak troche nadwyzki ponad koszty poniesione) to nalezy docenic ogromny rozwoj infrastruktury komunikacyjnej miasta, popularyzacje miasta w Europie ( swiecie), powstanie ok 5000 tys mieszkan( na terenach wystawowych), powstanie ok. 20000 miejsc pracy ( na stale ), sprowadzenie sie do wroclawia wielu zagranicznych firm ( na czas wystawy, ale pewnie nie wyjada jak wystawa sie skonczy) ktore zapewnia miejsca dobrze platne pracy dla wykfalifikowanych pracownikow, prestiz na skale swiatowa ( sewilla stala sie jednym z najpiekniejszych miast Hiszpanii - Expo 1992) i mozna by wymieniac i wymieniac, to juz na inny watek... > 3. WYbuduje sie pawilony wystawowe za niemale pieniadze. CO z nimi sie potem > stanie? Na mieszkania sie ich nie > przerobi. A firm, ktore moglyby to wynajac, raczej nie bedzie. W pawilony czesc kasy( niestety nie wiem ile dokladnie) inwestuja panstwa, dowiedziono ze najwieksza liczba turystow odwiedza expo nie w pierwszym roku wystawy lecz przez najblizsze kilka lat po niej, pawilony na pewno nie beda staly bezuzytecznie, co do mieszkan patrz wyzej ɰ. W Polsce zaczyna swoja dzialalnosc stowarzyszenie Habitat, budujace systeme > m gsopdarczym domy dla > niezamoznych. Moze raczej wesprzec te organizacje. Kiepskie warunki socjalne r > odza agresje i przestepczosc. > POlecam artykul wstepny w aktualnej "Polityce" - opisuje sprawy, ktorymi nalez > y sie zajac i w nie zainwestowac. Agresje i przestepczosc rodza nie tylko kiepskie warunki socjalne. A to stowarzyszenie...fajna sprawa zeby tylko nie bylo tak jak obecnie z domami dla powodzian...ludzie podostawali a po 2 latach niestac ich na utrzymanie i ich wywalaja na bruk...farsa... > 5. Jestem bardzo niechetnie nastawiona do EXPO we WRocalwiu i gdzie indziej tez > , nawet nie wiem dlaczego. Moze > dlatego, ze nie widze wiekszego sensu w takich imprezach. W takim wypadku nei ma sensu pisanie o tym na forum.... Pozdrawiam Predo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Wlasnie tacy ludzie.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.02, 22:07 Predo. Z tymi 50000 tys. mieszkań to chyba troche przesadziłeś? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo 5000 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:19 Gość portalu: Janek napisał(a): > Predo. Z tymi 50000 tys. mieszkań to chyba troche przesadziłeś? :))) janek 5000 tys, nie 50000...to niemozliwe! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Predo - 5 czy 50 milionów IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.06.02, 11:01 nie ma różnicy. Tak czy tak przesadziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yani Re: Wlasnie tacy ludzie.... IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 22:39 Gość portalu: Predo napisał(a): > poprawa infrastruktury i przyspieszenie rozwoju > terenow o mozliwym potencjale turystycznym i spolecznym Jaki potencjal turystyczny w skali europejskiej posiada Wroclaw? > sprowadzenie sie do wroclawia wielu zagranicznych firm ( na czas wystawy, ale > pewnie nie wyjada jak wystawa sie skonczy) ktore zapewnia miejsca dobrze platne > pracy dla wykfalifikowanych pracownikow, Beda placic tak malo, ile beda mogli. > prestiz na skale swiatowa Tzn. bedzie mozna w kazdej agencji turystycznej znalezc polaczenie lotnicze z Wroclawiem? Dotychczas niestety sa z tym ogromne problemy,(klopoty z odszukaniem Wroclawia w sieciach komputerowych agencji turystycznych). > (sewilla stala sie jednym z najpiekniejszych miast Hiszpanii - Expo 1992) Seville od dziesiatek lat jest osrodkiem turystycznym o swiatowym prestizu. W XVIIw bylo glownym osrodkiem handlu swiatowego. Miasto to bylo piekne i zadbane jeszcze przed wystawa. Zabytki i muzea jakie posiada, nie budowano tuz przed wystawa. To samo dotyczy drog i polaczen lotniczych. Do Wroclawia ciezko dojechac samochodem, a lotniczych polaczen z Europa praktycznie nie ma. Moga je zwiekszyc na czas wystawy, ale pozniej linie lotnicze szybko wycofaja sie z tej trasy.Powod? Atrakcje turystyczne. Expo we Wroclawiu to czysta utopia. Bedzie to tylko czysty biznes dla firm bioracych w nim udzial ze wzgledu na niskie koszta. Po Expo, turysci wroca do miejsc od dawna juz majacych renome. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Do Yani...Expo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:15 Gość portalu: Yani napisał(a): >Jaki potencjal turystyczny w skali europejskiej posiada Wroclaw? A no taki ze w np porownaniu do stolicy (warszawy) jest malo znany o czym zreszta sam mowisz...a miasto jest warte odwiedzenia, jesli tu byles to niezaprzeczysz...bez wzgledu na to czy wystawa bedzie czy nie. > Beda placic tak malo, ile beda mogli. W Europie polscy specjalisci (mowie o ludziach z wyksztalceniem) sa postrzegani jako jedni z najlepszych wiec chcac ich zatrudnic w swoich firmach koncerny np. medialny bo dla takiego jest tez przewidziane miejsce, beda chcialy tych ludzi u siebie zatrzymac dogodnymi warunkami pracy...a prawda jest ze zarobki nigdzie nie sa rewelacyjne, zreszta znajdz mi pracodawce ktory nie placi tak malo jak moze, a daje kupe szmalu i firmowe auto? > > prestiz na skale swiatowa > > Tzn. bedzie mozna w kazdej agencji turystycznej znalezc polaczenie lotnicze z > Wroclawiem? Dotychczas niestety sa z tym ogromne problemy,(klopoty z odszukanie > m > Wroclawia w sieciach komputerowych agencji turystycznych). Pewnie nie ale napewno bedzie wiecej polaczen z Wroclawia ( bezposrednich ) a takze zmodernizowane polaczenia kolejowe typu szybki pociag ( cos jak TGV ) Gwarantuje ze po wystawie znajdziesz informacje o Wrocławiu w kazdej turystycznej bazie danych, chocby statystyczne. > Seville od dziesiatek lat jest osrodkiem turystycznym o swiatowym prestizu. W > XVIIw bylo glownym osrodkiem handlu swiatowego. Miasto to bylo piekne i zadbane > > jeszcze przed wystawa. Zabytki i muzea jakie posiada, nie budowano tuz przed > wystawa. hmm byles tam po wystawie? bo ja bylem i widzialem...trudno zeby zabytki i muzea pojawily sie po wystawie albo w zwiazku z nia...ale z malo nowoczesnego miasta, z gesta linia malych uliczek i duzym ruchem stala sie sewilla wielka metropolia a andaluzja jednym z popularniejszych rejonow turystycznych( to tez jest zwiazane z wzrostem zainteresowania poludniem hiszpanii ) > To samo dotyczy drog i polaczen lotniczych. > Do Wroclawia ciezko dojechac samochodem, a lotniczych polaczen z Europa > praktycznie nie ma. Moga je zwiekszyc na czas wystawy, ale pozniej linie lotnic > ze > szybko wycofaja sie z tej trasy.Powod? Atrakcje turystyczne. Jak juz pisalem zaplanowane inwestycje pozwola na wykonanie szybkiego dojazdu do wroclawia od zachodu i od stolicy. O liniach lotniczych pisalem wyzej. > Expo we Wroclawiu to czysta utopia. Bedzie to tylko czysty biznes dla firm > bioracych w nim udzial ze wzgledu na niskie koszta. Po Expo, turysci wroca do > miejsc od dawna juz majacych renome. > Co to znaczy "Po Expo"? to expo jest jak cyrk? przyjerzdza do miasta, daje przedstawienia i sie zwija? chyba nie...a i do twojej wiadomosci firmy biorace w nim udzial wcale nie maja malych wkladow w inwestycje, oczywiscie nie beda budowac drog ale przeciez one nie robia tego dla nas, na drogi to my dostajemy pieniadze i to my mamy sobie budowac! Chyba nie czytales dokladnie poprzedniego mojego postu bo napisalem ze wiekszosc turystow odwiedza expo nie w pierwszym roku wystawy tylko przez kilka nastepnych...tak bylo w sewilli, bedzie w hannowerze i zapewne wroclawiu... jesli jestes zainteresowany jakimis jeszcze szczegolami to moge sie skontaktowac z Pawlem Morasem, dyrektorem Biura Wroclawskiego Expo 2010, a on napewno ma najdokladniejsze dane. Pozdrawiam Predo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Do Yani...Expo IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:50 Gość portalu: Predo napisał(a): > Gość portalu: Yani napisał(a): > > > >Jaki potencjal turystyczny w skali europejskiej posiada Wroclaw? > A no taki ze w np porownaniu do stolicy (warszawy) jest malo znany o czym > zreszta sam mowisz...a miasto jest warte odwiedzenia, jesli tu byles to > niezaprzeczysz...bez wzgledu na to czy wystawa bedzie czy nie. Ja byłem i co? Ta sama bieda (turystyczna), oprócz Panoramy Racławickiej i ZOO, nie ma nic ciekawego, nawet żadnych atrakcji rekreacyjno sportowych. > Pewnie nie ale napewno bedzie wiecej polaczen z Wroclawia ( bezposrednich ) a > takze zmodernizowane polaczenia kolejowe typu szybki pociag ( cos jak TGV ) > Gwarantuje ze po wystawie znajdziesz informacje o Wrocławiu w kazdej > turystycznej bazie danych, chocby statystyczne. TGV, a to dowcip, aby taki pociąg kursował, to na danej linie kolejowej muszą być specjalne betonowe podkłady a na wiekszoścu Wrocławskich trasach sa drewniane. I co myslisz, że państwo specjalnie dla Wrocławia i PKP wyłoży miliardy złotych aby u was jeździł TGV. Nie ma pieniądzy na najważniejszą trasę wschód - zachód tj. Berlin,Poznań, Warszawa, Moska, a co tu dopiero mówić o dolnym śląsku. > Jak juz pisalem zaplanowane inwestycje pozwola na wykonanie szybkiego dojazdu d > o > wroclawia od zachodu i od stolicy. rowerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo PB IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 09:19 Gość portalu: P.B napisał(a): > Ja byłem i co? Ta sama bieda (turystyczna), oprócz Panoramy Racławickiej i ZOO, > > nie ma nic ciekawego, nawet żadnych atrakcji rekreacyjno sportowych. po takim stwierdzeniu nie bede nawet zaprzatal sobie glowy odpowiedzia bo chyba przyjechales tu z wycieczka szkolna i odwiedziles tylko Mcdonalda w rynku...albo przemawia przez ciebie zazdrosc ze to nie poznan stara sie o expo, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: PB IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 11:59 Gość portalu: Predo napisał(a): po takim stwierdzeniu nie bede nawet zaprzatal sobie glowy odpowiedzia bo chyba > > przyjechales tu z wycieczka szkolna i odwiedziles tylko Mcdonalda w rynku...alb > o > przemawia przez ciebie zazdrosc ze to nie poznan stara sie o expo, nie wiem. powiedziałem bieda turystyczna a nie gospodarcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRedo Re: PB IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 13:02 Gość portalu: P.B napisał(a): > Gość portalu: Predo napisał(a): > > po takim stwierdzeniu nie bede nawet zaprzatal sobie glowy odpowiedzia bo chyba > > > > przyjechales tu z wycieczka szkolna i odwiedziles tylko Mcdonalda w rynku. > ..alb > > o > > przemawia przez ciebie zazdrosc ze to nie poznan stara sie o expo, nie wie > m. > > powiedziałem bieda turystyczna a nie gospodarcza wlasnie czyli co? nie ma czego zwiedzac we Wroclawiu? nie ma gdzie pojsc wieczorem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yani Re: Do Yani...Expo IP: *.proxy.aol.com 16.06.02, 00:10 Gość portalu: Predo napisał(a): > Gość portalu: Yani napisał(a): > > > >Jaki potencjal turystyczny w skali europejskiej posiada Wroclaw? > A no taki ze w np porownaniu do stolicy (warszawy) jest malo znany o czym > zreszta sam mowisz...a miasto jest warte odwiedzenia, jesli tu byles to > niezaprzeczysz...bez wzgledu na to czy wystawa bedzie czy nie. Jest warty jak dla kazdego wroclawianina, (lokalny patriotyzm). Realia turystyki swiatowej sa inne. Jezeli Wroclaw ma atuty do gry to dlaczego nie wystawic ich od zaraz i robic na tym pieniadze, tylko czekac jeszcze osiem lat. > > Beda placic tak malo, ile beda mogli. > W Europie polscy specjalisci (mowie o ludziach z wyksztalceniem) sa postrzegani > > jako jedni z najlepszych wiec chcac ich zatrudnic w swoich firmach koncerny np. > > medialny bo dla takiego jest tez przewidziane miejsce, beda chcialy tych ludzi > u > siebie zatrzymac dogodnymi warunkami pracy...a prawda jest ze zarobki nigdzie > nie sa rewelacyjne, zreszta znajdz mi pracodawce ktory nie placi tak malo jak > moze, a daje kupe szmalu i firmowe auto? Nie neguje specjalistow polskich pracujacych za granica. Firmy zagraniczne w Polsce dostosuja sie do polsich realiow ekonomicznych. > > > prestiz na skale swiatowa > > > > Tzn. bedzie mozna w kazdej agencji turystycznej znalezc polaczenie lotnic > ze z > > Wroclawiem? Dotychczas niestety sa z tym ogromne problemy,(klopoty z odszu > kanie > > m > > Wroclawia w sieciach komputerowych agencji turystycznych). > > Pewnie nie ale napewno bedzie wiecej polaczen z Wroclawia ( bezposrednich ) a > takze zmodernizowane polaczenia kolejowe typu szybki pociag ( cos jak TGV ) > Gwarantuje ze po wystawie znajdziesz informacje o Wrocławiu w kazdej > turystycznej bazie danych, chocby statystyczne. Nie jest to atu dla turysty. > > Seville od dziesiatek lat jest osrodkiem turystycznym o swiatowym prestizu > . W > > XVIIw bylo glownym osrodkiem handlu swiatowego. Miasto to bylo piekne i za > dbane > > > > jeszcze przed wystawa. Zabytki i muzea jakie posiada, nie budowano tuz prz > ed > > wystawa. > hmm byles tam po wystawie? bo ja bylem i widzialem...trudno zeby zabytki i muze > a > pojawily sie po wystawie albo w zwiazku z nia...ale z malo nowoczesnego miasta, > > z gesta linia malych uliczek i duzym ruchem stala sie sewilla wielka metropolia Jednak turysci dalej jezdza tam z duzych metropolii, wlasnie po to zeby chodzic po tych waskich uliczkach. Zauwaz tez polozenie regionalne Sevilli i porownaj do Wroclawia. > > Expo we Wroclawiu to czysta utopia. Bedzie to tylko czysty biznes dla firm > > > bioracych w nim udzial ze wzgledu na niskie koszta. Po Expo, turysci wroca > do > > miejsc od dawna juz majacych renome. > > > Co to znaczy "Po Expo"? to expo jest jak cyrk? przyjerzdza do miasta, daje > przedstawienia i sie zwija? chyba nie...a i do twojej wiadomosci firmy biorace > w > nim udzial wcale nie maja malych wkladow w inwestycje, oczywiscie nie beda > budowac drog ale przeciez one nie robia tego dla nas, na drogi to my dostajemy > pieniadze i to my mamy sobie budowac! > Chyba nie czytales dokladnie poprzedniego mojego postu bo napisalem ze wiekszos > c > turystow odwiedza expo nie w pierwszym roku wystawy tylko przez kilka > nastepnych...tak bylo w sewilli, bedzie w hannowerze i zapewne wroclawiu... Chcialbym, zeby to nie byl cyrk. Pokaze przyszlosc. Perspektywy dla polskiej gospodarki nie sa obiecujace. Inwestycje te moga szybko legnac w "gruzach". Dlatego jestem przeciwny. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: Do Yani...Expo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 09:26 > > Gość portalu: Yani napisał(a): > > > > > > >Jaki potencjal turystyczny w skali europejskiej posiada Wroclaw? > > A no taki ze w np porownaniu do stolicy (warszawy) jest malo znany o czym > > zreszta sam mowisz...a miasto jest warte odwiedzenia, jesli tu byles to > > niezaprzeczysz...bez wzgledu na to czy wystawa bedzie czy nie. > > Jest warty jak dla kazdego wroclawianina, (lokalny patriotyzm). Realia turysty > ki > swiatowej sa inne. Jezeli Wroclaw ma atuty do gry to dlaczego nie wystawic ich > od > zaraz i robic na tym pieniadze, tylko czekac jeszcze osiem lat. rozumiesz slowo "potencjal"? Wroclaw nie jest centrum turystycznym na skale swiatowa ale po umiejetnej promocji jaka dalo by expo i wykorzystaniu funduszy na poprawe infrastruktury miasta wroclaw moze stac sie takim centrum. Sa na to odpowiednie warunki. Reasumujac, jestem absolutnie za poniewaz jest to dla Wroclawia szansa. Dzieki za dyskusje. Predo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yani Re: Do Predo...Expo IP: *.proxy.aol.com 16.06.02, 20:11 Rowniez dziekuje za wymiane opinii. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Wlasnie tacy ludzie.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:42 Gość portalu: Predo napisał(a): > Hanower - jezeli juz sie zabiera glos w dyskusji powinno sie cokolwiek na ten > temat wiedziec...Odpowiedz bedzie 2 czesciowa: > -Expo w Hannowerze przynioslo straty poniewaz zostaly zbyt wysoko oszacowane > przychody z biletow ( liczba wejsc ). A skąd wiesz, że wasi możnowładcy się nie przeliczyli. > popularyzacje miasta w Europie ( swiecie) z tego co wiem, to Hanower kojarzy się z porażką i zwiścią innych miast a nie wielką popularyzacją > sprowadzenie sie do wroclawia wielu zagranicznych firm ( na czas wystawy, ale > pewnie nie wyjada jak wystawa sie skonczy) Ach Tak, obecne się wyprowadzają, a nowe tego nie zrobią? >ktore zapewnia miejsca dobrze platne > > pracy dla wykfalifikowanych pracownikow Tak, dla starych emerytów, którzy będa dorabiać jako stróże tego całego dobytku. >prestiz na skale swiatowa ( sewilla > stala sie jednym z najpiekniejszych miast Hiszpanii - Expo 1992) Bzdura,Sewilla jako jedno z niewielu odniosła zysk, ale nie jest jednym z najpikniejszych hiszpańskich miast, i nie jest wielce popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deINO Re: Wlasnie tacy ludzie.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 19:02 Gość portalu: Predo napisał(a): > ...przyczyniaja sie do tego ze expo nie jest popularne wsrod wroclawian! > > > 1. CZemu wlasciwie sluzy ta impreza? > Jak sama nazwa mowi za siebie - Wystawa Swiatowa - popularyzowanie kultury i (..) > > 5. Jestem bardzo niechetnie nastawiona do EXPO we WRocalwiu i gdzie indzie > j tez > > , nawet nie wiem dlaczego. Moze > > dlatego, ze nie widze wiekszego sensu w takich imprezach. > W takim wypadku nei ma sensu pisanie o tym na forum.... > > Pozdrawiam > Predo a pana na politologie po 3 egzaminach minimum;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToMM Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.02, 00:52 rezurekcja napisał(a): > 1. CZemu wlasciwie sluzy ta impreza? > 2. Czy ona przynosi dochod? Czytalam gdzies, ze ostatnie EXPO bylo deficytowe i > nie przynioslo spodziewanych > wymiernych efektow. Miasto organizujace, ktorego nazwy nie pamietam teraz, zost > alo ze sporymi dlugami (...) > 5. Jestem bardzo niechetnie nastawiona do EXPO we WRocalwiu i gdzie indziej tez > , nawet nie wiem dlaczego. Moze > dlatego, ze nie widze wiekszego sensu w takich imprezach. > Ciekawy tekst, piszacy nie wie co to jest Expo. Nie pamieta miasta gdzie ostatnio ono bylo zorganizowane, ale pamieta ze skonczylo sie dlugami. I na koniec nie wiedzac nic o Expo i jego historii stwierdza ze nie widzi sensu takich imprez. Ja calkowicie nie widze sensu w tej wypowiedzi abstrachujac od tego czy Expo powinno sie odbyc we Wroclawiu czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? 17.06.02, 10:52 Gość portalu: ToMM napisał(a): > Ja calkowicie nie widze sensu w tej wypowiedzi abstrachujac od tego czy Expo > powinno sie odbyc we Wroclawiu czy nie. Zadalam kilka pytan, na ktore Predo udzieli mi rzeczowej odpowiedzi (dziekuje!) Po to sie pytamy, zeby sie dowiedziec, jezeli czegos nie wiemy. Po to sa inni, zeby wyjasnic jezeli wiedza. A forum jest chyba po to zeby wymienic poglady, poszerzyc horyzont, uzyskac porade. I koncze, zeby nie rozmywac watku, posiweconego EXPO, a nie wiedzy dyskutantow. Pzdr . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 19:45 rezurekcja napisał(a): > Gość portalu: ToMM napisał(a): > > > > Ja calkowicie nie widze sensu w tej wypowiedzi abstrachujac od tego czy Ex > po > > powinno sie odbyc we Wroclawiu czy nie. > > Zadalam kilka pytan, na ktore Predo udzieli mi rzeczowej odpowiedzi (dziekuje!) > Po to sie pytamy, zeby sie dowiedziec, jezeli czegos nie wiemy. Po to sa inni, > zeby wyjasnic jezeli wiedza. > A forum jest chyba po to zeby wymienic poglady, poszerzyc horyzont, uzyskac po > rade. > I koncze, zeby nie rozmywac watku, posiweconego EXPO, a nie wiedzy dyskutantow. > Pzdr > . > a milo mi ze moglem pomoc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Co? Wszystko! IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.06.02, 08:53 No może z wyjątkiem Zdrojogrzmotów Bogdana. Tylko dobudowac nad nimi kolej gondolową. Odpowiedz Link Zgłoś
docg ja proponuję... 14.06.02, 09:42 ... dobudować galerię łączącą solpol1 i solpol2 (coś jak most złotników) a poza tym możnaby połączyć odcinki fosy z Odrą i innymi rzekami i puścić po nich gondole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY A chyba w pierwotnych projektach IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.06.02, 09:54 taki mostek był planowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.i-one.at 14.06.02, 10:14 Wrzystko na dobrej drodze. Prace ruszyły pełną parą . Radni uradzili zasypać przejście na świednickiej , przyczyna ? Brak funduszy na utrzymanie i chigiene przejścia . Mam nadzieje że do czasu Expo uradzą jaka firma ma wygrać przetarg na tą prace publiczną Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deINO Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.02, 18:23 Gość portalu: Alen napisał(a): > Wrzystko na dobrej drodze. > Prace ruszyły pełną parą . Radni uradzili zasypać przejście na świednickiej , > przyczyna ? Brak funduszy na utrzymanie i chigiene przejścia . > Mam nadzieje że do czasu Expo uradzą jaka firma ma wygrać przetarg na tą prace > publiczną 1. nie sciemniaj, ze nie potrafisz napisac poprawnie nazwy ulicy, skoro swoje imie piszesz bezblednie.( Świdnicka) 2. nie uradzili, a rozwazali jedynie, bo alternatywa, czyli spacery na switlach przez kazimierza wlk. by radykalnie zwiekszyly ruch w tamtym miejscu, co spowodowaloby koniecznosc zmiany programow swiatel i w efekcie zwiekszenie korkow na wz-tce.. a rozwazali glownie z racji "wystroju" bedacego zywa spuzcizna po prl. takie przejscie pod 1maja mialo szczescie i po powodzi radykalnie je zmieniono, dzieki czemu wyglada niezle .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 18:19 OBWODNICA !!! , Prezydent !!!Rada Miejska !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niteczka Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.02, 21:30 Chyba trzeba by zmienic WSZYSTKO, bo tego az tyle jest, ale mysle, ze wyszloby to miastu na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 00:02 niteczko nie trzeba zmieniac WSZystkiego ale duza wiekszosc. dostosuje sie tutaj jeszcze do paru slow ktore padly wyzej i przyznam calkowitą racje p. Predo - mamy takie same zdanie. expo to wielka szansa dla wroclawia:)!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niteczka Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.02, 09:41 Gość portalu: bobopik napisał(a): > niteczko nie trzeba zmieniac WSZystkiego ale duza wiekszosc. dostosuje sie > tutaj jeszcze do paru slow ktore padly wyzej i przyznam calkowitą racje p. > Predo - mamy takie same zdanie. expo to wielka szansa dla wroclawia:)!!!!!! Ej chlopaki, piszac "wszystko" mialem na mysli duzo, ale to nie znaczy, ze jest we mnie chocby troszeczke sprzeciwu co do tej imprezy !!! Absolutnie NIE. Jestem tak samo za tym jak wy, bo np: przygotowania do EXPO rusza mniej wiecej wtedy gdy skoncze studia i caly moj rocznik (wyz demograficzny) wiec jest szansa, ze wlasnie przy organizacji EXPO dostaniemy prace, ze tam bedziemy mogli sie wykazac, bo to praca tworcza i kreatywa, a wiadomo, ze do takiej mlodzi ludzie sa wskazani. Mysle, ze EXPO moze Nam wszystkim sie bardzo przydac !!! POZDROWIENIA !!! Niteczka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 23:34 Ja bym za dużo nie zmieniał bo Expo i tak będzie w Szaghaju. Tam nikt nie oprotestuje budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 13:05 Gość portalu: NN napisał(a): > Ja bym za dużo nie zmieniał bo Expo i tak będzie w Szaghaju. Tam nikt nie > oprotestuje budowy. u nas tez nikt nie bedzie sie sprzeciwial jezeli choc troche popracujemy nad promocja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 16.06.02, 13:25 Gość portalu: NN napisał(a): > Ja bym za dużo nie zmieniał bo Expo i tak będzie w Szaghaju. Czyli co? Najlepiej siedziec z zalozonymi rekami, a obwodnica i inne rzeczy same sie zrobia? > Tam nikt nie > oprotestuje budowy. Z tego co pamietam, tereny przeznaczone pod Expo w Szanghaju sa obecnie zajete przez osiedle mieszkaniowe. W razie otrzymania imprezy konieczne byloby przesiedlenie mieszkajacych tam ludzi. Co do meritum - zgoda. Nikt nie oprotestuje, bo z miejsca mialby przyjemnosc z aparatem komunistycznej wladzy ;] Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supereme Re: Co trzeba zmienic we Wroclawiu przed EXPO2010? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.06.02, 22:09 EXPO to jedyna dobra rzecz jaka się może wydarzyć we Wrocławiu. Mieszkam niedaleko i wiem, że jak Wrocław będzie rósł, to wraz z nim i okolice... A ta wystawa ściąga setki inwestorów. Dlaczego miasto ma wspierać organizacje, które nie pomogą mu się rozwinąć? A to jest po prostu świetny pomysł. Może wtedy Wrocław będzie drugim miastem po Warszawie w Polsce!! Odpowiedz Link Zgłoś