Dodaj do ulubionych

Platforma chce zmiany konstytucji

25.03.07, 18:22
"Ten system nie jest tak korzystny dla Polski jak nicejski, ale sprawiedliwy -
tłumaczył eurodeputowany PO Jacek Protasiewicz." - CO?! ciekawe czy uda im się
to ludziom wmówić (razem z pomocnymi im mediami :P) - pachnie polityką na
kolanach przed Niemcami - opcja wnuk z wermachtu :P
Obserwuj wątek
    • Gość: Dek Re: Platforma chce zmiany konstytucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 20:01
      1. Likwidacja Senatu,- nie ale ograniczenie liczby senatorów do np 50
      wybieranych w okręgach jednomandatowych.
      2. ograniczenie liczby posłów - tak i okręgi jednomandatowe- nie.
      3.Odejście od systemu głosowania z Nicei.tak ale za coś co pozwoli na
      odpowiednią rangę Polski .
      4. W końcu "tak" dla tarczy antyrakietowej działającej w ramach NATO - tak ale
      niekoniecznie w ramach NATO.
      Jestem zwolennikiem PO ale nie zgadzam się z nią .
      • Gość: olo Za a nawet przeciw ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 12:43
        dlaczego "nie" dla okręgów jednomadatowych dla posłów? uważam że jest to
        najmądrzejszy postulat PO.
    • Gość: lux Re: Platforma chce zmiany konstytucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 22:56
      były już w Polsce obce bazy wojskowe - nazywało się to ograniczona suwerenność,
      potem miała być pełna suwerenność ale są sprzedawczyki - jest klient można
      suwerenność sprzedać
    • Gość: Paweł Z. Re: Platforma chce zmiany konstytucji IP: *.as.kn.pl 25.03.07, 23:04
      PO pragnie, by Polska stała się celem ataku terrorystów i by kilka rakiet
      rosyjskich było na stałe wymierzone w nasze terytorium.
      Nie zgadzam się z tymi postulatami.
      Nie będę głosował na PO.
    • xs550 Re: Platforma chce zmiany konstytucji 25.03.07, 23:47
      Wybacz ale UE ma polegac na sprawiedliwosci a nie na przywilejach. Ty i PiS chcecie ciagle walczyc z innymi o swoje zamiast budowac z nimi wspolny dom. No ale ja jestem warszawiakiem wiec straszenie Niemcami nie robi na mnie wrazenia. Naszych zachodnich przyjaciol postrzega sie u nas jako najblizszego partnera a nie jako zagrozenie.
      • Gość: Artur Re: Platforma chce zmiany konstytucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 01:04
        Pomijając tanią propagandę i wczytując się w myśli najjaśniejszego Pana przew.
        Zdrojewskiego można jednak... z trudem to przyznaję ... potwierdzić jego oceny:
        1. logistyka to pieniądze - u nas brak
        2. dowodzenie - wiadomo
        3. armia bez poboru - ryzyko ale jednak ten kierunek

Nie wiem co tam jeszcze było (ten Rosomak to rzeczywiście nieco "podejrzany")

ale generalnie (dobre słowo) dobrze by było aby te PO rządziło armią... może
        nie całą Polską ale armią tak.
    • Gość: Zbig Re: Platforma chce zmiany konstytucji IP: *.wro.vectranet.pl 26.03.07, 08:36
      Najważniejszym punktem programu PO powinno być usunięcie Tuska z partii. To
      przez niego nie ma koalicji PO-PiS. Poproszony przez dziennikarzy o komentarz nt
      nagrania Oleksego wyraził współczucie dla Olejniczaka i skrytykował rząd za
      ujawnienie taśmy. Ten człowiek jest chory, on jeszcze nie pogodził się z
      przegranymi wyborami. On ma obsesję na punkcie PiS-u i braci Kaczyńskich. Tylko
      patrzeć jak oskarży ich za łagodną zimę. On szkodzi Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka