Dodaj do ulubionych

M I Ń S K A !!!!!!!!!!!!!

07.09.05, 23:15
Witam i jak przejeżdżam ul. Minską a bardziej stoję na światłach to
mnie ........ jak widzę te "postępy " w przy remoncie tego 100 m.
odcinka ulicy.

A co Wy o tym myślicie ??

Obserwuj wątek
    • Gość: garym Re: M I Ń S K A !!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 08.09.05, 09:43
      ja przejezdzam tam codziennie ale nie stoje w korkach bo jade rowerem. Co do
      postepu prac to cos sie dzieje bo czesc jezdni jest juz okraweznikowana i nawet
      polozony jest chodnik. Do konca miesiaca chyba skoncza. Faktem jest ze
      hydrobudowa nie jest wzorem pilnosci ale trzeba pamietac ze byl to pwazny
      remont - budowa kanalizacji, wymiana wodociagow i inne. Lepiej niech robia
      dluzej ale do konca. Tk zeby potem nie rozkopywali drogi bo zapomniano o
      jakiejs rurze, jak to bylo np. na Krzemienieckiej
      • Gość: ziutek Re: M I Ń S K A !!!!!!!!!!!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.09.05, 11:05
        Jeżdżę codziennie samochodem. Jestem zupełnie przygnieciony tym remontem.
        Zobojętniałem bez wiary, że to się skończy. Stoję pokornie w korku i czekam i
        myślę, że będzie to trwać wiecznie. Jeżdżąc po Polsce też już jestem obojętny.
        Zacofanie jest tak olbrzymie w stosunku do innych krajów, że wyobraźnia moja
        nie jest w stanie wyobrazić sobie zmian na lepsze w najbliszych stuleciach. To
        nigdy już nienastąpi. W Polsce nigdy nie będzie dobrych dróg a Wrocław będzie
        taki jaki jest. To jedna wielka beznadzieja. Dojazd do kilkusetysięcznej
        aglomeracji po wąskich wertepach zalanych niskiej jakości asfaltem - kpina.
        • Gość: sprawiedliwy Re: M I Ń S K A !!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.05, 21:34
          Nie można obojętnieć bo to się nigdy nie skończy. Proponuję jakąś akcję
          protestacyjną, kótra spowoduje że Hydrobudowa Włocławek nie dostanie już NIGDY
          żadnego kontraktu we Wrocławiu. Przecież sprawa jest prosta. Zapis w warunkach
          przetargu np.: "Do przetargu nie może przystąpić firma, która miała opóźnienie
          w zakończeniu prac powyżej 3 miesięcy" lub coś w tym rodzaju (nie jestem
          prawnikiem, ale chyba KTOŚ w magistracie JEST!) wyeliminuje Hydrobudowę raz na
          zawsze.
          Poza tym należy w końcu EGZEKWOWAĆ kary umowne. Jeśliby tak się stało to
          okazałoby się że panowie z Hydrobudowy od dawna pracują za darmoche (choć jak
          patrzę na postępy prac to wydaje mi się że już tak jest)
    • miomaro Re: M I Ń S K A !!!!!!!!!!!!! 04.10.05, 21:20
      pozdrowionka dla remontujących M I Ń S K Ą po miesiącu widać krawęzniki ,
      moze do lata skonczą ??
      • martouf Re: M I Ń S K A !!!!!!!!!!!!! 04.10.05, 22:13
        Apel do kierowców - jak zatrzymujecie się na Mińskiej to spokojnie można zgasić
        silnik na te kilka minut stania. Szkoda paliwa, a i okolicy się nie truje. Ja
        tak robię jak mi się czasem zdarzy tamtędy jechać :) Na przejechanie potrzeba 3
        cykle światła, każde po ok. 4-5 minut (w sumie 12-15 minut stania).
    • Gość: Piotrek Re: M I Ń S K A !!!!!!!!!!!!! IP: 195.20.110.* 05.10.05, 09:26
      Wczoraj wieczorem malo tam wypadku nie spowodowalem, zapatrzylem sie na widok
      jak z pieknego snu - otoz godzina byla jakos 19-20 a tam pracowala kopara,
      walec (obydwa z ludzmi w srodku) i ze 20-30 zywych ludzi wykonujacych czynnosci
      noszace znamiona pracy nad droga. Wiec jakby nagle przyspieszylo. Dlaczego?

Faktem jest jednak, ze kiedy wyjechalem dzisiaj rano z osiedla (szczesliwie w
      przeciwnym kierunku) to korek konczyl sie mniej wiecej kolo Gadowianki.

Faktem kolejnym jest tez to, ze niektorzy mowia, ze jak juz skoncza ten kawalek
      Minskiej to zaraz zaczna kolejny kawalek, w strone skrzyzowania z Graniczna.
      Czyli zdaje sie pieklo sie nie skonczy. Wie ktos jak to na prawde bedzie?
      • Gość: artek Re: M I Ń S K A !!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 10:27
        > Faktem kolejnym jest tez to, ze niektorzy mowia, ze jak juz skoncza ten
        > kawalekMinskiej to zaraz zaczna kolejny kawalek, w strone skrzyzowania
        > z Graniczna.
        > Czyli zdaje sie pieklo sie nie skonczy. Wie ktos jak to na prawde bedzie?
        co tam dalej będzie - nie wiem. ale wiem co ma byc na koncu - przy okazji
        budowy outletu factory ma byc przebudowane skrzyzowanie z graniczna - powstanie
        rondo.
        • garym Re: M I Ń S K A !!!!!!!!!!!!! 05.10.05, 12:02
          Gość portalu: artek napisał(a):

> co tam dalej będzie - nie wiem. ale wiem co ma byc na koncu - przy okazji
          > budowy outletu factory ma byc przebudowane skrzyzowanie z graniczna -
          > powstanie rondo.

Budowa ronda raczej nie powinna zaklocic ruchu, a od ronda do planowanej
          zajezdni Minska bedzie chyba dwupasmowa (z torowiskiem posrodku). Zjazd do
          zajezdni bedzie gdzies w okolicach remontownego odcinka wiec jesli dojdzie
          kiedys do remontu tego odcinka Minskiej to rowniez nie powinno byc problemu z
          ruchem. W ramach ISPA ma byc dalszy odcinek Minskiej nie bedzie remontowany:

www.wroclaw.pl/m3548/p6492.aspx
          • Gość: ARtek Re: M I Ń S K A !!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:36
            > > budowy outletu factory ma byc przebudowane skrzyzowanie z graniczna -
            > > powstanie rondo.
            >
            > Budowa ronda raczej nie powinna zaklocic ruchu,
            no nie wiem, zależy jak to zorganizują.
            obawiam się jednak, ze jesli można cos spieprzyć to na pewno zostanie spieprzone ;P

> a od ronda do planowanej
            > zajezdni Minska bedzie chyba dwupasmowa (z torowiskiem posrodku).

gisserver.um.wroc.pl/mapa/startup.aspx?lng=pl&zid=23044
            ale torowisko i zajezdnia to zamierchła przyszłość, co najmniej w przyszłej
            10-latce.
            • garym Re: M I Ń S K A !!!!!!!!!!!!! 05.10.05, 21:25
              Gość portalu: ARtek napisał(a):

> no nie wiem, zależy jak to zorganizują.
              > obawiam się jednak, ze jesli można cos spieprzyć to na pewno zostanie
              > spieprzone

tu raczej ciezko cos spieprzyc skoro aktualna droga przebiega przez srodek ronda
              czyli jego budowa nie koliduje z ulica
              >
              > > a od ronda do planowanej
              > > zajezdni Minska bedzie chyba dwupasmowa (z torowiskiem posrodku).
              >
              > ale torowisko i zajezdnia to zamierchła przyszłość, co najmniej w przyszłej
              > 10-latce.

Ale jezdnia moze powstac wczesniej, a jak nie to aktualny stan tego odcinka nie
              jest najgorszy i wg mnie nie wymaga jeszcze remontu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka