Dodaj do ulubionych

__Skandal we wrocławskim metrze__

30.06.06, 11:36
Gdy dzis przemierzałem drogę ze stacji Nowy Dwór do podziemnego terminalu
przesiadkowego metra pod pl.Grunwaldzkim w wagonie nr 15, gdzie oglądałem na
zainstalowanym 40 calowym plazmowym TV rozgrywki MŚ w piłce nożnej, sygnał
telewizyjny zaniknął na całe 30 sekund.To skandal aby narażano pasażerów na
taki stres w okresie wakacyjnym.I nie pomogą tu na usprawiedliwienie nawet
darmowe napoje, czapeczki i chorągiewki rozdawane darmowo przez obsługę metra.
Rozważam przesiadkę na autobusy MPK-tam przynajmniej widać dobrze w świetle
dziennym wywieszane na burcie, nieco zdeaktualizowane, flagi Polska
biało-czerwoni.Rozżalony pasażer metra.
Obserwuj wątek
    • Gość: josip Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:12
      Czyzas...czy w tym kraju nie moze byc normalnie? Ciagle wystawia sie nas na chore proby...kaczki...giertych...lepper...mundial...gilowska...netzel...a teraz to://
      • Gość: anty-Pisowiec Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.e-wro.net.pl 30.06.06, 12:21
        tak, tak , tak
        ja to nawet od 8 lat nie mam pracy i jestem co tu duzo mówić....impotenetem,
        ale to dlatego , że Kaczki i Giertych.
        Gdyby ministrem nie został Lepper i Giertych, to ja bym mógł być wreszcie
        milionerem z dużym libido.
        A tak , to oni wszystko zepsuli, moje życie zrujnowali!!!
    • Gość: michalina Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.e-wro.net.pl 30.06.06, 12:18
      Miałam to samo dzisiaj w autobusie nr 135 jadąc na pkp- tv plazmowy się pospuł
      i nie mogłam zobaczy wiadomosci na tvn24. Ale po minucie serwis przyjechał i
      nową plazme dali. A w metrze podobno jest darmowy WLAN, czy to prawda?
      • Gość: Nd Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.ar.wroc.pl 30.06.06, 12:33
        WLAN jest, ale parametry to jeden wielki skandal.Pasmo 10Mbits na necie, co przy
        20 terminalach daje śmieszna przepustowość. PS.Widziałem ostatnio jak R.Majdan z
        Doda w wagonie z netem sprawdzali swoja popularność na oficjalnych stronach.
        Radek narzekał, że jego fotki z nowymi fryzurami wgrywają się wolno.Doda złożyła
        zażalenie do obslugi, że w bazie mp3 nie ma jej utworów.
        • kkooffee Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 30.06.06, 13:49
          Powariowali! Przeciez w metrze ludzie przede wszystkim sprawdzaja notowania gieldowe- nie od dzis wiadomo ze najwiecej miliarderow jest we wroclawskim metrze i to z mysla o nich sa plasmy! Ale to ze sie psuja jest ponizej krytyki!

Jak tam stacja pod Grunwalde? Slyszlem ze Ziajka sie uporala z tym w ciagu 12h a nie jak wczesniej mowili ze 36h.
          • Gość: rolnik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.ar.wroc.pl 30.06.06, 14:28

CNN właśnie podalo, że Wrocławskie Metro S.A. z myślą o powstających fabrykach
            koncernu LG-Philips przedłuży obecnie istniejące linie metra- na planie pojawią
            się nowe stacje:Biskupice Podgórne oraz Magnice. Wagoniki na tych liniach będą
            posiadały informacje pisemne i glosowe w j. polskim oraz koreańskim. Zarząd
            podwrocławskich fabryk wyposaży wrocławskie wagoniki 150szt. nowych, 40 calowych
            telewizorów LCD z matrycami aktywnymi produkcji LG-Philips.
            • Gość: robert Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.e-wro.net.pl 30.06.06, 14:33
              A co myślicie o klimatyzujących i relaksujących fotelach w metrze? Ostatnio
              jadac sie spociłem- cos chyba się w nich pospuło? A i dzisiaj wgrali juz nowe
              mp3 do słuchania w metrze.
    • Gość: kotbehemot Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:36
      na osłodę powiem, ze dziś miałem dokładnie odwrotną sytuację i załoga metra
      stanęła na wysokości zadania. Poniewaz nie interesował mnie mecz, który został
      puszczony na dużym monitorze plazmowym, otworzyłem ten malutki (ktory schowany
      jest w nagłówku siedzenia poprzedniego pasażera) i oglądałem jeden z 400 kanałów
      staleitarnych. Obsługa przyniosła mi darmowego drinka i - wtedy nastąpiła
      tragedia. Na tym zdradliwym łuku na poniżej Stadionu Olimpijskiego (metro omija
      tam tą tajną fabrykę) drink wylał się na plazmowy monitorek i go zniszczył:/
      Było mi straszliwie głupio, ale na szczęscie obsługa metra przewidziala takie
      zdarzenia i monitorki były ubezpieczone - uff!
      • Gość: R. Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.ar.wroc.pl 30.06.06, 14:47
        ...no dobra, ale co wobec aż 0,5-procentowego bezrobocia we Wroclawiu, myślicie
        o zatrudnianiu na nowej lini metra emigrantów z Korei Pd. na potrzeby obsługi
        kadry LG-Philips?
        • kkooffee Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 30.06.06, 15:38
          Gość portalu: R. napisał(a):

> ...no dobra, ale co wobec aż 0,5-procentowego bezrobocia we Wroclawiu, myślicie
          > o zatrudnianiu na nowej lini metra emigrantów z Korei Pd. na potrzeby obsługi
          > kadry LG-Philips?

Jak nie ma rak do pracy to trzeba sobie jakos radzic! Przeciez nie bedziemy sicagac Irlanczykow czy Brytyjczykow- i tak mamy z nimi problem bo chca 50% wynagrodzenia sredniego we Wro bo inaczej "nie moga sobie odlozyc na kupno mieszkania przez rok czasu"
          Lepij Koreanczykow- mniejsze maja zadania placowe i sie lepiej jako obsluga zachowuja. Pamietacie tego niegrzecznego Francuza z obslugi co zostal dyscyplinarnie zwolniony....
    • Gość: tropi tylko jedno sie mi nasuwa... IP: *.crowley.pl 30.06.06, 15:29
      deb..ile.

jak wam sie chce takie pie.rdoly wypisywac.

banda dzieciakow.
      • kkooffee Re: tylko jedno sie mi nasuwa... 30.06.06, 15:41
        Gość portalu: tropi napisał(a):

> deb..ile.

no zwlaszcza ci co studia nie jedne skonczyli

> jak wam sie chce takie pie.rdoly wypisywac.

ile mozna o Leperze i unijnych tablicach rejestracyjnych pisac? smiech to zdrowie! zapomnialem- niektorzy nie maja poczucia honoru tzn. humoru.

> banda dzieciakow.
        ile masz lat dziadku? ja mam 26, znajomy co tu tez pisze 45....
      • sgtokar Re: tylko jedno sie mi nasuwa... 30.06.06, 19:56
        Właśnie, kogo obchodzą darmowe chorągiewki rozdawana w metrze. Niestetotne szczegóły ;)
      • Gość: starsza nastolatka Re: tylko jedno sie mi nasuwa... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 30.06.06, 21:47
        Musisz być udręką dla bliskich... Mieć takiego malkontenta w rodzinie...
        Wyrazy szczerego współczucia dla krewniaków i sąsiadów.
      • tut_ets Re: tylko jedno sie mi nasuwa... 01.11.06, 08:07
        Jak dla mnie - jazda... Siedze i placze ze smiechu...
    • Gość: pasztetex Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:08
      Najgorsze jest to,że oglądając pokazane obrazy nie można się
      delektować wodą z saturatora.

Szkoda, wielka szkoda .
      • Gość: mikrus Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.e-wro.net.pl 30.06.06, 16:17
        Napój jest w cenie biletu. Pijesz ile wejdzie.
        • Gość: zdegustowany dość pomiatania paseżarami metra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:28
          echhh to nasze metro... ciągle coś z nim nie tak! Ostatnio temperatura w
          klimatyzowanym wagonie była nastawiona na 16 stopni a nie na 18. Jechałem aż z
          Leśnicy na Grunwald i przez te 5 minut zmarzłem okropnie. Chciałem w tej prawie
          złożyć Zażalenie. A na dodatek pani konduktorka jak jej zwróciłem uwagę to się
          uśmiechnęła i dała mi roczny bilet w ramach zadośćuczynienia!!!! a kto mi
          wróci moje nadwątlone zdrowie???? skandal
          • tut_ets Re: dość pomiatania paseżarami metra! 01.11.06, 08:13
            Przynajmniej bilet dostales... Powinienes sie cieszyc... :)
      • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 30.06.06, 17:34
        niee, bo woda z saturatora jest zawsze w wagonie przy tylnym wyjściu i tam zawsze tworzy sie kolejka- kto to widział,żeby były tylko dwie szklanki i obie przypiete łańcuszkiem?
        • Gość: krzys Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.e-wro.net.pl 30.06.06, 19:34
          W pierwszym wagonie są jednorazowe kubeczki,a co do tej klimatyzacji zwróciłem
          uwage kierującemu i tez dostałem darmowy bilet w ramach przeprosin. Niech żyje
          nasze metro.
          • Gość: _ Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 19:53
            Tropi,fakt,iż już dobrze podszkoliłeś język polski nie oznacza,żeby podejmować
            na forum takie prowokacje tylko z tego powodu,że jesteś emigrantem z dalekiej
            Anglii i nie zostałeś zatrudniony we Wrocławskim Metrze S.A. Nie ładnie
            rozładowywać frustracje w taki sposób. Na pewno Ci się jeszcze u nas uda-podobno
            w McDonald'sie potrzebują kogoś na zmywak.Pzdr.
          • Gość: pasztetex Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 21:53
            Właśnie przejechałem się specjalnie , by sprawdzić czy jest ta woda
            z saturatora i czy są kubeczki w pierwszym wagonie.

Otóż oświadczam, nie ma tego , w piz**u z takim metrem . Ja tam już
            nie wsiadam.

• Gość: ofiara nachalności Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 22:06
      co za nachalność szaraków!

jade sobie w wagoniku jak zwykle zadowolony,
      a tu jakiś łukasz podolski i mireczek kloze mnie
      o autograf proszą, ale na szczescie brytyjska
      obsluga wyprosiła ich
      • Gość: zbulwersowana Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.localdomain / 80.50.252.* 30.06.06, 22:16
        Że też ci Niemcy nie wstydzą się przyjeżdżać do Polski?! Tyle aut nam wykradli
        i jeszcze wsiadają do naszego metra i zaczepiają porządnych ludzi! Skąd mieli $
        na bilet?
        • Gość: _ Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 11:27
          ...na szczęście są pierwsze jaskółki nadzieji.Kloze dostał dożywotni zakaz
          wstępu do Wrocławskiego Metra za faul na argentyńskim bramkarzu.Zarząd Matra w
          uzasadnieniu stiwerdził,iż:"Nie są mile widziane osoby stwarzające potencjalne
          ryzyko niebezpiecznych zachowań.Chamstwu przeciwstawimy się >>SIŁOM i GODNOŚCIOM
          OSOBISTOM<<"
          • Gość: _ Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 18:30
            up!
          • Gość: Stokrotka Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.fbx.proxad.net 28.09.06, 02:22
            Ja chciałam tylko taką jedną drobną rzecz zasugerować... nie wiem,może jakąś
            petycją by się udało to załatwić... bo wydaje mi się,że to co jeszcze można by
            wprowadzić, to żeby od czasu do czasu, albo najlepiej w okresie karnawału w
            Rio, w wagoniku 10 siedział Ronaldinho i chipsy Lays rozdawał. To byłaby dla
            Lays jakaś tam promocja, więc może by zasponsorowali, a czasami dobrze byłoby
            coś schrupać w drodze, a przy tym przy obecnej fali migracyjnej z zachodu
            Europy, taka południowoamreykańska gwiazda stanowiłaby niezłą odmianę. Dobrze,
            koncerty Stones'ów, świetnie,tylko, że oni też po angielsku śpiewają,a przy tym
            jak widać, niektórzy klienci Metra mieli kłopoty z powodu hałasu, czy też ich
            nachalności w rozdawaniu autografów, a Brazylijczycy to miły i otwarty naród,
            bezpośredni ale przy tym skromny, i o podobnym do naszego poczuciu humoru...
            • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 28.09.06, 06:12
              ale czemu ronaldinho? przecież on tymi swoimi siekaczami porysuje posadzki w metrze...
              • Gość: Stokrotka Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.fbx.proxad.net 28.09.06, 09:05
                Bo to Ronaldinho od zawsze reklamował Laysy,a przy tym gra z numerem 10. No i
                podobno jest sympatyczny - kolega barman spotykał go czasem w knajpie - no i
                medialny, raczej nie trzeba by się obawiać,że jakąś głupotę przy wywiadzie dla
                prasy lub telewizji czy nawet Radia strzeli.... A co do zębów, to może jakieś
                ochraniacze, albo dywanik mu się podłoży...?
    • snakemaycry Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 02.07.06, 17:17
      Znowu to wrocławskie metro !!! Ehh ...
      • Gość: AR Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.ar.wroc.pl 03.07.06, 11:15
        A co najgorsze ścisk straszny... no może nie w metrze,ale... w ostatnia sobote
        mialem ochote na wieczorny, nastrojowy spacer po starówce.Wysiadam o 22.00 na
        stacji pod pl.Solnym.Wyjeżdżam delikatnie pneumatyczną windą... a tu...
        tłumy,hałas,gawiedź pcha się we wszystkie strony.A to wszystko przez to,że grał
        jakiś tam... Satriani.Coraz więcej tych emigrantów przyjeżdża do Wrocławia na
        zarobek.Ech ci chałturnicy.
        • Gość: roln Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.ar.wroc.pl 03.07.06, 11:21
          Widzę,że po sunsiedzku-też z ARu.Ja to bych Panie ciungnikiem wiechał na tłen
          rynek i załorał.Wszystko załorał.Na hektary Panie!Łobsadziło bych siem
          ziemniokiem,Panie,zepakiem... I dopłaty bych z łuni łełuropejskiej były,tak. A
          nie studenty bedom se tratowały i kłoncerty rozpustne łorganizowały...
          tpfuuu,skudniki jedne.A we wtym młetrze, Panie, to siem łelewator na zbłorze
          uzundzi.Heeeej...
    • Gość: Anka Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.20.54.194.generacja.pl 03.07.06, 13:50
      a myslalam ze juz sie nie dam wkrecic w nic co absurdalne..........i znowu
      uwierzylam... po chwili czytania dopiero zalapalam ze u nas nie ma metra.....i
      plazmy...tak plazmy w metrze...nie tylko je by ukradli, wagoniki tez... alez mi
      glupio....
      • kkooffee Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 04.07.06, 10:52
        Tak ale to obsluga metra z za zachodniej granicy by rozkradala...
        Swoja droga trza pomyslec o tych biednych emigrantach z BG i Irish- moze kolejne roboty publiczne jak bylo przy budowie metra? Tylko co teraz mozna robic w naszym miescie? Chyba tylko portow do teleportacji brakuje...
        • Gość: _ Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:02
          Nie... jest nadzieja.Ministerstwo przyznało środki na rozbudowę Autostradowej
          Obwodnicy Wrocławia (AOW).Ponieważ brakuje terenu pod rozbudowę tej arterii,już
          teraz posiadającej po 6 pasów ruchu w każdą stronę, wobec tego w podziemnym
          tunelu o dł. 30 km powstanie drugi poziom AOW posiadający dodatkowe dwie
          jezdnie.Chętnie będą widziani emigranci-specjaliści z Anglii i Francji, którzy
          budowali tunel pod kanałem LaManche. Z pewnością w jakimś stopniu rozwiąże to
          problem bezrobocia w tych dotkniętych recesją krajach.Pzdr.
          • Gość: poinformowana Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.localdomain / 80.50.252.* 04.07.06, 21:22
            Słyszałam ostatnio, że kanclerz Niemiec zrezygnowała z budowy rurociągu na dnie
            Bałtyku, ponieważ wtedy nie wypaliłaby budowa autostrady z Berlina do
            Wrocławia. Merkel uznała, że ważniejsze dla Niemiec jest dobre połączenie
            komunikacyjne z Polską niż kolejna rurka z gazem. Oczywiście to Niemcy pokryją
            całość kosztów związanych z budową autostrady.
            • Gość: R Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.ar.wroc.pl 05.07.06, 10:09
              Wiesz,to też jest kalkulacja ekonomiczna.Raz,że jest to dla niemieckich
              inwestorów dobre połączenie z gospodarczą stolicą regionu;po drugie wygodne
              połączenie z Wrocławiem dla pracujących u nas gastarbaiterów z Niemiec.
              • Gość: josip Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:41
                Irytuja mnie te robole z Niemiec. Zero kultury, zachowuja sie jak u siebie...bekaja, pierdza, smierdza. Rozumiem ze nasza gospodarka ruszyla z kopyta, ze brakuje rak do pracy...ale mysle ze powinnismy dla Niemcow zamknac nasz rynek pracy przynajmniej do 2025...najpierw niech sie naucza kultury.
              • Gość: hh Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 15:22
                h
        • Gość: stajek Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.generacja.pl 22.11.06, 15:54
          No i prędko nie będzie. Zarząd rocławskiego Metra S.A. skutecznie blokuje
          stwianie porów teleportacyjnych, niby metro działa szybciej niż takie teleporty
          zwłaszcza na tych odcinkach, gdzie już są te nowe składy podrużujace z
          szybkoscią światła, ale i tak uważam, że każdy powinien móc wybrać czy
          podrużuje teleportem czy metrem!
      • chomikdc Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 05.07.06, 10:19
        Chyba u ciebie nie ma ! U mnie jest i kuruje punktualnie, ba nawet poczeka na
        mnie minutkę, dwie jak jestem spóźniony. Radzę przyłozyć ucho do płyty
        chodnikowej, może się okazać, że u ciebie też jest a ty nic o tym nie wiesz ;)
    • kielczow2003 Francuski Hydraulik 05.07.06, 13:36
      Dzisiaj rano kiedy otworzyłem oczy moj internetowy serwis alarmowy ten zakładany
      w czynie społecznym przez Urząd Miasta każdemu bezrobotnemu w jego domu
      poinformował mnie o wycieku ciekłego azotu na 25 pietrze mojego mieszkania
      socjalnego ( złożyłem aplikacje o 4 pokoje a dostałem 40 " sorry mniejszych nie
      mamy" tak mi odpowiedział nowy model robota urzędowego model LG2006 BISKPDGR)
      zadzwoniłem po hydraulika. Wiadomo Angole sa najlepsi do prac porządkowych
      irlandczycy buduja najlepsze wille ale jak hydraulik to tylko francuz. Ok
      przyznaje że solidni sa naprawde tylko dlaczego nie mówia w zadnym cywilizowanym
      języku. Słowa po polsku ni w ząb nawet po słowacku nic nie mówi no koszmar!!!!
      Ale zapłaciłem mu podwójnie bo biedak przyjechał do Polski na saxy, we Francji
      habilitacja profesura na sorbonie ale nie wyzyjesz z pensji profesora na jakims
      uniwerku i nawet dorabianie na taxie nie pomaga zbytnio.W końcu to oni maja 50
      proc bezrobocie a nasze 0.3 wymuwsza import taniej siły roboczej.
      W każdym badx razie francuski hydraulik to porządny gość tylko zbiuednego kraju
      pochodzi i dopiero w bezposrednim kontakcie widać jak wiele jest jeszcze do
      zrobienia w tym biednym ale jakze dzielnym kraju gdzieś na peryferiach europy:-)
    • kielczow2003 Dam prace we Wrocławiu!!!! 05.07.06, 14:08
      Stanowisko/position
      Prowadząca Dom

Wiek/ Age

max 25 lat

Wymagania/ expected experience

Min wykształcenie wyższe preferowane dwa fakultety 30 letnie doswiadczenie
      zawodowe oraz 7 języków obcych. TO PRACA WPROST DLA CIEBIE!!!!!

Zakres obowiązków/ Duties

prowadzenie domu społecznego bezrobotnego mieszkańca Wrocławia o pow 344 m kw
      w ramach codziennych zajęc oczekuje wzorowej obsługi mailowej oraz
      korespondencji tradycyjnej z miejskim urzedem pracy, robienie mi ciepłej kapieli
      z babelkami i kaczuszka w wannie odbieranie telefonów mojej mamusi codzienne
      zbieranie bielizny z powierzchni całego mieszkania oczekuje oczywiscie obslugi
      gastronomicznej.
      Poszukujemy pan z rejonów Beoreux Marsylii ewentualnie młodej kobiety z Londynu

Oferujemy/ Carierr

Prace w młodym i dynamicznym zespole ( Ty i moja mausia) perspektywy rozwoju
      zwodowego ( kurs szybszego mycia wanny czy towarzyski taniec solo na szmacie)

Zarobki/Salary

2 wroclawskie euroruble /h

Prosze dzwonic przez sekretariat prezydenta wrocławia
      • Gość: oels I znowu ceny biletów obniżyly!! IP: 80.54.200.* 28.09.06, 14:49
        Gdzie tu je wydawac jak prawie wszystko za darmo daja
        • Gość: Etopiryna Re: I znowu ceny biletów obniżyly!! IP: *.wroclaw.mm.pl 28.09.06, 15:06
          Gość portalu: oels napisał(a):

> Gdzie tu je wydawac jak prawie wszystko za darmo daja

Na końcu lini zielonej znajduje się ekskluzywny Salon Masażu. Jeśli masz kłopoty
          z nadmiarem gotówki to tam w sposób przyjemny pozbawią Cię tych kłopotów.
          • Gość: oels Re: I znowu ceny biletów obniżyly!! IP: 80.54.200.* 28.09.06, 15:26
            Bylem.i co?darmowy tydzien teraz maja i lipa.
    • Gość: georadioaktywna Komunikacja zastępcza??? IP: *.crowley.pl 05.07.06, 15:08
      Słyszałam, że w związku z przebudową skrzyżowania Powstańców Śląskich i
      Swobodnej w nocy z soboty na niedzielę zostanie zamknięta nitka metra biegnąca
      pod Powstańców :(

To skandal! Taka ważna linia, łącząca południe Wrocławia z centrum i zamykają ją
      na 3 miesiące, bo Czarnecki buduje centrum handlowe, żeby w ramach robót
      publicznych zatrudnić bezrobotnych z Zachodu!!!

Oczywiście, gdyby mieszkający w mojej okolicy radni korzystali z metra, zamiast
      latać śmigłowcem do Ratusza, to nie wyraziliby na coś takiego zgody... ale po co
      się tłoczyć z pospólstwem w środkach transportu publicznego, jak można sobie
      polatać?

Wracając do tematu - jak ja się teraz z Kleciny dostanę na Pomorską? Ktoś wie
      coś na temat ewentualnych "objazdów" w kierunku Rynku???? Może uruchomią
      poniemiecki węzeł pod szpitalem na Weigla?

• Gość: Mama Przystanek "Akwarium Rekina Biznesu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 17:06
        Ponoc to dlatego, ze budowany jest AKWARIUM REKINA BIZNESU :-(
    • Gość: 1996 Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:49
      Tak, a mi dzis niemiecka hostessa wylała przez nieuwagę wodę na żakiet.Zero
      kultury u tego narodu. Na szczęscie polska obsługa metra uprzejmie przeprosiła
      i cała rodzina dostała roczne bilety.
      A jak Wam się podoba ten papier w motylki w toalecie?Poprzedni w słoneczniki,
      moim zdaniem, był lepszy.
      • Gość: trele Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.crowley.pl 05.07.06, 16:57
        oj miernoto, wez sie stuknij a nie wypisuj takich p..dółek.
    • Gość: pomponik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:22
      Podobno są plany rozbudowy metra poza granice miasta-ma sięgać narazie po Oławę
      i Jelcz-Laskowice.Nasze linie, długością, biją linie innych miast europejskich.
      A dziś na stacji koło Politechniki grali Stones'i.Ktoś słyszał ten koncert?
      Głośno było a ja miałam w tym czasie egzamin.
      • Gość: azja koncert stonesów IP: *.chello.pl 05.07.06, 19:58
        a ciekawe jak ci poszedl egzamin, bo faktycznie hałasowali. jagger dostał firmowy drink z parasolką, a richards miał obwiązana glowę i stale się czymś inhalował z takiej małej foliowej torebeczki- jakś chłopaczek w kapturze mu podrzucił. okolo południa był już taki upał,że cały koncert przeniosł się do metra do tej odgruzowanej części. słyszałam,że wieczorem ma być bankiecik w wagonie wenecja- wstęp wolny, dla vipów darmowe szczucie psem-szczególnie dotyczy to czarneckiego.
        • Gość: pomponik Re: koncert stonesów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:12
          no jak mógł mi pójść egzamin przy Takiej muzyce?Ale we wrześniu powtórka.Mam
          nadzieję,że wtedy metro niczego nie zorganizuje.A potem Stonsi łazili po
          wagonikach i na siłą autografy wciskali- jakbyśmy swoich gwiazd nie
          mieli.Wczoraj był przecież Janas i Rasiak-ale to kulturalne chłopaki- nic na
          siłę, miło się uśmiechali.Tylko nie wiem dlaczego nikt z obsługi nie chciał do
          nich podejść.
          No i znowu kłopoty z klimatyzacją,miało być 18 stopni a było 18,5.Koniecznie
          muszą naprawić, ale znając ich to już naprawili.
    • ghemar Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 05.07.06, 19:41
      Ja sie nie narazam na stresy i np. na Oltaszyn jade sobie tramwajem nr 19 a na
      Kozanow do znajomych na impreze to jade 13 albo 25 spod Galerii :) Te nowe
      Bombardiery sa super i fajnie sie oglada zza okien wiezowce przy Popowickiej :)
      • Gość: pomponik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:52
        Ten 56 pietrowy jest super, też lubię na nie patrzeć.Moi znajomi mieszkają na
        49 pietrze-jakie widoki
        • Gość: popow Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.ar.wroc.pl 06.07.06, 12:47
          ...tak jest super,ale developer niestety dał ciała.Na dachu-ponad nadbudową
          obejmującą 57 i 58 kondygnację techniczną-znajdują sie tylko DWA (!!!) lądowiska
          dla prywatnych śmigłowców i zaledwie 10 stanowisk postojowych dla maszyn. Nie
          może być znowu tak,żeby grupka wybrańców była uprzywilejowana.
    • Gość: marzyciel Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:58
      "Kochani - z uwagi na długotrwałe upały od dziś do końca wakacji pasażerowie
      metra jeżdżą za darmo" - taką informację przed chwilą wywiesili na wagonikach
      jadących ze stacji Wojnów do podziemnego terminalu przesiadkowego metra pod
      pl.Grunwaldzkim. Na waszych trasach też jest ta informacja?
      • Gość: olot Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.crowley.pl 06.07.06, 15:24
        "Kochani - z uwagi na długotrwałe upały..." - przegrzały wam sie pały..
        i pieszecie te bzdety i nic z tego nie wynika.. zasmiecanie forum
        • Gość: pomponik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:51
          to po co czytasz?Własnie takich powinno się z metra wyrzucać.Siedzi i knuje,
          moze to ktoś z warszawskiego metra?Nam zazdroszą i szpicli tutaj przysyłają!!!
          Zrobić jemu zdjęcie i nie wpuszczac do metra0tego pana nie obsługujemy.
          • Gość: olot Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.crowley.pl 06.07.06, 15:53
            pompnij sie lepiej w głowe...
            • Gość: inzynier dusz Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:57
              "pompnij"? to na pewno lewy odwiert
              • Gość: _ __Tobie Olot vel Trele masz rozdwojenie jaźni?__ IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:07
                Prawisz tu morały na temat mądrości, ale sam to taki cwaniaczek jesteś
                występujący pod kilkoma nickami. Ech Ci imigranci-prowokatorzy, którzy nie
                znaleźli pracy we Wrocławskim Metrze.
                • Gość: Up! Re: __Tobie Olot vel Trele masz rozdwojenie jaźni IP: *.ar.wroc.pl 07.07.06, 11:09
                  Up!
                  • Gość: Pasendżer Re: __Tobie Olot vel Trele masz rozdwojenie jaźni IP: *.ar.wroc.pl 10.07.06, 13:16
                    Haloooo! Kto zgasił światło....? Jestem w wagonie 15. Halooo...
    • Gość: metrofan Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: 212.185.43.* 10.07.06, 15:35
      A czy wiadomo kiedy zostanie ukonczona linia pod Odrą i terminal na Nadodrzu?
      Słyszałem, że ma tam być nowatorskie rozwiązanie połączenia z koleją, ale nie
      wiem na ile to prawda.
      A gdyby ktoś z was wiedział coś o jakiś wolnych Anglikach lub Irlandczykach to
      chętnie przyjmę. Jednym płaciłem po 20000 PLN ale rzucili robotę w cholerę, a
      Polacy za takie frytki nie chcą pracować...
    • Gość: maszynista Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:11
      Pasażerów bez lustracji nie wożę!
      • Gość: azja wakacje bez metra IP: *.chello.pl 12.07.06, 06:13
        jadę na krótki urlop w miejsce,gdzie nie ma metra.trochę sie tego boję, czy dam radę wytrzymać? może by zarządca metra pomyslał i na następne wakacje zorganizował jakąś forme zbiorowego lub indywidulanego odpoczynku - jakąś objazdową imprezę po wszystkich tunelach i terminalach metra z przewodnikiem, ratownikiem, kaowcem i drinkami z palemką?
    • Gość: 1996 Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 15:53
      Dzisiaj znowu klimatyzacja nawala,zamiast 18 stopni było 18,5.Ale w
      rekompensacie każdy pasażer otrzymał butelke wody mineralnej.
    • Gość: Czy to prawdza,że Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:35
      metro ma kursować poza grancie Wrocławia?
      No i dziś toaleta nie była do konca wyczyszczona w jednym wagoniku-kurz na
      lustrze-ach ci niemieccy pracownicy-wałkonie.
      • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 09.08.06, 19:16
        a co ty sie do toalety przeglądać chodzisz? poza tym dupsko im sprać germańcom jednym!
        • Gość: :-) Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.task.gda.pl / 153.19.250.* 14.08.06, 20:45
          up
    • Gość: .... To Wroclaw ma metro....:/:/:/:/:/ IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.08.06, 21:04
      Pierwsze słysze....
      :/
      • mikka8 Re: To Wroclaw ma metro....:/:/:/:/:/ 15.08.06, 09:39
        Gość portalu: .... napisał(a):

> Pierwsze słysze....
        > :/

Oj , to jeszcze malo slyszales :D
    • Gość: wnerwiony Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 00:25
      Dzis zostalem zniewazony przez obsluge metra poniewaz kazano mi wlozyc
      reklamowki na buty zebym nie pobrudzil dywanu na stacji Galeria Dominikanska,
      mimo ze mialem suche obuwie. Czas cos z tym zrobic!
      • Gość: azja Skandalu ciąg dalszy IP: *.chello.pl 15.08.06, 09:00
        a ja nie mogłam wnieść przedwczoraj do metra butelki z kolą oraz parasola -polecono mi nadać je na bagaż.podobno to dzialania antyterrorystyczne...szczęściem dostałam drinka z palemką, bo już bym całkiem uschła z pragnienia
        • Gość: z Ronda A ja mam pytanie do Zarządcy Metro SA IP: 212.2.99.* 04.10.06, 18:28
          Pytanie: czy Wy równiez podporządkujecie się zarzadzeniu ministra zdrowia o
          nicnej prohibicji? I czy wracając po 22 nie dostanę palemki??? Jeśli tak, to
          przepraszam, przesiadę się na taksówki... taksówkarze zawsze maja wszystkie
          adresy pod ręką...
          Proponuje się dobrze zastanowić - może wramach maskowania wprowadzić nowy
          drink "prohibicja" - podobno ktoś podał Wam przepie ? Ale z PALEMKĄ!!!
          • Gość: azja Re: A ja mam pytanie do Zarządcy Metro SA IP: *.chello.pl 04.10.06, 20:01
            gościu z ronda, i ty i ja wiemy,że waadza ministra i kaczek nie sięga metra. no pasaran! niech żyja drinki z palemką!
            • Gość: z Ronda Re: A ja mam pytanie do Zarządcy Metro SA IP: 212.2.99.* 04.10.06, 22:03
              TAK! TAK! Chocby się nawet nazywały "prohibicja"!!!!

A poza tym zobaczcie co się dzieje w miescie !!! jakies korki, jakies godziny w
              dojazdach. A my tu sobie - migiem i z palemką! SUPER!
              • Gość: Stokrotka Re: A ja mam pytanie do Zarządcy Metro SA IP: *.fbx.proxad.net 05.10.06, 01:44
                To ja pisałam o prohibicji (ok 2/3 szklanki soku pomarańczowego, 1/3 soku
                ananasowego, "chlupnięcie" słodkiej śmietanki, ok 2 cl syropu cytrynowego i 4
                cl syropu z owoców czerwonych ("leśnych") - wszystkie składniki mocno
                schłodzone porządnie wymieszać, najlepiej w tzw.shakerze z kostkami lodu, które
                potem jednak odcedzić, bo tylko rozwodnią smak...) ...ale to dla jeży miało
                być, coby wzrok zachowały, bo pojawiło się podejrzenie, że ślepną od nadmiaru
                alkoholu. Absolutnie nie jestem za wprowadzeniem godziny prohibicyjnej, zresztą
                pracuję w barze, któy żyje z tego, że ludzie piją po 22h i nie bardzo mi się
                śpieszy, żeby mi bar zdechł, czy raczej usechł. inne przepisy też mogę
                podać... ;)
                • Gość: Topik Re: A ja mam pytanie do Zarządcy Metro SA IP: *.wroclaw.mm.pl 05.10.06, 20:34
                  A nie możnaby Stokrotko dodać odrobiny (taka mała 50-ątka) alkoholu do tej
                  prohibicji i nazwać tak powstały drink alkapone?
                  • gosi1 Re: A ja mam pytanie do Zarządcy Metro SA 05.10.06, 21:28
                    Topik drinki owocowe sa dla jeż bo biedactwa traciły wzrok .Drink alkapone z
                    palemką może byc ciekawy jutro zamówię
                    • Gość: Topik Re: A ja mam pytanie do Zarządcy Metro SA IP: *.wroclaw.mm.pl 05.10.06, 22:18
                      gosi1 napisała:

> Topik drinki owocowe sa dla jeż bo biedactwa traciły wzrok .Drink alkapone z
                      > palemką może byc ciekawy jutro zamówię

Zamów dwa. Chętnie się przysiądę i zapłacę.
                      • gosi1 Re:jest fantastycznie 05.10.06, 22:31
                        o lubię sponsorów
                        • Gość: Topik Re:jest fantastycznie IP: *.wroclaw.mm.pl 05.10.06, 22:43
                          gosi1 napisała:

> o lubię sponsorów

Co sądzisz o koreczkach po wrocławsku (z Tołpy-gi) na zakąskę? Wiem, że to zbyt
                          duży kontrapunkt smakowy, ale uważam, że warto spróbować.
                          • gosi1 Re:jest fantastycznie 05.10.06, 22:54
                            ok.jak szaleć to tylko u nas w metrze i po palemce !
                            • Gość: Topik Re:jest fantastycznie IP: *.wroclaw.mm.pl 05.10.06, 23:39
                              gosi1 napisała:

> ok.jak szaleć to tylko u nas w metrze i po palemce !

Jaką muzykę preferujesz?
                    • Gość: Stokrotka Re: A ja mam pytanie do Zarządcy Metro SA IP: *.fbx.proxad.net 05.10.06, 23:11
                      Oczywiście, że mozna dodać co chcesz i Alkapone mi sie podoba. Też zamawiam. Ja
                      nie jeż :), chociaż czasami też mi się wydaje , że ślepnę... Dlatego jeżeli
                      zdaży się, że jutro będziemy w tym samym wagoniku popijać Alkapone, to nie
                      obraźcie się,jeżeli nie od razu rozpoznam... no chyba , że po palemce ;)
                      • Gość: Topik Re: A ja mam pytanie do Zarządcy Metro SA IP: *.wroclaw.mm.pl 05.10.06, 23:37
                        Gość portalu: Stokrotka napisał(a):

> Oczywiście, że mozna dodać co chcesz i Alkapone mi sie podoba. Też zamawiam. Ja
                        >
                        > nie jeż :), chociaż czasami też mi się wydaje , że ślepnę... Dlatego jeżeli
                        > zdaży się, że jutro będziemy w tym samym wagoniku popijać Alkapone, to nie
                        > obraźcie się,jeżeli nie od razu rozpoznam... no chyba , że po palemce ;)

Ja w takich przypadkach jakie uwzględniłaś w swojej wypowiedzi (tzn. znaczy gdy
                        tracę wzrok) używam lupy, którą odziedziczyłem po swoim Tatusiu.
                        • Gość: Stokrotka Re: A ja mam pytanie do Zarządcy Metro SA IP: *.fbx.proxad.net 06.10.06, 10:04
                          wszystko fajnie, Topik, tylko mój Tatuś jest dalekowidzem...no nic, jakoś sobie
                          radzę, póki co, ale dzięki za dobrą radę :) bawcie się dobrze, ja uciekam, bo
                          mi moje Metro ucieknie...
    • Gość: Przyjezdny Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 12:06
      Dziś rano wsiadając do metra na stacji ZOO spotkałem pana redaktora z
      poznańskiej GW. Po paru drinkach podanych przez nadzwyczaj miłą metrodessę
      przyznał, że artykuł w na temat naszego i poznańskiego metra poleciła mu
      napisać centrala. Redakcja naczelna Gw stwierdziła bowiem, że wielu turystów
      omija Warszawę z uwagi na wyjątkowo skromną jedną linię metra i kieruje się do
      Wrocławia, a potem do Poznania, żeby poznać uroki podziemnego życia tych
      wspaniałych miast. Dodatkowym atrybutem Wrocławia jest usytuowanie stacji metra
      tuż obok marin przy ZOO, ul. Księcia Witolda i na Popowicach, skąd turyści mogą
      uzyskać wodolotami szybkie płączenie z Zieloną Górą i Szczecinem. Rozstając się
      na stacji Leśnica Zamek pan redaktor przekazał wszystkim użytkownikom naszego
      metra i jego personelowi wyrazy szczerej skruchy i ubolewania za swój
      nieszczęsny artykuł.
    • Gość: NIe wrocławiak Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.task.gda.pl / 153.19.250.* 15.08.06, 17:28
      W piątek przjeżdzam do wrocławia.
      Poproszę o jakies wskazówki jak korzystać z metra, gdzie najepiej pojechac, w
      którym wagoniku usiąść zeby dostać drinka z parasoką, itp.
      • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 15.08.06, 18:04
        jak masz chwilkę to najlepiej nie wysiadaj z metra i sobie pojeźdź- mają bardzo wygodne fotele i multimedia - o ile nie trafisz do wagonu "bangladesz"-bo tam sie siedzi na klepisku z takiej specjalnej mączki - bardzo kurzącej ubranie i nie ma oświetlenia elektrycznego- podobno tak dla nastroju. a drinka dostaje się w każdym wagonie, na każdym przystanku- pytanie brzmi nie- jak dostać drinka?- tylko jak się nie zbarłożyć przed końcem jazdy...dawniej nawet był taki specjalny pracownik, ktory pilnowal ,żeby pić do dna, jednym haustem...ale wtedy w metrze było za dużo pawi do posprzątania,więc dali spokój. miłego pobytu w metrze.
        • Gość: jj Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 21:44
          Prawdopodobnie szykuje się rozbudowa sieci Naszego Metra na dzielnice dalej
          oddalone od centrum [czytaj: podmiejskie wiochy]. Dodatkowo w ramach promocji
          firmy Wrocławskie Metro S.A, która stara się dopieszczac klientów, mieszkańcy
          owych "prowincji" będa mogli darmowo korzystać z metra przez pół roku, ale
          tylko Ci, ktorzy nie załapali sie u nowych gospodarczych inwestorów "na taśmę".
          Do każdej takiej podróży dodawany jest charakterystyczny dla tej sieci drink z
          palemką w 20 smakach do wyboru. Wrocławskie MPK powinno rownież rozważyć taką
          opcję obsługi swego klienta.
        • Gość: warszawiak Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 09:09
          Byłem przejazdem we Wrocławiu. Przesadzacie z tym metrem. Jest za długie, ma za
          mało linii prostych, a na zakretach drinki się jednak wylewają. No i te miejsca
          sypialne! Na końcu składu?! Kto to widział! Po ilu drinkach tam dojdziesz?
          Powinny być w co drugim wagonie.
          Jak sie to nie zmieni to wiecej nie przyjadę do Wrocławia.
    • nowydwor.wroclaw.pl brawo 23.08.06, 00:21
      :)
      • Gość: Ann Re: brawo IP: *.pmt.pl / *.pmt.pl 23.08.06, 14:53
        UP :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka