Gość: Triodu Tibia Jest Jak Ganja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:56 Mojim Zdaniem Jest To Prawda Bo JAk JAram To Mi Sie Chce Jarać Dalej .A Jak Gram To Chce Grać DAlej :D:D See you in tibia :D Odpowiedz Link Zgłoś
tibai tibia superrrrr 19.04.06, 14:58 Kto nie gra w tibie to jest po....... nie to nie spie..... qrwa jakie debilki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 62.141.230.* 19.04.06, 15:00 Powiem tak "TIBIA IS THE BIG FUCKING GAME" (za przeproszeniem) NIE GRAJCIE W TIBIE to jest shajs!!! Lelek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.olsztyn.mm.pl 19.04.06, 15:02 Muhauhauhauhahuuha znam co najmniej ok 50 osób na moim serwerze którzy graja w tibie on ponad 2 lat co najsmieszniejsze sa to ludzie z wieku 20-50 lat rozmawialem juz z nie jednym graczem który gra w tibie choc posiada rodziene !! Stek Bzdór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snos Andan TIBIA BOGIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:04 Nieprawda :P !! Sprzedam postac na Titani 82 Elite Knight (offer) :D A tak serio to : Sell 3 bps uhs, 2 Bp gfb, Mpa, HOTA MSG ME :)) PS. Tibio Kochana dla Ciebie wstaje o 4 z rana i expie :D TIBIA BOGIEM EXPIENIE NALOGIEM See You In Tibia. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzaax glupia gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:04 ta gra jest glupia i beznadziejna niema co w nia grac wiem bo sam gralem i teraz to shit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seromontis Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 19.04.06, 15:04 Według mnie to co tu niektórzy napisali to bzdura. Można wyłączyć se tibie przenosząc myszkę na napis logaut... No może gdy masz znaczek walki to wyjątek ale wtedy bierzesz exit i po 2 minutach postać sama sie logautuje bez względu na to czy biją cie potforki czy nie :P. Tibia jest bogiem expienie nałogiem skille to podstawa a pk zabawa - Takie jest powiedzonko kolegów z mojej klasy. Zgineło tylko około 3 ludzi przez tibie!! CZemu akurat tibia weżcie se ultime (bleee). Tibia jest spoko grą i ci..oft (załóżyciele) miał doskonały pomysł ze stworzeniem tej gry. Tibia rządzi... See you in tibia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranga Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.icpnet.pl 19.04.06, 15:10 ja gram w tą gre 3 lata ale nie bede taki maniakiem zeby grac 24h na dobe hoc mam neta w hacie i naewno bymnie uderzyl matki za to ze mi kompóter wyłączyla.Na razie nie gram w tibie tylko cos lepszego w MU ONLINE!!Pozdrwienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelez Eh... IP: *.aster.pl 19.04.06, 15:13 Tibia ma wielka grywalnosc i uzaleznia, ale to nie znaczy, ze trzeba jej zakazac bo jest zla. Tak samo moga uzaleznic inne gry, a moim zdaniem Tibia "szkodzi" mniej niz niektore strzelanki... Uwazam ze rzucanie sie na autorow/graczy/producentow/dystrybutorow bo ktostam cos zrobil jest bez sensu. Przy takich grach liczy sie psychika dziecka i temperament. Tak samo moglo by sie zdarzyc ze mama przewrocila komus stolik z szachami podczas waznej rozgryfki i efekt bylby podobny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilgrim Lol ;P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:14 Siemka All ... Gosciu troche przegial ;P Tibia nie jest grozna jak wam o to chodizilo ... kazda inna gra moze zrobic z czlowiekem to samo co tibia. UT, War3 itp. wciagaja jeszcze bardziej ... Czasem sie slyszy ze ktos umarl z glodu bo gral w WoW ... Czubkow nie brakuje u nas ... Co do tibii to jest lepsza od innych bo nie wymaga lepszego kompa ani neta ... :P Zajebista gra :D Ja juz gram 2 lata i jeszcze nikogo nie uszkodzilem za to ze mnie wkur**l(zdenerwowal ;P) ... takie osoby jak tamten w ogole nie powinny grac w zadne gry (no moze w Mambe ;P) May The Force By With You - Tibians ! ! ! Go Go 100 lvl ! ! ! Hail Morgana ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelez Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.aster.pl 19.04.06, 15:14 Trzeba jeszcze dodac ze SPRZEDAWANIE POSTACI ZA PRAWDZIWE PIENIADZE JEST NIEZGODNE Z ZASADAMI TIBII. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasu Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.clk.net / *.jgora.dialog.net.pl 19.04.06, 15:16 Sam gram w tibie i równierz kupiłem coś do tej gry tzw. pacc. Ale jeżeli wie sie ze można w tą gre grać za free to po co przeplacac. Sam mówiłem nigdy nie wydam a jednak xD. Trzeba się umieć obchodzic z taką grą. Bo nie da się z niej wyleczyc. Jak ładyjesz w to pieniądze to ładujesz przez całe zycie. TY;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierny gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 87.239.197.* 19.04.06, 15:19 Według mnie tibia uzależnia , ale jak ktos gra w nią tylko 2 godziny na dobę tak jak ja to wątpie żeby ktoś olewał szkołę , jak w wymienionym przypadku . Więc tibia nie tylko uzależnia jak narkotyk ale jest też świetnym źródłem rozrywki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.04.06, 15:19 Jestem gimnazjalistą, tibie znam od 5 lat i śmiało mogę powiedzieć, że jest to najbardziej wciągająca gra w jaką grałem. Jednak tak jak z narkotykami, nie można na siłę odzielać uzależnionego od nałogu, sam musi zechciec odpuścic. Po średnio 3 latach gry dziecko przestanie grać. I błędne jest twierdzenie, że Tibie stworzono aby gracz jak najdłużej siedział przed monitorem. A co do tego, że pobił matke... To nie jest całkowicie wina Tibii (nie żebym bronił), chłopak ma poprostu nasrane w bani. PS: Ciekawostka: Najmłodszy gracz: 6 lat najstarszy: okolo 50 I ludzie mają racje, gazety kłamią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kam Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.kat.3s.pl 19.04.06, 15:21 geeez... też w to kiedyś grałam O.O mój kuzyn w to gra... jeden z chłopaków w klasie... a oni są niespełna rozumu O.O mamooo... K.: tatooo... xDDD'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywny gracz Prawdy i mity IP: *.mtvk.pl 19.04.06, 15:34 No cóż, artykuł napisano tak, aby wzbudzić sensację. Może ja go sprostuję: Tibia to gra, gdzie nie ma celu - cel wyznacza się samemu. Większość gra dla zabawy, tylko nieliczni decydują się na handlowanie postaciami, co jest karane przez autorów gry blokadą konta. Podczas gry każdy posiada jednego lub kilku bohaterów. Gracze wybierają świat (serwer) na którym chcą grać i wspólnie tam, rywalizują. Zaczyna się z niczym, by zdobywać punkty doświadczenia, umiejętności walki, ekwipunek, oraz złoto. Im postać ma więcej tego wszystkiego tym lepsza i lepiej można się bawić idąc z kolegą z klasy bądź z drugiego końca świata żeby zabić wirtualnego smoka lub olbrzymiego pająka. Sam potrafię pogodzić Tibię z innymi zajęciami. Jeśli ktoś ma problemy z psychiką to uzależnienie jest proste - bo tam może znaleźć respekt u innych ludzi chiciaż lepsze to niż używki. A Matka w/w chłopca sama jest sobie winna - sama pozwalała mu na nocne "wędrówki" po kafejkach internetowych. Powinna z nim iść do psychologa. Pozdrawiam fanów Tibii (tych zdrowych psychicznie) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:22 Ludziiiii opanujcie sie przeciez jezeli mama tego dzieciaka widziała ze on tyle siedzi przed kompem to pominna jakos zareagowac a nie kupywac jemu komputer i internet podlanczac .......... to zalezy od psychiki dziacka i w pewnym stopniu od rodzicow, co niektorzy zaniedbuja dzieci i nie obchodzi ich co one robia a pozniej wyrastaja takie dzieciaczki co maja slaba psychike ... troche otworzcie oczy ... kazda gra uzaleznia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twoj stary... Nic dziwnego.. IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.04.06, 15:23 Sam gram w Tibię... Gram jednak dla przyjemnosci, nie dla pieniedzy. Wiem, ze duzo nie osiagne, sam nie jestem dobry w ta gre... Zalapalo go, przegial - stracil kontrole, poskutkowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tibijczyk Yeah ! ! ! CZYTAJ TO ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:24 Tibia rulez .... Je**ć all co mysla inaczej .... Jak ktos nie rozumie tego, dlaczego sie gra w Tibie to niech w ogole tu sie nie wpisuje, bo co to za komentarz kogos kto nigdy choc na oczy nie widzial Tibii (ze juz o graniu ni e wspomne) .... 2700 zl ?? ta jasneeeee ;> gosciu przesadzi i to niezle ! ! ! chwaliic to sie kazdy moze ... bueaheaheahea kon by sie usmial ! Gra sie dla przyjemnosci a nie dla kasy ... Je**ć tych co łamią PRAWA TIBII ... jak nie umieją grac to neich sproobuja szans w Mambe albo Pasjansa ! Hail Tibia .... Tibia Is My Life ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja a kto inny =) Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.CNet.Gawex.PL 19.04.06, 15:24 Tibia jest ja środek złoty i jak tu ktoś powiedział wciąga jak narkotyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.acn.waw.pl 19.04.06, 15:28 no coz, tez se popylam w tibie, ale nei do tego stopnia. wspolczuje takim ludziom, takiego zachowanai i takiej postawy. bic wlasna matke to juz szczyt!! ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... To wciąga jk cholera .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:28 Sam gram w tibie od ponad roku . Ta gra uzależnia jak cholera :D Dlatego w najbliższym czasie przestaje w to grać lub ogranicze czas spędzany pod komputerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunny Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.04.06, 15:29 Kszeslo is pker!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia-2 lata gram Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:29 Ja gram w Tibię od 2 lat i jakos nic nikomu z mojej rodziny sie nie stalo ani mi :) ja wiel dla rodzicow to tylko glupia gra =) ale dla samych garczy to jest cos wiecej np. odkad gram polepszyl mi sie jezyk angielski co mzoan zauwazyc w moich ocenach... a poztym pozanlam ta ludzi z innych czesci Polski czy Tez Europy a nawet świata =) co okazalo sie barzdo ciekawym doznaniem :) a pozatym to zalezy od gracza jak podchodzi do gry... wiec nie engujcie tej gry.. bo cos mi sie wydaje z eta opinia nie jest obiektywna... pzoatym jest wiele innych gier ktore sa o wiele gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Losiu Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:29 Tibia to ku.. spie..na gra , ku.. postacie na 50+lvl chodza po 500zł i takie przyjeby ku.. graja w jeden wielki pixel potem nie dziwne że sie psycha ryje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tibijczyk Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:30 Ja j***** co wy chcecie kur*** od tibi jeszcze same bzdury piszecie że po wylogowaniu można zabić postać a to nie prawta debile jedne :/ Odpowiedz Link Zgłoś