Dodaj do ulubionych

Gdzie tak głośno gra muzyka? Zdzwonić na policję?

17.06.07, 22:49
Gdzie tak głośno gra muzyka? Słychać ją na Popowicach a głos dochodzi od
miasta. Przecież jutro ludzie muszą wstać do pracy. Już zbliża się 23. Chyba
czas zadzwonić na policję i zgłosić zakłócanie ciszy nocnej. Taka impreza w
niedzielną noc to chyba jakieś nieporozumienie!
Obserwuj wątek
    • Gość: KWM.ć To jest kultura! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.07, 23:07
      Jutro poniedziałek, musze wyspać się i iść do pracy. Łomot na wyspie i tłumy
      pijanych nastolatków bez żenady obalających w publicznych miejscach wódę i
      fikołki. Wokół od soboty pełno śmieci i potłuczonych butelek.
      Co za dureń dał zgodę, żeby w niedzielę tak późno kończyć? Dlaczego inny dureń
      uparł się, żeby (nieliczne) patrole policji i straży miejskiej kręciły się
      wyłącznie w pobliżu wyspy?
      Pomijam, że przecież nagłośnienie nie musi być tak natarczywe. Chyba, że jest
      to impreza dla niedosłyszących i/lub niedorozwiniętych.
      Czasami mam wrażenie, ze w magistarcie pracują bezmyślne bałwany. Niech któryś
      ruszy tyłasa któregos razu i spróbuje pomieszkać w okolicy. Prosze mi tylko nie
      wyskakiwać z argumentami, żebym się przeniósł na peryferia. Trza było nie dawać
      lokalizacji na budownictwo mieszkaniowe w pobliżu. Poza tym każdą impreze można
      zorganizowac z głową i np. w niedziele kończyć wczesniej a na późną porę
      zaplanować występy wykonawców spokojniejszej muzy. Najłatwiej powiedzieć, że
      się nie da inaczej. Powiedzcie to 5-letniej córce mojej sąsiadki.
      • ja_chce_spac Re: To jest kultura! 17.06.07, 23:15
        No to ładnie jeśli to jest na wyspie, bo na Popowicach słychać łomot jakby to
        było ulicę dalej. Idę spać chociaż i tak wiem że ze snu będą nici. Rozładuję
        swoją złość pisząc że ten kto wydał zgodę na to aby przed poniedziałkiem
        Wrocław się nie wyspał to niezły ku....s!
        • Gość: Też z Popowic Re: To jest kultura! IP: *.e-wro.net.pl 17.06.07, 23:25
          Determinacja 10 ;-)
          Odpalić kompa o 23 żeby się pożalić... Szkoda mi Ciebie.
          • Gość: Pinezka Pewnie podobnie jak ja chciała sprawdzić... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.07, 23:37
            ...o której to się kończy. Ja nie z komputera tylko z palma piszę, więc
            nic "poważnego" odpalać nie musiałam. Jestes technicznie zacofany - internet
            tylko w komputerze.
            Swoją drogą łomot jest niezły i pełno nawalonych dzieciaków się pałęta po
            ulicach. Na Świętej Jadwigi jakiś pijany klikunastolatek przeskoczył przez
            barierkę koło kościoła prosto przed auto. Miał szczęście, ze kierowca jechał
            wolno.
            Ogólnie większość pijanych to dzieciuchy. Chyba za mało toalet albo za dużo
            piwa; nawet dziewczyny kucały i sikały przy cerkwi. Zero wstydu.
          • Gość: ltc hahaha IP: 193.109.212.* 18.06.07, 08:42
            i jescze sobie konto założyła -ja_chce_spac- :)))) hahaha...
            • Gość: to ja niewyspany Re: hahaha IP: *.e-wro.net.pl 18.06.07, 20:04
              Gość portalu: ltc napisał(a):

> i jescze sobie konto założyła -ja_chce_spac- :)))) hahaha...

to spróbuj założyć wątek bez konta :)))) hahaha...
          • Gość: to ja niewyspany Re: To jest kultura! IP: *.e-wro.net.pl 18.06.07, 20:02
            Gość portalu: Też z Popowic napisał(a):

> Determinacja 10 ;-)
            > Odpalić kompa o 23 żeby się pożalić... Szkoda mi Ciebie.

Już był odpalony, bo ja i domownicy w takim hałasie nawet nie kładliśmy się
            spać bo oka nie można zmrużyć.
            i co ty na to? :)
            • Gość: to ja Re: To jest kultura! IP: *.e-wro.net.pl 18.06.07, 20:38
              > i co ty na to? :)
              W takim razie zwracam honor :-)
              A koncert poza tym, że trwał pewnie zbyt długo, był o.k.
    • Gość: Kuba Głośno gra na wyspie Słodowej. IP: *.icm.edu.pl 17.06.07, 23:21
      Nie wiem jak na Popowicach ale na Pomorskiej słyszę w kuchni każde słowo.
      Gratuluję lotności umysłów urzędnikom wydającym pozwolenia na takie imprezy.
      Sobota jest do wytrzymania; w niedzielę bezwzględnie koniec każdej imprezy
      powinien być najpóźniej o 22.00.
      Na Popowicach nie macie przynajmiej band pijanych nastolatków rzucających
      butelkami po winie i piwie. Ciekawe kto im to sprzedał? W Żabce koło mnie
      handel szedł pełną parą bez względu na wiek i stan upojenia. Od strony Odry
      niektrórzy polegli na trawie i ławkach. Inni bezwstydnie szczali na chodniku.
      Patrolu żadnego. Jeśli tak ma wyglądać solidaryzowanie się z kimkolwiek - to ja
      mam w du..ie taką solidarność. Niech idą na Nowy Targ obszczywać Urząd Miasta.
      • Gość: josip Re: Głośno gra na wyspie Słodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 00:14
        A dobrze graja chociaz?
        • Gość: Pinezka Przyzwoicie tyle, że tzw. akustyk jest głuchmanem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.07, 09:28
    • Gość: mar-tsin Re: Gdzie tak głośno gra muzyka? Zdzwonić na poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 09:32
      tez mieszkam na Popowicach, tez słyszałem muzyke i też nie mogłem spać. Poza tym
      gdzieś do 22 w biedronce wył alarm. Ale nic nie przebije debila który z nocy z
      piątku na sobotę przez kilka godzin śpiewał na balkonie na Popowickiej.
    • hummer EXPO 2012 kultura czasu wolnego 18.06.07, 11:34
      Pan Prezydent przeprowadza próby.

Patrząc na to brudne i zaniedbane ostatnio miasto, żałuję, że głosowałem na Niego.

Tego błędu nie popełnię jednak już drugi raz. Chyba czas na zmienę warty, bo co ma wrocławianin z szumnego (w tym przypadku dosłownie) rozwoju miasta?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=63946088
      • Gość: R.D. Re: EXPO 2012 kultura czasu wolnego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.07, 18:31
        Jak się dziatwa tego miasta nie umi zachować to odwołuję wszystkie tego typu
        imprezy.Nie będzie żadnego rocka na wyspie,techno party itp.Nie będzie
        ćpania,chlania,przeklinania i szczania i coś więcej gdzie popadnie!Zachowam
        Jazz nad Odrą,Wrotislawia Cantans czy PPA bo tam chodzą kulturalni i umiący się
        bawić ludzie!Mam nadzieję że będzie spokój i wybiorą mnie na 3 kadencję!Wasz
        kochany Rafał!
        • Gość: Pinezka Bardzo śmieszne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.07, 19:40
          Tego uczą na jakichś kursach wieczorowych czy korespondencyjnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka