Dodaj do ulubionych

Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.05, 22:37
5.5 mln zł z KBN plus 5 mln z miasta to zastrzyk na budowę nowej sali
koncertowej Akademii Muzycznej. Ma ona powstac wg projektu, który jakies 10
lat temu zdobył I nagrodę na konkursie architektonicznym.
Druga rewelacyjna wiadomość jest taka, że miasto przekazało Akademii tereny,
na których dzisiaj stoją różne pawiloniki i baraczki przy Soloniczej.
Jest szansa na stworzenie w tym miejscu nie tylko sali z prawdziwego
zdarzenia na 550 miejsc, ale także pięknego, przestronnego placu przed
Akademią.
Obserwuj wątek
    • Gość: kotbehemot Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:39
      fantastyczna wiadomosc! Jakie jest jej zrodlo?

Pamietam tamten projekt, bardzo mi sie podobal (jesli to ten o ktorym mysle) i pl1 maja bardzo by zyskal...
      Ciekawe jak wobec tego wygladac bedzie budowa miejskiej sali k.
    • Gość: Rafis Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 21.03.05, 22:39
      przecież sala ma powstac na placu Wolności więc o co chodzi w tym newsie?
      • Gość: michal Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: 195.116.94.* 21.03.05, 22:42
        Beda dwie sale :))
        • Gość: kotbehemot Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:44
          > Beda dwie sale :))

i dookoła kazdej znich trawniczek
        • Gość: Rafis Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 21.03.05, 22:44
          Gość portalu: michal napisał(a):

> Beda dwie sale :))

:-o
          • Gość: jm Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.05, 22:49
            źródłem jest mój sąsiad, pracownik Akademii, uczestnik posiedzenia senatu w
            środę (16.03) (nie nawalony, wyjątkowo :)
            • Gość: Rafis Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 21.03.05, 22:52
              Gość portalu: jm napisał(a):

> źródłem jest mój sąsiad, pracownik Akademii, uczestnik posiedzenia senatu w
              > środę (16.03) (nie nawalony, wyjątkowo :)

czyli ta sala na 1 maja bedzie muzycznej a ta na wolnosci miejska?
              Kiedy zacznie sie budowa(moze sąsiad wie?) ;)
              • Gość: jm Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.05, 22:58
                ma być ponoć gotowa w 2007 roku
                • Gość: Rafis Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 21.03.05, 23:00
                  Gość portalu: jm napisał(a):

> ma być ponoć gotowa w 2007 roku

no to powinni zacząc w tym roku, przynajmniej wyburzenia i prace
                  archeologiczne.Jaki jest całkowity koszt? bo chyba nie 10 mln zł aha i co to
                  jest te KBN?
                  • Gość: jm Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.05, 23:04
                    bliższe informacje jutro, bo sąsiad poszedł spać ;)
                    KBN to Komitet Badań Naukowych, a budowa ma się zacząć w tym roku.
                    • Gość: kotbehemot Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 23:05
                      Myslalem ze Komitet Budowy Nowejhali;)
                    • Gość: Rafis Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 21.03.05, 23:06
                      no to czekam na wiecej info jutro, pytaj sąsiad ao wszystko ;)
                      aha kiedys były tu takie projekty prezentowane m.in. taki tęczowy pofalowany.
                      • Gość: ! Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.05, 23:49
                        Good news. Ciekawe tylko o który projekt chodzi? Bo widziałem przynajmniej dwa.
                        Bardziej podobał mi się ten mocno przeszklony...
                        • Gość: wro2015 Re: Będzie Sala Koncertowa Akademii Muzycznej! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.05, 00:16
                          pozwole sobie na nudna i nic nie znaczaca krytyke:

'fajnie jest' :)
                          • Gość: Rafis jm IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 23.03.05, 21:52
                            jm nie ładnie tak łamac obietnice :)
                            miały byc dokładniejsze wiesci w sprawie...
                            • Gość: jm Re: jm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.05, 22:01
                              Sam chciałbym coś więcej wiedzieć, mój informator może czegoś się dowie w
                              najbliższym czasie.
                              Na razie mogę napisać tylko tyle, że będą starania o zdobycie dodatkowych
                              środków z innych źródeł na sfinansowanie tej inwestycji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka