Dodaj do ulubionych

Do mam z Polanicy .

19.10.05, 21:15
Niedługo będziemy sie przenosić do Polanicy,szukam więc przedszkola dla mojej
6-latki i 3-latka.Może znajdzie się tu jakaś mama z tego miasta i doradzi.
Obserwuj wątek
    • betsypetsy Re: Do mam z Polanicy . 20.10.05, 23:53
      Witam. Jestem mamą z Polanicy dwóch dziewczynek 6 i 2,5. Jeśli chodzi o
      przedszkola w Polanicy to jest tylko jedno, córka chodziła jest bardzo
      sympatycznie. W tej chwili moja sześciolatka chodzi do zerówki która znajduje
      się przy szkole i atmosfera jest naprawdę fantastyczna, córka lubi chodzic do
      szkoły i wręcz domaga się (gdy jest np. chora i chcę ją przetrzymać troszkę w
      domu). Ja mieszkam tu w Polanicy 2,5 roku przyjechałam z Wrocławia i kocham to
      miasteczko tak bardzo że nie wyobrażam sobie abym miała stąd wyjechac. Jak masz
      jakieś pytania to służę pomocą i radą. Możesz pisać na priva. Pozdrawiam
      • lilek6 Re: Do mam z Polanicy . 21.10.05, 14:20
        Witam! Swietnie że Cię znalazłam.Moja córka ma również 6 lat i chodzi do
        zerówki-także mamy równolatki.Powiedz mi proszę czy przy tym przedszkolu nie ma
        zerówki? Zależało by mi aby razem prowadzić dzieci w jedno miejsce(synek Kuba 3
        lata i 3 m-ce),no i zależało by mi na wyżywieniu.Czy Twoja córka chodziła do
        tego przedszkola,czy jest tam leżakowanie i jak daleko od centrum jest
        przedszkole a jak szkoła?Na razie tych pytań wystarczy -muszę leciec po dzieci
        ale na pewno jeszcze się odezwę.Pozdrawiam Lilka.
        • betsypetsy Re: Do mam z Polanicy . 22.10.05, 14:36
          Witam, zerówka znajduje się przy szkole, natomiast od szkoły do przedszkola
          jest parę metrów także nie ma problemu z odprowadzaniem i odbieraniem dzieci,
          bo będą niejako blisko siebie.W przedszkolu nie ma czegoś takiego jak
          leżakowanie, jak dziecko ma ochotę poleżeć wtedy leży na dywaniku i odpoczywa
          ale generalnie nie ma takiego przymusu leżakowania. Jedzenie w przedszkolu jest
          bardzo dobre moja córka jadła obiadki z dokładką tak jej smakowało, są bardzo
          fajne Panie wychowawczynie i atmosfera jest tam bardzo przyjazna dla dziecka.
          Sa dodatkowe zajęcia np. j. obcy, rytmika.Jeżeli chodzi o zerówkę to śniadanko
          przynosi dziecko samo w pudełeczku, panie robią cherbatkę, obiad jest i
          kosztuje 2 zł/na dzień. Są dwa tryby uczęszczania do zerówki: 5-godzinny od 8-
          13 lub 8-godzinny od 8-16 i za to trzeba płacić natomiast 5godz. jest
          bezpłatny.Przedszkole i szkoła są właściwie w centrum, generalnie Polanica jest
          mała i wszystko skupia się w jednym miejscu.Będziecie napewno zadowoleni. Jak
          masz jeszcze pytania to zadawaj chętnie odpowiem i doradzę.
          • lilek6 Re: Do mam z Polanicy . 22.10.05, 19:14
            Dzięki.Powiedz mi jescze czy zerówka ma pełny obiad ,czy tylko jedno danie,ile
            się płaci za pobyt 8-godzinny,i czy jest tam jakaś świetlica,gdzie dziecko może
            poczekac 40 minut na rozpoczęcie zajęć (oboje z mężem pracujemy od rana)?Może
            jeszcze pamiętasz ile kosztuje przedszkole?Jak mam to zrobić aby napisać na
            twoją pocztę?Lilka.
            • betsypetsy Re: Do mam z Polanicy . 22.10.05, 22:21
              Aby napisać na moją pocztę kliknij na mój nik(BetsyPetsy).
              Zerówka ma pełny obiad(dwa dania)z deserem w formie owocu lub batonika, w
              poniedziałek napiszę ci ile się płaci za 8godz. bo moja córka jest na 5 dlatego
              nie wiem.Z przyprowadzaniem dzieci to też zapytam ale wydaje mi się ze jest
              chyba od godz. 6lub 7 czynna zerówka gdzie dzieci czekają z Panią na
              rozpoczęcie o 8 zajęć - zapytam dokładnie w poniedziałek.Za przedszkole trzeba
              zapłacić ok.200zł podaję Ci nr przedszkola zadzwoń i dowiedz sie dokładnie 074
              868 15 70, i jeszcze nr do zerówki tam też możesz zapytać dokładnie 074 868 14
              27. Pisz na pocztę email klikając obok postu na mój nik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka