Dodaj do ulubionych

Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe

27.09.06, 13:41
oby madrosc wladz (naiwny jestem?) uchronila wroclaw przed inwestorem ING. warszawskie 'zlote tarasy' oddawane sa juz od dobrego roku, a i z otwarcia tej jesieni nici...
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.rozanka.wroc.pl 27.09.06, 14:54
      Trochę szkoda że to przetarg ofertowy bo na licytacji można byłoby chyba więcej
      zarobić.
      • Gość: ? Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:03
        Ciekawe co zaproponują Araby. Dla przypomnienia arabska Verity kupiła juz we
        Wrocławiu 18 nieruchomości. Podobno CP intesowął się także developer z Honk Kongu.
      • Gość: andy Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:17
        Araby kupiły miliony nieruchomości, ale jeszcze nic nie zbudowały. Dajcie
        Czarneckiemu fory, np. jakieś 30% punktów za pochodzenie.Popierajcie swoich.
        • Gość: peace Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 16:37
          po pierwsze Arabowie a po drugie fory za pochodzenie traci izraelskim
          apartheidem... na szczescie Polska nie lezey w Azji :-/
        • Gość: dkf Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:49
          popieram !!

ja bym w ogole tych krakowsko-arabskich burakow nie dopuscil do stawania w przetargu!
          • Gość: wstyd Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.aster.pl 27.09.06, 22:28
            coz za "wielkomiejskie" zapedy niektorych wroclawian... czasem mi wstyd za
            Wroclaw, ktory zostawilem na jakis czas!
    • Gość: LC corp Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:24
      mam nadzieję że właścicielem zostanie L.C. chociaż araby wydaja się być mocne...
      • Gość: Niko Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: 195.187.134.* 27.09.06, 15:46
        mam nadzieje, ze WCP kupi Pan Czarnecki. Wierzę, ze postawi na tej działce
        jeszcze wiele wiezowcow, wyższych niz ten Sky Tower. Wrocław tego potrzebuje,
        niech szczęscie sprzyja Panu Czarneckiemu.
        • bodymilk Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe 27.09.06, 16:16
          Skad ta ironia, Niko? :) A wlasciwie Niko, Nikodemie, Ademasie, Mumio2000 i
          Panno Jesienna (etc... etc..), zdecyduj sie wreszcie, czy pan Czarnecki jest
          fuj czy cacy.
          Cytuje z watku o Poltegorze: "Yoasia:) dlaczego Ty ustalasz na co ma
          przeznaczac pieniadze Pan Czarnecki? to takie bardzo polskie: MY decydujemy o
          tym, na co KTOS ma przeznaczyc pieniadze. Mam propozycje: zarób tyle co Pan
          Czarnecki, załóż tyle firm, daj prace tylu ludziom i tyle podatków zapłać do
          budzetu a potem przeznacz pieniadze, na to, co piszesz. Proste?" oraz "Zalozyl
          EFL, zalozyl Getin, LC Corp, setki ludzi dzieki niemu mialy i majš prace,
          budzet panstwa zostal zasilony grubymi milionami z podatkow, wiec nie decyduj o
          tym, co ma byc pozyteczne a co nie. Centrum Poludniowe, czy tez budowa Nowego
          Poltegoru to kolejne inwestycje, kolejne miejsca pracy, kolejne firmy i
          unowoczesniania miasta".
          :))))))
          • Gość: Niko Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: 195.187.134.* 27.09.06, 16:29
            Nie wpadles, o wielki komputerowy mózgu, ze z jednego stanowiska moze korzystac
            dowolna ilosc osob, w rozmaitych godzinach. Zamiast dyskutowac merytorycznie,
            zajmujesz sie tropieniem rozmówców. Jak Renata Beger:))))))
            • bodymilk Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe 27.09.06, 16:52
              Nie tropie, tylko z rozbawieniem obserwuje, jako pewne zjawisko
              psychologiczne :) I chyba dobrze wiesz, mega wielki mozgu , ze w pelnym emocji,
              klotliwym ferworze - rzadko pamieta sie o zmianie stylu pisania, zasobu
              uzywanego slownictwa czy nawet... ulubionych inwektyw. Takie rzeczy widac od
              razu, nie trzeba nawet lapac kogos na tym, ze pogubil sie we wlasnych nickach.
              Prawda, Timino? :)
            • Gość: ads Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 18:58
              Gość portalu: Niko napisał(a):

> Nie wpadles, o wielki komputerowy mózgu, ze z jednego stanowiska moze
              korzystac
              >
              > dowolna ilosc osob, w rozmaitych godzinach. Zamiast dyskutowac merytorycznie,
              > zajmujesz sie tropieniem rozmówców. Jak Renata Beger:))))))

Niestety marne tłumaczenie koleś.Jesteś oszustem internetowym podszywaczem
              zmieniającym co chwilę nicki i udającym na tym forum kilka osób. Tym samym
              jesteś zerem, nie wartym polemiki.
        • gdzies_czyli_wewpolsce mumisiu jesienny 2000 niko ademas, wersja beta 27.09.06, 20:57
          słodyszku rzepakowy!!!! A to ty taki burek jestes....... Ojejejjjjj!!! A ładniu
          to tak i jeszcze o Wrocku brzydactwa na forum wawki wygadywac.....
          Fe, fe, fe mumisiu.
    • Gość: kotbe Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 16:00
      obstawiam ze na 75% dzialke kupi LC. Jestem bardzo ciekaw, co zaproponuje Verity
      development - w koncu spolka ma pochodzenie z okolic Dubaju (ZEA);) a tam
      wiezowcow tyle co na Manhattanie:)
      LC pewnie zaproponuje to co zwykle - wielka inwestycje pozbawiona architektury:)

No a oczywiscie najbardziej bym nie chcial,zeby wygraly ING albo TriGranit
    • Gość: bartollommeo Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 18:03
      Ale za to architektonicznie są ciekawe, wolałbym dobry, ciekawy budynek, którego otwarcie przekładanoby 10 razy, niż jakiegoś gniota które zazwyczaj u nas powstają, a otwartego w terminie.
      • Gość: Rafis Ile złozono ofert? IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 18:16
        wiadomo juz ile firm złozyło papiery? bo do 15 był czas :)
    • Gość: aaa skaj tałer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 19:47
      czy skaj tałer to wieża ze skaju?

panie Czarnecki,
      inwestycja i projekt na tak, ale nazywa paskudna!
      • Gość: fsou Re: skaj tałer IP: *.uscs.susx.ac.uk 27.09.06, 21:15
        Tez sadze, ze wygra Czarnecki. Specjalnie, dziad:), zwlekal z podaniem do wiadomosci projektu Sky Tower, zeby wywrzec lepsze wrazenie tuz przed zamknieciem terminu skladania ofert na dzialke za 122 mln zl. A nazwa faktycznie paskudna - Grunwaldzki Center, Sky Tower... Bleee... moze jeszcze Dominikanski Palace albo Krzyki District?
      • Gość: mac Re:CP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:22
        post był, dlaczego nie licytacja - proszę sie zastaniwic chwilę dłużej dlaczego nie :)a wracając do sedna sprawy - czas minął, kto złożył oferty? :) czy w ogole będzie wiadomo chociaz ile bylo ofert? (oczywiscie przed 2 pazdziernika)nie chce mi się juz czekac (chociaz jak na sky tower wyczekalem to na wszystko można) :D
        • wroclawczyk Re:CP 27.09.06, 21:27
          w licytacji troche trudno byłoby uwzględnic wstępne projekty :)
          poza tym mysle ze teraz mozna uzyskac lepsza cenę.
          • Gość: +_+ Re:CP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 22:06
            Zastanawia mnie jednak czy pan Czarnecki po wybudowaniu największego w Polsce
            wieżowca, szarpnie się na coś więcej. W końcu on też nie ma kieszeni bez dna,
            żeby stawiać po pięć 200-250 metrowych wieżowców.
            • Gość: Rafis Re:CP IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 22:10
              o czym mówisz? jakie pięć 250 metrowców? Chyba za bardzo rozszalałą wyobraźnia.
            • Gość: Wrocek Re:CP IP: *.chello.pl 28.09.06, 09:34
              Też tak myslę [Czarnecki ''wykrwawi' sie przy Sky Tower]Arabowie mogli by cos
              ciekawego i zarazem bardzo wysokiego [nawet 300 metrowe
              wiezowce]postawic.Ogladałem stronę o wiezowcach i w Arabii Saudyjskiej stoja
              bardzo wysokie i ładne architektonicznie drapacze chmur. Tylko czy ta firma z
              Arabii dysponuje odpowiednim kapitałem?Nie tylko w Warszawie moga powstawac
              drapacze chmur inne miasta [w tym Wrocław]też moga sobie na to pozwolić!
    • Gość: Max Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.magma-net.pl 27.09.06, 22:21
      Nie wiem czym tu się podniecać.Sprawa odnośnie tego kto stanie się właścicielem
      tej działki jest oczywista od samego początku.
      • Gość: Rafis Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.wro.vectranet.pl 27.09.06, 22:23
        Gość portalu: Max napisał(a):

> Nie wiem czym tu się podniecać.Sprawa odnośnie tego kto stanie się
        właścicielem
        >
        > tej działki jest oczywista od samego początku

tak Pan Ali Dz. tez tak mówi :)
        • rasyf Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe 28.09.06, 11:13
          Rafisie nie gorączkuj się i nie rób sobie złudnych nadziei, pan A. i tak nie
          spełni twojego skrytego marzenia i nie da ci dotknąć swojego fajnego samochodu :(
          • Gość: ? Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:18
            A przyjechał tym Lamborghini do Wrocławia?
      • Gość: Mario Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 22:35
        Gość portalu: Max napisał(a):

> Nie wiem czym tu się podniecać.Sprawa odnośnie tego kto stanie się
        właścicielem
        >
        > tej działki jest oczywista od samego początku.

Max to jeszcze napisz, co Czarnecki zamierza postawić w CP?
    • Gość: ech Re: Kto kupi wrocławskie Centrum Południowe IP: *.pl 28.09.06, 14:04
      Budowa zostala wstrzymana stad opoznienie. Mialo byc wiosna, a bedzie jesienia.
      Do ING nie ma co sie czepiac pod tym wzgledem akurat.
      • Gość: Troche zdrowia Re: Park we wrocławskim Centrum "Poltegoru" ? IP: 212.65.1.* 29.09.06, 16:06
        Pieknie. Na zdjeciu budynek "Poltegoru", pieknie wkomponowany w otaczajaca
        zabudowe.
        Mozna odniesc wrazenie, ze zostal wybudowany kilka lat temu.
        Zapewne zadna nowa budowla
        nie bedzie lepiej harmonizowac z sasiadujacymi budynkami.
        Pierwszy raz widze takie zdjecie z gory
        i jestem pelen podziwu.
        Mozemy byc dumni, ze mamy taki budynek we Wroclawiu,
        z nadzieja, ze nowa zabudowa w poblizu nie zepsuje tej wspanialej harmonii.
        Osobiscie widzialbym w tym miejscu
        odpowiednio urzadzony park wypoczynkowy,
        z nowymi drzewami, kwiatami, fontanna
        i moze z kilkoma malymi obiektami sportowymi(koszykowka, siatkowka), wsrod
        zieleni i z placem zabaw.

nie patrz w moje listy, ja tez nie zagladam w twoje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka