IP: *.magma-net.pl 09.08.06, 18:28
W komunikacie na stronie www.mpk.wroc.pl jest napisane, że 14,24 po 10
sierpnia wracają na stałą trasę przejazdu, ale na stronie www.wroclaw.pl
komunikat jest inny ( pozostaje stan przed 10 sierpnia ). I jak to będzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: josip Re: 14/24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 18:38
      Mysle ze jest to w jakims stopniu powiazane z rewelacjami pani rzecznik odnosnie podejscia do aktualizacji stron internetowych (nie aktualizuja calosci strony Zdiku bo sie nie oplaca...z uwagi na to ze za miesiac beda miec calkiem nowa strone)... Jezusie. Jesli wszystkie miejskie jednostki organizacyjne beda w ten sposob postepowac to czeka nas organizacyjna apokalipsa:/

Pamietacie slawny kretynski wywiad z ktoryms z rzecznikow na temat przesiadania sie z jednego wagodu tramwajowego do drugiego? Pani Mazur prawdopodobnie kontynuuje jedynie sluszna linie udzielania informacji... Do komunikacji to my szczescia nie mamy...
    • svarte_sjel Re: 14/24 09.08.06, 19:13
      Gość portalu: Tom napisał(a):
      > komunikat jest inny ( pozostaje stan przed 10 sierpnia ). I jak to będzie?

Obstawiam wersję z www.wroclaw.pl
      • elmumio Re: 14/24 09.08.06, 21:50
        Ale dlaczego nie wrócą na swoje trasy?
        • svarte_sjel Re: 14/24 09.08.06, 21:59
          elmumio napisał:
          > Ale dlaczego nie wrócą na swoje trasy?

Bo miasto znowu dało za mały budżet? Bo są wakacje, a na wakacje zawsze coś
          zawieszano (a w tym roku nie zawieszono ani 8, ani 21
          • elmumio Re: 14/24 09.08.06, 22:20
            Myślę,że chyba najbardziej chodzi o te 3 linie na Osobowicach.Ale za t
            przydałby sie właśnie na Powstańców.Poczekamy do powakacjach.
            • svarte_sjel Re: 14/24 09.08.06, 22:33
              elmumio napisał:
              > Myślę,że chyba najbardziej chodzi o te 3 linie na Osobowicach.Ale za t

Gdy 3 jeździła na Osobowice to też były 3 :^)

Jest jeszcze jedna możliwość: że z okazji przebudowy Żmigrodzkiej jest wyłączona
              podstacja "Żmigrodzka", a zasilanie Osobowickiej jest zmostkowane z jakiejś
              innej podstacji
              • bystrzak2000 Re: 14/24 09.08.06, 23:09
                svarte_sjel napisał:

> Jest jeszcze jedna możliwość: że z okazji przebudowy Żmigrodzkiej jest wyłączon
                > a
                > podstacja "Żmigrodzka", a zasilanie Osobowickiej jest zmostkowane z jakiejś
                > innej podstacji
                • svarte_sjel Re: 14/24 10.08.06, 00:05
                  bystrzak2000 napisał:
                  > A czy jest jeszcze możliwy przejazd przez skrzyżowanie Bałtycka/Żmigrodzka
                  > (oczywiście ten z miasta do miasta ;-) ), bo wtedy możnaby 8 połączyć z 15 i

Niebałdzo...

> wyszłyby nawet fajne linie z jedną końcówką :-)

To nie od dzisiaj wiadomo :^)
                  • bystrzak2000 Re: 14/24 10.08.06, 09:43
                    svarte_sjel napisał:

> Niebałdzo...

Tak myślałem. W takim razie trzeba czekać do zakończenia przebudowy torowiska na
                    Żmigrodzkiej.
            • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.06, 10:48
              i mam nadzieję , że po wakacjach w końcu raz na zawsze zapomni się o "stałych
              "trasach 14 i 24.parę razy juz pisałem ,że te półpetlowe prasy to jakiś dziwoląg
              wrocławski,że niesymetryczność przebiegu od petli A do B w stosunku do od B do A
              wprowadza tylko zamieszanie i nawet Wrocławianie mieli/maja problem z
              okresleniem gdzie jak to jeżdzi.
              Jeżeli ma zoją zostac 2 linie na Osobowice to bezwzglednie usymetrycznione i
              warto by obsługiwały Hallera wg. schematu linia "nowa 14" z petli
              Krzyki-Hallera-Grabiszyńska -Osobowice , z powrotem IDENTYCZNIE. "nowa 24" z
              pętli Grabiszynek lub Grabiszyńska Cm.-Hallera-Powstańców Sl.-Osobowice i z
              powrotem identycznie.
              Jasne przebiegi i obsługa CH Borek zapewnione.
              • tram_ktos Re: 14/24 10.08.06, 12:19
                > Jasne przebiegi i obsługa CH Borek zapewnione.

Przebiegi może i jasne, obsługa dobra, ale koszt wyższy. Na odcinkach Hallera -
                Borek i FAT - Grabiszyńska Cmentarz naprawdę nowych linii nie potrzeba.
                • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.06, 12:27
                  fakt,zwiekszy to o kilka liczbe przystAnków do obsługi.ale od lat przybyło tez
                  studentów,miasto sie rozrasta .powstaja nowe lokalne centra i potoki.i nie ma to
                  odbicia w komunikacji-tzn. ma -21 ,19,23 zlikwidowano.czy ktos wie jaka jest
                  zmian wozokilometrów 2006 do np. 1990 ???
                • tomek854 Re: 14/24 12.08.06, 18:53
                  Tobie moze nie potrzeba. Ale ja tam mieszkalem do niedawna, i zapewniam Cie, ze
                  by sie przydala.

Po za tym polaczenie bezprzesiadkowe krzykow z Kalafiorem tez jest atutem.
              • svarte_sjel Re: 14/24 10.08.06, 13:27
                Gość portalu: wiwan napisał(a):
                > warto by obsługiwały Hallera wg. schematu linia "nowa 14" z petli
                > Krzyki-Hallera-Grabiszyńska -Osobowice , z powrotem IDENTYCZNIE. "nowa 24" z
                > pętli Grabiszynek lub Grabiszyńska Cm.-Hallera-Powstańców Sl.-Osobowice i z

Na zasadzie, że koniecznie musi być odwrotnie niż było przez zrobieniem półokólnych?

A tak poza tym
                • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.magma-net.pl 10.08.06, 17:31
                  nie.na zasadzie by tramwaje służyły nowym potokom pasażerów i większej
                  przejrzystości.na takiej zasadzie.
                  ale wiem ,że często Ty wypowiadasz sie na zasadzie,że we Wrocławiu komunikacja
                  zbiorowa jest idealna i nie należy niczego zmieniać w tym stuleciu.
                  • svarte_sjel Re: 14/24 10.08.06, 17:39
                    > nie.na zasadzie by tramwaje służyły nowym potokom pasażerów i większej

Niczego nie zrozumiałeś :^P

> ale wiem ,że często Ty wypowiadasz sie na zasadzie,że we Wrocławiu komunikacja
                    > zbiorowa jest idealna i nie należy niczego zmieniać w tym stuleciu.

Wręcz przeciwnie :^P
                    Ale ty pewnie z tych co lepiej ode mnie wiedzą co myślę :^P
                    • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.magma-net.pl 10.08.06, 18:00
                      oczywiście.jakże mógłbym pojąć maluczki.
                      nie .jestem z tamtych.
                      a jezeli juz jestesmy przy personalnościach , to nie udzieliłeś mi odpowiedzi w
                      watku o niestniejących przystankach i mysleniu firm przeznakowujących.
                      • svarte_sjel Re: 14/24 10.08.06, 18:05
                        > oczywiście.jakże mógłbym pojąć maluczki.

Oj mógłbyś, mógłbyś.
                        Proponujesz dokłądnie to samo, co zrobiono rozcinając 13/20. A przecież i wtedy
                        można było przywrócić pierwotne trasy zamiast je zamieniać.

> nie .jestem z tamtych.

To czemu wciskasz mi nie moje poglądy?
                      • svarte_sjel Re: 14/24 10.08.06, 18:08
                        > a jezeli juz jestesmy przy personalnościach , to nie udzieliłeś mi odpowiedzi w
                        > watku o niestniejących przystankach i mysleniu firm przeznakowujących.

?
                        W którym miejscu?
                        • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.magma-net.pl 10.08.06, 18:21
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=45756007&a=45779843
                          • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.magma-net.pl 10.08.06, 18:22
                            a teraz musze opuścic szanowne grono.real czeka.i podróż 17....
      • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.06, 10:31
        a na stronie MPK jest rozkłąd 702 a brakuje 2 , ot tak ,żeby kolejny raz było
        ciekawiej
    • meh_ow Re: 14/24 10.08.06, 11:25
      Gość portalu: Tom napisał(a):
      > W komunikacie na stronie www.mpk.wroc.pl jest napisane, że 14,24 po 10
      > sierpnia wracają na stałą trasę przejazdu, ale na stronie www.wroclaw.pl
      > komunikat jest inny ( pozostaje stan przed 10 sierpnia ). I jak to będzie?

tak jak podaje mpk - 14 i 24 jeżdzą stałymi trasami
      • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.06, 11:45
        przez idiotyczne olinkowanie MPK podaje równiez , ze jeżdzi 702,nie podaje
        rozkładu 2 ,więc...
        • meh_ow Re: 14/24 10.08.06, 13:02

> przez idiotyczne olinkowanie MPK podaje równiez , ze jeżdzi 702,nie podaje
          > rozkładu 2 ,więc...

przeciez mpk nie zamieszcza rozkładu - komunikaty na stronie mpk są zgodne z
          rzeczywistością a zamieszanie z rozkładami jest na stronie miejskiej i zdikowskiej
          • bystrzak2000 Re: 14/24 10.08.06, 14:01
            meh_ow napisał:

> komunikaty na stronie mpk są zgodne z
            > rzeczywistością a zamieszanie z rozkładami jest na stronie miejskiej i zdikowsk
            > iej

To w końcu jak jeżdżą, normalnie, czy nienormalnie? ;-) Niech ktoś pójdzie na
            Powstańców i sprawdzi :-)
            • wro73 Re: 14/24 10.08.06, 15:05
              10.08.2006 godz. 06:35
              Linie 14 i 24 na "białych" tablicach i stałych trasach / tablice
              kierunkowe "OJCA BEYZYMA" I "OSOBOWICE" /, zaobserwowane na skrzyżowaniu
              Hallera/Grabiszyńska
            • tram_ktos jeżdżą normalnie 10.08.06, 18:25
              Tak, jeżdżą normalnie. Ciekawostką natomiast pozostaje fakt, że na przystankach
              rozwieszono informację, że jeżdżą tak jak podczas przebudowy skrzyżowania
              Powstańców - Swobodna. Rozkłady jazdy też są takie, czyli niezgodne z
              rzeczywistością. A na Powstańców są tramwaje widma, bo nie ma dla nich żadnego
              rozkładu na przystankach. Pytanie tylko, kto się pomylił. Mam nadzieję, że
              ZDiK. Bo jeśli MPK, to może nas czekać przykra niespodzianka.
              Żal mi też pasażerów. Na skrzyżowaniu Hallera - Powstańców - Wiśniowa prawie
              wszyscy wysiedli z "24" i zaczęli się kierować w stronę innego przystanku, a tu
              tramwaj skręcił do Centrum.
              • svarte_sjel Re: jeżdżą normalnie 10.08.06, 18:50
                tram_ktos napisał:
                > rozkładu na przystankach. Pytanie tylko, kto się pomylił. Mam nadzieję, że

Zapewnie nikt się nie pomylił. Tylko do ostatniej chwili trwały ustalenia.

A papiery dla firm przystankowych do rozlepienia idą kilka dni wcześniej...
          • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.magma-net.pl 10.08.06, 17:13
            tak.mpk nie zamieszcza rozkłady.linki prowadza na serwer ZDiKu.i nie byłoby
            problemu ,gdyby był jeden zbirczy link "a rozkłady są tu" prowadzący do
            zdik.wroc.pl/komunikacja/rozkłady.ale uparli sie na linki do każdej linii
            osobno. w związku z tym co z tego ,że na stronie ZdiKu jest śliczny i aktulany
            rozkład 2 skoro na stronie MPK nie ma do niego linku ?? jest natomiast link do
            702 in. horyzontowych A1,A2,A3 gdzie otwiera sie archiwalny rozkład
            niedostępny ,gdy wchodzisz przez Zdik.wroc.pl.
            Tak jest kolejny raz.strona MPK nie naqdąża za zmianami,i kazdy kto szuka na
            niej rozkładów może trafić na minę.
            • svarte_sjel Re: 14/24 10.08.06, 17:41
              > Tak jest kolejny raz.strona MPK nie naqdąża za zmianami,i kazdy kto szuka na
              > niej rozkładów może trafić na minę.

To są tacy, którzy tam rozkładów szukają? 8^O
              Masochiści jacyś :^P
              • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.magma-net.pl 10.08.06, 17:55
                oj śmiszne , ze boki zrywać.tak , są tacy. jaki procent pasażerów,równiez tych
                spoza Wrocławia w ogóle wie ,że istnieje ZDiK , i jaka jest miedzy nim a MPK
                różnica.w kązdym duzym mieście jest MPK albo MZK i wielu tam szuka rozkładów .
                u przewożnika,tak jak w PKsie i na PKP. i jest to błędne olinkowanie po prostu
                oburzające.zwłaszcza,że nie dalej jak tydzień temu zwracalem im na to uwagę gdy
                mieli link do... niejezdzacej dwójki , a nie mieli do 702.
                • svarte_sjel Re: 14/24 10.08.06, 18:02
                  > oj śmiszne , ze boki zrywać.tak , są tacy. jaki procent pasażerów,równiez tych
                  > spoza Wrocławia w ogóle wie ,że istnieje ZDiK , i jaka jest miedzy nim a MPK

Ale www.wroclaw.pl mają na każdym rozkładzie zareklamowane.

> oburzające.zwłaszcza,że nie dalej jak tydzień temu zwracalem im na to uwagę gdy
                  > mieli link do... niejezdzacej dwójki , a nie mieli do 702.

Może dlatego bali się teraz zmienić ;^)

A strona MPK jest tak skrajnie nieprofesjonalnie i nieprzyjaźnie zrobiona, że
                  mnie naprawdę dziwi, że ktoś tam szuka tego, co może znaleźć gdzie indziej.
                  • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.magma-net.pl 10.08.06, 18:17
                    a mnie dziwi , że ta beznadziejna strona nadal jest beznadziejną.i przyjmij do
                    wiadomości ,że nie każdy ma Twoja wiedzę o komunikacji we Wro ,albo chociaż
                    moją.
                    i zupełnie inny byłby ton Twojej wypowiedzi gdybyś nie zdażył dojechac na
                    samolot, z mozołem doprowadził staruszkę na NIEISTNIEJĄCY przystanek albo w
                    obcym mieście dojechał w zupełnie inne miejsce niz chciałeś.
                    • svarte_sjel Re: 14/24 10.08.06, 18:58
                      > a mnie dziwi , że ta beznadziejna strona nadal jest beznadziejną.i przyjmij do

Autor uważał, że ją ulepsza :^P

> wiadomości ,że nie każdy ma Twoja wiedzę o komunikacji we Wro ,albo chociaż
                      > moją.

No ale czytać chyba każdy umie, nie?

> i zupełnie inny byłby ton Twojej wypowiedzi gdybyś nie zdażył dojechac na

Nie, czemu? Jeśli stałoby się tak dlatego, że to ja nie potrafiłem przeczytać
                      tego co jest napisane[1], albo dlatego, że zrobiłem coś bez sensu[2] to dlaczego
                      miałbym mieć pretensje do kogoś poza sobą?

[1] na przykład ogromnej kartki "przystanek nieczynny" :^)
                      [2] w rodzaju czekania na tramwaj na przystanku przed którym zamiast torowiska
                      jest wielka dziura w ziemi
                      • wro73 Re: 14/24 10.08.06, 20:27
                        svarte_sjel napisał:

> Gość portalu: wiwan napisał(a):
                        > > a mnie dziwi , że ta beznadziejna strona nadal jest beznadziejną.i przyjm
                        > ij do
                        >
                        > Autor uważał, że ją ulepsza :^P
                        >

Taak. Tylko, że właśnie na tej "beznadziejnej" stronie były aktualne informacje
                        na pozostałych zaś nie.
                        Swoją drogą wygląda to ciekawie - organizator przewozów / ZDiK /, swoje -
                        informacje i rozkłady jazdy, przewoźnik / MPK /, swoje - rzeczywisty przebieg.
                        trasy
                        • svarte_sjel Re: 14/24 10.08.06, 20:42
                          wro73 napisał:
                          > Taak. Tylko, że właśnie na tej "beznadziejnej" stronie były aktualne informacje
                          > na pozostałych zaś nie.

No bo wyłącznie komunikaty z CR są tym po co warto na nią zaglądać. Tylko czemu
                          są tak zakopane? Poprzednia wersja też była fatalna, ale przynajmniej komunikaty
                          były na wierzchu.
                          • wro73 Re: 14/24 11.08.06, 15:06
                            svarte_sjel napisał:

>
                            > No bo wyłącznie komunikaty z CR są tym po co warto na nią zaglądać.

No i tylko po to na nią zaglądam :)))
                          • bystrzak2000 Re: 14/24 12.08.06, 11:13
                            svarte_sjel napisał:

No bo wyłącznie komunikaty z CR są tym po co warto na nią zaglądać. Tylko czemu
                            > są tak zakopane? Poprzednia wersja też była fatalna, ale przynajmniej komunikat
                            > y
                            > były na wierzchu.

Przecież komunikaty (tytuły) są na stronie głównej (na poczatku nie było, ale
                            teraz są) :-)
                            • svarte_sjel Re: 14/24 12.08.06, 11:20
                              bystrzak2000 napisał:
                              > Przecież komunikaty (tytuły) są na stronie głównej (na poczatku nie było, ale
                              > teraz są) :-)

Ale tylko najnowsze i wymieszane z resztą.
                              • bystrzak2000 Re: 14/24 12.08.06, 22:12
                                svarte_sjel napisał:

> Ale tylko najnowsze i wymieszane z resztą.

Na górze strony (obok rozkładu jazdy) jest odnośnik tylko do zmian w
                                komunikacji, więc też nie jest tak najgorzej z szukaniem tego :-)
                      • Gość: wiwan Re: 14/24 IP: *.magma-net.pl 10.08.06, 21:30
                        czytać pewnie kazdy umie.tylko znów powiedzco czytac .to co w necie,to co w
                        rozkładzie na przystanku , czy to co na tablicy bocznej wozu.jasno pisxze o
                        sytuacjach gdy to psażer nie jest winny.masz to za oknem- bajzel ,bo nie ma
                        innego słowa z 14/24.czytac kartki zielone czy zółte.rozkład z mpk czy zdik.
                        wiele razy ten powtarzam bajzel utrudnił mi zycie .mimo , że czytam o wiele
                        dokładniej i wiem jakie są niedociągnięcia.
                        ale zostawmy to.ogromny protokół różnic między nami do spisania.
                        bez odbioru.
                        • svarte_sjel Re: 14/24 10.08.06, 22:46
                          > czytać pewnie kazdy umie.tylko znów powiedzco czytac .to co w necie,to co w

Tyle przynajmniej mówi teoria :^)
                          Z praktyką jest gorzej.

> sytuacjach gdy to psażer nie jest winny.masz to za oknem- bajzel ,bo nie ma
                          > innego słowa z 14/24.czytac kartki zielone czy zółte.rozkład z mpk czy zdik.

To jednostkowy przypadek.
                          Już prędzej możnaby się czepiać opóźnień w wieszaniu informacji, bo to się
                          częściej zdażało (średnio raz do roku, może dwa, tradycyjnie głównie w rejonie
                          Urbusa).
                          A zazwyczaj poprawne informacje wiszą, a ludzie co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka