Dodaj do ulubionych

Wrocław miastem ćpunów?

20.10.06, 21:03
w ostatnim tygodniku Wprost jest artykuł, z którego wynika, że Wrocław jest
jednym z miast w którym jest najwięcej przestępstw narkotykowych w
przeliczaniu na mieszkańca.

Czy wy tak ćpacie z tego dobrobytu?

Cały naród wam zafundował lotnisko, autostradę i strefę ekonomiczną, to teraz
będzie wam fundował odwyk? Leczenie narkomanii niestety kosztuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: gorilla [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: pan Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.10.06, 21:19
      Bardzo fajny wpis. Bardzo mnie cieszy ,że żyję w mieście dobrobytu. Niedługo nam
      się z tego dobrobytu w głowach poprzewraca!
      • heraldek Lotnisko i autostrade zbudowali Niemcy.... 24.10.06, 00:17
        ...Polacy tylko lataja dziury........
      • Gość: jordi Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.e-wro.net.pl 31.10.06, 15:18
        pseudodobrobytu dla nielicznych...
    • Gość: Slaworow co?? IP: *.171.16.7.crowley.pl 20.10.06, 21:26
      >lotnisko, autostradę i strefę ekonomiczną

he??? a gdzie to?
      • wrocek71 Re: co?? 20.10.06, 21:29
        Zarzuć coś, jak nam tu kolega imputuje, a może i ujrzysz autostrdę, zarąbiste
        lotnisko, na które cały naród się złożył:)
        No i piękne drogi, zero korków:))
        • aron2004 Re: co?? 20.10.06, 21:31
          no macie autostradę do Opola przecież była budowana za pienądze budżetu
          centralnego
          • wrocek71 Re: co?? 20.10.06, 21:32
            Aaaa, ten kawałeczek. Do Opola:) No tak.
            • aron2004 Re: co?? 20.10.06, 21:34
              no i jeden pas do Legnicy pokryty asfaltem też z budżetu centralnego
              • 1410_tenrok jestes nudny aaron, ale nic ci z tego nie wyjdzie 20.10.06, 21:51
                sztukmistrz z lublina był lepszy od ciebie. Jeszcze musisz sie dużooooooo uczyc.
                A paciorek zmowiony, uszy umyte????
                • aron2004 przestaliście ćpać? 20.10.06, 22:03
                  co, może to nieprawda że ćpacie powyżej średniej krajowej?
                  • 1410_tenrok a co, chciałbys dilowac??? 21.10.06, 12:57
                    jakis nowy biznes??? Z łopianu nie da sie wyżyć???
                • Gość: nasi Re: jestes nudny aaron, ale nic ci z tego nie wyj IP: *.akron.net.pl 20.10.06, 22:33
                  Każda wiocha ma swojego głupka, ten jest akurat z Lublina
              • holyfido Re: co?? 23.10.06, 15:05
                No nie przesadzaj,
                po pierwsze autostrada jest juz polozona z Wroclawia do Krakowa,
                w calosci, po obu stronach oba pasy.
                Czesc za pieniadze z budzetu Unii Europejskiej - ale nam dobrze.
                Nie dosc, ze cala Polska sie sklada na autozdrade, to jeszcze
                cala Europa buli na kawalek asfaltu pod Wroclawiem.

Autostrada do Legnicy ma wybudowane oba odcini po dwa pasy, w calosci betonowa.
                Rowniez za pieniadze z budzetu centralnego i UE. Konczy przy zjezdzie do Boleslawca, to troche dalej za Legnica.

• Gość: eeeew Re: co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 13:23
                Do Legnicy i jeszcze kawał za nią mamy już po dwa nowe betony w obydwie strony :))))
    • ludendorf Aron Maszkaron???????? 20.10.06, 22:45
      Tak jest wszystko mamy na koszt państwa. Lotniska Autostrady inwestycje, studia.
      więc co nam pozostaje ćpać ćpać ćpać i ćpać hehehhe. Normalnie RAJ NA Ziemi
      hahahaha Wrocław stolicą dekadencji i rozpusty hehehe. Nie dociera do ciebie że
      tu ludzie tyrają nie mniej niż reszta kraju, że włodarze miasta nie pierdzą w
      stołki tylko są aktywni w poszukiwaniu inwestorów. Że przy dużych inwestycjach o
      które stara się miasto gwarancje rzadu są niezbędne. A rząd je daje albowiem
      bogate regiony tworzą miejsca pracy w biedniejszych, a także zmuszają tamte do
      większego wysiłku aby nie pozostać skansenem (HEHEHE Lublin sie kłania co?). Ty
      masz poważny problem Aron. Normalny człowiek dałby se spokój i machnął ręką.
      Przyjołby argumenty racjonalne a nie pajacował w nieskończoność. Ty myślisz że
      co osiągniesz opluwając Wrocław, który na swój rozwój autostrady i SSE
      zasłóżył, że to nie była manna z nieba, tylko skuteczny Lobbing w Warszawie
      poparty oczywistymi atutami regionu, przedsiębiorczością władz kreatywnością
      mieszkańców i skuteczną promocją???? W Lublinie sytuacji to nie poprawi tyle ci
      powiem. Na początku parodiując sie byłeś zabawny Aron. Teraz przekraczasz
      granice dobrego smaku. Więc powiem ci ty Trollu wszech czasów odpimpkaj się
      wreszcie od Wrocławia i napisz coś np. o Krakowie- Tam też mają strefe i
      Autostrade wiesz o tym????? Nawet najzabawniejszy klaun w końcu sie przejada.
      Choć z drógiej strony dzięki takim jak ty są tu największe polewki. Sam nie
      wiem po co aż tyle pisałem. Tacy jak ty nie są warci tyle uwagi. Nic nie wiem o
      Lublinie , (pewnie jak większość Wrocławia), ale dzięki tobie mam o tym mieście
      tragicznie denną opinie *&^%&^%&^&^
      • aron2004 Wrocław pasożyt 20.10.06, 22:46
        Wrocław pasożytem Polski. Cała Polska zafundowała mu lotnisko, autostradę i SSE.
        • Gość: Damian Re: Wrocław pasożyt IP: *.biskupin.wroc.pl 20.10.06, 22:48
          noo a z tej autostrady to tylko wrocławiaki korzystają , z lotniska tym bardziej <:)
        • Gość: verysunnyday Re: Wrocław pasożyt IP: 80.54.202.* 20.10.06, 22:51
          Pasożyty to ci się człowieku w głowie zaległy.Węc pasożytuj sobie na innym
          forum bo ośmieszasz się.I przy okazji miasto w którym mieszkasz choć
          podejrzewam że jesteś za głupi żeby mieszkać w Lublinie.Twoje zdolności
          intelektualne pewnie nie wystarczą żeby to zrozumieć ale poczytaj parę książek
          o ekonomii to może dojdziesz do tego że sie ośmieszasz
        • hummer Zostawić Trola arona :) 25.10.06, 15:18
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=50553973&a=50553973
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=37066945&a=37066945
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=40083170&a=40083170
          szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=aron2004&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=69&poz=0&A_szukaj=autor&zywe=2&x=13&y=11
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=44507226&a=44507226
        • quonio Re: Wrocław pasożyt 05.11.06, 14:10
          Ojjjojjj, biedaczku pewnie Twoje kieszonkowe na to poszło. Ludzie, zróbmy
          zrzutkę na fajki dla Arona bo się biedak zapluje. A może trochę towaru
          potrzebuje od naszych ćpunów ? Kurierem wysłać, czy konduktorską ?
      • aron2004 ha ha przedsiębiorczość 20.10.06, 22:49
        wasza przedsiębiorczość i kreatywność byłaby g... warta, gdybyście nie mieli
        lotniska, autostrady i SSE które powstały z pieniędzy CAŁEJ POLSKI. Bylibyście
        drugim Bytomiem. Macie 10% procentowe bezrobocie w takich cieplarnianych
        warunkach i jeden z najwyższych odsetków ćpunów. Lublin, który z budżetu
        centralnego nie wziął złamanego grosza ( nie ma lotniska, autostrady, SSE) ma
        bezrobocie 11%. Czyli włożono miliardy we Wrocław żeby uzyskać spadek
        bezrobocia o 1 punkt procentowy w stosunku do Lublina. Śmiech na sali. I
        jeszcze śmiesz nazywać Lublin zacofanym. NIe gryź ręki która daje ci jeść.
        • aron2004 Re: ha ha przedsiębiorczość 20.10.06, 22:51
          oczywiście trzeba oddać sprawiedliwość Wrocławiowi, że Warszawka jest jeszcze
          gorszym pasożytem. Ale wydaje się że Wrocek jest na podium w tej kategorii
          • aron2004 no i ta czarna dziura intelektualna 20.10.06, 22:52
            no i ta czarna dziura intelektualna jaką jest Dolny Śląśk. Wrocław jeszcze w
            miarę nieźle napisał maturę, tak mniej więcej na poziomie Zamościa, Włodawy i
            Opola Lubelskiego, ale reszta województwa to niestety stado matołów, którzy
            napisali maturę lepiej tylko od półniemieckiej Opolszczyzny.
            • Gość: oels Nie odpisujcie mu to sie odczepi IP: 80.54.202.* 20.10.06, 22:55
              Nie dajcie sie sprowokowac idiocie.w koncu mu sie znudzi
              • Gość: picwanc Re: Nie odpisujcie mu to sie odczepi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 22:59
                Jemu już się nudzi.
              • aron2004 Re: Nie odpisujcie mu to sie odczepi 20.10.06, 22:59
                cała Polska dotuje Wrocław jak Śląsk za Gierka...
                • Gość: verysunnyday Re: Nie odpisujcie mu to sie odczepi IP: 80.54.202.* 20.10.06, 23:02
                  > cała Polska dotuje Wrocław jak Śląsk za Gierka...
                  hehe po polsku zdania poprawnie sklecic nie potrafi.taki aron cwany a semantics
                  gdzie?hehe
                  • Gość: picwanc Re: Nie odpisujcie mu to sie odczepi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:17
                    Ten aro to bratanek dawnego działacza ze Śląska, który na studiach za czasów
                    Gierka zdawał egzamin z chemii. Na pytanie profesora, żeby wymienił jakieś
                    ciało lotne wujek arona powiedział - ptok. Profesor na to, że nie mówi się ptok
                    tylko ptak. Na to wujek arona - ja zdaję z chemii, a nie języka polskiego.
                • Gość: lukas dolnyŚLĄSK Re: Nie odpisujcie mu to sie odczepi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 07:46
                  Ty kolego wypisujesz tu że WROCŁAW taki naćpany łazi ,ale sam to też łepek
                  zryty od jakiegoś gówna,no bo jak wytłumaczysz pierniczenie takich farmazonów.
            • Gość: Małgorzatka Re: no i ta czarna dziura intelektualna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:13
              Nawet w Legnicy czy Jeleniej Górze(piekne Śląskie miasta) są wazniejsze
              imprezy, niż u was na wschodnie w Lublinie.
              • g3p Re: no i ta czarna dziura intelektualna 26.10.06, 18:47
                Hej, dziewczynko, dałaś się sprowokować. Nie ładnie obrażać kogoś za nic!

----------------------------
                Interaktywna mapa samochodowa Polski
        • ludendorf Sam kąsasz swoje gniazdo 20.10.06, 23:03
          Fakt we Wrocławiu bezrobocie nie jest może najniższe, no ale znowu nie rekordowo
          wysokie więc w gruncie rzeczy to bez znaczenia. A to dlatego że ważniejsza od
          procent bezrob (w granicach rozsądku of course) jest struktóra zatrudnienia. Czy
          dominuje bezproduktywne rolnictwo= worek bez dna, czy sektory przyszłościowe jak
          branża IT, przemysł, usługi itp. generujące zysk i PKB państwa. A czy wiesz lolu
          że wrocław dzięki rzcjonalnej i oszczędnej polityce ma dziś ok 200 mln nadwyżki
          Budżetowej (ciekawi mnie jaką "nadwyżke" ma twój Lublin hehe). I co może to tesz
          podarowała nam Warszawa ????????????.
          • Gość: aron zastanów się zanim palniesz głupotę IP: *.lublin.enterpol.pl 20.10.06, 23:18
            w Lublinie nie dominuje żadne bezproduktywne rolnictwo, bo rolnicy stanowią
            mniej niż 1% mieszkańców miasta. Lublin jest miastem z bardzo małym deficytem
            budżetowym jednym z najmniejszych w Polsce ( nam budżet centralny nie dał ani
            złotówki w przeciwieństwie do Wrocławia).

A skoro woj. lubelskie jest takie złe i w ogóle, to dlaczego na maturze zajęło
            3 miejsce w Polsce ( przed mazowieckim) a dolnośląskie przedostatnie ( przed
            ciemnością nad ciemnościami czyli opolskim)? Czy dobrobyt wam przyniósł masową
            dysleksję?

wam Warszawa nic nie podarowała, Warszawa przeżera jeszcze więcej od was. Wam
            lotnisko, autostradę i SSE podarowała cała Polska, a szczególnie wschodnia
            Polska którą ciemnota dolnośląska gardzi.
            • Gość: aron to ja mam lepszy kawał IP: *.lublin.enterpol.pl 20.10.06, 23:24
              matura. Zdają lubelak, podlasiak i dolnoślązak

Pytanie : ile jest dwa razy dwa

lubelak : cztery
              podlasiak : cztery
              dolnoślązak : pięć

profesor : panowie z Lublina i Białegostoku zdali, pan z Wrocławia niestety nie

na do dolnoślązak krzyczy : ALE U NICH DOMINUJE BEZPRODUKTYWNE ROLNICTWO!!!
              • Gość: aron Re: to ja mam lepszy kawał IP: *.lublin.enterpol.pl 20.10.06, 23:25
                ale trzymam kciuki za was, może na maturze 2007 wyprzedzicie lubuskie i
                zachodnipomorskie. Uwierzcie w siebie!
            • ludendorf A gdzie ja tak napisałem!!!! umiesz czytać? 20.10.06, 23:36
              Nie wiem co dominuje w Lubelskiem bo w ogóle Lublin jako taki mnie niewiele
              interesuje. W mediach o Lublinie cicho. Wiem tyle co przeczytałem w różnych
              przewodnikach, ale tam raczej nie ma tego co boli Ale czytając wasze forum
              widze że jest z wami źle. Chyba tylko w Szczecinie bardziej narzekają i zrzędzą.
              Taka jest prawda. Może to twoje zawzięte plucie na Wrocław to taki rodzaj
              promocji??????
              • Gość: aron ja nie pluję na Wrocław IP: *.lublin.enterpol.pl 20.10.06, 23:45
                ja nie pluję na Wrocław. Rozumiem, że twierdzisz, że ćpunów jest u was mniej
                niż średnia krajowa, że autostrada, lotnisko i SSE powstały BEZ UDZIAŁU BUDŻETU
                CENTRALNEGO i że Dolny Śląsk maturę napisał lepiej niż woj. lubelskie. Tak?
              • Gość: aron Re: A gdzie ja tak napisałem!!!! umiesz czytać? IP: *.lublin.enterpol.pl 20.10.06, 23:46
                ludendorf napisał:

> Nie wiem co dominuje w Lubelskiem bo w ogóle Lublin jako taki mnie niewiele
                > interesuje. W mediach o Lublinie cicho.

No gdzież cicho. W czasie podawania wyników matur naukowcy z DOlnego Śląska
                twierdzą, że w Lubelskim na maturze się ściąga.
                • ludendorf Aha matury????? 21.10.06, 00:15
                  Jak może słyszałeś sam Wrocław napisał matury nie najgorzej, więc twoja
                  argumentacja nie trzyma sie kupy. Co do ćpunów to leje na takie badania. W
                  niczym mi one nie przeszkazają i nic dla mnie z nich nie wynika, bo jakoś nie
                  widze aby na mieście wszyscy dawali se w żyłe????????. Nie boje się po 22 wyjść
                  na miasto. Ćpuny lubią wędrować i raz za gniazdo obierają Wrocław, raz inne duże
                  miasta. Ale problem jest gdzie indziej. Normalni ludzie nie wspominają o tym i
                  nie prowokują, chyba że chcą coś udowodnić czyli są tr....
                  • aron2004 Re: Aha matury????? 21.10.06, 08:43
                    to jak - normalny człowiek pisze że rolnicy są źli, bo biorą dotacje z UE i na
                    nich bluzga, a to że leczenie ćpunów kosztuje to o tym normalny człowiek nie
                    pisze?
                    • 1410_tenrok ty i rolnik???? Bez przesady 21.10.06, 12:56
                      Może, widziałem, jak rodzice za łopian chodzili........ Ale to jeszcze nie
                      rolnictwo - to jedynie wstęp do praktyki ekologicznego nawożenia.
                    • Gość: Maxx Re: Aha matury????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:21
                      Suchej synek,
                      policja Dolnosląska współpracuje z Saksońską, a Wielkopolska z Brandenburską.
                      MY mieszkamy na zachodzie kraju. Szlak narkotykowy wiedzie tędy- to naturalne.
                      tylko, że służby celne i policja(tutaj oddaję szacunek) własnie dobrze sobie
                      radzą z wyłapywaniem handlarzy.
                      po drugie Wrocław i Poznań są miastamiludzi młodych- jak z resztą wiekszośc
                      zachodu kraju- bo tam gdzie jest lepiej- tam młodziez sie zjezdza.
                      nie dziwota, ze handlarze maja tu raj.
                      po trzecie, własnie we Wrocławiu jest dośc liberalne podejście społeczeństwa,
                      co jak zapawne nie wiesz, jest wyznacznikiem społeczeństw bardziej rozwiniętych.
            • Gość: VeV Re: zastanów się zanim palniesz głupotę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:15
              Ale zrozum,że powoływanie się na takie badania, jako wyznacznik lepszości, czy
              rozwinięcia tylko ośmiesza twoja wschodnią polską osobę!

• Gość: dew Re: Sam kąsasz swoje gniazdo IP: *.chello.pl 02.11.06, 09:20
            Lublin ma budżet taki jak Wrocław nadwyżkę:)
            • Gość: Civis Wrat. Re: Sam kąsasz swoje gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 13:20
              Co za porówniania, Wrocław do Lublina. KObierzyce tez mają nadwyżkę budżetowa i co z tego>>>
        • Gość: ToMMy Re: ha ha przedsiębiorczość IP: *.core.lanet.net.pl 29.10.06, 07:27
          ale niestety moj ty glupiutki pampuszku wroclaw jest 3 razwy wiekszy od lublina
          i ma 3 razy wiecej mieszkancoow...

poza tym co ja tu bede mowil czlowiekowi ktory dalez zyje w lepiance tak jak to
          bylo podczas zaboroow...

my wroclaw prawie caly zbudowalismy od zera po wojnie do takiej potegi...

a wy stoicie w miejscu

Wrocław niegy nie zapomni o swoich cegłach... Warszawo:P
        • Gość: dziadek z Bytonia Re: ha ha przedsiębiorczość IP: *.orange.pl 30.10.06, 07:35
          Odwal się Azjato od Bytomia
        • Gość: wzbogacony witamin Re: ha ha przedsiębiorczość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:25
          łoj jesuuuu.... ARAON2004 to takie buractwo zostalo w tym Lublinie? ty to
          chyba przujaciół szukasz?
        • quonio Re: ha ha przedsiębiorczość 05.11.06, 14:12
          Lublin nie jest zacofany, natomiast Ty ewidentnie odbiegasz od norm
          cywilizacyjnych
    • Gość: hyperreal.info hyperreal.info IP: *.rfc822.org 20.10.06, 23:31
      zapraszamy na serwis hyperreal.info - poznacie tam paranoje, jaka wywoluja
      narkotyki w otumanialym katolickim spoleczenstwie
    • Gość: Slaworow ARON, jestes gl.upim. ci.ule.m IP: *.171.16.7.crowley.pl 20.10.06, 23:32
      I tyle.
      • lillalu Re: ARON, jestes gl.upim. ci.ule.m 21.10.06, 09:13
        Wrocław jest dużym miastem,więc i dużo tu ćpunów. Lublin to zaścianek, więc
        dilerom nawet nie chce się tam dostarczać dragów. Aron jest sfrustrowany,
        ponieważ przez kilka tygodni starał się kupić choćby naparstek gandzi w
        Lublinie, niestety ostatecznie sprzedali mu majeranek w strunowym woreczku.
        Przyjechał pekaesem do wrocka, wyszedł w swoich ubrudzonych gnojem gumiakach na
        miasto, wchodzi do pierwszej lepszej spelunki, a tam wszyscy relaksują się w
        oparach zioła. Więc aż nim zatrzęsło ze złości i postanowił założyć ten
        bezsensowny wątek, niczym szczekający ratlerek.
        • aron2004 Dużo ćpunów w przeliczeniu na mieszkańca 21.10.06, 10:27
          no właśnie nie. Wrocław ma bardzo dużo ćpunów W PRZELICZENIU NA MIESZKAŃCA. Nie
          potrzebuję do szczęścia takiego g... jak jakieś gandzie czy majeranki, mi
          wystarcza piwko.

A chodzi o to, ze leczenie ćpunów kosztuje, tak że znów Wrocław pochłania
          ogromne sumy z budżetu państwa.
          • 1410_tenrok a co to znaczy "mi????" 21.10.06, 12:55
            to już w lublinie, znanym uniwersyteckim miescie, tak cienko???????????
            mi, mi, mi, mi, mi.
          • Gość: waldzior Re: Dużo ćpunów w przeliczeniu na mieszkańca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.06, 12:45
            A ciekawe ile pochlania z budzetu Panstwa leczenie pijanstwa i chorób
            umysłowych w twoim wydaniu??
        • Gość: Slaworow Re: ARON, jestes gl.upim. ci.ule.m IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 15:50
          w wiosce Lublin nie dostaniesz (dzieki istnieniu Cool'u) pewnie nawet rysunku gandzi
          • aron2004 po co mi gandzia 21.10.06, 16:02
            po co mi gandzia jak mam perłę?
            • Gość: polefka sam jestes cpun aron IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 16:53
              i pewnie w kabel ładujesz
            • Gość: polefka sam jestes cpunem IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 16:53
              i pewnie w kabel walisz
            • Gość: xxx Re: po co mi gandzia IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 17:30
              Lublin to najbiedniejsze i najbardziej zacofane miasto w Polsce. ha ha ha ha ha ha
              • aron2004 Dolnośląskie - województwo ciemniaków 21.10.06, 18:08
                Dolnośląskie to województwo ciemniaków i analfabetów - matura wypadła tam
                najgorzej w Polsce ( wyłączając półniemieckie opolskie).
                pewnie się gandzi najaraliście i stąd ten blamaż półmózgów i debili
                • Gość: xxx Re: Dolnośląskie - województwo ciemniaków IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 18:33
                  kij z matura w dolnoslaskim - to bzdura, faktem jest ze:
                  Lublin to najbiedniejsze i najbardziej zacofane miasto w Polsce
                  ha ha ha ha
                  uczelnie w Lublinie sa najnizej w rankingach ha ha ha
                  • cool.kid Re: Dolnośląskie - województwo ciemniaków 22.10.06, 15:33
                    CKE, MEN / 11 07 2006
                    Centralna Komisja Egzaminacyjna ogłosiła wyniki matury 2006. Niestety, wyniki
                    tegorocznej matury wypadły dużo gorzej niż przed rokiem. Co piąty abiturient
                    nie zdał egzaminu! Na 420 tys. zdających, aż 88 tys. się nie powiodło.
                    Dyrektor CKE, Marek Legutko tłumaczy, że tegoroczna matura wypadła słabiej,
                    gdyż po raz pierwszy przystąpili do niej absolwenci techników i liceów
                    uzupełniających. I to oni głównie zaniżyli ogólny wynik. Chociaż w liceach
                    ogólnokształcących i profilowanych obecne efekty egzaminu dojrzałości są
                    również gorsze od ubiegłorocznych.
                    W tym roku najtrudniej było zdać egzamin z biologii (zdało ją zaledwie 77
                    proc.), najłatwiej zaś z wiedzy o społeczeństwie (99 proc.). Nieźle wypadła
                    matematyka, którą zdało 97 procent, a z którą duże problemy mieli uczniowie w
                    2005 roku. Gorzej poszło z językami. Najczęściej wybierany był angielski,
                    którego nie zaliczyło aż 7 procent maturzystów. Być może przyczyną były arkusze
                    egzaminacyjne, w których właściwe odpowiedzi były umieszczane pod różnymi
                    literami. Po raz pierwszy zastosowano takie rozwiązanie, by ograniczyć
                    ściąganie. Z powodu ściąganie właśnie unieważniono 800 matur.
                    W tegorocznej maturze najlepiej wypadły województwa małopolskie i łódzkie,
                    natomiast najgorzej opolskie i dolnośląskie. Prace maturalne oceniało 33 tys.
                    egzaminatorów (każda praca była sprawdzana dwukrotnie). Dzisiaj maturzyści
                    otrzymają świadectwa.

• Gość: Małgorzatka. Re: Dolnośląskie - województwo ciemniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:24
                      o to znaczy ze najlepsze jest łodzkie- fajnie.... bez sensu porównania.
                      powoływanie sie na cos takiego jest prowincjonalizmem w najwyzszych kategoriach.
                      to tak, jak kiedys ktos z Przemysla tłumaczył mi, ze w Przemyslu jest więcej
                      zabytków niz w Krakowie, ale w przeliczeniu na kilometr kwadratowy.
                • Gość: ToMMy Re: Dolnośląskie - województwo ciemniaków IP: *.core.lanet.net.pl 29.10.06, 07:41
                  Aron znajdz jakies nowe argumenty w tej dyskusji bo caly czas wyjezdzasz z tymi
                  samymi czterema...

jesi chodzi o mature moze i wypoadla zle we Wrocławiu ale tylko dlatego ze
                  tutaj ludzie maja co robic, bop tu jest technologia i zycie towarzyskie a nie
                  tak jak u was z nudoow sie siedzi przy lampie naftowej i czyta ksiazki
              • Gość: WKS Re: po co mi gandzia IP: *.e-wro.net.pl 23.10.06, 22:38
                Ale ma zaje... druzyne pilkarska
            • lillalu Re: po co mi gandzia 22.10.06, 02:24
              Przydałaby cisię,aronku-jelonku.;)
        • cool.kid Re: ARON, jestes gl.upim. ci.ule.m 22.10.06, 15:34
          Lublin to prawie 400-tys polskie miasto ze 100 tys. studentów ty niedomyty
          ukraiński psie okupujący niemiecki breslau.
          • Gość: Wrocław Re: ARON, jestes gl.upim. ci.ule.m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 06:44
            A Wrocław to miato liczące 700 tys mieszkanców (aglomeracja dochodzi do miliona)
            gdzie studjuje 150 tys ludzi.
            A byłoby 2 razy wiecej, gdyby nie wy polscy malkontenci.
            Teraz Wrocław przez was musi ciężko wracać do pozycji z lat z 30, o ktorwj
            takie miasta jak Lublin moga sobie momarzyć.
    • kot_b Re: Wrocław miastem ćpunów? 21.10.06, 17:49
      Juz nie wiem co jest bardziej zalosne - narzekanie arona, czy te odpowiedzi:/ w punktach

- Lublin to piekne miasto, ktore mam nadzieje w koncu rozwinie skrzydla. Ja jako dolnoslazak nie mam
      nic przeciwko temu, zeby budzet centralny lozyl na SSE w Lublinie, autostrade do Lublina czy lotnisko w
      Lublinie. Inwestycje w miasta to jest cos konkretnego, co przynosi nam wszystkim zyski -w
      przeciwienstwie do roznych becikowych, sracikowych itp. A wiec - niech bedzie SSE nawet w kazdym
      wiekszym i mniejszym miescie!

- Wroclaw ma te inwestycje z budzetu, bo ma czytelna wizje rozwoju i o nie walczyl. Wiemy czego
      chcemy, i tak dlugo za tym chodzimy az to mamy. A co z Lublinem? Dlugo sie staral o SSE? Moze niech
      sie postara to dostanie. W dzisiejszym swiecie liczy sie skutecznosc, nic wiecej.

- Wyniki matur sa w calej Polsce tak samo tragiczne. Tak naprawde to niewazne czy Lublin czy Wroclaw
      czy Warszawa- 1% nie robi roznicy, na swiatowym rynku wiedzy i tak jestesmy w ogonie.

pozdrawiam
      • aron2004 Re: Wrocław miastem ćpunów? 21.10.06, 18:09
        problem polega na tym, że Lublin złożył wniosek o SSE, ale odrzucił go
        wicepremier Jerzy Hausner. Powiedział, że mamy za niskie bezrobocie.
        • aron2004 Re: Wrocław miastem ćpunów? 21.10.06, 18:12
          Lublin by rozwinął skrzydła bardziej niż Wrocław, tyle że został przez rząd w
          Warszawie zmuszony do dotowania Wrocławia, Łodzi, Katowic, Warszawy itd.
          Opodatkujcie się po 100 zł rocznie na budowę drogi szybkiego ruchu i lotniska w
          Lublinie to zobaczycie jak to jest fajnie.
          • 1410_tenrok aroonku, na ktorym to miejscu na gospodarczej 21.10.06, 18:17
            mapie Polski znajduje sie Lublin? Jest jaki przemysl? Oprocz fabryki czekoladek
            i ruin pa daewoo??
            • Gość: xxx Re: aroonku, na ktorym to miejscu na gospodarcze IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 18:34
              daj spokoj, Lublin to najwieksze zadupie w Polsce
              • aron2004 Lublin utrzymuje Wrocław od lat 21.10.06, 18:39
                Lublin ma bezrobocie 11% i średnie zarobki mieszkańców większe niż 120%
                średniej krajowej ( wg Newsweeka). Osiągnięto to bez żadnego wsparcia ze strony
                państwa, bez autostrady, SSE i lotniska. My nie dostaliśmy nic w prezencie z
                budżetu centralnego jak Warszawa i Wrocław.

Przypomnę, że Wrocław ma 10% bezrobocie. Czyli zainwestowano we Wrocław
                miliardy złotych, żeby osiągnąć spadek bezrobocia raptem o 1 punkt procentowy w
                stosunku do Lublina.

Gdyby Lublin nie musiał dotować wrocławskich stref ekonomicznych i autostrad to
                miałby bezrobocie o połowę mniejsze niż Wrocław. Nam nikt nie dopłacał do
                Daewoo, a jak upadło, to Hausner nie zgodził się na strefę ekonomiczną. Mimo to
                znalazła się firma która nadal produkuje tam samochody. Bez żadnej pomocy z
                budżetu centralnego, który tylko potrafi zabierać Lublinowi pieniądze nie dając
                nic w zamian. Dopiero teraz za rządów PiS coś się ruszyło, powstały projekty
                lotniska i tras szybkiego ruchu S17 i S19.
                • Gość: xxx Re: Lublin utrzymuje Wrocław od lat IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 18:45
                  Nieudacznicy z Lublina nie porafili sobie SSE zalatwic.
                  Tak wogole, to sporo miast nie ma stref a wszystkie sa bardziej rozwiniete i
                  bogatsze od najbardziej zacofanego w Polsce Lublina ha ha ha ha.

Aron nie wstyd ci ze zyjesz w najbiedniejszym i najbardziej zacofanym miescie w
                  Polsce? ha ha ha
                  • aron2004 Re: Lublin utrzymuje Wrocław od lat 21.10.06, 19:15
                    Gość portalu: xxx napisał(a):

> Nieudacznicy z Lublina nie porafili sobie SSE zalatwic.

Mieliśmy odstrzelić Hausnera?

> Tak wogole, to sporo miast nie ma stref a wszystkie sa bardziej rozwiniete i
                    > bogatsze od najbardziej zacofanego w Polsce Lublina ha ha ha ha.

Tak oczywiście. Ale nie ma takiego miasta które nie ma lotniska ani autostrady
                    a jest bogatsze od Lublina.

> Aron nie wstyd ci ze zyjesz w najbiedniejszym i najbardziej zacofanym miescie
                    >w Polsce? ha ha ha

Wstyd mi, że dolnośląśkie jako województwo pełne ciemniaków i ćpunów śmie
                    jeszcze cokolwiek wypominać Lublinowi który od lat je utrzymuje
                    • aron2004 WRocław i tak jest miastem ćpunów 21.10.06, 19:18
                      bzdurą jest to że Wrocław jest miastem z wyzszym do średniej krajowej odsetkiem
                      ćpunów?
                      • Gość: Stych Re: WRocław i tak jest miastem ćpunów IP: *.e-wro.net.pl 23.10.06, 22:38
                        Popieram
                      • Gość: Małgorzatka Re: WRocław i tak jest miastem ćpunów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:28
                        nas nikt nie utzrymuje.
                        Wrocław ma budżet 2 i pół miliarda złotych.
                        to są nasze pieniądze. inwestycje załatwia miasto.
                        przyszłyby nawet do zepsutej autostrady- bo i tak jest jedyna w Polsce.
                        to są nasze pieniądze- my nie dostajemy npieniedzy na zabytki tak jak Kraków.
                        nie dostajemy takich dotacji na komunikację i kulturę jak Warszawa.
                        a jerszcze mniej dostajemy z Unii, bo musimy wam odpalać.
                    • Gość: Cetek Re: Lublin utrzymuje Wrocław od lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:35
                      Prosze Cie aronku pokaz mi potwierdzenie twoich slow!! Przedstaw mi dowody na to
                      co mowisz. Bo ja wyczytalem w necie co innego:

Lublin:
                      "W Lublinie bezrobocie wzrasta wyraźnie od czerwca 2000 r. W grudniu ubiegłego
                      roku stopa bezrobocia w naszym mieście wynosiła 15,6% i jest to stan
                      najtrudniejszy od siedmiu lat."

Wrocław:
                      "Zarządzanie Miastem jest bardzo dobre. Władze Miasta posiadają jasną i spójną
                      wizję jego rozwoju. Wrocław skutecznie pozyskuje finansowanie z funduszy UE.
                      Wiele projektów będzie realizowanych wspólnie z sąsiednimi gminami oraz
                      województwem dolnośląskim, co powinno sprzyjać zintegrowanemu rozwojowi
                      podregionu wrocławskiego.

Dzięki rozwiniętemu sektorowi usług dochód na jednego mieszkańca Wrocławia jest
                      o 46,4% wyższy od średniej krajowej. Stopa bezrobocia stale spada – w 2003 roku
                      wynosiła 12,9 % a w pierwszej połowie 2006 r. osiągnęła poziom 9,8%. Wrocław
                      jest miastem atrakcyjnym dla inwestorów czego potwierdzeniem jest wysoki poziom
                      bezpośrednich inwestycji zagranicznych, który w latach 1998 – 2005 osiągnął
                      kwotę 3,5 miliarda USD. Miasto kładzie nacisk na przyciąganie inwestorów z
                      sektora high-tech."

• Gość: FF Re: Lublin utrzymuje Wrocław od lat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.06, 18:50
                        Aron to matkoje.bca
          • Gość: waldzior Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.06, 12:47
            Kmiotku Lublin jest jaki jest bo macie nieudolnego prezydenta. Juz dawno was
            Rzeszów przescignal. Co na Rzeszow tez wykladacie kase?? Jak tak to jestescie
            najbogatszym miastem w Polsce, jak wszystkich sponsorujecie.
    • lillalu Re: Wrocław miastem ćpunów? 21.10.06, 19:08
      Już wiem co ćpa Aron-mały-ptaszek. Amfetaminę. Bo tak wkręcił się w smażenie
      tych bzdur, że nie potrafi wyjść z błędnego koła, kompromitując siebie samego.
      • aaliya Re: Wrocław miastem ćpunów? 21.10.06, 19:29
        trzeba być naprawdę sfrustrowanym, żeby wypisywać te bzdety.. kolega Aron
        powinien chyba przenieść się na stałe do Wro, to zrobi mu się lepiej ;P
    • Gość: NRR Aron de.bilu IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 19:27
      jak taki mądry jestes to policz sobie ile Dolnośląskie wpłaca do budżetu, po to
      żeby takie miernoty jak wy nie pozdychały z głodu. I nie wypisuj głupot że DŚ
      jest utrzymywany przez reszte kraju bo jest dokladnie na odwrót.
      • Gość: NRR Re: Aron de.bilu IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 19:30
        dopłacamy przede wszystkim do calej ściany wschodniej gdzie jest zero
        przedsiębiorczości, chaty strzechą kryte, ludzie dalej sr.ają do sławojek a
        komuna nauczyła roszczeniowości i wyskakiwać z mordą (że nam się należy)do tych,
        co sobie w tym goovnianym systemie jakos jeszcze radzą. Zawiść Polski C (jaką
        jest lubelszczyzna) wobec Polski A (jaką jest DŚ) jest straszna i postępuje.
        • Gość: NRR Cała Polska IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 19:33
          to jeden wielki system wyzysku - zaczynając od województw bogatszych przez takie
          miernoty jak wy, koncząc na co bardziej przedsiębiorczych jednostkach. A
          wszystko w imię sprawiedliwości społecznej, wyrównywania szans i zrównoważonego
          rozwoju kraju. A ty Aron zazdrościsz, że nam się dobrze wiedzie, stąd twoje
          zacietrzewienie.
          Zachowujesz sie jak typowy pie.przon.y lewak- roszczeniowiec ze wschodu
          • Gość: NRR I jeszcze... IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 19:40
            1. Nie mamy żadnej autostrady (obwodnicy) i dzieki temu, że trzeba doplacac do
            takich darmozjadów ze wschodu jak ty - nie będziemy miec prędko
            2. Kawalek autostrady WW- Opole odziedziczylismy po Niemcach. Była tylko kwestia
            dobudowy pasa. Zostało to zrobione do 1999 roku i od tamtej pory nie mamy NIC.
            Przez 17 lat tylko tyle zrobiono.
            3. Lotnisko odziedziczyliśmy po niemcach
            4. SSE nie należy do nas

dziekuje bardzo za taką łaskę. Gdyby to zależało od nas i do naszej woli i
            pieniędzy, to cały DŚ byłby jedną wielką SSE a takie wsiury jak ty jeździłyby do
            nas na saksy, a autostrada A4, A8, A18, A3 i A5 byłaby przez te 17 lat JUŻ DAWNO
            ukończona. Za nasze pieniądze.

Ale nie, bo musi iść na darmozjadów...
            • aron2004 Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia krajowa 21.10.06, 19:44
              wy ciemniaki to tylko wysysacie kasę z budżetu Dolny Śląsk mimo miliardowych
              inwestycji ma wysokie bezrobocie OSIEMNASTOPROCENTOWE! ( wyższe niż Lubelskie
              czy Podlaskie). Tylko Podkarpackie ma wyżśze bezrobocie od was na wschodzie.
              Jest w dolnośląskim masa niedouczonych debili którzy ciągną zasiłki z ośrodków
              pomocy społeczenej i nie nadają się nawet do pracy na roli bo nie wiedzieliby
              kiedy sadzić ziemniaki a u nas każde dziecko wie że w majowy weekend.
              • aron2004 cała Polska płaci na dolnośląskich narkomanów 21.10.06, 19:46
                wysoka przestępczość we Wrocławiu i województwie ( szczególnie narkotykowa)
                powoduje miliardowe straty w budżecie państwa. Za to płaci wieś ze wschodniej
                Polski gdzie przestępczość jest bardzo niska, narkotyków na wsi praktycznie nie
                ma, samochód można na noc zostawić otwarty i nikt go nie tknie palcem.
                • aron2004 Re: cała Polska płaci na dolnośląskich narkomanów 21.10.06, 19:47
                  leczenie narkomanów nie kosztuje 2 złote jak ketonal dla chłopa ze wschodu
                  którego boli kręgosłup. To kosztuje MILIARDY.
                  • Gość: xxx Re: cała Polska płaci na dolnośląskich narkomanów IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 19:50
                    Aron, myjesz gary w bogatym Rzeszowie?
                    ps.
                    masz pecha ze jestes z takiego zadupia he he he
                  • Gość: NRR my nie mamy tylu narkomanow IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 19:54
                    fusie.

To wlasnie najwiecej ćpunów jest na wschodzie bo tam wogóle nie ma kultury
                    rozrywki. Młodziez z nudów wciąga koks az im nosy puchną i walą here w kabel że
                    az im wyłazi oczami. To kosztuje wiecej niz ze ktos sobie zapali trawke. Wschód
                    to centrum bezrobocia i zatrudniania na czarno.
                    • cool.kid Re: my nie mamy tylu narkomanow 22.10.06, 15:39
                      Dlatego też podlaskie ma 14%, lubelskie 15% a podkarpackie 16% bezrobocia, za
                      to na wspaniale gospodarnym zachodzie błyszczy zachodniopomorskie 24%, lubuskie
                      22% i dolnośląskie 18%. Również najwyższa przestępczość, najwięcej patologii na
                      zachodzie kraju to też robota jakiegoś układu :)
                • Gość: NRR Re: cała Polska płaci na dolnośląskich narkomanów IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 19:51
                  takiemu bałwanowi jak ty nic sie nie wytłumaczy

lubelskie za to kosztuje nas o wiele wiecej jesli chodzi o przestepczość - cała
                  Polska płaci za walke z ruską mafią i uszczelnienie granicy. To przez was i
                  wasze mrówki nie możemy wejść do Shengen. Wschód to bieda i brak perspektyw - co
                  drugi człowiek jest na zasiłku. I kto tu kogo doi?

wschód polski to mekka kooupcji.
                  • aron2004 Re: cała Polska płaci na dolnośląskich narkomanów 21.10.06, 19:52
                    u nas ludzie ciężko pracują czy to na roli czy w fabrykach i nie w głowie im
                    narkotyki. No ale w końcu ktoś musi pracować na to żeby dolnoślązacy mogli
                    sobie poćpać, no nie?
                    • Gość: NRR hahaha IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 19:55
                      u was ciężko pracują hahahaha
                      a to zes mnie rozbawił na wieczór
                      A te wszystkei zasiłki to niby kto konsumuje? Niestety, ale wlasnie WY - nieroby
                      • aron2004 Re: hahaha 21.10.06, 19:57
                        to wy jesteście nieroby u nas każde dziecko od małego pracuje na roli i wie co
                        to praca i dlatego potem matura u nas lepiej wypada bo ludzie wiedzą, że trzeba
                        się uczyć i samo nie przyjdzie tak jak same kartofle się nie posadzą. Tylko na
                        Dolnym Śląsku czekają aż budżet centralny sypnie forsą no i to czekanie
                        uprzyjemniacie sobie ćpaniem
                        • Gość: NRR Re: hahaha IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 20:06
                          no tak, wy tylko kartofle potraficie sadzic
                          • aron2004 Re: hahaha 21.10.06, 20:08
                            wy nawet tego nie potraficie i pewnie stąd wasze narkotykowe ciągoty, tępaki
                            • Gość: NRR chciałbys tyle co my IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 22:01
                              potrafimy choćby budowac wieżowce
                              i autostrady
                              i lotniska
                              i SSE
                              • cool.kid Re: chciałbys tyle co my 22.10.06, 15:45
                                Ale macie te autostrady, ho ho jedna poniemiecka A4. Wieżowce - to chyba te
                                betonowe blokowiska którymi jest usłany ten niby piękny europejski wrocław. I
                                imponujące lotnisko mające pas 2.5 km - to nawet w Rzeszowie jest 3.2 km a
                                budowany właśnie terminal będzie mieć 20 tys. m.kw., przy okazji to u was jest
                                więcej nierobów - GUS podaje że stopa bezrobocia we Wrocławiu to 9.5% a w
                                Rzeszowie 8.6%. Budżet Rzeszowa to 545 mln zł, podziel przez liczbę mieszkancow
                                (168 220) i porównaj choćby do Jeleniej Góry, Wałbrzycha czy innych podobnej
                                wielkości miast na tzw. dolnym śląsku. To samo dotyczy Olsztyna - 8.5%
                                bezrobocia i miasto bardziej zadbane niż wrocław który poza rynkiem jest
                                typowym postkomunistycznym, zaniedbanym miastem. Jedyna różnica polega na tym
                                że jego mieszkancom odbiła palma po tym jak powstało tu parę zakładow...
                                • Gość: Ei Re: chciałbys tyle co my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:36
                                  Wieżowce powstawały tu już na początku XX wieku.
                                  Tak oprócz Rynku i Starego Miasta, Ostrowa Tumskiego, Leśnicy, Karłowic,
                                  Sródmieścia Odrzańskiego, Przedmieścia Oławskiego, Doliny Oławy,Placu
                                  Grunwaldzkiego,Sępolna, Biskupina, Szczytnik, Zacisza,Zalesia,
                                  Brochowa,Krzyków, Kleciny, Żerników, Złotnik,Kowali, Rędzina to Wrocław
                                  rzeczywiście jest komunistycznym blokowiskiem.
                                  Kaplica św.Elżbiety z warsztatu Berniniego(wiesz, kto to był Bernini???) jest
                                  więcej warta niż cały Lulblin...
                        • Gość: Malina Re: hahaha IP: 83.16.144.* 28.10.06, 11:31
                          W takim razie zapraszamy do Wroclawia, jak zes sie tak wyuczyl to nie bedziesz
                          ciezko pracowac sadzac ziemniaki, pobalujesz u nas, moze przestaniesz byc takim
                          zgredem. Pozdrawiam
                      • cool.kid Re: hahaha 22.10.06, 15:41
                        Smieciu zza Buga - ja mam 20 lat i w Rzeszowie zarabiam 4k na miesiąc pracując
                        20h w miesiacu i studiujac. Możesz sie smiac, wisi mi to. Takie zakompleksione
                        gnoje jak ty podbudowują poczucie własnej wartości swoim miastem i jego
                        statusem ekonomicznym, bo sami nic nie mają - to widać z tych postów. Ty i 20%
                        bezrobotnych nierobów z twojego osiedleńczego zabużańskiego województwa nie
                        macie prawa generalizować i obrażać wszystkich ludzi ze wschodu kraju, bo tu
                        też ludzie uczciwie pracują. A ty piszesz jak zaściankowy ograniczony
                        poznaniak - to od nich zapożyczyliście te żalosne teksty o wschodzie kraju.
                        • Gość: Civis Wrat. Re: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:49
                          Po pierwsze
                          nie życzę sobie, abu ktoś, a zwłaszcza z poza Śląska mówił, takie rzeczy.
                          Zza Buga to chyba jestes ty. Nie masz pojęcia co to jest Wrocław. nie masz
                          pojęcia, kto tu zył, kto tu tworzył. Nie masz pojęcia, czym rozni sie bazylika
                          od mieszczańskiej hali. nie wiesz kto to jest Michael Engler.
                          Za obrazę Ślązaka,i to jeszcze Wrocławianina powinienes wylądować pod
                          Pręgierzem.
                          Precz ze swymi łapami od Śląska i jego stolicy.
                        • Gość: Wrocław Re: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 06:48
                          A ty masz kompleksy jak zacząles zarabiac troche wiecej pieniedzy....o i jakis
                          mlodzik- biedny, bo w telewizji widział jak sie bawią na Sląsku i we Wrocławiu.
                          4 tys... znałem lepszych, i to tutaj.
                          JAk jestes taki bogaty do przyjedz do Wrocławia, kup sobie apartament za 20 tys
                          za metr...
                        • Gość: Alejaja Re: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:40
                          po pierwsze to mysmy wcale nie od poznaniaków to zapożyczyli, tylko jest to
                          powszeschne znane na całym Śląsku i Pomorzu, a nawet na Mazowszu i Małopolsce.
                          po drugie, to stopa bezrobocia jest wynikiem zamkniecia kopaln w wałbrzyskiem.
                          to jest powodem takiego bezrobocia w całym wojewodztwie.
                          po trzecie, o tych zabużanach, to gdzies w tanim przewodniku przeczytałes.
                          we nieliczni ukraincu zostali na takich terenach jak Lubelskie Rzeszowskie,
                          duzo na Mazowszu, na Pomorzu a takze na Dolnym Śląsku na zachód od Legnicy.
                          Są to osoby o podobnym statusie jak wy- to samo. ten sam posiom, ten sam
                          akcent, ten sam brak kultury...
                        • Gość: Ei Re: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:41
                          Ja mam 20lat i zarabiam 4 tys pracujac i studiujac.
                          Geniusz i wybraniec.
                          trafił sie taki a rteszta do nas przyjezdza i na tramwaj gały wybałusza...
                          • przerazona3 szok 28.10.06, 15:12
                            Jestem przerazona wypowiedziami ktore tutaj czytam.Obawiam sie ze za kilka lat
                            w polsce moze powtozyc sie sytuacja bylej jugoslawi.Ile nienawisci a przeciez
                            wszyscy jestesmy polakami. Problemy w normalnej rodzinie rozwiazuje sie
                            wspolnie i dazy do rozwiazania sytuacji wspolnie.CO ZA ROZNICA KTO Z JAKIEGO
                            MIASTA POCHODZI!!!!Znajdujemy sie w tym samym kraju,gdzie w dalszym ciagu
                            ciagna sie za nami konsekwencje wojen i komunizmu.Chcemy zeby bylo lepiej
                            musimy zaczynac poprawy od siebie. POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLAKOW!
                          • przerazona3 Re: hahaha 28.10.06, 15:12
                            Gość portalu: Ei napisał(a):

> Ja mam 20lat i zarabiam 4 tys pracujac i studiujac.
                            > Geniusz i wybraniec.
                            > trafił sie taki a rteszta do nas przyjezdza i na tramwaj gały wybałusza...
                            • Gość: Civis Wrat. Re: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 23:37
                              Ja na przykład uważam, że jest rónżica.
                              BO ja jestem Ślązakiem, a to jest zasadnicza róznica.
                              Z resztą takie sytuacje, jak walki miast są wszędzie. NIemcy, Włochy,
                              Hiszpania, Rosja, Usa...
                • lillalu Re: cała Polska płaci na dolnośląskich narkomanów 22.10.06, 02:28
                  Nie rozśmieszaj mnie, lubelski. Na wschodzie ziomale, z którymi 3 lata temu
                  bawiłam się na weselu kuzynki, byli tak przećpani, że zaciągali z ukraińska,
                  mimo że w paszporcie figurowali jako człecy narodowości polskiej;)
                • Gość: Małgorzatka Re: cała Polska płaci na dolnośląskich narkomanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:31
                  Dolny Sląsk Wlielkopolska Pomorze Gorny Sląsk i Małopolska są motorem kraju.
                  To tu są inwestycje.
                  Experci juz dawno ocenili,że NIE MA SENSU INWESTOWAC WE WCHODNIE LANDY bo to
                  pieniądze wyrzucone w błoto. a każda złotówka za zachodzie przynosi
                  niewyobrazalne korzysci...
              • Gość: hehe Re: Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia kr IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 19:47
                bzdury. Mamy 10%
                • aron2004 przepraszam woj. podkarpackie 21.10.06, 19:50
                  o przepraszam obraziłem woj. podkarpackie, które ma 16,7% bezrobocie, a
                  dolnośląskie 18,5%. Dostajecie miliardy z budżetu i co? G...

Wrocław jako miasto ma 10% bezrobocie ( Lublin bez SSE, lotniska i autostrady
                  11%). Ale dolnośląskie ma 18,5% bezrobocie, a lubelskie 16%, a np. podlaskie
                  13,8%.

Minimalnie wyższe od was bezrobocie ma woj. świętokrzyskie ( 18,7%) które też
                  nie ma ani lotniska, ani autostrady, ani SSE.
                  • Gość: ? ? IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 19:56
                    gdzie są te miliardy?

podaj na co zostały wydane i ile ich było
                    • aron2004 Re: ? 21.10.06, 19:59
                      Gość portalu: ? napisał(a):

> gdzie są te miliardy?
                      >
                      > podaj na co zostały wydane i ile ich było

miliardy zostały wydane na SSE ( u was są niższe podatki więc ktoś musiał
                      zapłacić wyższe - oczywiście Lublin, Białystok, Kielce itp.). Miliardy poszły
                      na autostradę dolnośląską (utrzymanie kosztuje ogromne pieniądze) no i na
                      utrzymanie lotniska we Wrocławiu bo przecież to też kosztuje.
                      • Gość: NRR Re: ? IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 20:05
                        na SSE wydano jak do tej pory cos około 200 mln euro. DŚ sam moglby wyłożyc
                        takie pieniadze gdyby nie to, ze trzeba placic zasiłki drmozjadom ze wschodu. I
                        nie oznacza to, ze ktos musiał zaplacic wyzsze podatki - zaplaciliście tyle samo.
                        Na autostradę wydano w sumie 300 mln euro. Wielka mi łaska przez 17 lat
                        wybudowac 100 km autostrady (wlasćiwie remontowac po niemcach).

Dolnośląskie wpłaca rocznie ponad 3 mld zł akcyzy na paliwo. Nie pi.erdo.l że
                        nie zbudowalibysmy za to autostrady.

Lotnisko utrzymuje się z własnych dochodów. Budżet centralny nei ma nic do tego.
                        • aron2004 Re: ? 21.10.06, 20:09
                          Lotniska są państwowe tak że budżet centralny ma dużo do tego. Wybudowano wam
                          100 km autostrady a nam nic. Na SSE wydano 200 mln euro, ale jednocześnie w SSE
                          płaci się niższe podatki, a te niższe podatki muszą zostać zrekompensowane
                          wyższymi podatkami w Lublinie, kielcach czy Białymstoku.
                          • Gość: NRR Re: ? p/ierdolisz IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 21:58
                            Lotniska nie są państwowe tylko należą do miasta.

Wybudowano nam 100 km autostrady jako łącznik górnego śląska z niemcami. Bez
                            tego odcinka nie ma szans na budowę A4 u was.

W SSE płąci się niższe podatki, ale w zamian nikomu ich nie podniesiono - nie
                            p/ierdol takich głupot.
                        • cool.kid Re: ? 22.10.06, 15:48
                          Darmozjady ze wschodu jak ich nazywasz mają mielecką i tarnobrzeską SSE w
                          ktorych powstalo 20 000 miejsc pracy (ponad) i zainwestowano tam już ponad 5
                          mld zł. A potem my składamy się na 20 remont odcinka Wrocław-Kraków. Człowieku
                          twój zasyfiony Dolny Śląsk ma PKB raptem 20% wyższe od lubelskiego, ma przy tym
                          dużo wyższe bezrobocie a ty piszesz jakbyś mieszkał co najmniej w San
                          Francisco - typowy polaczek który zobaczył fajny wiezowiec i mu odbilo.
                          • Gość: NRR Re: hehehe IP: *.171.16.7.crowley.pl 22.10.06, 20:54
                            Id.iota wrote:
                            >Darmozjady ze wschodu jak ich nazywasz mają mielecką i tarnobrzeską SSE w
                            >ktorych powstalo 20 000 miejsc pracy (ponad) i zainwestowano tam już ponad 5
                            >mld zł. A potem my składamy się na 20 remont odcinka Wrocław-Kraków. Człowieku
                            >twój zasyfiony Dolny Śląsk ma PKB raptem 20% wyższe od lubelskiego, ma przy tym
                            >dużo wyższe bezrobocie a ty piszesz jakbyś mieszkał co najmniej w San
                            >Francisco - typowy polaczek który zobaczył fajny wiezowiec i mu odbilo.

W naszej SSE powstanie około 50 tyś miejsc pracy a to dopiero początek. Także
                            nie ma się czym chwalić. Kosztowała niewiele ponad 1mld zł
                          • Gość: FERRE Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 06:50
                            Ale z was na wschodzie zawsze prowincja wyłazi.
                            skakać do lepszych tylko potraficie.
                            zabierzcie sie do roboty.
                            unas jeden festiwal moze byc rozlozony dla was na cały rok.
                            co macie?
                            masz argumenty jak prowincjusz...
                          • Gość: Szlązok Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:43
                            Polaczki to wy.
                            nie wrzucajcie Śląska do wspólnego worka...
                        • cool.kid Re: ? 22.10.06, 15:50
                          I jeszcze jedna prośba - sprecyzuj dokladnie jaka część twoich zarobków, o ile
                          je masz, idzie na te darmozjady ze wschodu. Bo na pewno w podlaskim z 14%
                          bezrobocia więcej ludzi ma prawo do zasiłku niż w pgr-owskim zachodniopomorskim
                          z 22% bezrobocia nieprawdaż?

bezrobocie.net/
              • aaliya Re: Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia kr 21.10.06, 19:48
                człowieku, skoro u was jest tak wspaniale, to co cię obchodzi WROCŁAW? :-)
                zaangażuj się w rozwój swojego zaścianka, a nam daj spokój;]
                • aron2004 Re: Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia kr 21.10.06, 19:50
                  Wrocław mnie o tyle obchodzi że przecież ja na niego płacę to sobie obserwuję
                  na co idą moje pieniądze
                  • aron2004 Re: Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia kr 21.10.06, 19:50
                    no i widzę że niestety duża część moich pieniędzy które idą na "rozwój" Dolnego
                    Śląska jest przeznaczana na narkotyki
                    • aron2004 Re: Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia kr 21.10.06, 19:51
                      ciekawe że nie umiecie napisać porządnie matury ( na książki was nie stać?) ale
                      na narkotyki to macie
                      • Gość: xxx Re: Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia kr IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 19:53
                        Aron ale wiesz ze cokolwiek napiszesz to dalej bedziesz mieszkal w
                        najbiedniejszym i bajbardziej zacofanym rejonie Polski? ha ha ha
                        • aron2004 Re: Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia kr 21.10.06, 19:56
                          a ty co byś nie napisał, to mieszkasz w superbogatym województwie, które nie
                          umie poprawnie napisać matury BUHAHAHAHAHAHAHAHA

gdyby nie półniemieckie Opolskie, gdzie duży odsetek mieszkańców ma kłopoty z
                          językiem polskim z wiadomych względów ( mówią w domu po niemiecku) to
                          bylibyście jądrem edukacyjnej ciemnoty. Przykro to pisać, ale nawet PGRy w
                          zachodniopomorskim napisały maturę lepiej od was.
                          • Gość: Hanys z wyboru Re: Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia kr IP: *.orange.pl 30.10.06, 07:52
                            Posłuchaj azjato. Tobie nikt nie wypomina, że lepiej mówicie w "grażdance"
                            (taka odmiana białoruskiego z naleciałościami rosyjskimi i trochę polskimi) niż
                            po polsku
                            • Gość: Civis Wrat. Re: Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia kr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:56
                              Suchej chopie oni tak godają, że jich nie zrozumisz.
                              Pierońskie ost-poloki.
                              Jak ich słuchom, to sie dziwia, że coś takiego istnieje...
                    • aaliya Re: Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia kr 21.10.06, 19:54
                      współczuję paranoi... nie dość, że się powtarzasz, to wymyślasz niestworzone
                      historie
                  • Gość: xxx Re: Dolny Sląsk -bezrobocie wyzsze niz srednia kr IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 19:52
                    Wroclaw musi doplacac to tepakow ze sciany wschodniej.
                    Aron wiesz ze mieszkasz w najbardziej zafonym i najbiedniejszym miescie w Polsce
                    ha ha ha
                    • aron2004 tępaki to specjalność Dolnego Śląska 21.10.06, 19:54
                      tępaki to specjalność Dolnego Śląska. Woj. Lubelskie zajęło 3 miejsce na
                      maturze wyprzedzając np. woj. mazowieckie, że nie wspomnę o tępakach z Dolnego
                      Śląska pętających się w ogonie tabeli.

A powiedz, do czego mi dopłaciłeś w Lublinie. Co w Lublinie zbudowano z budżetu
                      centralnego? MOże obwodnicę? Albo lotnisko? Albo autostradę? Albo SSE? Czekam.
                      • aaliya Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska 21.10.06, 19:57
                        to może się postarajcie o te fundusze, same do was nie przyjdą :] Wrocław ma to
                        szczęście, że są tu ludzie, którzy łatwo nie rezygnują i potrafią walczyć o
                        swoje
                        • aron2004 Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska 21.10.06, 19:58
                          my się staramy o fundusze, tylko tacy durnie jak Hausner odrzucają nasze
                          wnioski. Natomiast teraz rząd PiSu obiecuje nam lotnisko i drogi szybkiego
                          ruchu zobaczymy co z tego wyjdzie
                          • Gość: NRR tępak to ty aron IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 19:59
                            a co z funduszami unijnymi? ile wykorzystaliście?

NIC

bo jestescie nieprzedsiębiorcze tepaki
                            • aron2004 Re: tępak to ty aron 21.10.06, 20:05
                              wykorzystaliśmy mniej funduszy unijnych ( na razie) bo mieliśmy mało na wkład,
                              a mieliśmy mało bo przecież dotujemy SSE i autostradę we Wrocławiu. Ale to się
                              zmieni jak rząd PiS mam nadzieję nałoży wyższe podatki na wykształciuchów,
                              zezwoli rolnikom na produkcję biopaliw itp. itd.

A ja nie jestem tępakiem zdałem maturę po staremu z wynikiem 4,7. Dziś
                              większość tępych dolnoślązaków może sobie o takiej średniej pomarzyć, dla nich
                              problemem jest w ogóle zdać.
                              • Gość: hehe hehe IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 20:08
                                zajebi.scie sie zdawało starą mature no nie? U pani która uczyła cie przez
                                cztery lata i dobrze znała.
                                • aron2004 Re: hehe 21.10.06, 20:10
                                  na pewno było wtedy łatwiej zdać takim tępakom jacy dominują na Dolnym Śląsku
                                  tak aby na tróję, ale piątek za darmo nie stawiali, a ja miałem średnią 4,7.
                                  • Gość: bu Re: hehe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.06, 21:05
                                    i co z tego ja mialam 5,2 i jakos sie nie podniecam mimo ze jestem z wg ciebie
                                    zacpanego wroclawia, btw na studiach tez mam taka srednia
                            • cool.kid Re: tępak to ty aron 22.10.06, 15:58
                              Nic? Rzeszów w ciągu 2 lat wyciągnął ponad 180 mln zł na przebudowę dróg, 20
                              mln zl na darmowy internet www.resman.pl , 100 mln zł na poprawę jakości
                              wody, tyle samo na remonty różnych obiektów. Straszny tępak z ciebie albo
                              agresja przesłania ci logiczne myślenie...
                              • Gość: CivisWrat. Re: tępak to ty aron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:16
                                500 milionów na drogi(w tym zakup 17 nowych niskopodłogowych tramwajów)
                                150 milionów na Most Tysiąclecia(wszystko tylko z naszych pieniedzy)
                                200 milionów na Salę koncertową
                                200 mln na Stadion
                                do tego remonty zabytków klasy europejskiej
                                nowe inwestycje drogowe
                                a teraz przyjdzie budowa tramwaju+ i kolei miejskiej
                                do tego iluminacja Odry(jeden z nielicznych takich rozwiązan w Europie)
                                ja moge dalej tak podawac.
                                to sa w wiekszości nasze pieniądze,
                                nasz Śląsk, nasze Miasto i nasze pieniądze.
                          • Gość: xxx Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 19:59
                            Aron wiesz ze mieszkasz w najbardziej zacofanym i najbiedniejszym miescie w Polsce
                            ha ha ha
                            • cool.kid Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska 22.10.06, 16:03
                              Sprawdź gościu dochód na mieszkanca w mieście Lublin i porównaj go z dochodem
                              innych miast - na samym dolnym śląsku mogę pokazać ci 40 miast z niższym
                              dochodem. Samo lubelskie ma 75% polskiej średniej PKB na mieszkanca (wy macie
                              jako dolnośląskie 95% i to jest dla was pretekstem do poniżania innych Polaków -
                              nie wierzysz to sprawdź), a samo miasto Lublin ma 120% polskiej średniej. Ale
                              jaki jest sens rozmawiać z wami - nie znacie danych, nie podajecie argumentów,
                              nie przedstawiacie źródeł, nie szukacie ich. Umiecie tylko obrażać, a i to
                              słabo wychodzi. Ale nie można za wiele wymagać od potomków niepiśmiennych
                              ukraińców którzy siedzą w poniemieckim mieście i jeszcze uważają się
                              za "właściwych" Polaków - hipokryzja nie zna granic. Dla mnie wy jesteście
                              zabużańskim odrzutem który zajmuje niemiecki Breslau (mam nadzieję że już
                              niedługo) i w życiu bym nie pomyślał o takim kimś jak o swoim rodaku.
                              Pozdrawiam, student z Rzeszowa, 20 lat, 1000 euro netto na miesiąc z uczciwej
                              pracy w firmie informatyczno-szkoleniowej. Nie odpisuję na wyzwiska tępaków :)
                              • Gość: mora Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.e-wro.net.pl 23.10.06, 22:44
                                ales przyrznal.
                              • Gość: Civis Wrat. Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:54
                                Alles Gute- ost polnische arme Leute
                                Alles gute aus Schlesische Hauptstadt.
                              • Gość: maxx Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:57
                                tych zabużan to jest kilka procent i to jeszcze gdzies po wioskach.
                                koles, gdzies ty to wyczytał? w broszurach partyjnych?
                                poza tym naweet jesli byłoby to prawdą, to uważasz,że po 3 pokoleniach, ktos
                                coś wie?
                                Zastanów się. Sam jestes ze wschodu. zazdroscisz nam ze jestemy na zachodzie.
                              • Gość: Bartel S. Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:58
                                Que ripas Odere tenes et amnem
                                Lapsu multifido colis tumentem...
                              • Gość: Civis Wrat. Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 00:13
                                ja w ogóle się nie uważamza prawdziwego Polaka.
                                Ja jestem Ślązakiemi to Wrocławianinem. Urodzony jestem W Stolicy
                                Śląska.Przecież ty nawet pojęcia nie masz,co to znaczy być Wrocławianiem. Ja
                                wiem. Pilnuj swoich spraw...
                              • Gość: Ei Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:55
                                Szanowny Panie Studencie,
                                od urodzenia mieszkam we Wrocławiu- w życiu raz spotkałem ukrainca tu
                                przesiedlonego, za to na co dzień spotykam się ze Ślązakami oraz
                                Niemcami,ktorzy tu zostali.
                                Mam wiecej znajomych wsrod Niemców niz wsród jakis takich podobnych do was.
                                po drugie przesledz sobie nazwiska i przede wszystkim wyznanie. po wojnie we
                                Wrocławiu byli:
                                dawni mieszkancy Wrocławia w tym Niemcy, Slązacy i Polacy,
                                i napływowi z terenów Górnego Sląska, Małopolski, Wielkopolski, Mazowsza,
                                Wilenszczyzny i Lwowa. lwowiacy stanowili 3 % mieszkańców, którzy byli jednak
                                elitą(i to bardzo istotna)i tak ktoś wymyslił o lwowie we Wrocławiu, aby za
                                wszelką cenę ukryć niemieckośc i ślaskośc Miasta.
                                znam bardzo mało osób, którzy są potomkami zabużan, a jeśli znam to są to tez
                                ludzie z Mazowsza i Wielkopolski.
                                kwestia druga- to jednak u was na kazdym kroku wiac albo słychac ukrainców- to
                                u was widziałech takie rzeczy jak np. załatwianie się na szosie- kopulacje na
                                parkingu, nieprzytomnśc poalkoholowa- tydzień takich widoków zastapił mi 10lat
                                na Sląsku. poza tym znam wiele osób od was, którzy hajratują z uraincami- oraz
                                wiele potomków takich małzenstw.
                                ty chcesz mówic nam wychowanym nad Odrą w zgodzie z Niemcami i Czechami o
                                swojej kulturze?
                                najlepszy dowód jak któs od was przyjedzie do nas:
                                biletu w tramwaju skasowac nie umie- autem jezdic po miescie nie potrafi-
                                podnieca sie kazdym klubem- puszcza dzika techniawe i w ogóle szkoda gadac.
                        • cool.kid Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska 22.10.06, 15:57
                          Matura pokazała gdzie mieszkają prawdziwe tępaki - w opolskim i dolnośląskim.
                          To samo dotyczy testów gimnazjalnych - wyniki są identyczne. Sprawa jest
                          prosta - jesteście w większości potomkami ukraińskich analfabetów zza Buga a
                          wasi przodkowie wstydzą się przyznawać skad ich przywieziono do breslau :) I
                          cała Polska o tym wie, tylko przez polityczną poprawność wam tego nie
                          przypomina. Ale każdy wie skąd taki przeciętny zadufany wrocławiak pochodzi :)
                          Większość z was chwalących się tu dolnym śląskiem do niczego nie doszła w swym
                          zasranym życiu i tylko tak możecie się dowartościować, że obrazicie kogoś z
                          Lublina czy Rzeszowa.
                          • Gość: Obrazony Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 00:05
                            Bardzo przepraszam, ale pańskie wypowiedzi są nieeleganckie i niegrzeczne.
                            Jestem przez pana obrażany w każdym poscie. Moja rodzina była rodziną kupiecką
                            i miała tak posiadłosci w małopolsce jak i pod Lwowem. dostali za udział w I
                            wojnie swiatowej. potem to sprzedali i wyjechali. osiedlili sie na Sląsku, a
                            dokładniej we Wrocławiu. Wszyscy mamy wyzsze wykształcenie i we Wrocławiu
                            kul;turę na wysokim poziomie. Co do innych zabużan, to proszę wybaczyc, ale
                            fala wypędzeń zatrzymała się również na waszych terench, w Beskidach, na
                            Mazowszu w Mało i Wielkopolsce i na Pomorzu. tylko, ze do Wrocławia trafiło 3%
                            lwowiaków, którzy rozpoczęli legendę o Lwowie.
                          • Gość: A.ddd Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 00:18
                            hahaha,
                            znam wiele osob z Lublina Rzeszowa Przemysla i innych wschodnich miejscowosci.
                            większośc charakteryzują się wulgarnościa pijanstwem i brakiem kultury.
                            oczywiscie wszedzie to mozna spotkac, ale tam zawsze jest inaczej niz u nas.
                            po drugie, jak przyjezdzałem do was, to spotykałem sie z niezyczliwoscia.
                            wszyscy dostawali spazmow na widok mojej wrocławskiej rejestracji.... to samo
                            jak jechałem na wycieczke do lwowa- nasz autobus sredniej klasy wywoływał takie
                            zainteresowanie, jakby był Ratuszem Wrocławskim na kółkach i ze skrzydłami.
                          • Gość: Ale texty Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 06:40
                            ales trzasnął...współczuję.
                          • Gość: Ei Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:06
                            Was obraża cały zachód, a nawet i Polska centralna.
                            ani ja ani zaden z moich znajomych nie został przywieziony zza Buga do Breslau
                            (to się pisze wielką literą- na maturze byłby to bład). Breslau i Wrocław to
                            jedno i to samo potężne miasto , ale co ty możesz o tym wiedziec.
                            Istnieją wystarczające powody waszej smiesznosci- wystarczy ze któs z was tu
                            przyjedzie- od razu widac, ze nietutejszy...
                          • Gość: Ei Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:18
                            pPolityczna poprawnośc?
                            5 % lwowiaków zrobiła opinie... aha to ciekawe dane.
                            poza tym niemówi sie wrocławiak tylko Wrocławianin...
                          • Gość: SSD Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:24
                            ja tez nie pochodze z terenów które wymieniasz.
                            myslisz ze profesorowie z wilna i lwowa jak zrobili zdanie takie o Wrocławiu,
                            to my sie z tym zgadzamy?
                            to jest własnie poprawnosc polityczna,zeby nie mówic o niemieckim Wrocławiu
                            tylko o jakichs polskich elementach.
                            i nasze mi9asto zostało juz skrzywdzone, ze nie moglismy o nimmowic- bo własnie
                            w tym nasza siła, ze przez 600 lat wrocław był niemiecki- sami się na to
                            zgodziliśmy(przy pomocy Kazia Wielkiego).
                      • Gość: xxx Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 19:59
                        Psełdorolnicy z Lubelskiego nie placa ZUSu!!! Panstwo musi ciagle dotowac
                        rolnikow nierobow w Lublina.

ps.
                        Aron wiesz ze mieszkasz w najbardziej zacofanym i najbiedniejszym miescie w Polsce
                        ha ha ha
                        • aron2004 Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska 21.10.06, 20:03
                          Rolnicy nie płacą ZUSu, ale też popełniają o wiele mniej przestępstw niż ćpuny
                          i nieuki z Dolnego Śląska. Na wsi praktycznie nie istnieje problem narkotyków
                          (ksiądz proboszcz dałby tu komuś poćpać, uważajcie), jest o wiele mniejsze
                          złodziejstwo itp. itd. Ja na wsi zostawiałem nie raz otwarty samochód na noc i
                          nikt go nie tknął palcem. Na wsi w czasie dnia nie zamyka się domów, zamki w
                          drzwiach są symboliczne.

I własnie w ten sposób mieszkaniec wsi ponosi OGROMNE koszty przestępczości w
                          wielkich miastach ( np. we Wrocławiu). TO, że nie płaci ZUSu to przy tym pikuś.

Dodatkowo przestępczość narkotykowa, tak powszechna na Dolnym Sląsku jest
                          bardzo kosztowna, bo generuje olbrzymie koszty leczenia. Odwyk dla narkomana
                          jest bardzo drogi, to nie ketonal za 2 złote który wystarczy rolnikowi na
                          kręgosłup.
                          • Gość: xxx Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 20:13
                            ha ha ha
                            :)))

• Gość: NRR Re: tępaki to specjalność Dolnego Śląska IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 22:00
                            >Na wsi praktycznie nie istnieje problem narkotyków

bzdury. tam to dopiero ćpają. To bardzo chłonny rynek

> I własnie w ten sposób mieszkaniec wsi ponosi OGROMNE koszty przestępczości w
                            > wielkich miastach ( np. we Wrocławiu). TO, że nie płaci ZUSu to przy tym pikuś.

u nas przestępczość jest bardzo niska
                          • mercin.brezan Lubię Lublin, gdyby tam jeszcze potrafili mówić 22.10.06, 10:55
                            czystą polszczyzną (zabrzmiało jak lubelszczyzna, więc moze lepiej napisać rozmawiać literacko w języku polskim) to z chęcią bym tam pomieszkał, a tak to jest strasznie drażniące
                            • aron2004 ciemnota dolnośląska nie potrafi zdać matury 22.10.06, 12:47
                              ciemnota dolnośląska nie potrafi zdać matury i jeszcze poucza Lublin, który od
                              lat ich utrzymuje. Dawno się tak nie uśmiałem. Ciemniaki dolnośląskie, które na
                              maturze wyprzedziły tylko półniemiecką opolszczyznę śmią pouczać Lublin, który
                              zajął 3 miejsce w Polsce.

Bez pomocy budzetu centralnego bylibyście drugim Bytomiem. Przykre, ale
                              prawdziwe.
                              • aron2004 bezrobocie Kłodzko 31%, Dzierżoniów 29, Lwówek 32% 22.10.06, 12:49
                                bezrobocie Kłodzko 31%, Dzierżoniów 29%, Lwówek 32% oto "bogaty" DOlny Sląsk. Z
                                całego kraju płyną tu szerokim strumieniem dotacje, a oni ciągle bezrobotni.
                                Śmiech na sali po prostu. Banda nieudaczników i nieuków. Cała Polska odejmuje
                                sobie od ust, żeby ciągnąć tych durniów do góry, a oni wolą ćpać niż się uczyć
                                i nawet matury nie potrafią zdać.
                                • Gość: prof. dr hab. Zmyś zalecam prozac IP: *.backiel.com.pl 22.10.06, 15:59
                                  aronie, czas na spacer- komputer oczy psuje, zgnuśniejesz za biurkiem :)
                                  • Gość: miś Re: zalecam prozac IP: *.e-wro.net.pl 23.10.06, 22:44
                                    i troche gimnastyki
                            • Gość: WKS Re: Lubię Lublin, gdyby tam jeszcze potrafili mów IP: *.e-wro.net.pl 23.10.06, 22:42
                              ALe potrafia spiewac
              • Gość: gwoli ścisłości Bezrobocie na Dolnym Śląsku spada IP: *.171.16.7.crowley.pl 21.10.06, 21:55
                www.dwup.pl/statystyki/informacja_sierpien.zip
                "• Stopa bezrobocia.
                Nadal szybciej spada stopa bezrobocia w województwie dolnośląskim niż
                przeciętnie w kraju. Według danych GUS stopa bezrobocia w województwie
                dolnośląskim wynosiła na koniec sierpnia 2006 roku 17,7%. W porównaniu do
                poprzedniego miesiąca zmniejszyła się o 0,4 punktu procentowego. W skali kraju
                zanotowano spadek o 0,2 punktu /z 15,7 do 15,5%/.
                W okresie 8-miesięcy 2006 roku stopa bezrobocia w województwie dolnośląskim
                zmniejszyła się o 2,8 punktu procentowego, w skali kraju o 2,1 punkty procentowe."

• cool.kid Re: I jeszcze... 22.10.06, 15:31
              Jestes dupek i ograniczony śmieć - tyle w tym temacie. Setki tysięcy ludzi
              pracują uczciwie w Rzeszowie czy Olsztynie i wielu z nich zarabia większą kasę
              większą niż ty, wiec mozesz tylko leczyć swoje kompleksy rzekomo wysoką pozycją
              twojego miasta. Żałosny idiota :)
              • Gość: Civis Wrat. Re: I jeszcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:02
                Jest PAn niezwykle niewychowany i niekulturalny. Pisze Pan do kogoś śmieć albo
                podobne worty. Tworzy pan jakąs zabużańską teorię- która jest w większosci
                niesłuszna, która mnie bawi(bo to własnie wy się z ukraincami mieszacie, a
                nawet robicie geszefty).
                Pańskie sformułowania świadczą o Panu, oPańskiej kulturze- której najwidoczniej
                brak. I to jeszcze sztudent.
                A budzet Wrocławia zbliża się do 3 miliardów. czyli 2 razy mniejszy od Warszawy.
                Wpółczuję i żegnam.
            • cool.kid Re: I jeszcze... 22.10.06, 15:37
              To pochwal się dupku jaki jest wasz budżet, dokładnie co do zlotówki. I powiedz
              ile ty zarabiasz - na pewno tak dużo że mógłbyś budować jedną fabrykę za drugą
              <lol>, potwierdzasz tezę o wybitnym debilizmie dolnoślązaków ktory udowodnił
              ogólnopolski egzamin maturalny - ale jak potomkowie chamow zza Buga mogą być
              inteligentni - analfabetyzm (choćby funkcjonalny) mają w genach :)
              • Gość: Civis Wrat. Re: I jeszcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 00:27
                Weg od naszego miasta. To nasz Śląsk, nasz Wrocław i tobie nic do tego...
                Nikt nie dostanie zadnych cegieł, ani ołtarzy, ani nie będzie napisów skuwał.
                U nas na Sląsku się pracuje, a potem osiąga sukces.
                Powinniscie się uczyć, a nie wytykać....
                a poza tym tak nas panstwo dotuje, och ile dostaniemy, ludzie, podczas kryzysu
                po i wojnie swiatowej wiecej dostawalismy...
        • Gość: xxx Re: Aron de.bilu IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 19:35
          ha ha ha ha ha ha
          Aron z zacofanej i biednej sciany wschodniej.
          Aron jak sie zyje w Polsce D?
          • Gość: kk071 Re: Aron de.bilu IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 21.10.06, 20:18
            Lublin buehehe... kompleksów urodzenia chłopaku nie wyleczysz na forum
            internetowym. Może sobie z księdzem redemptorystą przez 0700 pogadaj o problemie
            narkomanii na DŚ to ci sie chodź chwilowo poprawi...
          • cool.kid Re: Aron de.bilu 22.10.06, 16:07
            Odezwał się facet z najbogatszego miasta w Europie, a zapomniał jak stał w
            kolejce po papier toaletowy :)
            • Gość: H.R. Re: Aron de.bilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 00:11
              Powiem Ci coś,
              jeden z mieszczan wrocławskich (Henryk Rybisz)napisał takie oto zdanie na swej
              kamienicy:
              "Czasem ktoś się troszczy o to czy o tamto i nie wie, co. Jeśli jesteś pobozny,
              bez zawiści i nienawiści, wybuduj sobie lepszy, a mnie zostaw ten".
              Nasze Miasto, nasza praca i nasz sukces. A Polska nam więcej przeszkadza, niz
              pomaga.
            • Gość: Nie przesadzaj Re: Aron de.bilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 00:23
              Wrocław ani nie jest najbogatszy, ani najwiekszy ani najpiekniejszy. tak jak
              Drezno, Lipsk, Kopenhaga, Marsylia, Wilno, Budapeszt, Frankfurt nad Menem,
              Monachium, Zagrzeb, Ateny, Amsterdam. wiemy dobrze gdzie sa nasze zalety i wady.
              problem w tym, ze poraz kolejny w swej ponad 1000letniej historii Wrocław
              przeżywa rozkwit. naturalnie sa tego przeciwnicy- zazdrosnicy. Na wschodzie tak
              wszyscy maja? znałem miłe osoby od was? nie ładnie postepujesz...
    • Gość: gosc Re: Pytania do Arona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 20:09
      >Cały naród wam zafundował lotnisko, autostradę i strefę ekonomiczną, to teraz
      >będzie wam fundował odwyk? Leczenie narkomanii niestety kosztuje.

Naród nam ufundował Autostradę? Tylko jaki Niemicki? Autostrada została wybudowana
      w latach 30 ubiegłego wieku. Obecnie jest remontowana z pieniędzy UE. Czy na
      forum Krakowa, Katowic, Opola i Poznania tez piszesz wyrzuty że naród ufundował
      im autostradę?

Wrocławskie lotniko było i jest budowane z apiniądze miasta. Choćby teraz ze
      sprzedazy gruntów pod CP. Strefy Ekonomiczne s aw całej Polsce. Wrocław nei ma
      swojej strefy ekonomicznej. Czy W Wałbrzychu, Legnicy, Mielcu i Katowicach też
      piszes z wyrzutami że mają strefy ekonomiczne?
      • aron2004 Re: Pytania do Arona 21.10.06, 20:12
        autostrada na Dolnym Śląsku była remontowana i dobudowywana ( w kierunku
        OPola) nawet wtedy jak jeszcze nie byliśmy w UE, tak że kasa była m.in. z
        podatków mieszkańców woj. wschodnich. Fakt, dotyczy to też OPola, Katowic,
        Krakowa i Poznania i niebawem pewnie do nich też napiszę miły liścik w tej
        sprawie.

Strefy ekonomicznie nie są w całej Polsce. W Lublinie i województwie NIE MA
        ŻADNEJ STREFY EKONOMICZNEJ, bo Hausner się nie zgodził.
        • Gość: xxx Re: Pytania do Arona IP: *.magma-net.pl 21.10.06, 20:14
          ha ha ha

• Gość: gosc Re: Pytania do Arona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 20:21
          >autostrada na Dolnym Śląsku była remontowana i dobudowywana ( w kierunku
          >OPola) nawet wtedy jak jeszcze nie byliśmy w UE, tak że kasa była m.in. z
          >podatków mieszkańców woj. wschodnich.

No piszesz niestety bzdury. Bo była budowana europejskiego funduszu Phare
          dostosowującego infrastruktóre państw członkowskich do wejścia do UE.

>Strefy ekonomicznie nie są w całej Polsce. W Lublinie i województwie NIE MA
          >ŻADNEJ STREFY EKONOMICZNEJ, bo Hausner się nie zgodził.

I to jets nasza wina że Hausner się nie zgodził? Wrocław takż enie ma strefy
          ekonomicznej, ale potrafił to obejść. Wystarczy sprowadzic sobie wielkiego
          inwestora którzy tworzy tysiące miejsc pracy i wtedy rząd nakazuje wytyczenie
          filli jednej z juz istniejących stref. Np. Whirpool we Wrocławiu korzysta ze
          strefy Wałbrzyskiej, a koncern LG/Philips z Tarnobrzeskiej.
          Pretensje kieruj do swoich nieudolnych władz tregionalnych które nie potrafia
          przyciągnąć żadnego inwestora.
          A swoimi dziecinnymi prymitywnymi postami obrażasz tylko swój region.
        • Gość: db Re: Pytania do Arona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 13:58
          Stary to już tylko twój problem. Ty sobie dalej sadź ziemniaki i pracuj ciężko a
          my będziemy ćpać za twoją kasę. I g... mnie obchodzi sprawiedliwość. Każde
          dziecko wie, że jej nie ma :)
    • ludendorf Tacy ynteligentni inaczej wybrali nam Kaczorów 21.10.06, 22:02
      Teraz rozumiem dlaczego Pis i jego model Polski Solidarnej tak bardzo podoba się
      na płd wsch Polski. Oni myślą, że to na nich "solidarnie" cały kraj powinien
      łoźyć bo to "sie naleźy". Nie kumają że wszystko trzeba SOBIE WYWALCZYć I SSE i
      Lotniska i gwarancje rządowe na inwestycje i pieniądze na obwodnice, że manny z
      nieba nie będzie!!!!!!!!!!!. Tak zajebiście napisali matury a jednocześnie taki
      ciemnogród? Ktoś mi to wytłumaczy (oprucz Tego zomo Arona)???????????????
      • Gość: Melfi1231 Re: Tacy ynteligentni inaczej wybrali nam Kaczoró IP: *.crowley.pl 22.10.06, 00:14
        Ludzie ze wschodu polski mają taką fatalistyczną mentalność, podobni troche do
        ruskich i bialorusinow.
        • lillalu Aronek połyka swój ogonek:) 22.10.06, 02:32
          Nic Ci nie da szczekanie na wrocek. Lublin i tak pozostanie humorystyczną
          anegdotką z piosnki Brathanków. Wpadnij do wro, to zajaramy, anty-ćpunie.
      • cool.kid Re: Tacy ynteligentni inaczej wybrali nam Kaczoró 22.10.06, 16:08
        Rzeszów ma dwie SSE w pobliżu - mielecka i tarnobrzeska oraz PPNT, do tego port
        lotniczy z pasem 3200x60m i właśnie budowanym terminalem 20 tys m.kw., ale czy
        ty to mogłeś wiedzieć?
        • mercin.brezan Re: Tacy ynteligentni inaczej wybrali nam Kaczoró 22.10.06, 16:17
          no i?
          poczytałbyś więcej wątków to zobaczyłbyś stosunek wrocławian/dolnoślązaków do Rzeszowa
          ja się tylko tej dyskusji przyglądam
          niejednokrotnie jako przykład dla arona zlublina dawali przedsiębiorczy Rzeszów
          więc nie zrażaj dolnoślazaków swoimi "przemylseniami" a poczytaj dziecko :)
          zdravim
          • cool.kid Re: Tacy ynteligentni inaczej wybrali nam Kaczoró 22.10.06, 16:24
            Mam gdzieś taką fałszywą sympatię, w Rzeszowie i tak chyba wszyscy wiedzą co o
            nas myślicie i mają zdanie na wasz temat.
            • Gość: xxx Re: Tacy ynteligentni inaczej wybrali nam Kaczoró IP: *.magma-net.pl 22.10.06, 16:34
              Aron to ty?
              Niestety dla ciebie Rzeszow akurat tutaj doceniamy, ale masz pecha ze jestes z
              Lublina.
            • Gość: Rywka poczytaj arona2004 IP: *.backiel.com.pl 23.10.06, 14:43
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=50318094
              • map4 narkotyki we Wrocławiu 23.10.06, 15:06
                Ależ oczywiście, że we Wrocławiu ludziska ćpają najwięcej. Im bogatsze miasto,
                tym więcej ćpunów może żebrając nazbierać sobie na towar. Nigdy jeszcze nie
                rzuciłeś ćpunowi we Wrocławiu 50 złotowego banknotu, żeby sobie kompociku
                nakupował ? We Wrocławiu to standard przecież. Stówę rzucamy, kiedy już na
                głodzie zwija się w paragraf.

A co do grantów z Warszawy: jak to jest, że nie mając ani porządnej drogi ani
                porządnych torów do Warszawy leżącej przecież głęboko na wschodzie regularnie
                wychodzimy sobie pieniędze ? A wy, tłuki, nie dość, że drogi i tory macie, nie
                dość, że dwa razy bliżej do stolycy macie, nic nie potraficie sobie załatwić ...

Co do SSE: do dupy taki interes. Podatków z tego nie ma, a robota jest, ale za
                800 zł netto przy taśmie. Stalowe baraki w tych szumnie fabrykami zwanych
                obozach pracy budują daleko za miastem, dojazdu nie ma, nawet wrony wcześniej
                pętlę mają. A potem szerokokątni marudzą jeszcze burmistrzom, żeby skołowali im
                siłę roboczą, zupełnie jakby magistraccy za kapo pensje pobierali.
                SSE się po prostu nie opłaca, bo jeszcze ziemię trzeba tym rozpasanym
                kapitalistom uzbroić ...
                • Gość: Skiba Re: narkotyki we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:32
                  W Lubelskiem pewnie tylko dlatego tak dobrze poszła matura, bo do jej zdania
                  przystąpiło z 50 procent ludzi którzy mogliby ją zdawać.Reszta albo pracuje w
                  polu , albo przemyca spiryt przez granice.A tak w ogóle Aron to przełącz
                  czasami tą swoją mózgopiorczą stację radiową na inną to może zmienisz pogląd na
                  świat i zobaczysz że nie jest on taki jadowity jak mowi "ojciec dyrektor".
                  • lillalu Re: narkotyki we Wrocławiu 23.10.06, 16:27
                    Aron ma zamiast mózgu makaron
                    I brzydki jest jak maszkaron
      • Gość: miś Re: Tacy ynteligentni inaczej wybrali nam Kaczoró IP: *.e-wro.net.pl 23.10.06, 22:46
        PIS - GÓRĄ
    • Gość: shibuya Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.wroclaw.mm.pl 23.10.06, 21:51
      hamlet.home.pl/pies/news.htm
      • Gość: xxx Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.magma-net.pl 23.10.06, 21:55
        www.psy.warszawa.pl/2006/html2006/psy2006/aron.htm
        hehehehe
    • Gość: miś Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.e-wro.net.pl 23.10.06, 22:37
      nie z nudow
      • Gość: forum lublin Kim jest aron? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:01
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=50488132&a=50838154
    • Gość: hehe A Lublin to wiocha która głosuje na Samoobrone IP: *.171.16.7.crowley.pl 24.10.06, 09:17
      miasta.gazeta.pl/lublin/0,0.html
      wyniki ankiety
    • Gość: motor lublin Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.range86-140.btcentralplus.com 24.10.06, 23:17
      jezeli chodzi o arona to najlepiej ignorowac tego idiote
    • Gość: Civis Wrat. Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:40
      Tego sięjeszcze nie spodziewałem.
      Moja Śląska Stolica była juz obrażana przez Warszawe, Poznańlub Kraków. Teraz
      zdaje się Lublin rozpoczął bój o pierwszeństwo. To smutne...
      Cały naród buduje Wrocław. Lotnisko z udziałemi wojewodzkimi i miejskimi ze
      sprzedaży gruntów pod inwestycje, autostradę, no w sumie jedyna w
      Rzeczypospolitej, to którą mają remontować? i SSE, no cóż głownie dlatego ,że
      miasto znalazło kolejnych inwestorów.
      Oj Polaczki , Polaczki na wschodniej ściany, spokojnie, spokojnie.
      • Gość: motor lublin Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.range86-140.btcentralplus.com 25.10.06, 00:00
        nikt Wroclawia z Lublina nie obraza a ten psychopata jest wyja
        SLASK I MOTOR zawsze razem pozdrowienia dla braci z Wroclawia
    • Gość: lublinianka Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.devs.futuro.pl 25.10.06, 02:06
      Słyszałam że lubelski aron 2004 robi wstyd na tym forum i aż przyszłam zobaczyć.

I zastanawiam się po co tyle postów? Jego trzeba ignorować.

Pozdrawiam Wrocław, niedługo u was zamieszkam na stałe, bo was kocham.
      • ludendorf Re: Wrocław miastem ćpunów? 25.10.06, 02:09
        Dzięki takim wypowiedzią jak twoja koleżanko, moja zachwiana wiara w Lublin odżywa
        • Gość: lublinianka Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.devs.futuro.pl 25.10.06, 02:13
          Oczywiscie mam nadzieję ze znajde męża we Wrocławiu... (jednego już miałam
          wrocławianina, ale sie nie nadawał, wiec szukam następnych). Faceci z Wrocka są
          wspaniali ;-))
          • ludendorf Re: Wrocław miastem ćpunów? 25.10.06, 02:22
            haha to fajnie że tak uważasz. Jak sama widzisz nigdzie nie jest idealnie no ale
            chyba rzeczywiście klimat tego miasta łagodzi obyczaje. Mam nadzieje że
            zostaniesz tu i ciałem i sercem :>. Jak skończe studia i złapie jakąś prace to
            też rozglądne się za jakąś kobietą, kto wie może jakąś emigrantką z lublina, bo
            na wschodzie kobiety ponoć jak sok czekolada i miód. ale to jeszcze ze 2 lata ;)
            • Gość: lublinianka Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.devs.futuro.pl 25.10.06, 11:47
              Ja tez za 2 lata koncze studia ;-))
    • Gość: Master Ćpun Aest Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.wroclaw.mm.pl 25.10.06, 14:40
      Ha, ale was w konia zrobili.
      Oni to liczyli na podstawie sprzedawanego we Wrocku koksu, a ja ze Zdzisiem to
      koksujemy jak pół Warszawy i jeszcze 2 Lubliny! Prócz nas ćpa tu jeszcze Miecio,
      ale on wymieka jak wyćpa za jakąś całą dzielnice. Pozatym same cioty tu, nawet
      nie ma z kim sobie pixa zapodać ani dać w gałe, normalnie same ynteligenty!
      • stadowilkow Re: Wrocław miastem ćpunów? 26.10.06, 19:14
        DO ARON2004

Wystartowałeś z fajnym tematem, ale potem wyjechałeś z jakimś lotniskiem,
        autostradą, maturą.
        Żal ci dupe ściska, że samolotami możemy polatać, autostradą pojeździć i uczyć
        się nie musimy bo i tak od was wszycho dostaniemy. ZAJEBIŚCIE MAMY!!!

kiedyś tam napisałeś:

>no właśnie nie. Wrocław ma bardzo dużo ćpunów W PRZELICZENIU NA MIESZKAŃCA. Nie
        >potrzebuję do szczęścia takiego g... jak jakieś gandzie czy majeranki, mi
        >wystarcza piwko.

>A chodzi o to, ze leczenie ćpunów kosztuje, tak że znów Wrocław pochłania
        >ogromne sumy z budżetu państwa.

Wiesz czemu tak jest?
        Bo u was na wschodzie gandzi i majeranków brakuje i wszystkie wasze ćpunki po
        towarek do wrocka walą i nam statystyki zawyżają, a jak się naćpają to pracować
        im się nie chce i z tąd też te bezrobocie.

A co do ciebie to współczuje ci sfrustrowany i znerwicowany człowieczku, wkrótce
        jedno piwko ci nie będzie wystarczać aż po pewnym czasie CAŁA POLSKA będzie
        bulić ciężką kase na TWOJE LECZENIE Z NAŁOGU!!! WSTYDŹ SIĘ.
    • Gość: bleble masz wiarygodnosc cpuna IP: 85.128.107.* 25.10.06, 23:42

zapodaj jakies linki
    • Gość: voge Fora regionalne GW to dno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:40
      Wychodzi na nich jak beznadziejnym jestesmy spoleczenstwem:Lublin mie lubi
      Wroclawia, Szczecin Gdanska, Rzeszow Olsztyna itd.: idiotyczne posty
      zakompleksionych mieszkancow swych miast doprowadzaja do swoistej wojny
      "regionalnej", w ktorej wygrywa ten do bardziej zwymysla inne miasto.
    • Gość: tadupatokolos wrocław stolica dekadencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:39
      teraz to lajt jest, historycznie kiedyś obecny wrocław byl kokainowa stolica
      europejskiej rozpusty
    • Gość: troll Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 22:55
      eh, masz racje. straszne miasto. ganje ludzie pala. straszna sprawa.
      a powaznie, wroclaw wraz ze szczecinem to najbardziej zaniednabe miasto w Polsce
      w czasach komuny. teraz wreszcie od kilkunastu lat sie cos ruszylo, sa
      inwestycje, sa nowe drogi, sa w koncu nowe miejsca pracy.
      szczerze piszac, to wygladasz mi na sfrustrowanego lajdaka, ktory atakuje
      wszystko co nie jest lubelskie. niestety widac, ze piwko Ci nie sluzy, zglos sie
      do jakiegos specjalisty, bo po postach widac, ze masz zabuzona osobowosc. po
      pierwsze, nikt normalny nie czyta Wprost, po drugie nie masz wiedzy a sie
      wypowiadasz, po tzrecie za duzo atakujesz innych by nie widziec, ze masz problem
      alkoholowy. jeszcze nie jest za pozno, odstaw perle i zabierz sie za siebie.
      potem przyjedz do wroclawia, moze nawet zapalimy ganje :-)
    • Gość: chętna sensacji Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.dialog.net.pl 29.10.06, 07:43
      Jakoś nie spotkałm sie z miejscem zakupu, podajcie namiary.
      • Gość: Andzia Gandzia Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:19
        Jasne! podamy ci adres i telefon dilera. Z pewnością policja nie zrobi mu potem
        wjazdu na chatę, bo przecież psy nie czytają tego forum.
        Stuknij się w czoło!!
    • Gość: aron2004 Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:27
      Cala sciana wschodnia doplaca do waszej SSE, auostrady i lotniska a teraz jeszcze do Lu Rida! Oddawac!
      • Gość: xxx Re: Wrocław miastem ćpunów? IP: *.magma-net.pl 30.10.06, 07:43
        hahaha, czyzbys stracil konto aronie, psie A.Pruszkowskiego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka