dawidu 27.09.06, 13:41 oby madrosc wladz (naiwny jestem?) uchronila wroclaw przed inwestorem ING. warszawskie 'zlote tarasy' oddawane sa juz od dobrego roku, a i z otwarcia tej jesieni nici... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.rozanka.wroc.pl 27.09.06, 14:54 Trochę szkoda że to przetarg ofertowy bo na licytacji można byłoby chyba więcej zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:03 Ciekawe co zaproponują Araby. Dla przypomnienia arabska Verity kupiła juz we Wrocławiu 18 nieruchomości. Podobno CP intesowął się także developer z Honk Kongu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:17 Araby kupiły miliony nieruchomości, ale jeszcze nic nie zbudowały. Dajcie Czarneckiemu fory, np. jakieś 30% punktów za pochodzenie.Popierajcie swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 16:37 po pierwsze Arabowie a po drugie fory za pochodzenie traci izraelskim apartheidem... na szczescie Polska nie lezey w Azji :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dkf Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:49 popieram !! ja bym w ogole tych krakowsko-arabskich burakow nie dopuscil do stawania w przetargu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.aster.pl 27.09.06, 22:28 coz za "wielkomiejskie" zapedy niektorych wroclawian... czasem mi wstyd za Wroclaw, ktory zostawilem na jakis czas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LC corp Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:24 mam nadzieję że właścicielem zostanie L.C. chociaż araby wydaja się być mocne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: 195.187.134.* 27.09.06, 15:46 mam nadzieje, ze WCP kupi Pan Czarnecki. Wierzę, ze postawi na tej działce jeszcze wiele wiezowcow, wyższych niz ten Sky Tower. Wrocław tego potrzebuje, niech szczęscie sprzyja Panu Czarneckiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bodymilk Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe 27.09.06, 16:16 Skad ta ironia, Niko? :) A wlasciwie Niko, Nikodemie, Ademasie, Mumio2000 i Panno Jesienna (etc... etc..), zdecyduj sie wreszcie, czy pan Czarnecki jest fuj czy cacy. Cytuje z watku o Poltegorze: "Yoasia:) dlaczego Ty ustalasz na co ma przeznaczac pieniadze Pan Czarnecki? to takie bardzo polskie: MY decydujemy o tym, na co KTOS ma przeznaczyc pieniadze. Mam propozycje: zarób tyle co Pan Czarnecki, załóż tyle firm, daj prace tylu ludziom i tyle podatków zapłać do budzetu a potem przeznacz pieniadze, na to, co piszesz. Proste?" oraz "Zalozyl EFL, zalozyl Getin, LC Corp, setki ludzi dzieki niemu mialy i majš prace, budzet panstwa zostal zasilony grubymi milionami z podatkow, wiec nie decyduj o tym, co ma byc pozyteczne a co nie. Centrum Poludniowe, czy tez budowa Nowego Poltegoru to kolejne inwestycje, kolejne miejsca pracy, kolejne firmy i unowoczesniania miasta". :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: 195.187.134.* 27.09.06, 16:29 Nie wpadles, o wielki komputerowy mózgu, ze z jednego stanowiska moze korzystac dowolna ilosc osob, w rozmaitych godzinach. Zamiast dyskutowac merytorycznie, zajmujesz sie tropieniem rozmówców. Jak Renata Beger:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bodymilk Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe 27.09.06, 16:52 Nie tropie, tylko z rozbawieniem obserwuje, jako pewne zjawisko psychologiczne :) I chyba dobrze wiesz, mega wielki mozgu , ze w pelnym emocji, klotliwym ferworze - rzadko pamieta sie o zmianie stylu pisania, zasobu uzywanego slownictwa czy nawet... ulubionych inwektyw. Takie rzeczy widac od razu, nie trzeba nawet lapac kogos na tym, ze pogubil sie we wlasnych nickach. Prawda, Timino? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ads Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 18:58 Gość portalu: Niko napisał(a): > Nie wpadles, o wielki komputerowy mózgu, ze z jednego stanowiska moze korzystac > > dowolna ilosc osob, w rozmaitych godzinach. Zamiast dyskutowac merytorycznie, > zajmujesz sie tropieniem rozmówców. Jak Renata Beger:)))))) Niestety marne tłumaczenie koleś.Jesteś oszustem internetowym podszywaczem zmieniającym co chwilę nicki i udającym na tym forum kilka osób. Tym samym jesteś zerem, nie wartym polemiki. Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce mumisiu jesienny 2000 niko ademas, wersja beta 27.09.06, 20:57 słodyszku rzepakowy!!!! A to ty taki burek jestes....... Ojejejjjjj!!! A ładniu to tak i jeszcze o Wrocku brzydactwa na forum wawki wygadywac..... Fe, fe, fe mumisiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbe Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 16:00 obstawiam ze na 75% dzialke kupi LC. Jestem bardzo ciekaw, co zaproponuje Verity development - w koncu spolka ma pochodzenie z okolic Dubaju (ZEA);) a tam wiezowcow tyle co na Manhattanie:) LC pewnie zaproponuje to co zwykle - wielka inwestycje pozbawiona architektury:) No a oczywiscie najbardziej bym nie chcial,zeby wygraly ING albo TriGranit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartollommeo Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 18:03 Ale za to architektonicznie są ciekawe, wolałbym dobry, ciekawy budynek, którego otwarcie przekładanoby 10 razy, niż jakiegoś gniota które zazwyczaj u nas powstają, a otwartego w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Ile złozono ofert? IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 18:16 wiadomo juz ile firm złozyło papiery? bo do 15 był czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa skaj tałer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 19:47 czy skaj tałer to wieża ze skaju? panie Czarnecki, inwestycja i projekt na tak, ale nazywa paskudna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsou Re: skaj tałer IP: *.uscs.susx.ac.uk 27.09.06, 21:15 Tez sadze, ze wygra Czarnecki. Specjalnie, dziad:), zwlekal z podaniem do wiadomosci projektu Sky Tower, zeby wywrzec lepsze wrazenie tuz przed zamknieciem terminu skladania ofert na dzialke za 122 mln zl. A nazwa faktycznie paskudna - Grunwaldzki Center, Sky Tower... Bleee... moze jeszcze Dominikanski Palace albo Krzyki District? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re:CP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:22 post był, dlaczego nie licytacja - proszę sie zastaniwic chwilę dłużej dlaczego nie :)a wracając do sedna sprawy - czas minął, kto złożył oferty? :) czy w ogole będzie wiadomo chociaz ile bylo ofert? (oczywiscie przed 2 pazdziernika)nie chce mi się juz czekac (chociaz jak na sky tower wyczekalem to na wszystko można) :D Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawczyk Re:CP 27.09.06, 21:27 w licytacji troche trudno byłoby uwzględnic wstępne projekty :) poza tym mysle ze teraz mozna uzyskac lepsza cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +_+ Re:CP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 22:06 Zastanawia mnie jednak czy pan Czarnecki po wybudowaniu największego w Polsce wieżowca, szarpnie się na coś więcej. W końcu on też nie ma kieszeni bez dna, żeby stawiać po pięć 200-250 metrowych wieżowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re:CP IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 22:10 o czym mówisz? jakie pięć 250 metrowców? Chyba za bardzo rozszalałą wyobraźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re:CP IP: *.chello.pl 28.09.06, 09:34 Też tak myslę [Czarnecki ''wykrwawi' sie przy Sky Tower]Arabowie mogli by cos ciekawego i zarazem bardzo wysokiego [nawet 300 metrowe wiezowce]postawic.Ogladałem stronę o wiezowcach i w Arabii Saudyjskiej stoja bardzo wysokie i ładne architektonicznie drapacze chmur. Tylko czy ta firma z Arabii dysponuje odpowiednim kapitałem?Nie tylko w Warszawie moga powstawac drapacze chmur inne miasta [w tym Wrocław]też moga sobie na to pozwolić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.magma-net.pl 27.09.06, 22:21 Nie wiem czym tu się podniecać.Sprawa odnośnie tego kto stanie się właścicielem tej działki jest oczywista od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 22:23 Gość portalu: Max napisał(a): > Nie wiem czym tu się podniecać.Sprawa odnośnie tego kto stanie się właścicielem > > tej działki jest oczywista od samego początku tak Pan Ali Dz. tez tak mówi :) Odpowiedz Link Zgłoś
rasyf Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe 28.09.06, 11:13 Rafisie nie gorączkuj się i nie rób sobie złudnych nadziei, pan A. i tak nie spełni twojego skrytego marzenia i nie da ci dotknąć swojego fajnego samochodu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:18 A przyjechał tym Lamborghini do Wrocławia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 22:35 Gość portalu: Max napisał(a): > Nie wiem czym tu się podniecać.Sprawa odnośnie tego kto stanie się właścicielem > > tej działki jest oczywista od samego początku. Max to jeszcze napisz, co Czarnecki zamierza postawić w CP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.pl 28.09.06, 14:04 Budowa zostala wstrzymana stad opoznienie. Mialo byc wiosna, a bedzie jesienia. Do ING nie ma co sie czepiac pod tym wzgledem akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troche zdrowia Re: Park we wrocławskim Centrum "Poltegoru" ? IP: 212.65.1.* 29.09.06, 16:06 Pieknie. Na zdjeciu budynek "Poltegoru", pieknie wkomponowany w otaczajaca zabudowe. Mozna odniesc wrazenie, ze zostal wybudowany kilka lat temu. Zapewne zadna nowa budowla nie bedzie lepiej harmonizowac z sasiadujacymi budynkami. Pierwszy raz widze takie zdjecie z gory i jestem pelen podziwu. Mozemy byc dumni, ze mamy taki budynek we Wroclawiu, z nadzieja, ze nowa zabudowa w poblizu nie zepsuje tej wspanialej harmonii. Osobiscie widzialbym w tym miejscu odpowiednio urzadzony park wypoczynkowy, z nowymi drzewami, kwiatami, fontanna i moze z kilkoma malymi obiektami sportowymi(koszykowka, siatkowka), wsrod zieleni i z placem zabaw. nie patrz w moje listy, ja tez nie zagladam w twoje Odpowiedz Link Zgłoś