Dodaj do ulubionych

Nowe forum - Wasze opinie, postulaty...

09.07.02, 15:11
Bardzo prosze, byscie tu wpisywali co myslicie o forum na nowym serwerze. Wciaz
jest ono testowane i dopracowywane. Wasze uwagi sa dla nas bardzo cenne. Czekam.
pzdr.
r.
Obserwuj wątek
    • Gość: magician Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.02, 15:16
      jeśli można to taka techniczna uwaga - żeby kolory postów NIE czytanych były np.
      niebieskie tak jak są, ale posty PRZECZYTANe (przeze mnie oczywiscie) były np.
      żółte. Chodzi o to że muszę się przyglądać postom ze wzgledu na zbliżone odcienie.
      To tyle - poza tym mi się podoba!

marta
      • redakcja_wrw Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 09.07.02, 15:28
        Magdo, myslimy nad tym ale wydaje sie nam, ze te dwa kolory odrozniaja sie juz od
        siebie. Jezeli bedzie wiekszy kontrast powstanie zebra i bedzie brzydko.
        r.
        • Gość: magician Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.02, 15:34
          redakcja_wrw napisała:

Marto :)

rozumiem.
        • nelka Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 10.07.02, 18:26
          redakcja_wrw napisała: Magdo, myslimy nad tym ale wydaje sie nam, ze te dwa
          kolory odrozniaja sie juz
          > od siebie. Jezeli bedzie wiekszy kontrast powstanie zebra i bedzie brzydko.
          > r.
          Co?????
          nie mówisz poważnie, brzydko ???? to może szary bo wielu mężczyzn to daltoniści i
          np. czerwonego i zielonego nie odróżniają,
          ale poważnie to jest bardzo męczące wpatrywanie sie w ten odcień, dajcie coś
          bardziej wyrazistego.
    • Gość: cyfer Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.client.dsl.net 09.07.02, 15:16
      moje uwagi, o ktorych rozmawialismy sa wciaz aktualne. dodam jeszcze tylko jedna (na razie): forum "laduje sie" zdecydowanie wolniej od starego.
      • redakcja_wrw Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 09.07.02, 15:23
        Gość portalu: cyfer napisał(a):
        > moje uwagi, o ktorych rozmawialismy sa wciaz aktualne. dodam jeszcze tylko jedn
        > a (na razie): forum "laduje sie" zdecydowanie wolniej od starego.

Z czterech zostawilem tylko pierwsze posty (w dwoch przypadkach). Problem wciaz
        istnieje? Jezeli caly czas wysylasz posty poczwornie, to wrzucaj tu, prosze, ich
        linki. Co do otwierania - coz, dzisiaj moge tylko powiedziec, ze poczatki zawsze
        sa trudne :-). Powinno byc lepiej.
        pzdr.
        • Gość: cyfer Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.client.dsl.net 09.07.02, 15:25
          dzieki. juz jest normalnie. nie dubluje postow. a szybkosc... poczekamy, zobaczymy... :)))
    • brezly Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 09.07.02, 15:28
      Ehem, troche przypomina to sytuacje klientow po fuzji BH i Citibanku, albo tak
      zwany czeski film. Jakies lokalne zawirowania pracy sie pojawiaja, zupelnie
      tajemnicze i fluktuujace z natury. Osobiscie wolabym zeby zostawic stare forum
      w spokoju i zajac poprawa pracy poczty gazetowej, zeby ciagle nie musial czytac
      ze "wystapily problemy komunikacyjne, porsze sie jeszcze raz zalogowac".
      Nie lubie zmian w ogole i jestem do tego malkontent :-)

Znacie ten stary dowcip , o gosciu ktory wstapil do klasztoru o bardzo surowej
      regule? Wolno sie bylo odezwac tylko raz na dziesiec lat , a i to tylko pod
      warunkiem ze sie wypowie najwyzej dwa slowa.
      Po 10 latach nasz bohater zjawia sie u przeora i mowi: spanie twarde.
      A przeor nic.
      Po dalszych 10 latach nasz bohater zjawia sie znow u przeora i mowi: jedzenie
      niesmaczne.
      A przeor nic.
      Po dalszych 10 latach nasz bohater zjawia sie znow u przeora i mowi: ja
      odchodze.
      A przeor: zawsze narzekales.

BreslY
      • grabiezca Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 09.07.02, 15:30
        jezeli cos jest dobre to po co zmieniac? tamte forum bylo OK,te mi sie wogole
        niepodoba.pozdr.
        • Gość: Yani Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.proxy.aol.com 09.07.02, 15:39
          Zbyt drobny druk, lub za gruba czcionka przy tej wielkosci liter.
          Mala przejrzystosc.
          • Gość: wędzonka Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 09.07.02, 18:44
            Gość portalu: Yani napisał(a):

> Zbyt drobny druk, lub za gruba czcionka przy tej wielkosci liter.
            > Mala przejrzystosc.

Fakt, czcionki mogliby nie ruszac. Wystarczy ze kolejnosc miast jest wreszcie
            alfabetyczna!
    • Gość: em Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.02, 15:50
      zajrzałam sobie jak zwykle na forum "zdrowie kobiety"
      dlaczego zmienił się kolor "odptaszkowania"? czerwony był jak najbardziej w
      porządku - widoczny jak żaden inny. a teraz?

jestem za "powrotem czerwonych ptaszków"!!!
      • redakcja_wrw Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 09.07.02, 15:58
        Teraz czerwone ptaszki sa dla admionow - pojawiaja sie wtedy, gdy glos zabrala
        redakcja. Dla ekspertow mamy ptaszki niebieskie.
        r.
        • Gość: em Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.02, 23:04
          ALE ONE GINĄ!!!
          MOŻE ZIELONE? NIEBIESKIE SĄ BEZNADZIEJNE!

BŁAGAM O ZMIANĘ
    • Gość: bonczek constans IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 09.07.02, 16:24
      chociaż kiedyś janerka spiewał że zmiana każda zmiana podnieca mnie o nich ciągle myśle do nich lgnę.
      Nie zmieniałbym nic po za faktem dopisania autora postu z boku.Unikniemy dwu rzeczy.Czytania głupwaych
      wątków autorstwa ogólnie znanych nam forumowiczów z oslej ławki a jednoczesnie admin ma spokój z
      wywalaniem do oslej ławki - po prostu czytelnicy będą olewać taki post
      bonk
      • red_rk Re: constans 09.07.02, 16:34
        Gość portalu: bonczek napisał(a):
        > chociaż kiedyś janerka spiewał że zmiana każda zmiana podnieca mnie o nich ciąg
        > le myśle do nich lgnę.
        > Nie zmieniałbym nic po za faktem dopisania autora postu z boku.Unikniemy dwu rz
        > eczy.Czytania głupwaych
        > wątków autorstwa ogólnie znanych nam forumowiczów z oslej ławki a jednoczesnie
        > admin ma spokój z
        > wywalaniem do oslej ławki - po prostu czytelnicy będą olewać taki post
        > bonk

Mam nadzieje, ze zrozumialem sens Twojego listu. Rozwiazaniem tego jest
        zaznaczenie nielubianych autorow. Opcja taka dostepna jest w ''Moje forum''.
        Sprobuj!
        r.
        • Gość: m. kolory!!! IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 09.07.02, 17:27
          przyzwyczaiłam się do "starego Forum",ale mój protest przeciwko "nowemu" nic nie
          zmieni,zatem mam jedną gł. uwagę - KOLORY: [wątków przeczytanych i tych nowych-
          nie widać różnicy. a aż oczy bolą od przypatrywania się!!!]
          • Gość: wędzonka Jak dla mnie lista watkow jest teraz za krotka. IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 09.07.02, 18:47
            • red_rk Re: Jak dla mnie lista watkow jest teraz za krotk 10.07.02, 10:10
              Kliknij na „Moje forum” (czerwony link pod reklama). Ta nowa opcja pozwala
              skonfigurowac indywidualne ustawienia uzytkownika, m.in. liczbe wyswietlanych na
              stronie watkow.
              r.
          • Gość: magician Re: kolory!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.02, 19:07
            Gość portalu: m. napisał(a):

> przyzwyczaiłam się do "starego Forum",ale mój protest przeciwko "nowemu" nic ni
            > e
            > zmieni,zatem mam jedną gł. uwagę - KOLORY: [wątków przeczytanych i tych nowych-
            > nie widać różnicy. a aż oczy bolą od przypatrywania się!!!]

a nie mówiłam???
            :-) marsha zobacz na odpowiedź mojego postu (drugi z kolei)
            • Gość: Tirsa Re: kolory!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.02, 20:44
              ja tam na szczęście ciągle korzystam ze starego "designu" ;-)))
              ciekawam, jak długo :-))

ale pytanie mam... czemu z konta gazetowego maile można wysłać wyłącznie do
              innych "gazetowiczów"??
              • mastat Re: kolory!!! 09.07.02, 20:54

Już pisałem w wątku Nelki bodajże - kolory zmienić by wypadało. Pozdro.
              • red_rk Re: poczta 10.07.02, 09:56
                Gość portalu: Tirsa napisał(a):
                > ale pytanie mam... czemu z konta gazetowego maile można wysłać wyłącznie do
                > innych "gazetowiczów"??

Sprawdzalem z trzech kont Gazety.pl i wszystkie maile dochodza na adresy spoza
                naszego portalu. Czy ktos ma podobne problemy co Tirsa?
                ps Tirso, jezeli klopoty wciaz sie pojawiaja, to podaj nam swoj login i bedziemy
                sprawdzac.
                r.
                • Gość: Tirsa Re: poczta IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 10:48
                  red_rk napisał:

> Sprawdzalem z trzech kont Gazety.pl i wszystkie maile dochodza na adresy spoza
                  > naszego portalu. Czy ktos ma podobne problemy co Tirsa?
                  > ps Tirso, jezeli klopoty wciaz sie pojawiaja, to podaj nam swoj login
                  > i bedziemy sprawdzac.
                  > r.

to czyżbym ja, blondynka, coś źle ustawiła???.... hmmm... login
                  oczywiście "tirsa", no bo jaki :-)
                  ewentualne instrukcje i wyjaśnienia proszę mailem :-)
    • Gość: wędzonka Dodawanie posta... IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 09.07.02, 21:04
      Dlaczego wyrzuca mnie na poczatek watku po dodaniu posta? Czy tak ma juz pozostac?
      • red_rk Re: Dodawanie posta... 10.07.02, 13:08
        Gość portalu: wędzonka napisał(a):
        > Dlaczego wyrzuca mnie na poczatek watku po dodaniu posta? Czy tak ma juz pozost
        > ac?

Nie. Bedzie poprawione. Prosze tylko o cierpliwosc.
        r.
    • Gość: wędzonka Acha... IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 09.07.02, 21:10
      Przy forach ekspertow nie ma licznikow...
      • Gość: hrabiaa Re: Acha... IP: *.eu.org 09.07.02, 21:24
        Jezusie, ale modernie. Jak w Hameryce. Ot, co znaczy kasioraka na nowy serwer.
      • red_rk Re: Acha... 10.07.02, 13:11
        Gość portalu: wędzonka napisał(a):
        > Przy forach ekspertow nie ma licznikow...

Tych licznikow juz nie bedzie - zajmuja miejsce, spowalniaja ladowanie.
        r.
    • Gość: Ktoś Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.02, 22:18
      chociaż mało z tego korzystałem ale wydaje się, że było to dobre rozwiązanie - a
      mianowicie bezpośrednie wejście z forum Wrocław na chat wrocławski;
      • isis! Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 09.07.02, 23:00
        Kolorki koniecznie, a żeby nie było zebry, może być np. niebieski i zielony. Nie
        są tak kontrastowe, jak zaproponowany niebieski i żółty, a do odróżnienia.
        Oczy już mnie bolą...
        Aha, czasem po kliknięciu na "następny", wyświetla się, że strona nieznaleziona,
        albo, że "forum ileś tam nie istnieje, lub jest w tej chwili nie dostępne".
        Co to???
        • Gość: m. Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 09.07.02, 23:20
          nadal mam "stare" Forum - do kiedy to szczęście będę miała?
          a można wcale nie mieć "nowego"?
          [bez rozróżniających kolorków nie chcę go]
          • Gość: kirkol Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.magma-net.pl 09.07.02, 23:24
            ja tez ja tez
            • klinta Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 10.07.02, 10:06

dawno temu gdy wyborcza miala jeszcze pionowy znaczek na pierwszej stronie
              zapowiedziano utrate "solidarnosci" spod znaczka...
              zmian przykra,smutno sie zrobilo-pogodzialm sie...
              potem zmieniono pionowe logo w czarnej oprawie na czerwone poziome i nowa szate
              graficzna...szlag mnei trafil na miejscu...kazano wtedy-nam czytelniko-zostawic
              sobie na jakis czas w szufladzie stara wyborcza i za miesiac -dwa spojrzec na
              nia...
              i rzeczywiscie nowa okazal sie (mimo oporow i to ogromnych) o wiele lepsza...
              tak samo kazdorazowo z nowa telewizyjna ktora sie zmienia w tempie zastraszajacym
              jak dla mnie...
              i tak polubilam zmiany,z enawet metamorfoza magazynu w Duzy Format mnie wzruszyla
              tylko pozytywnie...
              "stare dobre czasy" tojedno ale nalezy isc z duchem czasu ;)
              pozdrawiam i zapewniam redakcjo dorga,ze wole nowa wersje forum...
              • nexus20 Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 10.07.02, 10:38
                Stara forma forum podobała mi się bardziej, jakoś nie jestem przekonany do nowej
                wersji. Plusem nowego na pewno jest dopisanie autora do wątku.

• red_rk Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 10.07.02, 13:27
                  nexus20 napisał:
                  > Stara forma forum podobała mi się bardziej, jakoś nie jestem przekonany do nowe
                  > j
                  > wersji. Plusem nowego na pewno jest dopisanie autora do wątku.

Wiesz Nexus, to troche jak z politykami. Przychodza nowi i przekonuja nas, ze sa
                  o niebo lepsi od poprzednikow. Czesci z nas, a czasem nawet wiekszosci, nie
                  podoba sie nowa ekipa i narzeka. A wydaje sie przeciez, ze to my wybieralismy...
                  pozdrawiam, wyjatkowo chlodnie, bo za oknem powyzej 30 st. (wlasnie sie
                  przekonalem)
          • red_rk Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 10.07.02, 10:31
            Gość portalu: m. napisał(a):
            > nadal mam "stare" Forum - do kiedy to szczęście będę miała?
            > a można wcale nie mieć "nowego"?
            Stare bedzie jeszcze tylko przez kilka dni.
            > [bez rozróżniających kolorków nie chcę go]
            Rozmawiamy z grafikami. Cos zrobimy z kolorami.
            r.

• red_rk Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 10.07.02, 10:28
          > Aha, czasem po kliknięciu na "następny", wyświetla się, że strona nieznaleziona
          > albo, że "forum ileś tam nie istnieje, lub jest w tej chwili nie dostępne".
          > Co to???

Prawdopodobnie klopoty z serwerem. Przepraszamy ale - jak juz mowilem - poczatki
          przewaznie sa trudne. Bedzie lepiej!
          r.
      • red_rk Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 10.07.02, 13:06
        Gość portalu: Ktoś napisał(a):
        > chociaż mało z tego korzystałem ale wydaje się, że było to dobre rozwiązanie -
        > a
        > mianowicie bezpośrednie wejście z forum Wrocław na chat wrocławski;

Taki link pojawi sie wkrotce.
        r.

• Gość: Kociątko Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.02, 10:39
      kolorki proszę jakieś dodać - nie pamiętam już co czytałam a co nie :( no i
      możnaby zmienić czcionkę na chudszą, wyższą, większą.
      • Gość: Kociątko Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.02, 10:41
        no i zapomniałam dopisać - przywróćcie link do czata wrocław !
        • monstr Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 10.07.02, 10:56
          ale o co chodzi z tym nowym formu, bo u mnie jest cały czas stare ...(?)
          • red_rk Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 10.07.02, 14:14
            monstr napisała:
            > ale o co chodzi z tym nowym formu, bo u mnie jest cały czas stare ...(?)

A jakim linkiem wchodzisz na forum? Stare bedzie jeszcze tylko przez kilka dni.
            r.
    • Gość: Jarosz Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.vogel.pl 10.07.02, 13:55
      Przyglądam się nowemu Forum od kilku dni i muszę przyznać, że jestem prawie
      usatysfakcjonowany. Prawie, bo przychylam się do postulatu o bardziej kontrastowe
      rozróżnianie kolorystyczne wątków i postów przeczytanych i nieprzeczytanych. No i
      to nieszczęsne logowanie się na fora eksperckie, co mnie od nich odcina... Wiem,
      że tu się nie da nic zrobić, acz pozwolę sobie zauważyć, że w sobotę blokady
      loginowej nie było ;-)))

Ale poza tym jest OK! :-)))
      • Gość: kirkol Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.magma-net.pl 10.07.02, 15:54
        stare i nowe to kwestia czasu , za pare miesiecy nikt tego juz niebedzie
        pamietal , po co ta dyskusja , uznanie tworczosci gazetowej? ponoc to ma byc
        dla nas drobnych nieznanych forumowiczow i referendum po fakcie jest bez
        sensu , umarlo juz prawie stare niech zyje nowe , kirdy chrzciny , oblejemy
        pifkiem i bedzie po bolu
        pozdro
        • red_rk Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... 10.07.02, 15:58
          Gość portalu: kirkol napisał(a):
          > stare i nowe to kwestia czasu , za pare miesiecy nikt tego juz niebedzie
          > pamietal , po co ta dyskusja , uznanie tworczosci gazetowej? ponoc to ma byc
          > dla nas drobnych nieznanych forumowiczow i referendum po fakcie jest bez
          > sensu , umarlo juz prawie stare niech zyje nowe , kirdy chrzciny , oblejemy
          > pifkiem i bedzie po bolu

To nie jest referendum. Przeciez nir pytamy czy wrocic stara wersje, tylko
          prosimy Was o opinie, uwagi, propozycje - zeby nowe forum udoskonalac. Dla Was!!!
          • bea. Re: Szukanie po nicku ...... 12.07.02, 15:36
            Szanowna redakcjo,
            loguję się jako bea. (myślę, że zarówno wielkość liter jak i ta kropeczka na
            końcu są istotne), ale kiedy wwchodze w opcję "przejrzyj wszystkie wypowiedzi na
            forum" (jakos tak), wyswietla się szereg postów podpisanych Bea, bea, itp.
            Moje w tym wszystkim tez są, ale po co w takim razie logowanie?????

A poczta chodzi jak żółw bardzo leniwy, któremu wszyscy rzucaja kłody pod
            nogi ....
            • red_rk Re: Szukanie po nicku ...... 12.07.02, 16:20
              bea. napisała:
              > Szanowna redakcjo,
              > loguję się jako bea. (myślę, że zarówno wielkość liter jak i ta kropeczka na
              > końcu są istotne), ale kiedy wwchodze w opcję "przejrzyj wszystkie wypowiedzi n
              > a
              > forum" (jakos tak), wyswietla się szereg postów podpisanych Bea, bea, itp.
              > Moje w tym wszystkim tez są, ale po co w takim razie logowanie?????

Wszystko wskazuje na to, ze ktos - nie logujac sie - wpisuje takie nicki.
              r.
    • nelka Re: Mi to wszystko .... 10.07.02, 18:23
      cholernie wolno chodzi odkąd jest nowe, ciągle coś niefajnego się dzieje, a poza
      tym str. główna forum ma za małe literki, a ja jeszcze nie chcę nosić okularów!
    • Gość: terka Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 22:33
      poszukiwałam czyjegoś wątku. kiedy ustawiłam sortowanie wg autora okazało się, że
      sortowanie zaczyna się od litery "P". sądziłam, że powinno być wg alfabetu.
    • mastat Drogi Radku K. :) 12.07.02, 18:32
      Mam kłopot. Od wczorja mam problemy z forum, gdyż po zalogowaniu się w 90proc
      przypadków mam po lewj stronie listę zawierającą nazwy for-ów:), a po prawej
      kompletnie nic. Zresztą lista też jest często niekompletna. Objawia się to w
      zasadzie tylko po zalogowaniu się. Czekam na odpowiedź.
      • tirsa a ja dalej nie wiem 12.07.02, 19:59
        co z moją pocztą :-)
        • red_rk Re: a ja dalej nie wiem 13.07.02, 13:13
          Ale to niemozliwe, zebys mogla wysylac listy tylko na adresy Gazety.pl.
          Sprawdzalem z kilku kont i bylo OK. Jezeli wciaz masz ten problem, to poprosze o
          interwencje technologow z Warszawy.
          r.
      • red_rk Re: Drogi Radku K. :) 13.07.02, 13:11
        W piatek mielismy powazniejsze klopoty techniczne. Mam nadzieje, ze problemu juz
        nie ma.
        r.
        • mastat Re: Drogi Radku K. :) 13.07.02, 13:38
          red_rk napisał:

> W piatek mielismy powazniejsze klopoty techniczne. Mam nadzieje, ze problemu ju
          > z nie ma.
          Już w porządku - dzięki za info, pozdro.
    • Gość: Alen Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.i-one.at 12.07.02, 22:08
      Gorsze od poprzedniego .
      Dwie górne listwy mają pogrzebowe tło , Różnice odcieni kolorów pism tematów
      jest beznadziejna . Między tenatem uaktywnionym we własnym PC i nie uaktywnionym
      powinien być większy kontrast .
      W moim PC przy ustawieniu kolorów na 32 Bit , znacznie lepiej prezentowała się
      poprzednia forma strony .
      Alen.
    • Gość: Stefan Re: Nowe forum - Wasze opinie, postulaty... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 23:04
      Taka mała drobnostka :)
      Na całej stronie raz jest Arial, raz Verdana.
      Jestem za Verdaną jakoś ją lubię :)

Ogólnie - zawsze było lepiej niż np. na onecie, a teraz jest chyba jeszcze
      lepiej, ale nie najlepiej...
      Może lepiej już skończę ...

Lepsiejszy Stefan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka