1normalnyczlowiek 18.01.07, 21:42 Gdzie jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ludwik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 18.01.07, 22:00 podobno kozanow na pewno gadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:02 Kielczow - od 20 minut bez pradu, a baterie w laptopie sie wyczerpuja. Ciekawe jak dlugo. Cala Kielczowska zawalona zwalonymi drzewami. To samo na Krzywoustego - polamane galezie blokuja ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczo Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.os.amsnet.pl 18.01.07, 22:03 Biskupin ma prad, ale na olszewskiego drzewa lataja:) Ledwo udalo mi sie wejsc do domu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.as.kn.pl 18.01.07, 22:04 Gaj, Huby, Hallera, Armii Krajowej - to co widzialem z mojego okna. Ale prad wrocil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 22:04 huby - gajowa - nie bylo pradu jakes 20 minut ale znow "mróży..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.as.kn.pl 18.01.07, 22:08 znowu nie bylo na Gaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw. Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: 217.11.140.* 18.01.07, 22:12 Armii Krajowej i okolica -jak okiem sięgnąć jeszcze minutę temu było czarno. Prąd zanika na jakieś 20 min i pojawia się. Deszcz mi wali w połaciówki jakby kamieniami. Cholernie nieprzyjemnie -bo sama siedzę. No i jeszcze burza do kompletu! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Trzymasz się :))) A prądu jak nie było tak nie ma. 18.01.07, 23:14 Gość portalu: iw. napisał(a): > Deszcz mi wali w połaciówki jakby > kamieniami. Cholernie nieprzyjemnie -bo sama siedzę. > No i jeszcze burza do kompletu! ---> Można książkę czytać przy świeczce, tak jak ja. Albo iść spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:48 Od 5 minut jest prad w Kielczowie - ciekawe na jak dlugo? Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 18.01.07, 22:55 Na ND nie było prądu i wody, teraz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
m.kostrowicki Przerwy w dostawach wody 18.01.07, 23:05 Z powodu przerw w zasilaniu energią elektryczną naszych pompowni, lokalnie wystąpiły i nadal mogą występować przerwy lub zakłócenia w dostawach wody. Ekipy MPWiK starają się uruchomić agregaty prądotwórcze. Przepraszamy za powstałe utrudnienia i prosimy o wyrozumiałość. Michał Kostrowicki Dział Public Relations MPWiK Sp. z o.o. we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Przerwy w dostawach wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 23:08 Dzieki Michal. Dobra robota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Kielczow - znowu ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 23:17 Za szybko sie ucieszylem :-[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 22:13 na gaju nie mam tez wody :/ a prad mruga - jest, nie ma, jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.magma-net.pl 18.01.07, 22:14 Na Gądowie prąd jest cały czas (w mieszkaniach). Co chwila gaśnie oświetlenie uliczne Na Ostatnim Groszu i Legnickiej. Na skrzyżowaniu tych dwóch ulic nie działa sygnalizacja więc kierowcy zachowajcie tam uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromba Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 22:20 Gajowice juz oświetlone, ale 2 razy juz pradu nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: et Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.01.07, 22:20 na grunwaldzie swiatlo miga, ale caly czas jest. Gasna na jakis czas latarnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeff Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 22:43 Na Starym Miescie roznie z pradem, po 21 praktycznie wszystko bylo odciete, jakies 15 minut temu zno wrocil prad, ale w niektorych tylko kwartalach, GD sie swieci jak choinka caly czas a zwykli ludzie prady ni maja. ciekawe za ile znow nie bedzie...? Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Kozanów 18.01.07, 22:57 Kożystam z chwili prądu. Cały Kozanów 20 minut bez wody i prądu. Teraz część Dokerskiej ma prąd Ignuta bez. Czekam na rozwuj sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 18.01.07, 23:02 Hehe, prawdziwa katastrofa, jak za powodzi:) Muchobór Mały - parę sekundowych zaników napięcia (dobrze, że mi komp nie strzelił), teraz jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Prad jest, a zniszczenia i ew., straty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 23:07 Moze nie jak 10 lat temu (Jezu, to juz 10 lat jak ganialismyh z kamera TEDE po Worcku!!!), ale bylo ostro. Wyglada na to, ze prad wraca do calego miasta. A jak wyglada sytuacja ze stratami materialnymi? Wracalem dzis z premiery w Heliosie i na Krzywoustego w 3-4 miejscach lezaly polamane , 1-2 metrowe konary drzew. Przy wjezdzie na stare Psie Pole - zlamane drzewo. Podobnie w Kielczowie: polamane drzewo vis a vis krematorium, pojedyncze galezie w samym Kielczowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Prad jest, a zniszczenia i ew., straty? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 23:25 ja ok godziny 22 jechałem w odwrotna stronę z Kiełczowa na Stare miasto, na tzw. pl. Społecznym leżały płyty wyglądały jak krawężniki, które prawdopodobnie spadły z ciężarówki łącznie z paletami, zablokowany był jeden pas od m. Grunwaldzkiego w stronę pl. Dominikańskiego i ulica w kierunku m. Pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kula Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.as.kn.pl 18.01.07, 23:11 Na Psim Polu ciemno od godziny i woda cos jakby słabnie... totalna ciemność Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 (foto) 18.01.07, 23:12 www.jkskos.cad.pl/files/HPIM6973.jpg Ignuta Kozanów , niebieska pświata to spięcie na lini średniego napięcia. ostro było. Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 18.01.07, 23:17 jak podaje radio wrocław: nie ma prądu na psim polu, ołbinie, krzykach i tarnogaju drzewo przygniotło dwa samochody na ul. Modrej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw. Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: 217.11.140.* 18.01.07, 23:17 Gaj- już spokój i cisza Odpowiedz Link Zgłoś
riliana Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 18.01.07, 23:28 na Szczepinie prąd jest od pół godziny, latarnie na Zachodniej wreszcie sie zapaliły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grj Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.07, 23:30 a na kielczowskiej dalej nie ma pradu...i z tego co widze cale psie pole, sobieskiego itd.... a projekt ? :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek z WrO Krotka podroz po wrocclawiu.... IP: *.chello.pl 18.01.07, 23:40 na krzykach <ok skarbowcow juz prad jest> nie bylo od ok 21 40.wyszedlem z domu i autobusem 126 pojechalem na hallera/powst sl...wszedzie ciemno.poltegor ciemny...potem autobusem D do galerii.dzialala sygnalizacja i reklamy.jak bylem na rynku w pewnym momencie zgaslo swiatlo wszedzie:/ udalem sie potem pod helios<znaki drogowe powyginane> a nastepnie na plac JP2.tam poczekalem z 20min na 144 i w miedzy czasie zapalilo sie swiatlo.ogolnie masa smieci itd na ulicach.te niebieskie rozblyski to mozliwe,ze cos z rozdzielni elektrycznych..ale odglos jakby pioruna.niewiem.jestem z powrotem w domu i mokry,ale zadowolony,ze caly:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Gratulacje za odwagę.Ale ryzykant z Ciebie :))) 19.01.07, 00:11 Gość portalu: Bartek z WrO napisał(a): Krotka podroz po wrocclawiu.... > jestem z powrotem w domu i mokry,ale zadowolony,ze caly:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wiało 137 km na godzine we wrocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 23:29 www.twojapogoda.pl alez burza była a podobno to jeszcze nie koniec ma wiac jeszcze koło 2 tez bardzo silnie , bo chwilowo jest spokojnie. lindego nie przejezdna od strony kasprowicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zacisze Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 00:03 Na zaciszu poza gasnącymi latarniami i migającym w domu światłem nawet spokój. Okazało się że mam nie przykręconą drabinę na dach i prawie poleciała. Podobno gdzieś we Wrocku ewakułują ludzi z kamienicy po tym jak wiatr zerwał z niej dach... Odpowiedz Link Zgłoś
barimbowa Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 00:05 Na Onecie piszą że przy Górnickiego - nie wiem co to za dzielnica. Co za noc... Odpowiedz Link Zgłoś
magdakb Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 00:19 Pod wrocławiem nadal wieje ale mam nadzieję że będzie już trochę spokojniej niż przed 2 godzinami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wro.vectranet.pl 19.01.07, 00:22 NIe generalizujmy - wzdłuż Ślężnej W BLOKACH był prąd non stop na pewno cały czas (poza krótkimi mignięciami) od AE w stronę dworca PKP na wysokość czerwonej szkoły (SP59 dawna). Ale to tylko wąski pasek bo już od pabianickiej/komandorskiej ciemnawo było. J. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowe_pole Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 12:08 Śródmieście, boczna Sienkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 00:33 Zaczyna znów wiać coraz mocniej, zobaczymy rano jakie szkody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztab kryzysowy :) Prawie sie tu sztab kryzysowy utworzył :)) IP: *.wroclaw.mm.pl 19.01.07, 08:20 Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek O to właśnie mi chodziło :)) 19.01.07, 09:25 Gość: sztab kryzysowy :) : Prawie sie tu sztab kryzysowy utworzył :)) ---> Czasami, gdy nie ma prądu i nie trzyma się w zapasie zwykłego telefonu przewodowego, można z notbooka, dzięki bateriom, podać jakieś informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkabb Era nie działa? 19.01.07, 09:37 Mam pytanie, czy działa Wam telefon komórkowy w sieci Era? Mnie niestety nie :( I nie wiem, czy to w całym Wrocławiu, czy tylko w mojej wspaniałej okolicy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozaj Re: Era nie działa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:41 mi działa i działała cały czas; wrocław-szczepin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Era nie działa? IP: *.crowley.pl 19.01.07, 15:42 ERW ma uszkodzona czesc nadajnikow (nie wiem jak inne sieci,ale ciekawe dlaczego to Era ma problem, jesli tylko ona), i jada z rezerw. Podobnie jest z centralami TPsy. Czesc nie dziala zupelnie, a czesc na 3-40%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Era nie działa? IP: *.crowley.pl 19.01.07, 15:49 Watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=55784784&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.gn.ae.wroc.pl 19.01.07, 11:29 Stabłowice-właśnie przed chwilą właczyli prąd (godz. 11:30) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:39 nie wiem jak z prądem, ale u mnie na grabiszynku na niektórych ulicach nie było NAPIĘCIA w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
rollciaster Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 13:40 na biskupinie a przynajmniej w okolicy olszewskiego i falata, siemiradzkiego prad wlaczyli dopiero przed 13:00 ale dobrze ze wogole bo po majowe burzy w zeszłym roku włączyli dopiero po 2 dniach mniej więcej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kajus Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 13:51 Na Maślicach, małych i dużych, nie było tak po 22 wczoraj prądu. Włączyli koło 23:30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior U mnie babka napędza dynamo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:25 Ja zapędziłem babkę do pedałowania rowerem, by uruchomić dynamo. Chodzi ( babka), jak żyleta. Stąd mam gdzieś braki energii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozaj Chodzi Wam normalnie internet?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:07 Chodzi Wam normalnie internet?? Bo u mnie cześć stron się ładuje, a inne w ogóle nie wchodzą. Mam ADSL-a z TP-sy. Nie wchodzą np. www.medicon.pl www.forumrowerowe.pl www.lo3.wroc.pl u Was też?? czy problem po mojej stronie jednak lezy... Odpowiedz Link Zgłoś