Dodaj do ulubionych

studenci szkół prywatych

14.11.05, 16:52
nie chce uogolniac, ale studenci z prywatnych uczeleni odstaja poziomem od
tych z panstwowych.
Kilka razy mialam watpliwa przyjemnosc poznania
przedstawicieli ,,prywaciakow". Ostatnio - chlopcy z I roku Szkoly Wyzszej
Psychologii Spolecznej...

ZENADA!!!!

Jaka jest wasza opinia?

Aha - zeby nie zostac posadzona o brednie :) to dodam, ze wielu burakow
studiuje na panstwowych uczelniach. Ale z wlasnych i nie tylko obserwacji
wynika, ze odsetek prostakow i zwyklych przyglupow wsrod studenckiej braci
wywodzi sie z prywatnych uczelni...
Obserwuj wątek
    • Gość: burak Re: studenci szkół prywatych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.05, 16:54
      Studenci wszystkich szkół prywatnych łączcie się i dajcie odpór zgrai na
      budżetowym garnuszku.
    • kamyk194 Re: studenci szkół prywatych 14.11.05, 17:00
      zapomnialam dodac wyrazu ,,najwiekszy" przed ,,odsetek" :)

i co wiecej: ja tez studiuje prywatnie (niestety), wiec wiem co mowie...
      • Gość: hrabiaa Re: studenci szkół prywatych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 17:18
        Jaka to różnica:prywatne "pastwowe"? I jedni, i drudzy nadają się na obozy pracy
    • tracja4 Re: studenci szkół prywatych 14.11.05, 20:04
      Też mi coś.
      Ja po maturze wiedziałam, że MUSZĘ iść do pracy, bo taką miałam sytuację.
      Jednocześnie chciałam studiować, bo to chyba normalne. Wybralam więc zaoczne na
      prywatnej uczelni. I co?

Pracuję i studiuję. Nie zamieniłabym tego na studia dzienne bezpłatne, bo co z
      tego że nie płacę za szkołę, skoro i tak nie mam żadnych pieniędzy. A tertaz
      nawet po opłacie za szkołę i tak z tej wypłaty zostają mi pieniądze na pomoc w
      domu, na jedzenie, na buty na zimę. Na dziennych nie maiłabym nic.

A uczą mnie wykładowcy z UWr, jeden z UW. Mamy świetnie wyposażone sale. Jeśli
      ktoś się chce uczyć, to będzie. Młoty są i na płatnych i na państwowych.
      • Gość: kojka Re: studenci szkół prywatych IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.11.05, 21:03
        w Edukacji na Krakowskiej trzeba sie uczyć. ale buraki też chodzą:))
    • Gość: ROZUMIEM Re: studenci szkół prywatych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 21:10
      Rozumiem teraz informację z dziennika TV sprzed kilku dni, w której podano, że
      pracodawcy wolą absolwentów uczelni państwowych.
    • Gość: Paweł Re: studenci szkół prywatych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:16
      Hmm.A może to Ty ich chciałaś na siłę poznać , a oni Ciebie nie ,może z tego
      powodu te zniechęcenie.
    • olita23 Re: studenci szkół prywatych 15.11.05, 00:38
      wywodze sie z prywatnej uczelni, poszlam tam bo nie dostalam sie na kierunki
      obelegane (dziennikarstwo na Uwr i SM na AE w poznaniu) a nie chcialam siedziec
      roku w domu ani isc na zaoczne...teraz jest studentka Uwr SUm i kurcze wy tu sie
      nie uczycie:D ja o wiele bardziej kulam:) kserowalam, czytalam a tu baluje i
      baluje:)
      ta roznica miedzy prywatnymi a panstwowymi sie zaciera powoli, a ja obstaje za
      swoim( zaraz pewnie dostane bure) ze ogolnie edukacja powinna byc
      platna...oczywiscie wspomagana grantami, stypendiami, tanimi kredytami ale
      powinna byc platna
      • Gość: asdc Re: studenci szkół prywatych IP: *.server.ntli.net 15.11.05, 01:14
        dcads

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka