Dodaj do ulubionych

Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta

12.04.06, 00:03
Pełne poparcie!:) I powodzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miastowy KUL rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 01:23
      Było COOL, jest KUL.
      • Gość: smerf Re: KUL rządzi IP: *.21.pl / *.21.pl 12.04.06, 02:34
        Uwielbiam ten ton: decyzji nie podjąłem - lud za mało mnie błagał.
        "Nie checem ale muszem" mawiał inny prezydent. A jak skończył?
        • Gość: Łoś_bimbacz Re: KUL rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:00
          > Uwielbiam ten ton: decyzji nie podjąłem - lud za mało mnie błagał.

Socjotechnika wymaga stopniowania napięcia, chwilowo jest mało pary pod
          pokrywką, o mało co osierocony lud nie zorganizował jeszcze spontanicznej
          manifestacji POparcia, a dopiero po niej Kandydat ogłosi, że nie opuści nas w
          dynamicznym rozwoju. Mam wrażenie, że organizacja tej spontanicznej
          manifestacji przebiega z trudnościami, ale jeśli POwierzy się to zadanie
          zdikowi, to na pewno uda się ją zrealizować jeszcze przed wyborami.
          • Gość: fan łosia Re: KUL rządzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.06, 13:35
            Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> > Uwielbiam ten ton: decyzji nie podjąłem - lud za mało mnie błagał.
            >
            > Socjotechnika wymaga stopniowania napięcia, chwilowo jest mało pary pod
            > pokrywką, o mało co osierocony lud nie zorganizował jeszcze spontanicznej
            > manifestacji POparcia, a dopiero po niej Kandydat ogłosi, że nie opuści nas w
            > dynamicznym rozwoju. Mam wrażenie, że organizacja tej spontanicznej
            > manifestacji przebiega z trudnościami, ale jeśli POwierzy się to zadanie
            > zdikowi, to na pewno uda się ją zrealizować jeszcze przed wyborami.

Bimbacz, kolejna wizyta u psychiatry widać ci nie pomogła. Wręcz zaszkodziła.
    • Gość: kopi obie prawicowe partie IP: *.Grabiszynska.ip.WRO.Korbank.PL 12.04.06, 02:50
      niby od kiedy PO jest partia prawicowa? a to ci checa:)
      • Gość: Zuzia Re: obie prawicowe partie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:28
        Jeśli Dutkiewicz będzie kandydatem PO to oczywiście przegra. Po prezydencie z
        Gdańska i premierze z Krakowa będzie prezydent miasta z Wrocławia.
    • Gość: WROCŁAWIJANIN Dlaczego Dutkiewicz nie chce konkursu na dyr Capit IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.06, 03:11
      Bo Marek Ignor (szef PO Krzyków) razem z Kościelniakiem i Dymitrowiczem
      wyprowadzali majątek teatru za wiedzą Misiaków, Łosiów, Kociębów-Żabskich i td
      czyli "ludziom związanym z PO od dawna rządzących miastem" - i dobrze z tego
      żyjących
      • brody Re: Dlaczego Dutkiewicz nie chce konkursu na dyr 12.04.06, 14:42
        a masz na to dowody? jeśli nie to nie szkaluj ludzi
    • Gość: zły Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.crowley.pl 12.04.06, 07:11
      walić poparcie piep***nych polityków! My - wrocławianie pana popieramy poporamy !
      • Gość: Pyra po dziadku Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.04.06, 13:17
        My wrocławianie pana POZNANIAKA popieramy.
    • Gość: ana Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.isp.pl 12.04.06, 07:56
      uważam że za obecny zator komunikacyjny we Wrocławiu Dutkiewicz powinien
      ponieść odpowiedzialność...harmonogram prac remontowych powinien w pierwszej
      kolejności uwzględniać trasy objazdowe miasta a potem remont w samym jego
      centrum....to co się w tej chwili dzieje nie powinno miec miejsca ...oczywiście
      jestem za remontem ulic bo ich stan jest beznadziejny ale nie może się to
      odbywać tak chaotycznie i bezmyślnie...poza tym dlaczego nie można u Nas zrobić
      nawierzchni z dodatkiem betonu, która jest zdecydowania trwalsza od
      asfaltówki...może jest to większy koszt ale też efekt byłby dłuższy
      • Gość: amar| Daj sobie juz spokoj!! IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 08:20
        Znowu ktos wyjechal ze swoimi problemami z dziecinstwa. Stoisz w korku, coz ja
        tez... A jaki harmonogram ty bys zaproponowala? Taki rozlozony na 20lat?? Co do
        betonu jako dodatku, w polsce chyba w calej podchodzi sie do tego niechetnie
        boto novum z tego co wiem, a co najwazniejsze bylo by drozej, nie zauwazylas ze
        u nas sie buduje najtaniej, bo tak wymaga ustawa, i gdybys zbudowala cos drzej
        opozycja i cala masa ludzi by cie zjadla za to ze marnotrawisz pieniadze
        publiczne!!. Pozatym korki beda dopuki nie bedzie AOW to nie nie wina
        dutkiewicza!!, no i miedzy innymi podziekuj protestom mieszkancom wielkiej
        wyspy za brak polaczenia armi krajowej z wyspa..
        I dajmy sobie spokoj juz z tym, bo az milo sie patrzy na rozkopany wroclaw, az
        ludzie z innnych miast nam zazdroszcza:)
        • Gość: Zuzia Remont Grunwaldzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:33
          Jest kamera internetowa na Placu Grunwaldzkim. Zobacz dzisiaj: jeden spychacz i
          jedna koparka. W nocy nic się nie robi. A ty stój w korkach i stój.
          • Gość: amar| Re: Remont Grunwaldzkiego IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 12.04.06, 11:48
            przechodze tam codzienie i powiem ci ze duzo sie dzieje, pamietaj ze prace nie
            tylko sa zwiazane z koparkami itp. pozatym przebudowa dotyczny nie tylko
            samego "centralnego" skrzyzowania, jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj...
            • Gość: widz Re: Remont Grunwaldzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:07
              przechodze tedy codziennie i nic sie nie dzieje
              • Gość: amar| Re: Remont Grunwaldzkiego IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 19:30
                nic?? Wystarczy przejsc przez most grunwaldki to twoje nic lezy na
                mickiewicza...
          • Gość: ? Re: Remont Grunwaldzkiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.06, 13:37
            Gość portalu: Zuzia napisał(a):

> Jest kamera internetowa na Placu Grunwaldzkim. Zobacz dzisiaj: jeden spychacz
            i
            > jedna koparka. W nocy nic się nie robi. A ty stój w korkach i stój.

I z tego powodu nie miałaś orgazmu?
        • Gość: ana Re: Daj sobie juz spokoj!! IP: *.isp.pl 12.04.06, 14:45
          jestem mieszkanką wyspy i uważam ze przesadzasz z tymi protestami
          mieszkańców ...własnie dlatego ze tam mieszkam i widzę jaki jest problem z
          komunikacją jestem za jak najszybszym uruchomieniem planowanej budowy....ale
          nie oznacza to że należy w jednym czasie rozpoczynać remonty w najbardziej
          newralgicznych punktach miasta...to zwyczajnie nieodpowiedzialność osoby o tym
          decydującej....z tego co zauważyłam stanie w korkach z powodu prac remontowych
          jest w Polsce na porządku dziennym a tymczasem w innych państwach przeprowadza
          się je znacznie sprawniej i bez większych zakłóceń w komunikacji
          publicznej...co do kosztów to owszem łatwiej zrobić taniej tylko nie widzę
          sensu remontowania tego samego odcinka kilkakrotnie za małe pieniadze...takie
          podejście sprawia że brakuje pieniędzy na remonty mniej uczęszczanych czy też
          lokalnych tras...
          • Gość: amar| Naprawde daj sobie spokoj! IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 19:39
            1. Protesty duza daly, plany budowy lacznika AK z wyspa byly jeszcze w latach
            90, oczywiscie moge sie mylic wiec niech mnie ktos poprawi, po drugie napewno
            byly to dosc glosne prostesty skoro tak duzo osob o nich slyszalo...a wiec!!
            2. W innych krajach(mialas na mysli bodajze europe zachodnia) stan drug jest
            diametralnie w innym stanie i istanieja obwodnice!!
            3. Wymien mi drogi ktore nie sa newralgiczne w miescie, i to ze ich remont nie
            spowoduje marudzenia takich malkotentow jak ty??. Myslisz ze ja bym nie wolal
            zeby robili inne drogi w tym czasie i to najlepiej na drogach po ktorych sie ja
            poruszam??(a wy sie meczcie po moscie szczytnickim ktory w ogole nie przypomina
            zadnej drogi, grunwaldzie ktory wyglada jak za wujka adolfa...)
            Co do sensu romontowania tanio i poprawy za pare lat, to nie tylko ty nie
            widzisz w tym sensu, ale juz takie prawo juz taka mentalnosc.. ale powoli sie
            to zmienia... poczatek lat 90 to byla przeciez jeszcze wieksza fuszerka..
            I ciesz sie ze ci tyle robia, a nie marudz, jak ci przeszkadza to przesiadz sie
            na rower lub KZ przynajmniej na benzynie zaoszczedzisz..
            I tak sie za malo robi na raz, niby wykorzystalismy 0,4% lub 0,04% kasy z UE na
            drogi w latach 2004-2005, a ze 80% drog wymaga natychmiastowej modernizacji, to
            juz inna bajka... Ja bym rozkopal prawie cale miasto z krakowska, pulaskiego na
            poczatku!!
        • brody Re: Daj sobie juz spokoj!! 12.04.06, 14:48
          1. ustawa o zamówieniach publicznych nie zabrania budowania DROŻSZYCH dróg
          betonowych (i jeśli takie politycy wybiorą to będzie to zgodne z prawem)

2. jak wybudują AOW to korki i tak będą, tyle tylko że z miasta znikną
          ciężarówki (oprócz tych co z/do Wrocławia jadą)
          • Gość: amar| Re: Daj sobie juz spokoj!! IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 19:46
            Masz racje, chodzilo mi ze wlasnie w taki sposob sa pisane przetargi ze
            kryterium to w znaczacej mierze kasa, nie precyzyjnie sie wypowiedzialem!. A
            pisze sie je tak bo juz u nas takie nastawienie w naszym panstwie, ze jak sie
            cos da taniej to trzeba wlasnie tak, a opozycja nie spi, i to niestety nie
            zaleznie czy to prawica czy lewica, wszyscy podnosza te same krzyki, bo tow
            cenie wytykac komus nie gospodarnosc!!
            Korki nie znikna, ale sie zmniejsza na niektorych drogach, na ktorych sa
            generowane przez tranzyt jedacy przez miasto, pozatym co najwazniejsze TIRy
            niszcza drogi i to strasznie(w miescie), i sa upierdliwe, smierdzace i nie
            bezpieczne (debilizm ich kierowcow)
            • brody Re: Daj sobie juz spokoj!! 12.04.06, 20:03
              w kwestii przetargów źle mnie zrozumiałeś (po części z mojej winy, bo byłem
              nieprecyzyjny). to z czego (beton, asfalt czy mieszanka) jest zrobiona droga
              zapisuje się w wymaganiach przetargowych - svarte jeśli się mylę i to czytasz
              (wątpię) to mnie popraw, bo nie wiem czy się to nazywa "wymagania przetargowe"
              czy jakoś podobnie. tak więc w przetargach nie jest tak że jedna firma chce
              taniej zrobić z asfaltu a druga drożej z betonu.
      • Gość: amar| jakie trasy objazdowe?? IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 08:22
        wroclaw nie posiada zintergowanch tras objazdowych dla tego miedzy innymi zeby
        wyjechac z ulicy na jakiej mieszkam stoje sobie codzienie w korku na
        pulaskiego...
      • Gość: drinks wolę teraz stać w korkach i za parę lat mieć.... IP: *.magma-net.pl 12.04.06, 08:39
        .... we Wrocławiu lepsze drogi niż znowu długie lata oglądać tylko wciąż nowe
        plany i słuchać pierdół o tym, jak kiedyś nam będzie lepiej.
        W końcu widać, że miasto coś robi w sprawie obwodnic i dróg wewnątrz miasta. I
        tak trzymać
    • Gość: Andrzej świetny prezydent IP: *.magma-net.pl 12.04.06, 08:13
      powinien wystartować. z poparciem PO czy jako niezależny - i tak ma mój głos. z
      takiego prezydenta jestem dumny jak z żadnego innego polityka. chciałbym
      takiego premiera. cała polska może nam zazdrościć prezydenta Dutkiewicza.
      Powodzenia!
      • Gość: popis święty prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:42
        świetny? chyba raczej święty albo snięty
    • miszczyn1 Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta 12.04.06, 08:18
      mam nadzieje, ze wystartuje. Bede na niego głosować bo bardzo dobrze wywiązywał
      się ze swojej funkcji przez ostatnie lata.
      • Gość: BMK Dutkiewicz stadion obiecałeś , k ł a m a ł e ś?? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.04.06, 13:23
        Dużo obiecanek i zero w temacie.
    • weigela Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta 12.04.06, 08:20
      Powinien kandydować na kolejną kadencję. Jest the best.
      • Gość: Rafis Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.04.06, 08:37
        Jeśli wystartuje to wygra z partyjnym poparciem czy bez niego :)
        wiec niech sie PIS i PO tak nie podniecają. Najlepiej gdyby wystartował jako
        niezależny tak jak poprzednio.
        Zreszta start Dutkiewicza jest kluczowy dla stabilności rzadów we Wrocławiu w
        najbliższych kilku latach. Jesli wygra bedzie łacznikiem PO-PIS i po wyborach
        te partie znowu stworzą bardziej lub mniej oficjalną koalicję. Jesli nie
        wystartuje to bedziemy swiadkami ostrej kampanii gdzie wygra niewielka przewaga
        jedna partia a prezydent bedzie z PO. Potem przez 4 lata bedą kłótnie w radzie
        miejskiej i mozna bedzie zapomniec o dalszym szybkim rozwoju miasta.
        Tak wiec apeluje do Pana Dutkiewicza żeby wystartował! Jest potrzebny
        Wrocławiowi-jeszcze ma duzo rzeczy do zrobienia :)
    • Gość: drinks Rysiu Czarnecki na Prezydenta!!!!! IP: *.magma-net.pl 12.04.06, 08:36
      hehehe, no dobra, żartowałem :-))))))))

Oczywiście że tylko Dutkiewicz, jest świetnym Prezydentem więc głosuję na
      niego!!!
      Żadnych oszołomów na tym fotelu we Wrocławiu!!!!
      • Gość: wrc Re: Rysiu Czarnecki na Prezydenta!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 08:50
        Dutkiewicz jest beznajdziejnym prezydentem (jak drog nie bylo tak nie ma,ale
        nie zapomne jak sie cieszyl lodowiskiem); jak ma byc Czarnecki z Samoobrony to
        juz niech bedzie lepsze zło czyli obecny.
        • sothis666 Re: Rysiu Czarnecki na Prezydenta!!!!! 12.04.06, 09:30
          > Dutkiewicz jest beznajdziejnym prezydentem (jak drog nie bylo tak nie ma

A ty byś najpierw sprawdził co na drogach było co jest a co bedzie.
          Albo jak wypada budżet wrocka na tle innych polskich miast (wielkosc i wynik).
          www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_060320/ekonomia_a_2-2.F.jpg
          Beznadziejna to jest głupota i brak informacji połączony z "fachowymi ocenami".
          • Gość: Kuba Re: Rysiu Czarnecki na Prezydenta!!!!! IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 12.04.06, 09:41
            Dzieki Ci za ta tabele :) Moze sie wkoncu ucisza. Ja glosuje na Dutkiewicza
            zarowno jak bedzie mial poparcie jakies partii czy wystartuje niezaleznie.
            • Gość: dr Re: Rysiu Czarnecki na Prezydenta!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:30
              Tylko nie Rysiu! Ten facet psuje wszystko, czego sie dotknie! Dziwne, że
              Bruksela jeszcze stoi...

Rafał na prezydenta, najlepiej jako bezpartyjny. Powodzenia!
              • Gość: ja Re: Rysiu Czarnecki na Prezydenta!!!!! IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 12.04.06, 12:56
                Czy masz na myśli RAFAŁA KUBACKIEGO?
    • Gość: ania Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.leclerc.pl 12.04.06, 08:58
      TAK!!!!!!!!!! Ja też chcę!!!!
    • Gość: gosc Re: Panie Dutkiewicz badz bezpartyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:02
      Wtedy bedziesz prezydentem wszystkich Wrocławian
    • Gość: Wiola z Wrocławia Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.media4.pl 12.04.06, 09:29
      Ja rownież wierzę, iż nadal będzie Pan tak dbał o nasze wspólne miasto, jak do
      tej pory. Powodzenia i proszę o ponowne kandydowanie!
      • Gość: hubi Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.magma-net.pl 12.04.06, 09:48
        Rysiu na prezydenta ??!! Smiech na sali, idz ty chlopie lepiej do tej Brukseli i
        tam rozpieprzaj ja od środka a od Wrocławia się odwal raz na zawsze!
      • Gość: M No i dbał o biskupów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:44
        Dziękujemy, że niesiesz świadectwo wiary, czyli kasę dla nas kitrasz!
    • Gość: pasteur Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.eserwis.wroclaw.pl 12.04.06, 09:58
      zacytuję Wam sceptykom fragment z gazety stołecznej z zazdościa warszawiaków
      Gazeta Stołeczna – z dnia 08.04.2006

PLAC WILSONA a PLAC GRUNWALDZKI
      Szkoda, że równie dumnym nie można być z placu Wilsona. On stracił świetną
      okazję, by przy okazji budowy metra nabrać wielkomiejskiego szyku. Były plany,
      żeby wtedy rewolucyjnie zmienić jego wygląd. Na środku, w miejscu
      komunikacyjnego ścieku z czasów tow. Gomułki miał powstać zielony skwer.
      Tramwaje razem z autobusami i samochodami jeździłyby dookoła. Setki żoliborzan
      głosowały w plebiscycie, by pl. Wilsona został zielonym pępkiem naszej
      dzielnicy. Mamy za to naręczny handel, chodniki z kostki bauma i szpetną budę,
      która prawem kaduka umościła się przy jednym z przystanków.

Wielką metamorfozę przechodzi właśnie pl. Grunwaldzki we Wrocławiu. U nas się
      nie udało. Znowu. Normalka. Bo w ratuszu zgraja nieudaczników, którzy nie
      potrafią zapunktować nawet przy takiej okazji. A mogli zostawić po sobie choć
      kawałek porządnie urządzonego miasta.

a jak u nas sie robi coś istootnego to należy narzekac i przypieprzyc tym co
      robia, a najspokoniejsi są ci co nie robia nic - jak dawniej w wojsku - nie
      wychylaj sie, boo ci przyłożą.
      • Gość: Jarząbek Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:17
        Łubu dubu Łubu dubu niech nam zyje prezes naszego klubu.
        To mówiłem ja, Jarząbek.
        • Gość: M.Sołtys Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:36
          Dutkiewicz na pewno nie jest złym prezydentem, kontynuuje linię Zdrojewskiego i to czuć, że panowie pochodzą z jednej "ekipy". Niemniej chciałbym zobaczyć we Wrocławiu silnego kontrkandydata dla Dutkiewicza i mieć realne porównanie pomiędzy różnymi koncepcjami rozwoju miasta.
      • plxpl Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta 12.04.06, 13:48
        A dziś te pierdoły z Warszawki rządzą Polską...
    • Gość: Rrrrr Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 12.04.06, 12:20
      Dutkiewicz niezłym prezydentem jest, szkoda tylko, że samorządy są w Polsce też
      upolitycznione. A pan Lipiński, Schetyna, Czarnecki itd. niech trzymają się z
      daleka od naszych wyborów, i nie podrzucają nam tu swich zdechłych ryb.
    • Gość: afc Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.wroc.zigzag.pl 12.04.06, 12:49
      Wygra czy wystartuje jako PO, czy też nie...
    • Gość: 1944 Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.06, 14:12
      Platforma boi się, że zostanie odpędzona od koryta i zostanie rozliczona za
      nieudolne gospodarowanie i ....
    • Gość: Fufek Dobrosz na prezydenta Wrocka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:23
      Dobrosz byłby dobrą alternatywą na kosmopolitycznego Dutka,bezbarwnego i
      marginalizującego Wrocław.
      • Gość: Jezu co Kosmopolitycznego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:11
        dudek jest kosmo?

chyba osmo a nie kosmo
    • Gość: Juri Kto uważa, ze Dutkiewicz, to b. dobry prezydent? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:44
      Osobiście uważam, jako wrocławianin, ze nasz prezydent jest naprawdę dobry.
      Jestem zadowolony z niego. Myślę, że inne miasta mogą nam zazdrościć.
      Obojętnie, kto jeszcze bedzie startował, to i tak na niego zagłosuję...nie ma
      na niego mocnych.
      • Gość: Łoś_bimbacz koszmarny sen:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 23:20
        >Myślę, że inne miasta mogą nam zazdrościć

Pod osłoną zmroku do bram Schetynogrodu zbliżyli się w ukryciu emisariusze
        Krakowa, Poznania, Łodzi...miast, w których żar dynamizmu i inwestycji już
        dawno wygasł. Przybyli błagać naszego Wielkiego Sternika, by przyjął ich grody
        pod opiekę i wyprowadził z mielizmy marazmu w bystry nurt dynamizmu.
        Wynegocjowali wartość kontraktu mnedżerskiego i gdy wydawało się, że tutejszy
        lud w rejsie ku POwszchnej szczęśliwości pozostanie opuszczony, bez Sternika i
        GPs-u, Przebudzenie, uff to był tylko straszny sen...Nie życzę nikomu z
        malkątętów by taka mara senna go przeraziła! To wszeteczność i awanturnictwo
        wyobrażać sobie w ogóle innego Sternika naszych losów.
        • Gość: fan łosia Re: koszmarny sen:))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.06, 00:00

> >Myślę, że inne miasta mogą nam zazdrościć
          >
          > Pod osłoną zmroku do bram Schetynogrodu zbliżyli się w ukryciu emisariusze
          > Krakowa, Poznania, Łodzi...miast, w których żar dynamizmu i inwestycji już
          > dawno wygasł. Przybyli błagać naszego Wielkiego Sternika, by przyjął ich
          grody
          > pod opiekę i wyprowadził z mielizmy marazmu w bystry nurt dynamizmu.
          > Wynegocjowali wartość kontraktu mnedżerskiego i gdy wydawało się, że tutejszy
          > lud w rejsie ku POwszchnej szczęśliwości pozostanie opuszczony, bez Sternika
          i
          > GPs-u, Przebudzenie, uff to był tylko straszny sen...Nie życzę nikomu z
          > malkątętów by taka mara senna go przeraziła! To wszeteczność i awanturnictwo
          > wyobrażać sobie w ogóle innego Sternika naszych losów.

Musisz stanowczo mniej ćpać łosiu, bo potem masz za ostre wizje.
    • Gość: wrocławianka Jeszcze raz Dutkiewicz!!!!! i Zdrojewski!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 12.04.06, 19:33
      • Gość: noe Re: Jeszcze raz Dutkiewicz!!!!! i Zdrojewski!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.06, 20:16
        Ziobro juz wie o moscie tysiaclecia i zapewne wyciągnie przy okazji
        zblizajacych sie wyborow:))
    • Gość: PO ziomka Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 20:06
      1. Dutkiewicz podratował nieźle budżet miasta (GRATULACJE! - DUŻY SUKCES)
      2. Dwie kadencje dobrego prezydenta, cenionego w polskich środowiskach
      biznesowych i europejskich, to stabilność inwestycji, spokój w mieście,
      kontynuacja strategicznych przedsięwzięć.
      3. Apartyjność - gwarancja sprawdzonego pośrednictwa dialogu ponad interesami
      politycznymi w interesie miasta i jego mieszkańców.
      4. Z innej beczki: w 1990 roku uczestniczyłam w zebraniach mieszkańców miasta.
      Powodem braku obwodnicy są przede wszystkim protesty ludzi. Teraz, po tylu
      latach komunikacyjnej nauczki w gęstniejących korkach, powinno do nas dotrzeć,
      że to my - mieszkańcy musimy się ze sobą pogodzić, znaleźć kompromis, a nie
      spychać obwodnicę z Leśnicy do Żernik, z Żernik na Muchobór itd., Bo skoro
      jedni muszą w swojej dzielnicy zaakceptować spalarnię, to wypadałoby, aby inni
      zgodzili się dla nich na obwodnicę.
      • Gość: amar| Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 20:30
        Swieta slowa, ze to my mieszkancy powinnismy pochylic glowy, ale i tak nic to
        nie zmieni ze ci ktorzy krzyczeli najglosniej NIE obwodnicy teraz krzycza "ZLE"
        to zle tamto...
    • Gość: PiSda Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.04.06, 22:16
      PO sika ze strachu. Jak Dudek zrobi swoją listę, to POpaprańcy popłyną rynsztokiem w niebyt!
      • Gość: Polcio Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 02:48
        Dutkiewicz nie zrobi swojej listy bo by się skłócił ze wszystkimi partiami.
        Poza tym jego lista mogłby uzyskać gdzieś 10-20% a na to go nie stać. PO i PiS
        musiałyby wystawić być może swoich kandydatów na prezydenta a to by oznaczało
        kiepski wynik Rafała D. i potem opozycję na noże w radzie miejskiej przez całą
        kadencje. Wystawienie listy przez RD jest marzeniem kilku radnych z
        planktonowych partii w obecnej radzie miejskiej. RD jest inteligentny i z tego
        wszystkiego zdaje sobie sprawę więc swojej listy nie wystawi.
        • preslaw Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta 13.04.06, 10:02

> >Myślę, że inne miasta mogą nam zazdrościć
          >
          > Pod osłoną zmroku do bram Schetynogrodu zbliżyli się w ukryciu emisariusze
          > Krakowa, Poznania, Łodzi...miast, w których żar dynamizmu i inwestycji już
          > dawno wygasł. Przybyli błagać naszego Wielkiego Sternika, by przyjął ich
          grody
          > pod opiekę i wyprowadził z mielizmy marazmu w bystry nurt dynamizmu.
          > Wynegocjowali wartość kontraktu mnedżerskiego i gdy wydawało się, że tutejszy
          > lud w rejsie ku POwszchnej szczęśliwości pozostanie opuszczony, bez Sternika
          i
          > GPs-u, Przebudzenie, uff to był tylko straszny sen...Nie życzę nikomu z
          > malkątętów by taka mara senna go przeraziła! To wszeteczność i awanturnictwo
          > wyobrażać sobie w ogóle innego Sternika naszych losów.

Przyznaję rację fanowi łosia (domyślając się, kto nim jest). Twoje wypowiedzi
          oprócz coraz nudniejeszej monotonnej ironii nie wnoszą nic do dyskusji, nie
          mają żadnej ciekawej ani nawet śmiesznej treści. Napisz, dlaczego Dutkiewicz
          nie powienien być kolejny raz prezydentem Wrocławia, użyj jakiegoś
          merytorycznego argumentu.

• Gość: Łoś_bimbacz Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:19
            >Przyznaję rację fanowi łosia (domyślając się, kto nim jest).

Ja również się domyślam, jestem ciekawy dlaczego nie występuje pod jednym z
            dotychczasowych ników? Jego cięte riposty o psychiatrze i grzybach
            odróżniają się pozytywnie od moich, które >nie wnoszą nic do dyskusji, nie
            > mają żadnej ciekawej ani nawet śmiesznej treści:)))). I taki talent pragnie
            zostać anonimowy?

>Napisz, dlaczego Dutkiewicz
            > nie powienien być kolejny raz prezydentem Wrocławia, użyj jakiegoś
            > merytorycznego argumentu.

Nie rozumiesz, że nabijam się z jednego z licznych klakierskich wątków i jego
            spontanicznych założycieli??? a nie z Wielkiego Sternika?
            Czynne prawo wyborcze posiada teoretycznie każdy, a praktycznie tylko ten,
            którego namaści partia i kapitał. Natomiast bierne prawo wyborcze posiada
            każdy, obywatelska ocena klakierskich wątków i kampanii omc jeszcze nie
            kandydata wchodzi w zakres tego prawa.

>Napisz, dlaczego Dutkiewicz
            > nie powienien być kolejny raz prezydentem Wrocławia, użyj jakiegoś
            > merytorycznego argumentu.

Sam napisz, jesteś jego fanem i jego orkiestry:)))), przygotuj się, bo mogą się
            pojawić kandydaci, o rzeczywistym dorobku w biznesie i zarządzaniu, a wtedy
            klakierskie wątki w stylu "no kto, jeśli nie on?" oraz namaszczenie kolegów
            partyjnych to będzie trochę mało i śmiesznie.

• preslaw Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta 13.04.06, 16:59
              Oczywiste jest, że nabijasz się z, jak to ujałeś "licznych klakierskich
              wątków", to zrozumiałem, ale nie są one aż tak klakierskie jak je przesadnie
              oceniasz i adekwatne do twojego z nich nabijania się. Dlatego sądzę, że twoje
              nabijanie ma także inny przedmiot. Sądze też tak na podsatwie twojego stosunku
              w ogóle do Wrocławia jako takiego i do jego władz. Nadal więc uprzejmię proszę
              o argumenty przeciwko Dutkiewiczowi. Moim zdaniem zawsze ma sens pytanie "jeśli
              nie on, to kto", bo ono po prostu znaczenie przede wszstkim poznawcze. ja nie
              wykluczam a priori, że może to być ktoś inny.
              • Gość: WK Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.ig.pwr.wroc.pl 13.04.06, 19:28
                W przeciwieństwie do ekipy rządzącej miastem nie oceniam lat 1990-2006 jako
                pasma sukcesów Zarządu Miasta. Głoszone opinie (specjalność Zdrojewskiego), że
                przedtem Wrocław byl w 2 lidze miast polskich a teraz awansował do 1 to
                kreowanie wirtualnej rzeczywistości. Przed 1990 wszystkie polskie miasta były w
                2 albo i 3 lidze! Od tego czasu, w wyniku wprowadzenia - niestety w stopniu
                bardzo ograniczonym - mechanizmów wolnego rynku, największe z nich zaczęły się
                wreszcie rozwijać. Pytanie: czy w tym wyścigu Wrocław poprawia swoją względną
                pozycję? Zarząd miasta twierdzi, że tak. Tymczasem np. Kraków jest coraz
                bardziej atrakcyjny - nie tylko skuteczniej buduje infrastrukturę (obwodnica
                miasta, nowy tabor tramwajowy, dworzec kolejowy) ale rozwija (patrz: Mrożek,
                Miłosz, Szymborska) pozycję ośrodka kulturalnego o znaczeniu europejskim.
                Lotnisko w Balicach bije wrocławskie na głowę. Liczba ludności w Krakowie w
                latach 1990-2005 wzrosła a we Wrocławiu - zmalała. Ceny nieruchomiści we
                Wrocławiu, Krakowie i Poznaniu również pokazują, gdzie jest atrakcyjniej.
                Położenie Wrocławia (w trójkącie Berlin-Praga-Warszawa) predystynuje go do roli
                najszybciej rozwijającego się ośrodka miejskiego w tej części Europy - taki był
                Wrocław na przełomie XIX i XX wieku i po zmianach politycznych ostatnich lat
                powinien to miejsce odzyskać. Skoro tak nie jest to znaczy, że miasto nie
                wykorzystuje swojej szansy. Wiele w tym zaniedbań władz Wrocławia. Powinny one
                głównie dbać o rozwój infrastruktury: drogi, tereny uzbrojone, plan
                zagospodarowania przestrzennego.
                Tymczasem Wrocław przoduje głównie w akcjach medialnych: kiedyś reklama
                w "Time", kosztowne i huczne obchody 1000-lecia, Expo 2010, teraz EXPO 2012,
                plany budowy "Bramy 3. Tysiąclecia", kosztowne imprezy dla gawiedzi (typu:
                Placido Domingo na Rynku), które zamieniają Rynek w odpustowe "kolorowe
                jarmarki", skutecznie wypłaszając stąd wielu mieszkańców. Po co?
                Infrastruktura.
                Jest wciąż bardzo źle. Do dziś nie dokończono nawet inwestycji drogowych
                rozpoczętych jeszcze za komuny. Niestety, więcej nowych dróg zbudował w mieście
                w latach 70. (nie zawsze sensownie) prezydent Czuliński (trasa W-Z, plac
                Dominikański, Ślężna, Legnicka, początek Hallera) niż teraz (w dłuższym
                okresie) Zdrojewski, Huskowski i Dutkiewicz. Bez wyprowadzenia tranzytu poza
                centrum wszelkie remonty rozjechanych przez TIR-y ulic są bezcelowe.
                Miasto nie jest nawet w pełni skanalizowane. Brak miejskiego wysypiska śmieci.
                Zmiany planach zagospodarowania przestrzennego (lub brak tych planów)
                zniechęcają do inwestycji. Zresztą prezydent Dutkiewicz sam wybudował swoj dom
                poza miastem.
                Finanse.
                Wrocław jest wciąż bardzo zadłużony a jednostkowy koszt utrzymania Urzędu
                Miejskiego jest bodaj wciąż najwyższy w Polsce (poza Warszawą).

Podsumowanie:
                1. Kandydatura Dutkiewicza z ramienia PO kojarzącego się jednoznacznie z
                dotychczasową ekipą budzi niepokój. O ile można mieć zaufanie do osobistej
                dobrej woli, inteligencji i rozsądnej oceny problemów do rozwiązania
                Dutkiewicza, o tyle zaufania do tej ekipy nie mam.
                2. Należałoby zerwać z dotychczasowym hurraoptymizmem Zarządu; uznać, że miasto
                jest w stanie poważnym i przystąpić do jego sanacji. Czy PO ma taki program?
                3. Długofalowy rozwój miasta może zapewnić tylko stały dopływ wysoko
                kwalifikowanych kadr. Niech miasto sponsoruje raczej wyższe uczelnie niż kluby
                sportowe. Zamiast na darmowe występy rockowe dla młodej gawiedzi lepiej wydać
                pieniądze na pensje dla lepszych nauczycieli dla tejże młodzieży (w Bielanach
                płacą lepiej niż we Wrocławiu - czy to nie wstyd?).
                4. Potrzebna jest jawność i przejrzystość życia publicznego (np. zerwanie z
                pachnącą korupcją praktyką zmiany MPZP po przetargu na życzenie wygranego).
                5. INFRASTRUKTURA!
                - drogi - Najpierw pełna obwodnica śródmiejska wraz z mostami (przez 4 lata
                kadencji Dutkiewicza tylko dokończono Most Milenijny za to rozpadł sie wiadukt
                nad Krakowską). Po usunięciu ruchu tranzytowego z miasta okaże się dopiero,
                jakie są faktyczne potrzeby inwestycji drogowych w mieście (przykład: drugi
                most Warszawski dla ruchu lokalnego bez TIR-ów nie byłby tak bardzo potrzebny -
                lepiej byłoby budować kolejny most przez Odrę w ciągu obwodnicy)
                - transport zbiorowy: tramwaje niskopodłogowe (wszędzie już są tylko nie we
                Wrocławiu), wykorzystanie kolei(?), szybki dojazd do lotniska
                - kanalizacja, miejskie wysypisko śmieci
                itd.

I dlatego należę do osób, które - tak jak Łoś - nie wierzą w skuteczność ekipy
                rządzącej we Wrocławiu od 1990r. Faktem jest, że ta ekipa kontroluje również
                lokalne media co w oczywisty sposób nie sprzyja pojawieniu się i wypromowaniu
                alternatywy. Zadbał o to w swoim czasie mądry socjolog - Zdrojewski i ekipa
                rządząca miastem (obecnie praktycznie wrocławska PO) dobrze rozumie konieczność
                zachowania tego stanu.

• preslaw Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta 13.04.06, 22:20
                  Choć popierasz stanowisko Łosia, to w przeciwieństwie do niego przedstawiasz konkretne argumenty. Jest z czym dyskutować.
                  Pytanie, czy w wyścigu miast Wrocław poprawia swoją pozycję: ja nie ma żadnych wątplwiości, że tak. Zwiększył się w znaczący sposób potencjał inwestcyjny miasta, czego dowodzi druga pozycja Wrocławia w Wielkim Rankingu Miast z 2003r. (nie uwzględniano Warszawy). Kraków był trzeci. Uzasadnienie rankingu budziło zaufanie do jego rzetelności. Co do infrastruktury - sporo się dzieje we Wrocławiu, gdzie nie spojrzeć w centrum robi się jakiś remont, choć pod tym względem pozycja Krakowa jest chyba lepsza.
                  Jeżeli dowodem na rozwijanie przez Kraków pozycji ośrodka kulturalnego ma być Mrożek, Miłosz i Szymborska, to ja bym znalazł chyba lepszy przykłady dla Krakowa, w szczególności nie podsuwałbym Miłosza bo jest już świętej pamięci, a taki Różewicz na przykład jeszcze żyje i to we Wrocławiu i również jak Miłosz wilkim poetą jest. Na popracie tezy, że Wrocław także rozwija się jako ośrodek kultury podam dwa przykłady, które teraz przychodzą mi do głowy: przeniesienie festiwalu przez Romana Gutka z Cieszyna do Wrocławia i ustanowienie w nim przez Dutkiewicza nagrody wyższej niż rozdawana na festiwalu w Gdyni oraz przykład drugi: Paul Mc Creesh dyerktorem Wratisalvii. A i jeszcze jeden: paszporty "Polityki" dla wrocławskich artystów tym roku, na przykład dla Marka Krajewskiego i Skalpela.
                  Czy do akcji medialnych, jak rozumiem nic nie wartych, zaliczyć również należy fakt napisania przez niejakiego Normana Daviesa historii Wrocławia, co było pomysłem skutecznie zrealizowanym przez tak nielubianego przez niektórych Zdrojewskiego? Czy również do nic nie znaczących akcji należy zaliczyć bezprecedensowe w skali kraju odrestaurowanie w znacznej części wrocławskiej starówki, co w istocie uczyniło ją jedną z piękniejszych w tej części Europy, a ja poznałem i takich obywateli Europy, którzy twierdzili bez fałszywej kurtuazji, że jest jedną z pięknieszych w Europie. Czy nie przełożyło się to na praktyczny wymiar w postaci zwiększenia ilości turystów, choć w tym względzie daleko nam do Krakowa?; co z kolei skutkować musiało niezwykłym rozwojem portu lotniczego w Balicach. Port lotniczy we Wrocławiu też powoli zaczyna sobie radzić (vide: Rayanair).
                  Jeśli chodzi o ludność, to pamiętam artykuł opublikowany w "Polityce" bodajże w zeszłym roku, z którego wynikało, że Wrocław jest jednym z tych nielicznych w Polsce miast, do którego ludzie się wprowadzają. Nie mam powodu by kwestionować te dane.
                  Co do cen nieruchmości wiarygodnie się nie wypowiem, bo nie znam się na tym, ale kilka notek prasowych czytałem, z których wynikało, że Wrocław do cen krakowskich ma bardzo niewiele.
                  Jeśli chodzi o tranzyt ciężkich samochodów jadących przez miasto, to nie można odmówić Dutkiewiczowi wielkiej świadomości tego problemu i podjętych działań w kierunku wielkiej inwestycji budowy AOW. Ale budowa AOW zależy przede wszystkim od władz centralnych a nie lokalnych.
                  Czy dowodem na brak rozwoju miasta ma być brak miejskiego wysypiska? Przyznaję, że nie wiem, czy miasto jest w całości skanalizowane.
                  Co do przejrzystości życia publicznego, to nie sądzę, aby Wrocław jakoś szczególnie negatywnie odstwał pod tym względem od innych ośrodków w kraju.

• Gość: WK Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta IP: *.ig.pwr.wroc.pl 14.04.06, 13:43
                    No to, korzystając ze świątecznego czasu, podyskutujmy.
                    Rankingów miast drukowano więcej. W kilku, które ostatnio czytałem, Wrocław nie
                    zajmuje 2-3 miejsca tylko dalsze. Spowodowane jest to relatywnie wysokim
                    bezrobociem (wyższym niż w Poznaniu, Krakowie, W-wie a także w wielu mniejszych
                    mastach) oraz - oczywistymi dla Wrocławian - dolegliwościami funkcjonowania
                    naszego miasta: stanem komunikacji (drogi, komunikacja zbiorowa), brakiem
                    pełnego skanalizowania (np. Kiełczów), itd.
                    Przez wiele lat w rankingu miast uniwersyteckich trzecia pozycja Wrocławia (po
                    W-wie i Krakowie) była niekwestionowana - obecnie tylko Politechnika w
                    rankingach mieści sie "na pudle" podczas gdy Uniwersytet traci dystans do UAM-
                    u, UMK (daleko za W-wą i Jagiellonką) zaś Akademia Ekonomiczna i Medyczna
                    należą wręcz do najniżej ocenianych państwowych uczelni w swojej branży. Jedno
                    z najlepszych przez lata krajowych liceów (XIV) odchorowuje lekkomyślne
                    przenosiny z centrum na peryferie (w ubiegłym roku miało wręcz problemy z
                    rekrutacją). Naprawdę nie mamy się czym martwić?
                    Przykład ś.p. Miłosza pokazuje, że obecnie Wrocław raczej nie przyciąga
                    wielkich twórców jak niegdyś właśnie Różewicza lub Grotowskiego. Oczywiście,
                    przytoczone paszporty "Polityki" cieszą jako - być może - zwiastun lepszych
                    czasów.
                    Nie napisałem, że akcje medialne są "nic nie warte" - ich waga jest jednak
                    przeceniana. Norman Davies - błyskotliwy angielski historyk - napisał na
                    zamówienie (poparte wysokim honorarium) ciekawą książkę o historii naszego
                    miasta (dodajmy też: nie wolną od uprzejmości wobec zleceniodawcy -
                    por.rozdział o powodzi z 1997r, w którym autor "nie zauważył" rzeczowych,
                    krytycznych opinii o niekompetentnej pracy władz miasta w trakcie akcji
                    powodziowej). Na marginesie, prez.Dutkiewicz odmówił dotacji dla wrocławskiego,
                    wysoko cenionego, naukowego wydawnictwa historycznego (w kwocie wielokrotnie
                    mniejszej niż honorarium dla Daviesa).
                    Oczywiście, tak duże miasto ma dostatecznie duży budżet, żeby zatrudnić
                    Daviesa, McCreesha, Domingo lub inna gwiazdę albo ufundować wysoką nagrodę w
                    dowolnym konkursie. Konieczność "przebijania" kasą jest jednak raczej dowodem
                    na peryferyjność naszego miasta niż dowodem jego nadzwyczajnego kulturalnego
                    rozwoju (gdyby tak było - gwiazdy same by się pchały, żeby tu zaistnieć).
                    Odrestaurowanie elewacji Rynku (a nie całej Starówki - zapraszam na Wierzbową,
                    Menniczą, zaplecze Solpolu) to żaden ewenement. W takim Tarnowie odrestaurowano
                    w tym czasie całe Stare Miasto w obrębie dawnych murów - nie tylko Rynek. To,
                    że skala i jakość architektury wrocławskiego Rynku jest imponująca to fakt ale
                    to zasługa poprzednich pokoleń Wrocławian.
                    A nasze zasługi w tej dziedzinie: czy poza budynkiem Archicomu (róg
                    Kiełbaśniczej i Św.Mikołaja) powstał ostatnio inny, którego architektura
                    wykracza poza granice miasta (jak np. Krzywy dom w Sopocie, "Ginger i Fred" w
                    Pradze)? Koszmarne "telewizory" na Szewskiej lub Św.Mikołaja r.Kuźniczej każą
                    wątpić, czy w ogóle jest w tym mieście jakiś architekt "na urzędzie", który
                    zatwierdza (lub nie) projekty zabudowy w otoczeniu pięknych zabytkowych
                    obiektów.
                    Demografia
                    Tak, do Wrocławia ludzie się wprowadzają ale też - niestety - wyprowadzają; nie
                    tylko do podwrocławskich wsi lecz dalej: do Warszawy, Krakowa lub za granicę.
                    Statystyki są nieubłagane: od 1990r ludność miasta zmniejszyła się. Proszę
                    zatem nie pisać o dynamicznym rozwoju miasta, które się wyludnia!
                    Tranzyt
                    Będę tu złośliwy ale świadomość problemów związanych z tranzytem u
                    prez.Dutkiewicza skutkuje - poza dokończeniem budowy mostu Mil. - głównie
                    modernizacją dróg prowadzących z Psiego Pola (czytaj: Ramiszowa) do centrum.
                    Drogi wyjazdowe na wschód (Krakowska), południe (Ślężna, Borowska, Bardzka -
                    drugi wyjazd na autostradę!), zachód (droga przez Leśnicę) ulegają degradacji.
                    Zamiast oglądać się na budowę AOW trzeba było dokończyć obw.Środmiejską.
                    Tymczasem nadal (po ponad 25 latach budowy) nie jest ona nawet wytyczona! Gdzie
                    mosty przez Odrę po wschodniej stronie miasta, wiadukty w osi Klecińskiej?
                    Wydawanie w tym czasie ciężkich milionów na remont Szewskiej i Grodzkiej, który
                    nie rozwiąże żadnego problemu komunikacyjnego miasta to przysłowiowy "kwiatek
                    do kożucha".
                    Przejrzystość życia publicznego
                    Jak jest w innych miastach, też nie wiem. Podobno jednak w Warszawie Kaczyński
                    złamał zmowę wykonawców miejskich remontów w przetargach i zmniejszył koszty
                    tych remontów.
                    Podałem natomiast jako wyjatkowo negatywny przykład nieprzejrzystości
                    powtarzające się przypadki zmiany MPZP po wygranym przetargu na korzyść
                    wygranego. W takim wypadku należałoby zawsze przetarg powtarzać, gdyż nowy MPZP
                    to inny biznes-plan czyli inne oferty (od wszystkich - nie tylko wygranego).
                    Taki proceder może skutecznie zniechęcić poważnych inwestorów, którzy mogą nie
                    mieć ochoty na podlizywanie się wrocławskim rajcom (tak było przed laty z
                    Motorolą, która "poszła" do Krakowa).
                    Podsumowanie
                    Uważam, że ekipa rządząca naszym miastem od 1990r nie ma kompetencji na miarę
                    potrzeb i skali naszego miasta co hamuje jego rozwój.
                    Pozdrawiam z okazji Świąt
                • Gość: a ja nie Re: Platforma chce Dutkiewicza na prezydenta a ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:51
                  Nie będę głosować ponownie na prezydenta Dutkiewicza gdyby kandydował
                  przygladając się jego postawie w sprawie prywatyzacji przychodni na placu
                  Katedralnym.Patrząc " od kuchni" nie jest to tak duży człowiek na jakiego
                  wyglada.A może tylko czasy trudne ..............
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka