Gość: w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:26 prosze wywiesić. i poinformować kierowców czy prowadzą autobus lini 419 bo nie wiedział jeden. dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wro73 Zlikwidować 419 07.08.05, 13:18 A ja proponuje zlikwidować linię 419 - to parodia linii, autobusy PKS omijają przystanki na których powinny się zatrzymywać. W zamian proponuje wydłużyć linię 409 do Żaru. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Zlikwidować 419 07.08.05, 15:44 Ja też jestem za tym aby 419 zlikwidować,a w jej miejsce wydłużyć 409. ***************pluto10*************** Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: Zlikwidować 419 07.08.05, 16:50 wro73 napisał: > A ja proponuje zlikwidować linię 419 - to parodia linii, autobusy PKS omijają > przystanki na których powinny się zatrzymywać. > W zamian proponuje wydłużyć linię 409 do Żaru. Ale po co pozbawiać garstkę pasażerów dobrego połączenia? Jak by nie patrzeć możliwość jazdy na Leśnicę i Żar PKS-em na bilet ZDiK jest atrakcyjna, gdyż podróż jest znacznie krótsza niż standardową komunikacją miejską. Natomiast zgadzam się, iż należy nauczyć kierowców raz a dobrze, gdzie się mają zatrzymywać na przystankach. Btw 409 na Żar co pół godziny byłoby kosztownym zbytkiem - zamiast tego trafiłaby tam raczej kolejna edycja 117 :) Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Zlikwidować 419 07.08.05, 18:17 leo19 napisał: > Btw 409 na Żar co pół godziny byłoby kosztownym zbytkiem która nie miałby tam nawet jak zawrócić Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Zlikwidować 419 08.08.05, 13:07 W ogole ja bym widzial wiecej takich linii we Wro, moze jak sie 901/510 sprawdzi to sie pojawi tego wiecej ;) Np. 408 czy 415 :) Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Zlikwidować 419 08.08.05, 13:24 embriao napisał: > W ogole ja bym widzial wiecej takich linii we Wro, moze jak sie 901/510 sprawdz > i > to sie pojawi tego wiecej ;) > Np. 408 czy 415 :) > Niech sobie PKS jeździ jako 519, w mieście powinny być linie funkcjonujące według czytelnych zasad, a nie widzimisię kierowcy. 409 można wydłużyć co drugi kurs - vide 145 do Iwin, Zawracanie - a gdzie swego czasu zawracało 129? ( dla nie wtajemniczonych 129 kiedyś kursowało w relacji Leśnica - Żar ). Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Zlikwidować 419 08.08.05, 14:14 wro73 napisał: > Zawracanie - a gdzie swego czasu zawracało 129? chyba na klepisku przy Średzkiej - na przeguba nie starczy miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Zlikwidować 419 08.08.05, 15:43 leo19 napisał: > zbytkiem - zamiast tego trafiłaby tam raczej kolejna edycja 117 :) Albo 617. Żadna różnica Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Zlikwidować 419 08.08.05, 15:46 leo19 napisał: > Ale po co pozbawiać garstkę pasażerów dobrego połączenia? Jak by nie patrzeć Dobrego jak dobrego. Na miejscu żaran wolałbyś jeżdżącą zgodnie z rozkładem dowozówkę na Leśnicę, czy jadące wprawdzie do samiuśkiego centrum, ale za to zazwyczaj potężnie spóźnione 419, które pekaesowym zwyczajem gdy ma wszystkie miejsca zajęte w ogóle się nie zatrzymuje na przystankach (więc może sobie przez Żar przejechać bezprzystankowo, ot tak)? Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: Zlikwidować 419 08.08.05, 16:01 svarte_sjel napisał: > Dobrego jak dobrego. Na miejscu żaran wolałbyś jeżdżącą zgodnie z rozkładem > dowozówkę na Leśnicę, czy jadące wprawdzie do samiuśkiego centrum, ale za to > zazwyczaj potężnie spóźnione 419, które pekaesowym zwyczajem gdy ma wszystkie > miejsca zajęte w ogóle się nie zatrzymuje na przystankach (więc może sobie > przez Żar przejechać bezprzystankowo, ot tak)? No więc właśnie pisałem, że trzeba nauczyć kierowców na czym polega obsługa linii KM. Na temat spóźnień nic nie wiem więc się nie wypowiem, sądziłem że stosunkowo krótkie kursy do/ze Środy Śląskiej kursują w miarę punktualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Zlikwidować 419 08.08.05, 22:37 leo19 napisał: > svarte_sjel napisał: > > > Dobrego jak dobrego. Na miejscu żaran wolałbyś jeżdżącą zgodnie z rozkład > em > > dowozówkę na Leśnicę, czy jadące wprawdzie do samiuśkiego centrum, ale za > to > > zazwyczaj potężnie spóźnione 419, które pekaesowym zwyczajem gdy ma wszys > tkie > > miejsca zajęte w ogóle się nie zatrzymuje na przystankach (więc może sobi > e > > przez Żar przejechać bezprzystankowo, ot tak)? > > No więc właśnie pisałem, że trzeba nauczyć kierowców na czym polega obsługa > linii KM. Na temat spóźnień nic nie wiem więc się nie wypowiem, sądziłem że > stosunkowo krótkie kursy do/ze Środy Śląskiej kursują w miarę punktualnie. Tylko co da nauka, skoro zgodnie z przepisami, do autobusu PKS, nie wolno brać pasażerów na miejsca stojące? A autobus jedzie ze Środy Śląskiej, więc ma skąd zabierać pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Zlikwidować 419 08.08.05, 23:21 No to zrobić tak jak kiedyś. Linię Leśnica - Żar. Jeden autobus by wystarczył np. o 5,6,7,8... z Leśnicy do Żaru a o 5:30,6:30,7:30... z Żaru do Leśnicy, a na bilecie z Żaru do Leśnicy możnaby jeszcze jechać w jednej z linii kursującej z Leśnicy np.101 z Żaru do Leśnicy a stamtąd 10 do pl.Grunwaldzkiego na tym samym bilecie. ***************pluto10*************** Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Zlikwidować 419 09.08.05, 22:59 A może zlikwidować 117 przez Marszowice i puścić tam 623 trasą: Pilczyce, Leśnica, Marszowice, Wilkszyn (Brzezina) a zaoszczędzone kursy 117 puścić na Żar? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Zlikwidować 419 09.08.05, 23:38 busmen napisał: > i puścić tam 623 trasą: Pilczyce, Leśnica, Marszowice, Wilkszyn (Brzezina) To dość oryginalny pomysł :^) Tylko nie widzę za bardzo czemu miałoby to 623 służyć na Kosmonautów Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Zlikwidować 419 10.08.05, 00:49 też nad myślałem, ale w obecnej formie 623 umożliwia mieszkańcom Wilkszyna itd... dalszy dojazd niż jedynie Leśnica... Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Zlikwidować 419 10.08.05, 07:57 busmen napisał: > też nad myślałem, ale w obecnej formie 623 umożliwia mieszkańcom Wilkszyna > itd... dalszy dojazd niż jedynie Leśnica... Umożliwia przesiadkę na tramwaj nieco dalej. Co prawda to są 3 linie więcej do wyboru, ale nie uważam, żeby to uzasadniało pchanie tej linii przez Kosmonautów. Natomiast jadąc obecną trasą wspomaga jeszcze swoją macierzystą 103 (i rodzinkę) w obsługiwaniu Maślic, z czego jak myślę jest więcej pożytku :^) Z pomysłów na zmianę trasy dla 623 jakie się kiedyś pojawiały był za to taki, żeby posłać nieco krótszym kawałkiem przez Kosmonautów i nastepnie przez Starogajową i Stabłowicką. W takim układzie 623 dostaje dodatkową istotną rolę do spełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Zlikwidować 419 11.08.05, 23:18 svarte_sjel napisał: > Z pomysłów na zmianę trasy dla 623 jakie się kiedyś pojawiały był za to taki, > żeby posłać nieco krótszym kawałkiem przez Kosmonautów i nastepnie przez > Starogajową i Stabłowicką. W takim układzie 623 dostaje dodatkową istotną rolę > do spełnienia. To jest dobry pomysł. Chodzi mi o to, aby nie pozbawiać mieszkańców Wilkszyna (i Brzeziny) dobrego środka komunikacji dowożącego ich np. do linii 135 itd. na Pilczycach. Chodzi też o to, aby zmieniając trasę 623 nie powiększyć wozokilometrów, co by z miejsca zdyskwalifikowało projekt. Odpowiedz Link Zgłoś