marx28 10.06.06, 12:52 Co za ewenement ten nasz kraj Lepper w rządzie reprezentacja przegrywa 2:0 ręce opadają Może zmienimy obywatestwo tylko czy coś to da Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
napoj.chmielowy Re: Zmieńmy obywatestwo!!!!!!!!!!!!!! 10.06.06, 12:57 marx28 napisał: > Co za ewenement ten nasz kraj Lepper w rządzie reprezentacja przegrywa 2:0 > ręce opadają Może zmienimy obywatestwo tylko czy coś to da Ja wybieram wybrzeże kości słoniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
brody Re: Zmieńmy obywatestwo!!!!!!!!!!!!!! 10.06.06, 13:52 piwoszu, WKS będzie moim zdaniem czarnym koniem tych mistrzostw, osobiście wolałbym obywatelsto państwa bardziej rozwiniętego cywilizacyjnie (bogatszego) i trochę chłodniejszego: np. Czechy (jest jeszcze jeden powód przemawiający za naszymi sąsiadami z południa: płeć piękna; hi,hi) Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Zmieńmy obywatestwo!!!!!!!!!!!!!! 10.06.06, 14:26 A może lepiej w ogóle nie być obywatelem tylko poddanym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Te. Re: Zmieńmy obywatestwo!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 11.06.06, 18:21 Zgadzam się, o wiele zdrowsze podejście. W sumie to i tak już się zbliżamy do tego modelu, np. budowanie konkurencyjności 3. sektora na pracy wolontariackiej... Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Trynidad i Tobago 11.06.06, 21:00 ja proponuję Trynidad i Tobago:)))))))) chociaż osobiście nie wierzę że to coś zmieni;) "kibice, którzy przyjechali z Karaibów na mundial, poruszają się wyłącznie krokiem tanecznym (w rytm muzyki soca, stąd pseudo reprezentacji - Soca Warriors), a śmieją wyłącznie od ucha do ucha, bez przerwy, i wszyscy co do jednego. Słowem, sprawiają wrażenie wybitnych oryginałów, potwierdzając wszystkie stereotypy o karaibskiej mentalności "sex and beach". Nie dowierzałem, że zapytanemu na imię po prostu John. Zwykły John z kraju, w którego reprezentacyjnej bramce stoi Shaka Hislop? Ale licho wie, może u nich imię "John" to dziwoląg. W końcu ze Szwecją zagrało dwóch piłkarzy, którzy "John" mają na nazwisko. A rezerwowy bramkarz to Kelvin Jack" pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toya666 Re: Trynidad i Tobago IP: *.lanet.net.pl 11.06.06, 22:26 Fajny cytacik :) Napisany bardzo lekkim językiem. Skąd to wziąłeś? Czy mozesz zamieścić całość lub podać link? Bardzo mi sie spodobało ;) Z góry wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.P.Wyszynski Re: Zmieńmy obywatestwo!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.06, 06:13 napoj.chmielowy napisał: > Ja wybieram wybrzeże kości słoniowej. Boże!, żebyście wiedzieli, co tam się dzieje... Ja wiem tylko trochę, bo prowadziłem pewne działania związane z tym krajem i po prostu tam jest gorzej niż w RP. Pod tymi względami właśnie, co tak Wam się tu niepodobają. Inaczej: jeden wielki przewał po prostu. Są materiały operacyjne w tym temacie. Zwłaszcza pod kątem stolicy tego państewka - Abidżanu. Tam WSZYSTKO jest szwindlem. Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: Zmieńmy obywatestwo!!!!!!!!!!!!!! 11.06.06, 22:52 marx28 napisał: > Co za ewenement ten nasz kraj Lepper w rządzie reprezentacja przegrywa 2:0 > ręce opadają Może zmienimy obywatestwo tylko czy coś to da Rozumiem, że jak przegrywamy z Koreą i Portugalią, a premierem jest Miller, to jest to powód do dumy (nie słuszałem by ktoś wtedy proponował zrzekanie się obywatelstwa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Zmieńmy obywatestwo!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 06:59 No, ale teraz podoba nam się propozycja zmian. Djrzewamy powoli. Ja proponuję Złote Wybrzeże (jeśli takowe jeszcze istnieje, bo oni tam ciągle coś kombinują). Jak już, to już. Chociaż Wybrzeże Kości Słoniowej też mi się podoba. Oba Wybrzeża brzmią poważnie i zasobnie. Myślę, że mają tam mądrzejszych kacyków i szamanów niż Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś