lilek6 19.10.05, 21:15 Niedługo będziemy sie przenosić do Polanicy,szukam więc przedszkola dla mojej 6-latki i 3-latka.Może znajdzie się tu jakaś mama z tego miasta i doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betsypetsy Re: Do mam z Polanicy . 20.10.05, 23:53 Witam. Jestem mamą z Polanicy dwóch dziewczynek 6 i 2,5. Jeśli chodzi o przedszkola w Polanicy to jest tylko jedno, córka chodziła jest bardzo sympatycznie. W tej chwili moja sześciolatka chodzi do zerówki która znajduje się przy szkole i atmosfera jest naprawdę fantastyczna, córka lubi chodzic do szkoły i wręcz domaga się (gdy jest np. chora i chcę ją przetrzymać troszkę w domu). Ja mieszkam tu w Polanicy 2,5 roku przyjechałam z Wrocławia i kocham to miasteczko tak bardzo że nie wyobrażam sobie abym miała stąd wyjechac. Jak masz jakieś pytania to służę pomocą i radą. Możesz pisać na priva. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilek6 Re: Do mam z Polanicy . 21.10.05, 14:20 Witam! Swietnie że Cię znalazłam.Moja córka ma również 6 lat i chodzi do zerówki-także mamy równolatki.Powiedz mi proszę czy przy tym przedszkolu nie ma zerówki? Zależało by mi aby razem prowadzić dzieci w jedno miejsce(synek Kuba 3 lata i 3 m-ce),no i zależało by mi na wyżywieniu.Czy Twoja córka chodziła do tego przedszkola,czy jest tam leżakowanie i jak daleko od centrum jest przedszkole a jak szkoła?Na razie tych pytań wystarczy -muszę leciec po dzieci ale na pewno jeszcze się odezwę.Pozdrawiam Lilka. Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: Do mam z Polanicy . 22.10.05, 14:36 Witam, zerówka znajduje się przy szkole, natomiast od szkoły do przedszkola jest parę metrów także nie ma problemu z odprowadzaniem i odbieraniem dzieci, bo będą niejako blisko siebie.W przedszkolu nie ma czegoś takiego jak leżakowanie, jak dziecko ma ochotę poleżeć wtedy leży na dywaniku i odpoczywa ale generalnie nie ma takiego przymusu leżakowania. Jedzenie w przedszkolu jest bardzo dobre moja córka jadła obiadki z dokładką tak jej smakowało, są bardzo fajne Panie wychowawczynie i atmosfera jest tam bardzo przyjazna dla dziecka. Sa dodatkowe zajęcia np. j. obcy, rytmika.Jeżeli chodzi o zerówkę to śniadanko przynosi dziecko samo w pudełeczku, panie robią cherbatkę, obiad jest i kosztuje 2 zł/na dzień. Są dwa tryby uczęszczania do zerówki: 5-godzinny od 8- 13 lub 8-godzinny od 8-16 i za to trzeba płacić natomiast 5godz. jest bezpłatny.Przedszkole i szkoła są właściwie w centrum, generalnie Polanica jest mała i wszystko skupia się w jednym miejscu.Będziecie napewno zadowoleni. Jak masz jeszcze pytania to zadawaj chętnie odpowiem i doradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lilek6 Re: Do mam z Polanicy . 22.10.05, 19:14 Dzięki.Powiedz mi jescze czy zerówka ma pełny obiad ,czy tylko jedno danie,ile się płaci za pobyt 8-godzinny,i czy jest tam jakaś świetlica,gdzie dziecko może poczekac 40 minut na rozpoczęcie zajęć (oboje z mężem pracujemy od rana)?Może jeszcze pamiętasz ile kosztuje przedszkole?Jak mam to zrobić aby napisać na twoją pocztę?Lilka. Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: Do mam z Polanicy . 22.10.05, 22:21 Aby napisać na moją pocztę kliknij na mój nik(BetsyPetsy). Zerówka ma pełny obiad(dwa dania)z deserem w formie owocu lub batonika, w poniedziałek napiszę ci ile się płaci za 8godz. bo moja córka jest na 5 dlatego nie wiem.Z przyprowadzaniem dzieci to też zapytam ale wydaje mi się ze jest chyba od godz. 6lub 7 czynna zerówka gdzie dzieci czekają z Panią na rozpoczęcie o 8 zajęć - zapytam dokładnie w poniedziałek.Za przedszkole trzeba zapłacić ok.200zł podaję Ci nr przedszkola zadzwoń i dowiedz sie dokładnie 074 868 15 70, i jeszcze nr do zerówki tam też możesz zapytać dokładnie 074 868 14 27. Pisz na pocztę email klikając obok postu na mój nik. Odpowiedz Link Zgłoś