Dodaj do ulubionych

Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu

18.01.07, 21:42
Gdzie jeszcze?
Obserwuj wątek
    • Gość: ludwik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • lukas_wrocek Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 18.01.07, 22:00
      podobno kozanow
      na pewno gadow.
    • Gość: JaS Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:02
      Kielczow - od 20 minut bez pradu, a baterie w laptopie sie wyczerpuja. Ciekawe
      jak dlugo.
      Cala Kielczowska zawalona zwalonymi drzewami. To samo na Krzywoustego - polamane
      galezie blokuja ulice.
      • Gość: maczo Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.os.amsnet.pl 18.01.07, 22:03
        Biskupin ma prad, ale na olszewskiego drzewa lataja:) Ledwo udalo mi sie wejsc
        do domu:)
      • Gość: Wro Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.as.kn.pl 18.01.07, 22:04
        Gaj, Huby, Hallera, Armii Krajowej - to co widzialem z mojego okna. Ale prad
        wrocil.
      • Gość: romek Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 22:04
        huby - gajowa - nie bylo pradu jakes 20 minut ale znow "mróży..."
        • Gość: Wro Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.as.kn.pl 18.01.07, 22:08
          znowu nie bylo na Gaju.
          • Gość: iw. Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: 217.11.140.* 18.01.07, 22:12
            Armii Krajowej i okolica -jak okiem sięgnąć jeszcze minutę temu było czarno.
            Prąd zanika na jakieś 20 min i pojawia się. Deszcz mi wali w połaciówki jakby
            kamieniami. Cholernie nieprzyjemnie -bo sama siedzę.
            No i jeszcze burza do kompletu!
            • 1normalnyczlowiek Trzymasz się :))) A prądu jak nie było tak nie ma. 18.01.07, 23:14
              Gość portalu: iw. napisał(a):
              > Deszcz mi wali w połaciówki jakby
              > kamieniami. Cholernie nieprzyjemnie -bo sama siedzę.
              > No i jeszcze burza do kompletu!

---> Można książkę czytać przy świeczce, tak jak ja. Albo iść spać.
      • Gość: JaS Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:48
        Od 5 minut jest prad w Kielczowie - ciekawe na jak dlugo?
        • pluto10 Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 18.01.07, 22:55
          Na ND nie było prądu i wody, teraz jest.
          • m.kostrowicki Przerwy w dostawach wody 18.01.07, 23:05
            Z powodu przerw w zasilaniu energią elektryczną naszych pompowni, lokalnie
            wystąpiły i nadal mogą występować przerwy lub zakłócenia w dostawach wody.
            Ekipy MPWiK starają się uruchomić agregaty prądotwórcze. Przepraszamy za
            powstałe utrudnienia i prosimy o wyrozumiałość.

Michał Kostrowicki
            Dział Public Relations MPWiK Sp. z o.o. we Wrocławiu
            • Gość: JaS Re: Przerwy w dostawach wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 23:08
              Dzieki Michal.
              Dobra robota.
        • Gość: JaS Kielczow - znowu ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 23:17
          Za szybko sie ucieszylem :-[
    • Gość: marcin Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 22:13
      na gaju nie mam tez wody :/ a prad mruga - jest, nie ma, jest...
    • Gość: xXx Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.magma-net.pl 18.01.07, 22:14
      Na Gądowie prąd jest cały czas (w mieszkaniach). Co chwila gaśnie oświetlenie
      uliczne Na Ostatnim Groszu i Legnickiej. Na skrzyżowaniu tych dwóch ulic nie
      działa sygnalizacja więc kierowcy zachowajcie tam uwagę
    • Gość: Bromba Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 22:20
      Gajowice juz oświetlone, ale 2 razy juz pradu nie bylo
    • Gość: et Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.01.07, 22:20
      na grunwaldzie swiatlo miga, ale caly czas jest. Gasna na jakis czas latarnie
    • Gość: Jeff Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 22:43
      Na Starym Miescie roznie z pradem, po 21 praktycznie wszystko bylo odciete,
      jakies 15 minut temu zno wrocil prad, ale w niektorych tylko kwartalach, GD sie
      swieci jak choinka caly czas a zwykli ludzie prady ni maja.
      ciekawe za ile znow nie bedzie...?
      • koloko2 Kozanów 18.01.07, 22:57
        Kożystam z chwili prądu.
        Cały Kozanów 20 minut bez wody i prądu.
        Teraz część Dokerskiej ma prąd
        Ignuta bez.
        Czekam na rozwuj sytuacji.
    • szarykot Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 18.01.07, 23:02
      Hehe, prawdziwa katastrofa, jak za powodzi:)

Muchobór Mały - parę sekundowych zaników napięcia (dobrze, że mi komp nie
      strzelił), teraz jest OK.
    • Gość: JaS Prad jest, a zniszczenia i ew., straty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 23:07
      Moze nie jak 10 lat temu (Jezu, to juz 10 lat jak ganialismyh z kamera TEDE po
      Worcku!!!), ale bylo ostro. Wyglada na to, ze prad wraca do calego miasta.
      A jak wyglada sytuacja ze stratami materialnymi?

Wracalem dzis z premiery w Heliosie i na Krzywoustego w 3-4 miejscach lezaly
      polamane , 1-2 metrowe konary drzew. Przy wjezdzie na stare Psie Pole - zlamane
      drzewo. Podobnie w Kielczowie: polamane drzewo vis a vis krematorium, pojedyncze
      galezie w samym Kielczowie.
      • Gość: abc Re: Prad jest, a zniszczenia i ew., straty? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 23:25
        ja ok godziny 22 jechałem w odwrotna stronę z Kiełczowa na Stare miasto, na tzw.
        pl. Społecznym leżały płyty wyglądały jak krawężniki, które prawdopodobnie
        spadły z ciężarówki łącznie z paletami, zablokowany był jeden pas od m.
        Grunwaldzkiego w stronę pl. Dominikańskiego i ulica w kierunku m. Pokoju.
    • Gość: kula Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.as.kn.pl 18.01.07, 23:11
      Na Psim Polu ciemno od godziny i woda cos jakby słabnie... totalna ciemność
      • koloko2 (foto) 18.01.07, 23:12
        www.jkskos.cad.pl/files/HPIM6973.jpg
        Ignuta Kozanów , niebieska pświata to spięcie na lini średniego napięcia. ostro
        było.
    • koloko2 Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 18.01.07, 23:17
      jak podaje radio wrocław:
      nie ma prądu na psim polu, ołbinie, krzykach i tarnogaju
      drzewo przygniotło dwa samochody na ul. Modrej
    • Gość: iw. Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: 217.11.140.* 18.01.07, 23:17
      Gaj- już spokój i cisza
      • riliana Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 18.01.07, 23:28
        na Szczepinie prąd jest od pół godziny, latarnie na Zachodniej wreszcie sie
        zapaliły
      • Gość: grj Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.07, 23:30
        a na kielczowskiej dalej nie ma pradu...i z tego co widze cale psie pole, sobieskiego itd....

a projekt ? :|
        • Gość: Bartek z WrO Krotka podroz po wrocclawiu.... IP: *.chello.pl 18.01.07, 23:40
          na krzykach <ok skarbowcow juz prad jest> nie bylo od ok 21 40.wyszedlem z domu
          i autobusem 126 pojechalem na hallera/powst sl...wszedzie ciemno.poltegor
          ciemny...potem autobusem D do galerii.dzialala sygnalizacja i reklamy.jak bylem
          na rynku w pewnym momencie zgaslo swiatlo wszedzie:/ udalem sie potem pod
          helios<znaki drogowe powyginane> a nastepnie na plac JP2.tam poczekalem z 20min
          na 144 i w miedzy czasie zapalilo sie swiatlo.ogolnie masa smieci itd na
          ulicach.te niebieskie rozblyski to mozliwe,ze cos z rozdzielni
          elektrycznych..ale odglos jakby pioruna.niewiem.jestem z powrotem w domu i
          mokry,ale zadowolony,ze caly:) pozdrawiam
          • 1normalnyczlowiek Gratulacje za odwagę.Ale ryzykant z Ciebie :))) 19.01.07, 00:11
            Gość portalu: Bartek z WrO napisał(a): Krotka podroz po wrocclawiu....
            > jestem z powrotem w domu i mokry,ale zadowolony,ze caly:) pozdrawiam
    • Gość: gosc Re: wiało 137 km na godzine we wrocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 23:29
      www.twojapogoda.pl
      alez burza była a podobno to jeszcze nie koniec ma wiac jeszcze koło 2 tez
      bardzo silnie , bo chwilowo jest spokojnie. lindego nie przejezdna od strony
      kasprowicza
    • Gość: Zacisze Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 00:03
      Na zaciszu poza gasnącymi latarniami i migającym w domu światłem nawet spokój.
      Okazało się że mam nie przykręconą drabinę na dach i prawie poleciała. Podobno
      gdzieś we Wrocku ewakułują ludzi z kamienicy po tym jak wiatr zerwał z niej
      dach...
      • barimbowa Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 00:05
        Na Onecie piszą że przy Górnickiego - nie wiem co to za dzielnica. Co za noc...
        • magdakb Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 00:19
          Pod wrocławiem nadal wieje ale mam nadzieję że będzie już trochę spokojniej niż
          przed 2 godzinami
        • Gość: J. Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.wro.vectranet.pl 19.01.07, 00:22
          NIe generalizujmy - wzdłuż Ślężnej W BLOKACH był prąd non stop na pewno cały
          czas (poza krótkimi mignięciami) od AE w stronę dworca PKP na wysokość czerwonej
          szkoły (SP59 dawna). Ale to tylko wąski pasek bo już od
          pabianickiej/komandorskiej ciemnawo było.
          J.
        • cytrynowe_pole Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 12:08
          Śródmieście, boczna Sienkiewicza
    • koloko2 Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 00:33
      Zaczyna znów wiać coraz mocniej, zobaczymy rano jakie szkody.
      • Gość: sztab kryzysowy :) Prawie sie tu sztab kryzysowy utworzył :)) IP: *.wroclaw.mm.pl 19.01.07, 08:20
        • 1normalnyczlowiek O to właśnie mi chodziło :)) 19.01.07, 09:25
          Gość: sztab kryzysowy :) : Prawie sie tu sztab kryzysowy utworzył :))

---> Czasami, gdy nie ma prądu i nie trzyma się w zapasie zwykłego telefonu
          przewodowego, można z notbooka, dzięki bateriom, podać jakieś informacje.
          • moniczkabb Era nie działa? 19.01.07, 09:37
            Mam pytanie, czy działa Wam telefon komórkowy w sieci Era? Mnie niestety nie :(
            I nie wiem, czy to w całym Wrocławiu, czy tylko w mojej wspaniałej okolicy.
            Pozdrawiam
            • Gość: ozaj Re: Era nie działa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:41
              mi działa i działała cały czas; wrocław-szczepin
            • Gość: JaS Re: Era nie działa? IP: *.crowley.pl 19.01.07, 15:42
              ERW ma uszkodzona czesc nadajnikow (nie wiem jak inne sieci,ale ciekawe dlaczego
              to Era ma problem, jesli tylko ona), i jada z rezerw. Podobnie jest z centralami
              TPsy. Czesc nie dziala zupelnie, a czesc na 3-40%.
              • Gość: JaS Re: Era nie działa? IP: *.crowley.pl 19.01.07, 15:49
                Watek:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=55784784&v=2&s=0
    • Gość: Oka Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.gn.ae.wroc.pl 19.01.07, 11:29
      Stabłowice-właśnie przed chwilą właczyli prąd (godz. 11:30)
      • Gość: mm Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:39
        nie wiem jak z prądem, ale u mnie na grabiszynku na niektórych ulicach nie było NAPIĘCIA w sieci.
    • rollciaster Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 13:40
      na biskupinie a przynajmniej w okolicy olszewskiego i falata, siemiradzkiego
      prad wlaczyli dopiero przed 13:00 ale dobrze ze wogole bo po majowe burzy w
      zeszłym roku włączyli dopiero po 2 dniach mniej więcej ;)
    • kajus Re: Na Krzykach i na Sępolnie nie ma prądu 19.01.07, 13:51
      Na Maślicach, małych i dużych, nie było tak po 22 wczoraj prądu. Włączyli koło
      23:30.
      • Gość: kalafior U mnie babka napędza dynamo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:25
        Ja zapędziłem babkę do pedałowania rowerem, by uruchomić dynamo. Chodzi (
        babka), jak żyleta. Stąd mam gdzieś braki energii.
    • Gość: ozaj Chodzi Wam normalnie internet?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:07
      Chodzi Wam normalnie internet?? Bo u mnie cześć stron się ładuje, a inne w ogóle nie wchodzą. Mam ADSL-a z TP-sy.

Nie wchodzą np.
      www.medicon.pl
      www.forumrowerowe.pl
      www.lo3.wroc.pl

u Was też?? czy problem po mojej stronie jednak lezy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka