Gość: poeta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.01, 01:21 Głosujcie na uw bo to jedyna partia dbająca o elity. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roberto65 Re: głosujcie na uw 08.09.01, 01:25 Mają małe szanse na wejście do parlamentu... Kiedyś UW to była potęga, a teraz wszyscy zaczynają się od niej odwracać. Powiedz dlaczego tak się stało i UW tak straciła w ciągu ostatnich 2-3 lat na popularności ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoden Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.01, 01:28 ja bede głosował na uw bo to jedyna partia która podaje konkretne recepty na konkretne problemy Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: głosujcie na uw 08.09.01, 01:30 Tak Spoden, tylko, że ludzie wolą głosować na te partie, które w swoich programach obiecują przysłowiowe "gruszki na wierzbie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: głosujcie na uw IP: *.chicago-23-24rs.il.dial-access.att.net 08.09.01, 01:42 A gdzie instynkt samozachowawczy.Ogladalem u znajomych film fragment filmu"Smierc prezydenta"(Panie Hrabio niech Pan spi spokojnie)i zaprawde mowie wam, ze niewiele sie od tamtych czasow zmienilo.Sceny debaty w sejmie,czy mowa zabojcy?? Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: głosujcie na uw 08.09.01, 01:53 Nieraz instynkt samozachowywawczy (w przypadku wyborów) nie działa i ludzie głosują, nie wiedząc nawet na kogo, byyle by tylko był np z SLD lub AWS-u (w zależności od upodobań politycznych), sam kandydat i jego program i jego osoba już co niektórych zbytnio nie interesują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Re: głosujcie na uw IP: *.chem.uni.wroc.pl 11.09.01, 08:59 W tzw. kampanii wyborczej najbardziej denerwuja mnie plakaty, przedstawiajace wypieszczone zdjecie kandydata i ani slowa o jego programie. Na jakiej mianowicie podstawie mam na takiego glosowac? Jego urody? Fotogenicznosci? A - niestety - wiele osob tak wlasnie czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 01:42 Sam sobie odpowiedziałeś na zadane wcześniej pytanie. Niestety nie można obrazić się na elektorat :( Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: głosujcie na uw IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 08.09.01, 02:08 Bardzo trafnie to Roberto okresliles.A z drugiej strony, komu zalezalo na tym, zeby w ramach ''demokracji dopuscic do takiej mnogosci partii, co doprowadzilo do tego, ze ludzie, ktorzy nie maja dostepu do FORUM, nie wiedza co maja poczac, gdy nadejdzie dzien "W". Tutaj jest to latwiejsze:republikanie i demokraci, kazda partia ma swoj program .I nawet analfabeci, a tych tu nie brakuje,maja sprawe uproszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: głosujcie na uw 08.09.01, 02:15 Dokładnie JaJacku - uważam, ze w Polsce powinny być 3 opcje wyborcze - partie: Lewica, Prawica i Centrum... ...i to wystarczyłoby w zupełności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniusz Re: głosujcie na uw IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.01, 15:16 TYLKO Z UNIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.01, 18:10 Chciałbym. Ale propozycja do elit skierowana była. A co ze mnie za elita jak nie wiem kto to był Dante, a kto Da Vinci. A pan Maciej Dobrowolski to z UW czy PO? Bo przynależność pana Łosia znam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ber Re: głosujcie na uw IP: 217.97.163.* 08.09.01, 18:43 Zagłosuję pod warunkiem, że: 1. Balcerowicz uderzy się w piersi i przyjmie współodpowiedzialność za skutki buzkowego rządzenia, 2. Gieremek zadeklaruje z jaką partią UW chce naprawiać po wyborach to co wcześniej zepsuła z AWS? 3. Nie usłyszę nigdy więcej hasła "UW- partią klasy średniej"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Do poety IP: *.proxy.aol.com 08.09.01, 21:53 Prosze mi wytlumaczyc kto nalezy do elity a kto nie.Jakie jest kryterium wedlug ktorego mozna okreslic przynaleznosc do niej.Kim sa ludzie ktorzy nie naleza do elity?Kto lub co okresla i decyduje o tym?Prosze o odpowiedz.Jezeli nie potrafisz odpowiedziec to moze ktos inny? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Do poety IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 22:10 Gość portalu: Toto napisał(a): > Prosze mi wytlumaczyc kto nalezy do elity a kto nie.Jakie jest kryterium wedlug > ktorego mozna okreslic przynaleznosc do niej.Kim sa ludzie ktorzy nie naleza do > elity?Kto lub co okresla i decyduje o tym?Prosze o odpowiedz.Jezeli nie > potrafisz odpowiedziec to moze ktos inny? > Pozdro Wg Poety wynika, że: "elity to grupa społeczna, o którą dba UW" /lekko uproszczając/ Tylko czy zdanie Poety jest prawdziwe? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdumiony Re: Głosujcie na UW (???!!!!!!!!!!!) IP: *.chello.pl 08.09.01, 22:13 ??????????????????????????????! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Głosujcie na UW IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 22:40 Gość portalu: Zdumiony napisał(a): > ??????????????????????????????! Hmmm...to daje do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Głosujcie na UW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.01, 22:47 widze że kilka osób chciało się dowiedzieć kogo uważam za elity,a więc za elity uważam twórcy,tzw.inteligencla budżetowa oraz część biznesmenów(ta inteligentniejsza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Apel IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 22:57 W takim razie (po przeczytaniu Waszych postów) błagam: Idźcie zagłosować! Bo jakos tak się dzieje, że ten unijny elektorat jest chyba troche niezdyscyplinowany i zamiast oddać ważny głos siedzi i już liże rany... Kto na Unię - ten do urny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoden Re: Apel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.01, 23:27 Gość portalu: kozak napisał(a): > W takim razie (po przeczytaniu Waszych postów) błagam: Idźcie zagłosować! Bo > jakos tak się dzieje, że ten unijny elektorat jest chyba troche > niezdyscyplinowany i zamiast oddać ważny głos siedzi i już liże rany... Kto na > Unię - ten do urny! weż pod uwage.kto ma internet,kto czyta wyborczą-forumowicze to nie jest jednostka reprezentatywna z całego polskiego społeczeństwa,więc unia wcale nie ma rzeszy niegłosujących zwolenników.ale masz racje: "kto na unie-ten do urny! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Apel IP: 62.8.156.* 10.09.01, 10:08 Gość portalu: kozak napisał(a): > W takim razie (po przeczytaniu Waszych postów) błagam: Idźcie zagłosować! Bo > jakos tak się dzieje, że ten unijny elektorat jest chyba troche > niezdyscyplinowany i zamiast oddać ważny głos siedzi i już liże rany... Kto na > Unię - ten do urny! Przyjadę. Zagłosuję. Na UW, oczywiście. Pozdrawiam Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Re: Apel IP: *.chem.uni.wroc.pl 11.09.01, 12:24 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Przyjadę. Zagłosuję. Na UW, oczywiście. > Pozdrawiam > Jurek Ja tez Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Do poety 09.09.01, 01:21 Gość portalu: Toto napisał(a): > Prosze mi wytlumaczyc kto nalezy do elity a kto nie.Jakie jest kryterium wedlug > > ktorego mozna okreslic przynaleznosc do niej.Kim sa ludzie ktorzy nie naleza do > > elity?Kto lub co okresla i decyduje o tym?Prosze o odpowiedz.Jezeli nie > potrafisz odpowiedziec to moze ktos inny? Zależy jaką elitę masz na myśli: intelektualną czy gospodarczą (biznesową)... > Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: do lili IP: *.proxy.aol.com 08.09.01, 22:34 Jezeli to prawda co piszesz to dlaczego UW jest elita a ktos inny nie ? Wolalbym aby poeta odpowiedzial bo to jego watek . Ale dziekuje takze za Twoja wypowiedz Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoden Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.01, 23:36 do wszystkich sympatyków uw : oprócz głosować w "normalnych"wyborach zagłosujcie na:www.e-wybory.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: głosujcie na uw IP: 10.40.65.* 09.09.01, 14:12 Glosowac mozna tez na www.gazeta.pl/wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: głosujcie na uw IP: *.proxy.aol.com 10.09.01, 00:27 Jak do tej pory nikt oprocz ''lili'' nie sprobowal nawet odpowiedziec na moje pytania.Wnioskuje z tego ze nie macie pojecia o czym piszecie.Czy to prawda? Do poety: co to znaczy "inteligentniejsza czesc biznesmenow" ?Kto w takim wypadku jest inteligentny a kto nie ? Jakie jest kryterium ktorego uzywasz do dzielenia ludzi na inteligentnych i tych mniej intel.Napisales "tworcy" ? Czy to blad w pisowni czy tez miales na mysli tworcow sztuki? Do Roberto65: Moje pytania dotycza ogolnej klasyfikacji .Kto jest elita wg.wpisujacych sie tu uczestnikow. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elsindel Co to są "elity"? Co to jest "inteligencja"? IP: 212.160.79.* 11.09.01, 00:40 Witam. Wtrącę swoje trzy grosze do Waszej arcyciekawej dyskusji. Na wstępie zaznaczam, że najprawdopodobniej będę głosował na Frasyniuka... "Elity to elity" - powie każdy polityk. A my możemy tylko uśmiechnąć się z politowaniem. Ja za te magiczne "elity" uważam ludzi inteligentnych. Nie "twórców" w rozumieniu artystów, ale ludzi, którzy potrafią coś wymyślić, zaprojektować, potem wprowadzić te plany w życie - i to z sensem. Z pewnością wielu artystów można więc zaliczyć do elity :) ale nie o to chyba chodziło, nieprawdaż? A kogo uważam za inteligentnego? To jest temat na osobną rozmowę, ale wymienię kilka cech, które są IMHO wyznacznikiem inteligencji: rozbudowana wyobraźnia, wrażliwość, spostrzegawczość, "lotność", poczucie humoru, zdolność do szybkiego kojarzenia faktów. Trzeba by tu jeszcze wprowadzić rozróżnienie na płci oraz .. hmm... bardzo dużo trzeba by tu dodać, więc chwilowo przestanę. Pozdrowienia. PS Cos duuuuzo ludzi nagle ma zamiar glosować na kogoś z UW! A gdzie inne partie? ;-) PPS Jak jeszcze raz ktoś mi napisze, że UW "Żydzi" (lub "żydzi"), to się zdenerwuję. Jestem prawie pewien, że większość tak mówiących osób NIGDY nie spotkała Żyda! Odpowiedz Link Zgłoś
maaga Re: głosujcie na uw 10.09.01, 09:42 popieram, reprezentuję tzw. klasę średnią naszego społeczeństwa, która powinna stanowić o sile naszego kraju. I tylko UW zawsze zajmowała się tym segmentem społeczeństwa. Uważam, że to właśnie "klasa średnia" jest "elitą" o którą chodzi Poecie. Ludzie oddający głos na Samoobronę, PSL, SLD czy skrajną prawicę nie zbudują Polski. Oni albo się domagają coraz więcej za nic, albo kradną. Ja nie robię ani jednego ani drugiego. Pracuję ciężko i tylko aparat urzędniczo- skarbowy ciągnie ze mnie coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: głosujcie na uw IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 10.09.01, 11:00 A jakie zdanie ma UW na temat Polskich stadionów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: NIE głosujcie na uw IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 10.09.01, 11:17 Ludzie z tej partii sprzedali nas w Magdalence. To ta sama banda co PZPR. Poza tym większość liderów UW była w PZPR i jest to partia żydowska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: NIE głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.01, 20:08 co to znaczy ,że politycy uw sprzedali nas w magdalence?Jeśli chodzi ci o jakiekolwiek rozmowy z władzami z poprzedniego systemu to musisz wiedzieć ,że bez tych rozmów "oni" dalej by nami rządzili.Jesli chodzi o coś innego to czekam na konkrety, bo rzucać pomówienia bez dowodów to każdy cieć może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: NIE głosujcie na uw IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 11.09.01, 11:02 Za czasów PZPR Śląskowi wiodło się całkim nieźle więc jesli to ta sama partia to może zagłosuję? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfnc Re: NIE głosujcie na uw IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.01, 14:36 Jezu - czy was tak najebalo, ze jeszcze ciagle plujecie na kogos argumentami "to jest partia Zydow". Jak mozna tylko po 50 latach byc tak debilny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea. Re: głosujcie na uw IP: 195.205.145.* 10.09.01, 14:01 Taki tez mam zamiar :) Unia Wolności, jak się okazuje ma wielu zwolenników we Wrocławiu. Zreszta , widac to wyraźnie we wszystkich sondażach wyborczych, a i wyniki poprzednich wyborów dobitnie o tym świadczą. Wrocław jest enklawą :) Szkoda, że tak wielu polityków Unii pognało w dyrdy za marchewką popularności Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka platforma.org - warto tam zajrzeć IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.09.01, 16:46 Szanowni forumianie i forumianki, po lekturze Waszych wypowiedzi odnoszę wrażenie, że daliście się ponieść gorączce przedwyborczej i zamiast głosować na OSOBY, popieracie PARTIĘ. Jeśli chodzi o moje preferencje to na pewno nie oddam głosu na W. Frasyniuka czy R. Gawlika. Swoje 5 minut już wykorzystali. Moje typy to Bogdan Zdrojewski i Małgorzata Gorący. Fanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BreslY Re: platforma.org - warto tam zajrzeć IP: 130.225.149.* 10.09.01, 17:02 Gość portalu: Fanka napisał(a): > Szanowni forumianie i forumianki, > po lekturze Waszych wypowiedzi odnoszę wrażenie, że daliście się ponieść > gorączce przedwyborczej i zamiast głosować na OSOBY, popieracie PARTIĘ. > Jeśli chodzi o moje preferencje to na pewno nie oddam głosu na W. Frasyniuka > czy R. Gawlika. Swoje 5 minut już wykorzystali. > Moje typy to Bogdan Zdrojewski i Małgorzata Gorący. > > Fanka Wiesz, Fanko, jak tylko sie rodzila PO to ja (w wyborach prezydenckich glosujacy na Olechowskiego) wyczytalem w jakims wywiadzie, bodaj z JK Bieleckim (ktorego skadinand dosc lubilem) ze, ujmujac rzecz w prostych zolnierskich slowach, trzeba wreszcie dac spokoj z zabieganiem o sfore budzetowa. A ja, volens nolens do niej inkorporowany (jak ongis Polskie Zwiazek Wedkarski do PRONu) nie pcham sie gdzie mnie nie chca. Potem jak zobaczylem w PO Piskorskiego - to juz. Kiedys nawet zanosilo w sprawie PO na fajna dyskusje z Wedzonka.po ale potraktowal moj post jak PO sfore budzetowa, czyli uchylil sie od dyskusji Sumujac, mimo ze poza fontanna, tj, Fontanna, niewiele mam BZdroj. do zarzucenia, to nie moge abstrahowac od ludzi, z ktorymi on idzie. No Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: platforma.org - warto tam zajrzeć IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.09.01, 17:41 Gość portalu: BreslY napisał: > Wiesz, Fanko, jak tylko sie rodzila PO to ja (w wyborach > prezydenckich glosujacy na Olechowskiego) wyczytalem w > jakims wywiadzie, bodaj z JK Bieleckim (ktorego skadinand > dosc lubilem) ze, ujmujac rzecz w prostych zolnierskich > slowach, trzeba wreszcie dac spokoj z zabieganiem o sfore > budzetowa. A ja, volens nolens do niej inkorporowany (jak > ongis Polskie Zwiazek Wedkarski do PRONu) nie pcham sie > gdzie mnie nie chca. Potem jak zobaczylem w PO > Piskorskiego - to juz. Kiedys nawet zanosilo w sprawie PO > na fajna dyskusje z Wedzonka.po ale potraktowal moj post > jak PO sfore budzetowa, czyli uchylil sie od dyskusji > Sumujac, mimo ze poza fontanna, tj, Fontanna, niewiele > mam BZdroj. do zarzucenia, to nie moge abstrahowac od > ludzi, z ktorymi on idzie. > No > Pozdr. BreslY, wg mnie jestes idealistą, bo podążając tokiem Twoich myśli w ogóle nie warto głosować. Chyba, że masz swego faworyta/tkę - nieskażonego, bez niepewnych kamratów u boku, który ma do tego konto pełne zasług dla państwa. Cześć Fanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: nie ma idealnego wyboru IP: 62.8.156.* 11.09.01, 08:28 Gość portalu: Fanka napisał(a): > BreslY, wg mnie jestes idealistą, bo podążając tokiem Twoich myśli w ogóle nie > warto głosować. Chyba, że masz swego faworyta/tkę - nieskażonego, bez niepewnyc > h > kamratów u boku, który ma do tego konto pełne zasług dla państwa. Nigdy nie jest idealnie. Na szczęście tam, gdzie będę głosował nie kandyduje Gawlik. W każdej partii znajdzie się parę osób niegodnych zaufania. Nie znaczy to jednak, żeby nie głosować. Tak jak Ty nie mogłabyś poprzeć Frasyniuka, czy Gawlika, tak BreslY (i mnie także) odrzucają od PO takie postacie jak np. Piskorski. Z dwojga złego wolę już Frasyniuka niż karierowicza Piskorskiego. Pozdrawiam Jurek P.S. A jeśli chodzi o nieskażonego kandydata, pełnego zasług dla Polski, to mam w UW takiego. Jest nim Tadeusz Mazowiecki, ale nie wiem gdzie kandyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BreslY Re: platforma.org - warto tam zajrzeć IP: 130.225.149.* 11.09.01, 09:00 Gość portalu: Fanka napisał(a): > BreslY, wg mnie jestes idealistą, bo podążając tokiem Twoich myśli w ogóle nie > warto głosować. Chyba, że masz swego faworyta/tkę - nieskażonego, bez niepewnyc > h > kamratów u boku, który ma do tego konto pełne zasług dla państwa. > > Cześć > Fanka > Moze to ja jestem idealista. A moze to ty dalas sobie wmowic (bylby to wielki sukces naszych politykow) ze od politykow nie mozna wymagac odpowiedniego zachowania. Duzo mozna by na ten temat. Pare lat temu dunskiego szefa partii konserwatywnej zatrzymala policja drogowa. Zrobili mu test na alkohol i facet podal sie do dymisji i wycofal z zycia publicznego w ciagu trzech godzin. W de. w tej chwili szarpie sie bezlitosnie ministra obrony bo wyszlo ze w czasie swoich licznych podrozy sluzbowych samolotem odwiedzil kilka razy Majorke. Wyobrazasz sobie coby zostalo z naszej klasy politycznej po przyjeciu takich standardow? Jak oceniasz dymisjonowanie szefa TPN i szefa Centrum Zdrowia Dziecka na 2 tygodnie przed wyborami? Czy w czasie wprowadzanie w zycie, przepraszam za wyrazenie, reformy sluzby zdrowia, kiedy organizowano Kasy Chorych zauwazylas w prasie JEDNO ogloszenie o nowym miejscu pracy (sekretarke i kierowce wlaczajac) ? Etc. Jezeli nie ustawi sie pewnych standartow przejrzystosci, uczciwosci i jawnosci regul, jezeli sie nie wylaczy znacznych czesci instytucji publicznych z rozgrywek politycznych bedziemy mieli dalej co mamy. Czyli daleko od Europy. Nie kapujesz ze tak jak placac hydraulikowi albo dentyscie za robote wymagasz zeby bylo czysto, bezbolesnie i bez poprawek, tak samo od panstwa masz prawo wymagac pewnej jakosci uslug za placone podatki? I ze ci faceci wybierani w wyborach sa wynajmowani do wykonania pewnej pracy? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: Nigdy w życiu ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.01, 20:40 Jestem tzw. milczącą większością i ze śpiewem na ustach oddam głos na SLD-UP. Wybiorę sobie jakiegoś kandydata a jak nie to na chybił trafił. Unia odpowiada za ostatnie 4 lata, tak jak AWS, PO, PiS, a teraz się od tego odcinają. Poza tym sa zupełnie odseparowani od rzeczywistości. Dlatego zagłosuję przeciw, bo ostatnio centrum i prawica skompromitowały się doszczętnie. I proszę mnie nie wyzywać od żydokomuny, pachołków Rosji, spadkobierców PZPR, bo nie o to już w tym chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baroni Re: UW ... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 22:20 Unia jest partią elit, ale i dla elit, a niestety wyborcy w większości do elit nie należą, dlatego wybory wygra obiecująca gruszki na wierzbię koalicja SLD- UP, a Unia prawdopodobnie nawet nie przekroczy progu. Zadziwia mnie spokój działaczy UW, którzy tak naprawdę nic nie robią, ażeby "poprawić sondaże". Ja osobiście nie przypominam sobie tak beznadziejnej kampanii wyborczej w wykonaniu Unii. pzdr.b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re:Tylko na Jaśnie Pana Hrabiego głosować należy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.01, 22:29 Ekity, elitami.Ja tam się na tym nie znam ale głos na Jaśnie Pana Hrabiego oddam. Jak zawsze wierny i do posług chętny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Polityka i religia... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.09.01, 09:32 ... to tematy, które zawsze rodzą konflikty. Dlatego od dziś, moje opinie zachowuje wyłącznie dla siebie. Czego wszystkim Wam życzy Fanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Polityka i religia... IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 10:50 Janie ! Widzę, widzę. Doceniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Miłość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.01, 12:08 Ach Franka, Franka, powiedz że Frania, co z nami będzie względem kochania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Miłość IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.01, 16:59 Gość portalu: Janek napisał(a): > Ach Franka, Franka, powiedz że Frania, co z nami będzie względem kochania ? Coś było z Franią? Może silnik wymienić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: głosujcie na uw IP: 156.17.85.* 12.09.01, 17:03 Gość portalu: poeta napisał(a): > Głosujcie na uw Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.01, 17:06 Gość portalu: hen napisał(a): > Gość portalu: poeta napisał(a): > > > Głosujcie na uw > > Po co? po to żeby w sejmie była jakaś partia dbająca o elity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: głosujcie na uw IP: 156.17.85.* 12.09.01, 17:25 Gość portalu: poeta napisał(a): > Gość portalu: hen napisał(a): > > > Gość portalu: poeta napisał(a): > > > > > Głosujcie na uw > > > > Po co? > > po to żeby w sejmie była jakaś partia dbająca o elity. Może trochę surowo odpowiedziałem tym niekulturalnie brzmiacym pytaniem na twój post, ale po prostu nie wierzę by jakakolwiek partia, w tym UW, dbała w sejmie o kogokolwiek innego, aniżeli o samą siebie. Naprawdę nie wiem czym UW miałaby się w tym różnić od innych partii. Wydaje mi się, że ludzie uczciwi stanowią statystycznie ten sam odsetek we wszystkich partiach, ale niestety wszędzie jest ich diablo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.01, 17:29 a ja wierze w uczciwość uw(może jestem naiwny?),bo to po prostu "partia inna niż wszystkie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: głosujcie na uw IP: 156.17.85.* 12.09.01, 17:44 Super, tylko mogła to okazać przez 3 lata swojego rządzenia i jakos nie chce mi się wierzyć, że to tylko wina AWS-iaków. Każdy stołkowy bierze kasę (pensje poselskie, w radach nadzorczych z własnego, bądź kolegów nadania), załatwia pracę rodzinie i buduje sobie chałupę, lub gromadzi sobie miliony na koncie - o to jedynie mu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: głosujcie na uw IP: 62.8.156.* 12.09.01, 17:59 Gość portalu: hen napisał(a): > Super, tylko mogła to okazać przez 3 lata swojego rządzenia i jakos nie chce mi > > się wierzyć, że to tylko wina AWS-iaków. Każdy stołkowy bierze kasę (pensje > poselskie, w radach nadzorczych z własnego, bądź kolegów nadania), załatwia > pracę rodzinie i buduje sobie chałupę, lub gromadzi sobie miliony na koncie - o > > to jedynie mu chodzi. Napisałeś "każdy". Czyli, żeby obalić Twoją tezę wystarczy jeden kontrprzykład. Tadeusz Mazowiecki. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: głosujcie na uw IP: 156.17.85.* 12.09.01, 18:04 Gość portalu: Jureek napisał(a): > > Napisałeś "każdy". Czyli, żeby obalić Twoją tezę wystarczy jeden kontrprzykład. > Tadeusz Mazowiecki. > J. No wiesz Jureek, straszny z Ciebie matematyk :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: głosujcie na uw IP: 62.8.156.* 12.09.01, 18:10 Gość portalu: hen napisał(a): > No wiesz Jureek, straszny z Ciebie matematyk :-) Skąd wiedziałeś? :) J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: głosujcie na uw IP: 156.17.85.* 12.09.01, 18:35 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Skąd wiedziałeś? :) > J. Logika u Ciebie czysta jak sumienie wyżej opisanego (T. M.) :-), musi znaczy matematyk! Pozdro Jureek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: głosujcie na uw IP: 62.8.156.* 12.09.01, 18:49 W pierwszym momencie pomyślałem, że może skądś się znamy. A Ty też matematyk? Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: głosujcie na uw IP: 156.17.85.* 12.09.01, 18:55 Gość portalu: Jureek napisał(a): > A Ty też matematyk? Jam nie matematyk, zapomniałem nawet co to "pochodna", tak jak politycy zapomnieli co to "uczciwość". Po prostu jak się czegoś nie używa, to nie pamięta się co "to" jest. Pozdrowionko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jedna jaskólka nie czyni wiosny. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.01, 18:31 Tak jak nieposzlakowaną postacią jest Tadeusz Mazowiecki w UW, podobną w ZChN- ie jest prof, Chrzanowski. Na obu panów głosy bym oddał z największą przyjemnością. Natomiast na ich partie wykluczone. Uw pokazała się we Wrocławiu w rozgrywkach frakcyjnych, a ZChN firmuje Ricardo i pajęczarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no ja Re: Jedna jaskólka nie czyni wiosny. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.01, 18:55 Gość portalu: Janek napisał(a): > Tak jak nieposzlakowaną postacią jest Tadeusz Mazowiecki w UW, podobną w ZChN- > ie jest prof, Chrzanowski. Na obu panów głosy bym oddał z największą > przyjemnością. Natomiast na ich partie wykluczone. Uw pokazała się we Wrocławiu > > w rozgrywkach frakcyjnych, a ZChN firmuje Ricardo i pajęczarz. jak dla mnie ZChN jest partią łagodnie mówiąc oszołomów. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.01, 17:24 może by przenieść wybory ze względu na ostatnie wydarzenia w USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krówka Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.01, 13:43 no,głosujcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brytnej Re: głosujcie na uw IP: 172.21.71.* / *.rz.uni-karlsruhe.de 14.09.01, 16:11 Gość portalu: poeta napisał(a): > Głosujcie na uw bo to jedyna partia dbająca o elity. ELYTY??? A co ci wszyscy nieelytarni, czy musza czuc sie gorsi? Bo jak sie dba o jednych, inni na tym traca (bilans musi wyjsc na zero). I kim sa te twoje elyty, poeto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.01, 17:41 Gość portalu: Brytnej napisał(a): > Gość portalu: poeta napisał(a): > > > Głosujcie na uw bo to jedyna partia dbająca o elity. > > ELYTY??? A co ci wszyscy nieelytarni, czy musza czuc sie gorsi? > Bo jak sie dba o jednych, inni na tym traca (bilans musi wyjsc na zero). Droga(i?)Brytnej od tego żeby każdego zadowolić jest dziwka, a nie partia polityczna. > I kim sa te twoje elyty, poeto? Już o tym pisałem, czytaj nastepnym razem troche uważniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywil Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.01, 17:52 a widzisz?podszywać się można!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choco Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.01, 23:30 Ja też zawsze i niezmiennie - oczywiście na UW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: głosujcie na uw IP: 156.24.231.* 15.09.01, 02:18 Gość portalu: poeta napisał(a): > Głosujcie na uw bo to jedyna partia dbająca o elity. Nie! Ja bede glosowal na partie dbajaca o poetow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.01, 02:21 czyżbym nie zaliczał się do elit? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.09.01, 02:30 Gość portalu: poeta napisał(a): > czyżbym nie zaliczał się do elit? Poeci jak najbardziej zaliczją się do elit => Wędzonka będzie głosował na UW Hurrra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: głosujcie na uw IP: 156.24.231.* 15.09.01, 02:34 Gość portalu: lili napisał(a): > Gość portalu: poeta napisał(a): > > > czyżbym nie zaliczał się do elit? > > Poeci jak najbardziej zaliczją się do elit => Wędzonka będzie głosował na UW > Hurrra!!! Nie chce Was martwic ale Wroclaw to najbardziej egalitarne z miast. Taka deklaracja to w tej okolicy rodzaj samobojstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: głosujcie na uw 15.09.01, 02:38 ...ponoć samobojcow jest coraz więcej... A swoją drogą szkoda, że UW cieszy się już tak znikomym poparciem, a jej dawni członkowie robią teraz kariery w "nowych barwach" (czyt np: PO)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniusz Re: głosujcie na uw IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.01, 14:42 nie glosujcie na karierowiczow, lecz na intelektualistow... UW rocks da town!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: głosujcie na uw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.01, 16:28 głosujcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ber Re:nie(?) głosujcie na uw IP: 217.97.163.* 15.09.01, 16:57 A z kim wy unici chcielibyście rządzić w Polsce po zbliżających się wyborach: z AWS-em, Platformą, PSL-em czy może z SLD? Unia nie pasuje do żadnej powyborczej układanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Szachy z UW IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.09.01, 21:36 UW organizuje w niedziele Turniej Szachów Błyskawicznych, podobno bedzie można zmierzyć się z politykami. Impreza odbywa się w ogródku kawiarni "Pod gryfami" między godz. 13-16, lista graczy ustalana do 13.00h. Odpowiedz Link Zgłoś