Gość: lolek Dla porównania... IP: *.rozanka.wroc.pl 30.09.06, 17:48 Nowe wieżowce w Warszawie,gdzie nie oszczędza się na projektach dom.gazeta.pl/nieruchomosci/51,73497,3645178.html?i=2 dom.gazeta.pl/nieruchomosci/51,73497,3651255.html?i=0 Odpowiedz Link Zgłoś
boogo Re: Dla porównania... 02.10.06, 17:30 ten drugi projekt jest w opozycji do tego pierwszego. nie zycze im takiego badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katschor Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.06, 16:59 Uważam, że ten wspaniały budynek powinni reklamować od zaraz koszykarze Śląska za jakieś skromne 3 mln $ rocznie... (:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.06, 17:01 Gość portalu: Katschor napisał(a): > Uważam, że ten wspaniały budynek powinni reklamować od zaraz koszykarze Śląska > za jakieś skromne 3 mln $ rocznie... (:> Takie miernoty miałyby coś reklamować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Buraki jedni cieszycie się, że wreszcie coś IP: *.icpnet.pl 24.10.06, 17:40 tam u was powstaje w tej pseudometropoli. Ilościowo Warszawa z 91 budynkami zaliczanymi do wysokich jest na pierwszym miejscu w Polsce, potem Poznań z 54, Katowice z 25, przed wami jest Łódź i nawet Kraków, więc trochę pokory kalafiory. Jak chcecie to dam wam linka, żebyście sobie sprawdzili, bo te dane z obiektywnego linka pochodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Lista najwyższych budowli Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:05 Tak się skałda Buraku że z Wrocławia są wpisane tylko 3 obiekty. A tutaj lista Wrocławskich wysokich budowli które nie są wpisane na ssp Buraku żebyś się zapoznał i policzył sobie: Najwyższe wrocławskie budowle: Sky Tower A - 207 m (222 m iglica) (w budowie) Komin 1 Kogeneracja – 180 m Sky Tower B - 138 m (w budowie) Most na AOW - 122 m (projekt) Komin 2 Kogeneracja – 120 m Hotel GPP - 109 m (Projekt) Archikatedra Jana Chrzciciela – 100 m Iglica – 96 m Apartamentowiec GP A – 95 m (Projekt) Apartamentowiec GP B – 95 m (Projekt) Poltegor - 92 m Bazylika św. Elżbiety - 90 m Sky Tower C - 87 m (w budowie) Kredka - 85 m Apartamentowiec GP A – 81 m (Projekt) Apartamentowiec GP B – 81 m (Projekt) 4. jupitery Stadionu Olimpijskiego - 80 m Kościół św. Augustyna – 78 m Ołówek - 70 m Ratusz – 67 m Kościół Św.Krzyża - 67 m Kosciól sw. Wojciecha – 67 m Wieża Ciśnień Al. Wiśniowa – 62 m Kościół św. Wincentego – 60 m Arkady Wrocławskie - 55 m 6. Sedesowców - 55 m Lotos - 55 m Biurowiec Skanska - 55 m (W budowie) Budynek mieszkalny przy ul.Szybowcowej - 55 m GTC Globis – 55 m Katedra Maria Magdalena – 54 m Kościół sw. Ducha – 54 m Szewska Center – 50 m Most Millenijny - 50 m Centrum Orląt - 44 m Poczta Główna - 43 m Kościół św. Stanisława, Wacława i Doroty – 43m Hala Ludowa (Stulecia) – 42 m Wieża ciśnień ul. Na grobli - 40 m Wratislavia Tower - 38 m A tutaj mały diagramik najwyższych Polskich budynków Buraku: skyscraperpage.com/diagrams/?C111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a niech tam Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.06, 23:14 buduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.core.lanet.net.pl 26.10.06, 21:56 zazdroszcze tym co beda ogladac sleze i gory sowie z najwyzszych kondygnacji al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tukan We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:47 A mnie się to nie podoba. Wrocławianie (ja jestm poznaniakiem mieszkającym we Wrocławiu)jak tylko słyszą(widzą) Czrnecki to już buch plackim na glebę. Wydaje mnie się, że ta zabudowa w żaden sposób nie pasuje do otoczenia, które zgoda też jest niefajne. Nie jestem urbanistą ani architektem ale skala tego obiektu jest zbyt duża w stosunku do istniejącej i planowanej zabudowy, nie pasuje i jest w tym miejscu niepotrzebna. Realizacja indywidualnych zachcianek Pana Czareneckiego nie powinna mieć aż tak dużego i moim zdaniem złego wpływu na wspólne środowisko jakim jest organizm miasta, w którym my żyjemy na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skowron Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.core.lanet.net.pl 27.10.06, 21:04 Tukan Poznan to piekne miasto a wiec co tu robisz we Wrocławiu i po co wogole zabierasz glos ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.bethere.co.uk 16.02.07, 19:59 fajnie bedzie praca za 800zl.do londynu nam jeszcze brakuje,ale przynajmniej cos sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 14:22 Brawo dla Leszka,niech wybuduje jeszcze kilka innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclaw mon amour We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.w86-220.abo.wanadoo.fr 22.02.07, 09:52 Ludzie !!! 400mln$ za domek? - pestka to i tak sa tylko oszacowania wstepne.Koszt koncowy moze sie albo: zwiekszyc, albo jeszcze bardziej zwiekszyc. Niemniej jednak: jak juz sobie kupie tam jakies M-1 na poddaszu, ze slepa kuchnia, to tylko dlatego, ze lodowka sama wysle zamowienie na piwo,telewizor sie wlaczy jak tylko klucz wlozysz do zamka (jaki ja glupi -tam nie bedzie kluczy tylko karta... kredytowa) buty zdejmie ci automat w podlodze przedpokoju i odrazu wyczysci, lozko samo sie poscieli, obiad ugotuje zmyslna mikrowela i to nie z jakichs tam mrozonek, ale swiezutkich, zamowionych przez lodowke warzyw, ba nawet moja slubna kobitke ktos inny za mnie bzyknie... A tak naprawde to dumny jestem z bycia Wroclawianem (choc na emigracji) i chwale sie wszem i wobec Wroclawiem.Tylko, tylko maly apel! P.Czarnecki moze tak obwodnice bys pan pobudowal, albo z kolesiami obcykal bo Ci te wszystkie ciezarowki wieze przewroca nie czekajac na natchnionego araba na lotni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz Sky .tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 16:52 To będzie najiekszy budynek w calej Polsce chcialbym go zobaczyć jak powstanie podoba mi się ten budynek na zdjęciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: Sky .tower IP: *.chello.pl 18.04.07, 09:34 Ostatnio wyszukałem projekt CP,Leszka Czarneckiego zespół drapaczy chmur jeden nawet wyzszy od Sky Tower,ma chyba 300 metrów wysokości a reszta chyba 5 sa wysokie ok. 200 metrów i150 metrów.To byłby prawdziwy wrocławski ''Manhattan''.Niestety władze Wrocławia wybrali Hiszpanów i ich marny projekt zamiast lobbować Polskiego miliardera,szkoda!!!Teraz rozpoczyna się przetarg na zabudowe tzw.pl.Społecznego ,moze tam by przenieśc projekt pana Czarneckiego,miasto nie daje żadnych ograniczen co do wysokosci budynków więc ten projekt mógłby być zrealizowany było by pieknie a Warszawa by zzieleniała z zazdrosci.Drapacze chmur nie były by domeną tylko Warszawy.Wrocław tez byłby z tego znany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 22:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 22:44 Gratulacje oby tak dalej i wyżej pamiętajmy że następny zechce być jeszcze lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torreador A šmierdzieč bedzie jak šmierdzialo. IP: *.tpca-cz.com 11.06.07, 05:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daian We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.wro.vectranet.pl 27.06.07, 13:30 Poltegor był ładniejszy od Sky Towera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurzak We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.lanet.net.pl 31.07.07, 13:35 No to wbil mi pan ćwieka w serce Panie Czarnecki. Kupilem w marcu chate na ktorą tyralem w Irlandii, a Pan teraz wyskakujesz mnie z tym planem budowy. NO chyba sprzedam moja i kupie u Pana na samej gorze, ale daj Pan dobra cene to i ja i Pan szczesliwi będziem. Generalnie dla mnie jest Pan Szejkiem i cieszy mnie ze nie ma Pan sentymentow dla tego starego badziewia z powstancow. Nam trza wizjonerow, a nie konseratorów. I nie mysl Pan ze cukruje. Pozdawiam Przemysław Kurzak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 11:32 Skoro tak to trzeba wpuscic Czarneckiego na caly wroclaw, niech zburzy caly ten prastaty syf i wybuduje od nowa wszystko, wielkie drapacze. Chore myslenie. Poltegor byl fajny, a czesc z Was ma jakies glupie myslenie o sciganiu sie na wysokosci, chyba macie male inne rzeczy, ze potrzeba wam wielkich budynkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagi We Wrocławiu Leszek Czarnecki wybuduje najwyższ.. IP: 80.50.231.* 26.04.08, 14:29 To raczej wygląda na kompleks szpitalny a nie apartamentowiec, a sam projekt z nowoczesności to na wczesny Gierek. Odpowiedz Link Zgłoś