Dodaj do ulubionych

CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE???

IP: 62.244.146.* 09.10.01, 18:51
Jestem ciekaw, jak odebraliście City. Moim zdaniem pomysł fajny, ale szkoda, że
to druga Wyborcza. Nie ma tam żadnego nowego nazwiska (no, może jedno). No i
tematy nieco cienkawe. Super jednak, że się pojawiło i mam nadzieję, że będzie
coraz ciekawiej.
Obserwuj wątek
    • diabelek! Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? 09.10.01, 21:08
      mi się w tym najbardziej spodobała wypowiedź pań z dziekanatu że one studentów
      nie lubią... powala na kolana :)
      • Gość: el_che Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.lab248.ists.pwr.wroc.pl 10.10.01, 08:45
        diabelek! napisał(a):

> mi się w tym najbardziej spodobała wypowiedź pań z dziekanatu że one studentów
        > nie lubią... powala na kolana :)

hihihi tak jest przeciez wszedzie :)))

a wracajac do tematu to wroclawskiego city jeszcze nie widzialem (gdzie je mozna
        dostac?), ale jak bylem w krakowie to ich edycja mi sie nawet podobala (lepsze to
        niz aktivist)
        • Gość: Pafik Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.kom-net.pl 14.10.01, 13:40
          Gość portalu: el_che napisał(a):

> diabelek! napisał(a):
          >
          > > mi się w tym najbardziej spodobała wypowiedź pań z dziekanatu że one stude
          > ntów
          > > nie lubią... powala na kolana :)
          >
          > hihihi tak jest przeciez wszedzie :)))
          >

I tu sie mylisz drogi El_Che. Pani Basia z dziekanatu GN na AE jest "do rany
          przyloz". Mialem to szczescie ze moj rok jej wlasnie "podlegal". Pozdrawiam ja
          serdecznie! :)
      • Gość: ktotam Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.01, 03:16
        ale czyż nie powiedziały prawdy?
        • diabelek! Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? 14.10.01, 13:30
          prawda przeważnie powala na kolana
          nawet to słodkie jest:one studentów nie lubią, oni im w pracy przeszkadzają
          a kiedy poszłam ze znajomym po odbiór legitymacji to pani wiesia powiedziała że
          ona kiedyś nas wszystkich pozabija
          dziekanat wywołuje radosny uśmiech na twarzy :)
    • Gość: krasnal Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 21:14
      miejmy nadzieję, że nie będzie to takie prymitywne dno, jak WW, i pisanie o
      niczym, jak GW. ale nie można mieć złudzeń. na pewno będzie to kolejna sieczka.
      jak tam czytam rzeczpospolitą.
      • Gość: Lolek Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 10:20
        Z tego, co wiem, można City dostać w prawie każdej knajpce i galerii, ale jeśli
        nie ma, to pewnie się już rozeszło. Poziom tematów średni, czekam na ciekawsze
        tekściki.
        • roberto65 Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? 13.10.01, 23:39
          Jaka jest częstotliwość ukazywanie się tego magazynu ???
          • roberto65 Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? 14.10.01, 20:13
            roberto65 napisał(a):

> Jaka jest częstotliwość ukazywanie się tego magazynu ???

Ponawiam moje pytanie o częstotliwość ukazywania się tego magazynu...

• diabelek! Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? 14.10.01, 20:59
              miesięcznik...
              ...coś taki niecierpliwy Roberto ;)
    • Gość: marsha Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 14.10.01, 03:46

... widzieliście KTO pisze o teatrze ? :)
      mój "ulubieniec"...!!!
      • Gość: hrabia Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.01, 03:48
        Gość portalu: marsha napisał(a):

>
        > ... widzieliście KTO pisze o teatrze ? :)
        > mój "ulubieniec"...!!!
        Ale tam jest dwóch "ulubienców". Minałto cienki, o niego ci chodzi?

• Gość: marsha Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 14.10.01, 15:46

hrabio- nie wierzę,że nie domyślasz się, o kogo mi chodzi...
          • Gość: hrabiaa Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.eu.org 14.10.01, 21:02
            Gość portalu: marsha napisał(a):

>
            >
            > hrabio- nie wierzę,że nie domyślasz się, o kogo mi chodzi...

Marsho ! To nie mój tekst. Pozdrawiam Cię. Rozpznasz mnie po adresie :ew.org. lub
            jeleniogórskim.

• marsha Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? 14.10.01, 21:44

> Marsho ! To nie mój tekst. Pozdrawiam Cię. Rozpznasz mnie po adresie :ew.org. l
              > ub
              > jeleniogórskim.

i wszystko jasne- zatem,znowu pojawili się podszywacze-podżegacze
              pozdrawiam Cię prawdziwy HRABIO ! :)
              • Gość: KITTEL Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.01, 14:14
                Marsho, nawet nie chciałem się odzywać, ale to i mój "ulubieniec". Trzeba mieć
                fioła żeby doceniać jego recenzje. Może na palcach jednej ręki napisał coś,
                czego nie powinien się powstydzić. A jak wejdzie do City, to sporo czytelników
                odpadnie. Podejrzewam, że tu pwinny pojawiać się nowe nazwiska. Pozdrawiam.
                • Gość: osiek Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.ok.ae.wroc.pl 17.10.01, 16:13
                  Wszyscy spieracie sie o poziom tekstow tego badz innego ulubienca ale tak
                  naprawde nie o to chodzi by byly one wysokich lotow... Jest to kolejne
                  wydawnictwo celujace w klienta 18-30 lat czesto bywajacego w lokalach gdzie
                  wydaje sie pieniadz wiec takich reklamodawcow chca sobie przyciagnac a im
                  nizszy poziom tekstow bedzie tym mniej egzemplarzy bedzie znikac bo po co
                  czytac w domy a przeciez czekajac na zamowieni praktycznie kazdy z nas cos
                  wezmie do lapki zeby przegladnac. i o to chodzi .. a ze na rynku jest coraz
                  ciezej to jestem ciekaw jak dlugo wytrzyma City w obecnej formie.. Aktyvist juz
                  ma tylko wydanie ogolnopolskie a nie miejskie.. kolejna firma z branzy reklamy
                  nazwe to "knajpianej" Boomerang przezywa ogromne klopoty... Wszyscy zmniejszaja
                  swoje naklady bo reklamodawcow jest niewielu... Pamietacie kiedys bylo szeroko
                  dostepne i naprawde dobre Co jest grane.. teraz jest ale zdobyc je...no comments

pozdrawiam
                  P.
                  • Gość: zuza Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.iitd.pan.wroc.pl 19.10.01, 13:06
                    A ja tam będę się upierać, że Aktivist był lepszy, bo... pierwszy! i
                    orginalniejszy... We�my np. artykuł o blogach - nie dosć, że kiepski, to
                    jeszcze w kilka miesięcy po medialnej fali na ten temat... Reszta artykułów
                    (łšcznie z wywiadem przeprowadzonym przez samš red.) na równie żenujšcym
                    poziomie - dziennikarstwo w stylu "No, powiedz Pan co� o życiu"
                    Tylko szata graficzna ciekawa
                    • Gość: Jarosz Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: 192.168.10.* / *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.01, 18:08
                      "Aktivist" był pierwszy we Wrocławiu - zgoda. Ale "City" warszawskie wychodzi już
                      od trzech lat, podczas gdy "Aktivist" co najwyżej od ponad roku. To, że dopiero
                      teraz "City" weszło na nasz lokalny rynek, nie świadczy o tym, że zrzyna
                      z "Aktivista". Jeśli już, to jest raczej odwrotnie - wszak centrale obu gazetek
                      mieszczą się w stolycy. Byłbym jednak nieco ostrożniejszy w formułowaniu wniosków.

A to, które z tych pism się woli, to już subiektywna kwestia gustu. Dobrze, że
                      mamy wybór.
                • marsha Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? 20.10.01, 00:02
                  Gość portalu: KITTEL napisał(a):

>Trzeba mieć
                  > fioła żeby doceniać jego recenzje.

znowu Leszek będzie guru i wyrocznią w sprawach teatru- dlaczego znowu on ?!!!?
                  (nie wystarczy,że w Wyborczej się wymądrza ?)

• Gość: skierka Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.01, 00:30
                    Pułka Leszek zjadł orzeszek
                    A półgłówki ssąc skorupki
                    Narzekały, że za mały,
                    Żeby Leszek ten orzeszek
                    Zjadłszy, dla nich coś ocalił.
                    PS.
                    Dla kogo Leszek, dla tego Leszek - kto pił wódkę z Leszkiem P?
                    • Gość: wędzonka Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: 156.24.17.* 21.10.01, 03:30
                      Gość portalu: skierka napisał(a):

> Pułka Leszek zjadł orzeszek
                      > A półgłówki ssąc skorupki
                      > Narzekały, że za mały,
                      > Żeby Leszek ten orzeszek
                      > Zjadłszy, dla nich coś ocalił.
                      > PS.
                      > Dla kogo Leszek, dla tego Leszek - kto pił wódkę z Leszkiem P?

No chyba ci co i skurupki ssali?
    • Gość: joex Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.01, 20:35
      IMHO ciekawa nowosc, a na pewno dobra alternatywa do coraz nudniejszego
      aktywista. Konkretne informacje o tym co bedzie-nareszcie w jednym miejscu!
      Trzymam kciuki za to co bedzie dalej.
      Czytajac poprzednie posty mam nieodparte wrazenie uczucia zazdrosci u ich
      autorow - czy ktos chcial, a nie moze gdzies pisac ?
      czy Wroclaw jest naprawde tak maly ?
    • Gość: KITTEL Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.01, 17:32
      Kiedy nowy numer City? Ciekaw jestem jak tym razem z pomysłami. Na razie
      większość przepowiada temu pismu szybką klęskę na arenie Wrocławia, bo tu nie
      lubi się kultury. Howgh.
      • marsha Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? 28.10.01, 00:48

> bo tu nie
        > lubi się kultury.

CZYŻBY ?!!!?

• Gość: KITTEL Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.01, 20:19
          marsha napisał(a):

>
          >
          > > bo tu nie
          > > lubi się kultury.
          >
          > CZYŻBY ?!!!?

Kochana, przyjrzyj się dokładnie, co robią artyści i kto tak naprawdę kręci
          miastem (tu pozostawię pusty nawias). O! (....) :) Artyści przede wszystkim
          wyjeżdżają do Warszawy za chlebem, bo u nas nie ma nawet sceny z prawdziwego
          zdarzenia z klimatem klubu lub kabaretu, gdzie takie recitale jak Imieli czy
          kogokolwiek można by grać bez obaw o to, że słów artysty nie będzie dobrze
          słychać już w trzecim rzędzie (Firlej - najbardziej marny akustyk ze wszystkich,
          jakich znam i fatalna, duszna scena bez klimatu). Nie ma sceny, nie ma pieniędzy
          na żadne ciekawe przedsięwzięcia. Jeśli znajdą się jacyś wariaci, co chcą robić
          sztukę, to najpierw sami za nią długo płacą. I zaznaczam: nie jestem żadnym
          niespełnionym artystą, żeby się ktoś do mnie w ten deseń nie przyp....lał. Może
          to zainteresuje City, bo reszta ma to głęboko... Policzcie, ile scen, na których
          występują artyści z całej Polski ma np. Kraków (i tu zaznaczam, że nie jestem
          kosmopolitą). Gadać się nie chce.

>

• Gość: Joolay Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.01, 13:52
      Widziałam drugi numer - dużo lepszy od pierwszego. Nie wiem, jak wy, ale ja idę
      do wróżki :)
      • Gość: KITTEL Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.01, 20:40
        Wróżki się dobrze czyta, a podobał mi się też wywiad z Majorem. Też bym
        potańczył na stole z Anką Prucnal!!! Ciekawe rzeczy powiedział Drężek
        (myślałem, że jest raczej lowelasem) i miło było popatrzeć na tego zwierzaka he
        he he. Milutki!!
        Ciekawe, czy banda z City ulegnie powielania Wyborczej, czy nie. Ciekawe!
        • Gość: joex Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 12:16
          > Ciekawe, czy banda z City ulegnie powielania Wyborczej, czy nie. Ciekawe!
          co jest z ta Wyborczą i jej powielaniu !?
          Jak City ma (może) powielac Wyborczą !?
          Co jest podobnego w tych, tak różnych "gazetach" ?

• Gość: piotr Re: CITY MAGAZYN - CO SĄDZICIE??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 10:18
          > Ciekawe, czy banda z City ulegnie powielania Wyborczej, czy nie. Ciekawe!
          Tak patrze i widze ze chyba nie.
          Janek Koza - ok. i tytul Marczynski - rockowy wiesniak - haha - super.
          generalnie gazetka fajna
          piotr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka