mac23450 28.07.07, 08:36 Czy Wrocław to dobre miasto dla informatyka z angielskim i niemieckim? Może Kraków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Giertych Roman praca IP: *.tpca-cz.com 28.07.07, 09:19 JA tez szukam posady, bo mnie Jarek z rzadu wywala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: praca IP: *.as.kn.pl 28.07.07, 09:55 Tak, sytuacja na rynku pracy jest na razie dobra. Ale radzę się pośpieszyć, bo sytuacja może się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giertych Roman praca IP: *.tpca-cz.com 28.07.07, 15:20 Przyznaje Panu racje - tym bardziej, ze w MOJEJ PARTII zanotowano zmniejszone ostatnio wplywy ze skladek. Przeciez musze z czegos zyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk123 Re: praca IP: *.wroclaw.mm.pl 28.07.07, 22:22 Raczej Kraków - we Wrocławiu mamy z większych firm: -Siemensa -Nokia Siemens Networks -TietoEnator -Volvo 3 pierwsze firmy "wypączkowały" z SDC Siemensa (najpierw Siemens sprzedał BenQ swój dział telefonów komórkowych, po upadku BenQ w Niemczech oddział wrocławski został przejęty przez Skandynawów, potem SDC podzieliło się na część, która została w Siemensie, większość przeszła do NSN) - czyli niby 3 firmy ale powstałe z podziału jednej. Kraków: -Motorola -IBM -Google -Sabre (ponoć najlepiej płacą z zagranicznych firm informatycznych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk123 Re: praca IP: *.wroclaw.mm.pl 28.07.07, 22:24 No i Kraków nie jest tak przereklamowany jak Wrocław - przynajmniej nie będziesz klął na dziury w ulicach wysłuchując przy tym sloganów o dynamicznym rozwoju, stolicy biznesu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokeeno Re: praca IP: 80.54.202.* 29.07.07, 22:09 W Krakowie są wyższe pensje (za tą samą pracę). NSN we Wrocku to lokacja "low cost" (oprócz tego między NSN a Tieto jest umowa, by nie przyjmować "migrujących" pracowników, co obniża średnie pensje)... Odpowiedz Link Zgłoś