starykot 26.11.07, 21:34 Całe zgraje bezczelnych typów omijają poranny korek pędząc chodniko- jezdnią przeznaczoną dla działkowców, wpychając się na jezdnię tuż przed estakadą. Po jakie licho ich wpuszczacie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: artek Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.wro.vectranet.pl 27.11.07, 07:11 a po tej informacji z pewnością będzie ich mniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie kierofca Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.wro.vectranet.pl 27.11.07, 08:49 raczej wiecej, dzieki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
xxzz Prawidłowo 27.11.07, 12:18 A gdzie sa w tej sytuacji funkcjonariusze policji drogowej?Przez kieszen do rozumu to moja maxyma drogowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Prawidłowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 13:01 Jaki przepis łamią jadąc droga alternatywną? A tak swoją drogą to tępie takich cwaniaków szczególnie na skrzyżowaniu Pułaskiego - Kościuszki jadąc od wiaduktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.as.kn.pl 27.11.07, 12:26 Gość portalu: artek napisał(a): > a po tej informacji z pewnością będzie ich mniej ... Ale jak to towarzyszu Artku, twoja sztandarowa i ulubiona inwestycja coś kiepsko się sprawdza generując korki niewiele mniejsze niż przed jej rozpoczęciem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 12:32 o, dyżurny kundel się obudził i dał głos ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 13:31 artek to chyba przydupas Mazurowej, albo Kiniorskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 13:45 o, nie stać cię na lepsze obelgi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.korbank.pl 27.11.07, 18:10 To wszystko jest wina policji!!! Bo jak by kilk mandatów wlepila to by sie ci cwaniacy uspokoili. A ich jak zwykle nie ma. Podobna sytuacja jest na moscie koło Glinianek jak jedzie sie do centrum miasta! Fotoradary i mandaty! Ale po co jak wladza cos takiego toleruje???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arto Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 21:11 Faktycznie, cała masa to ich nie jest, ale zawsze ze 2ch czy 3ch się wepchnie. Z reguły prostactwo gruchotami i pcha się na siłę. Wg. mnie ta uliczka to jakiś niewypał, żeby piesi razem po ulicy z samochodami. Ale cóż... Jaka władza takie rozwiązania. Aż tak bardzo to mnie nie wkurza, bo co za różnica czy 3 sam. się wepchną. Problem leży gdzie indziej. Właśnie przestałem jeździć przez Klecińską. 20 min. w strone Grabiszyńskiej jak nic. A miało być lepiej. Niedługo wszyscy będziemy stać. A innej alternatywy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej 28.11.07, 01:11 A za co w tym przypadku mandat? Jaki przepis łamią? Odpowiedz Link Zgłoś
dafydd Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej 30.11.07, 12:38 Jeżdżą z prędkościa większą niż 20 km/h. Tam jest znak "strefa zamieszkana" co oznacza że maksymalna prędkość to 20 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.korbank.pl 01.12.07, 12:12 A za co w tym przypadku mandat? Jaki przepis łamią? A to ze świadomie stwarzaja sytuacje zagrozenia wypadkiem. Nie zachowuja zasad ostrożnosci. To malo???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbernard Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.telsat.wroc.pl 05.12.07, 00:29 Taki argument, to żaden argument, bo do każdego na dobrą sprawę można się w ten sposób przyczepić. Ale poprzednik podał sensowny, z tym ograniczeniem prędkości do 20 km/h w strefie zamieszkania. Ale jak jest bardzo gęsty korek to często porusza się wolniej niż 20, więc można sobie wyobrazić cwanych którzy nie muszą łamać ograniczenia aby zyskać. Najlepiej po prostu takich nie wpuszczać i ostro trąbić gdy próbują wepchać się - wymusić pierwszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej 05.12.07, 11:29 > Taki argument, to żaden argument, bo do każdego na dobrą sprawę można się w ten > sposób przyczepić. Ale poprzednik podał sensowny, z tym ograniczeniem prędkości > do 20 km/h w strefie zamieszkania. Ale jak jest bardzo gęsty korek to często > porusza się wolniej niż 20, więc można sobie wyobrazić cwanych którzy nie muszą > łamać ograniczenia aby zyskać. Najlepiej po prostu takich nie wpuszczać i ostro > trąbić gdy próbują wepchać się - wymusić pierwszeństwo. Z tym trąbieniem to jest przesada, wystarczy cwaniaków nie wpuszczać i jak by tak sobie jeden z drugim postał z dziesięć minut to by już więcej tego nie robił. Niestety jest to utopia, gdyż większośc kierowców wpuszcza cwaniaczków z grzeczności bądź strachu. I nie jest to tylko problem Klecińskiej, ale także wielu miejsc we Wrocławiu, szczególnie takich, gdzie z dwóch pasów robi się jeden i normalni kierowcy ustawiają się wcześniej na pasie, który prowadzi dalej, a cwaniaczki jadą do końca drugim i wciskają się na chama do kolejki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.contium.pl 05.12.07, 12:47 > Wrocławiu, szczególnie takich, gdzie z dwóch pasów robi się jeden i > normalni kierowcy ustawiają się wcześniej na pasie, który prowadzi > dalej, a cwaniaczki jadą do końca drugim i wciskają się na chama do > kolejki... Jeśli jest zwężenie z dwóch pasów na jeden w tym samym kierunku, to ZDECYDOWANIE należy dojeżdżać do końca i tam stosować zasadę zamka błyskawicznego. Zawsze mnie irytuje, jak na Kochanowskiego widzę zacietrzewionych kierowców, którzy twardo pilnują tyłu poprzedzającego auta, żeby tylko nie wpuścić samochodu z sąsiedniego pasa... Odpowiedz Link Zgłoś
wromario Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej 05.12.07, 14:11 > Zawsze mnie irytuje, jak na Kochanowskiego widzę zacietrzewionych > kierowców, którzy twardo pilnują tyłu poprzedzającego auta, żeby > tylko nie wpuścić samochodu z sąsiedniego pasa... A co powiesz na takich, którzy bez sygnalizowania tuż przed Tobą próbują z prawego zajechać Ci drogę i zablokować obydwa pasy? Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej 05.12.07, 15:36 > Jeśli jest zwężenie z dwóch pasów na jeden w tym samym kierunku, to ZDECYDOWANI > E > należy dojeżdżać do końca i tam stosować zasadę zamka błyskawicznego. > > Zawsze mnie irytuje, jak na Kochanowskiego widzę zacietrzewionych kierowców, > którzy twardo pilnują tyłu poprzedzającego auta, żeby tylko nie wpuścić > samochodu z sąsiedniego pasa... Chodziło mi o konkretną sytuację, kiedy z daleka widać, że jest zator i porządni kierowcy, dojeżdżając do kolejki, ustawiają się na pasie prowadzącym dalej, a cwaniaczki dojeżdżają do samego końca drugiego, ślepego pasa i wciskają się "na wydrę". To chamskie zachowanie powoduje, że korki się tylko generują jeszcze bardziej. Klasyczny przykład takiej sytuacji to poranny zator na Strzegomskiej w kierunku centrum, zaczynający się przed Gądowianką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.07, 16:09 > Chodziło mi o konkretną sytuację, kiedy z daleka widać, że jest > zator i porządni kierowcy, dojeżdżając do kolejki, ustawiają się na > pasie prowadzącym dalej, a cwaniaczki dojeżdżają do samego końca > drugiego, ślepego pasa i wciskają się "na wydrę". To chamskie > zachowanie powoduje, że korki się tylko generują jeszcze bardziej. > Klasyczny przykład takiej sytuacji to poranny zator na Strzegomskiej > w kierunku centrum, zaczynający się przed Gądowianką. Hahahaha A wystarczyłoby tak jak w cywilizownej Europie stosować zasadę zamka błyskawicznego. Ja mam gdzieś tych niby "porządnych". Dojeżdzam, do końca bo mam do tego prawo. Jak jadę na prawym pasie i dojeżdżam do zwężenia to wpsuzczam tego co jest na lewym i nie ma gdzie wjechać. Robię to tak aby mie spowalniać ruchu. Mam gdzieś, że dla innych to chamstwo. Może za 20 lat zrozumieją co to zasada zamka błyskawicznego i jak ona poprawia płynność przjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej 05.12.07, 21:57 > Hahahaha > A wystarczyłoby tak jak w cywilizownej Europie stosować zasadę zamka błyskawicz > nego. > Ja mam gdzieś tych niby "porządnych". Dojeżdzam, do końca bo mam do tego prawo. > Jak jadę na prawym pasie i dojeżdżam do zwężenia to wpsuzczam tego co jest na > lewym i nie ma gdzie wjechać. Robię to tak aby mie spowalniać ruchu. Mam gdzieś > , że dla innych to chamstwo. Może za 20 lat zrozumieją co to zasada zamka błysk > awicznego i jak ona poprawia płynność przjazdu. Widzę, że się nie rozumiemy. Mi nie chodzi o przepisy prawa, ale o zwykłe, typowo polskie cwaniactwo. Kiedy wiadomo, że jest korek i ruchu nie da się już w żaden sposób "upłynnić" to większość kierowców ustawia się karnie w kolejce, a paru cwaniaków (powtarzam: paru, gdyż ta grupa jest na szczęście dużo mniej liczna) jedzie na chama do końca i liczy na to, że zawsze ich ktoś wpuści. Tak, jak już wcześniej pisałem, ludzie kulturalni albo strachliwi wpuszczają panów cwaniaczków, ale ja mam gdzieś ich pośpiech i lekceważenie innych uczestników ruchu i oczywiście nigdy ich nie wpuszczam. Bo kulturę można stosować tylko wobec ludzi kulturalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej 06.12.07, 00:16 Kiedyś też tak myślałem ale przekonałem się do zamka. Ważne jest właśnie aby nie wpuszczać tych co do końca nie dojechali i nagle ich wyrzuty sumienia ogarniają. Bo jak ich uprzejmy wpuści, to jeszcze takiego z wyrzutami wyprzedzi kilku i wtedy faktycznie pas który nie zanika więcej stoi niż jedzie. Kiedyś tych co do końca jechali uważałem za cwaniaczków, teraz tylko takich wpuszczam. A tak na marginesie po to są 2 pasy aby wykorzystać maksymalnie miejsce. W przypadku akurat Strzegomskiej, to mam wrażenie, że lepszym rozwiązaniem było by tak pomalować pasy aby zanikał prawy zamiast lewego. Wtedy większość jechała by lewym i łatwiej było by przejechać tym którzy zamierzają w Muchoborską skręcić, oraz wyjazd z Muchoborskiej byłby ułatwiony. Ponadto łatwiej było by autobusom z przystanku wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.07, 22:31 Prymitywne cwaniaczki również wykazują się na rondzie obok Faktory. Najbardziej zabawni są selersi na warszawskich tablicach firm leasingiwoch którzy udają obcych. Druga grupa, tym razem tępych szpanerów chwali się swoimi halogenami. Dzisiaj przy padającym deszczu to szczególnie wkó...ące jak światło halogenu odbija się od mokrej jezdni i daje po oczach. Apeluje do wszystkich, włączajcie długie światła tym prymitywom. Może mocne światło pobudzi to coś co mają za oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Jest rozwiązanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.07, 11:20 Powinien być umieszczony znak zakazu niedotyczących dojeżdżających na działki i dodatkowo ewentualnie zamontowane ruchome słupki uniemożliwiające przejazd do których klucz będą mieli działkowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Jest też inne rozwiązanie IP: *.lan.pop.pl 06.12.07, 10:40 Zrobić tam progi co 20 metrów. Działkowcy dojadą, a cwaniakom się nie opłaci przetelepać z prędkością 10 km/h przez tą drogę. Najprostsze i najtańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stejk Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.nsn-inter.net 03.12.07, 13:23 A ja selersow nazywam PecHowcami. Toz to przeciez Przedstawiciele Handlowi:) Biedni ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irizar Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.07, 00:11 Co do nazwanych nieprofesjonalnie przez ciebie świateł przednich przeciwmgielnych - to najpierw poczytaj przepisy o ruchu drogowym a póżniej coś pisz na forum jełopie!!! Otóż takie światła mogą być właśnie włączone podczas deszczu i zawsze tak robię bo stać mnie na auto z takimi lampami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiolek Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: 217.97.133.* 13.12.07, 13:27 Chyba po godzinnym staniu w korkach wszystko nam przeszkadza podczas jazdy. Ja np. jak wyjadę zaraz z domu mam ochotę na wpuszczanie, jak i zatrzymywanie się przed pasami dla pieszych. Jednak po 1 godz. jazdy po mieście zamiary te uciekają i niestety często używam klaksonu. I póki będzie we Wrocku z drogami jak jest napięcie będzie tylko rosło, bo aut przybywa. Widać to po tym poście. Przyjemnej jazdy mimo wszystko życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.07, 22:51 i co, lepiej coś widzisz jełopie dzięki temu że się pochwalisz swoimi światełkami w czasie normalnej widoczności? Mnie również stać na takie światełka ale nie włączam ich w sytuacjach kiedy nic nie dają oprócz tego że oślepiają innych uczestników drogi. Dali dzieciakowi bateryjkę i się cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: 217.153.95.* 14.12.07, 08:45 Tu nie chodzi o przepisy tylko o bycie przyjaznym dla innych. Przecież w czesie deszczu równie dobrze jesteś widoczny i widzisz na zwykłych światłach, a halogeny naprawdę są w takich warunkach uciążliwe. Ale skoro masz to swoje auto z halogenami i się tym tak obnosisz, że stać cię na auto z takimi lampami, to JESTEM PWEIEN ŻE JESTO TO NAPEWNO TWOJE PIEWSZE AUTO Z TAKIMI LAMPAMI. CIEKAWE JESZCZE JAK STARE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spryciuch Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:20 Ja zawsze takim prostakom walę długimi po oczach. Stać mnie na samochód z dobrymi i mocnymi światłami. Do tego te światła można uzywać nawet przy dobrej pogodzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: 195.116.103.* 19.12.07, 12:41 a ja wtedy kłade lusterka swiec sobie jak ci to ulzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.07, 08:21 he, he, ciekawe co pomoże położenie lusterek jak dostaniesz po oczach z przodu? A tak naprawdę jaki problem powoduje to wieśniackie dowartościowanie? Małego ptaka masz? a może kolega ma lepszą brykę ale bez halogenów? A może poprostu nacodzień jesteś nikim i w ten sposób chcesz się dowartościować i wyróżnić się w tłumie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.07, 17:55 > Otóż takie światła mogą być właśnie włączone podczas deszczu Art. 30. 1. Kierujący pojazdem jest obowiązany zachować szczególną ostrożność w czasie jazdy w warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza, spowodowanej mgłą, opadami atmosferycznymi lub innymi przyczynami, a ponadto: 1) kierujący pojazdem silnikowym jest obowiązany: a) włączyć światła mijania lub przeciwmgłowe przednie albo oba te światła jednocześnie, b) poza obszarem zabudowanym podczas mgły dawać krótkotrwałe sygnały dźwiękowe w czasie wyprzedzania lub omijania, 2) kierujący innym pojazdem niż pojazd, o którym mowa w pkt 1, jest obowiązany: a) włączyć światła, w które pojazd jest wyposażony, b) korzystać z pobocza drogi, a jeżeli nie jest to możliwe, jechać jak najbliżej krawędzi jezdni i nie wyprzedzać innego pojazdu. 2. Obowiązek używania świateł, o którym mowa w ust. 1, dotyczy kierującego pojazdem także podczas zatrzymania wynikającego z warunków lub przepisów ruchu drogowego. 3. Kierujący pojazdem może używać tylnych świateł przeciwmgłowych, jeżeli zmniejszona przejrzystość powietrza ogranicza widoczność na odległość mniejszą niż 50 m. W razie poprawy widoczności kierujący pojazdem jest obowiązany niezwłocznie wyłączyć te światła. i gdzie tam jest napisane że podczas deszczu można włączać halogeny? Pewnie twój prosty umysł nie potrafi zinterpretować prostego tekstu. Opad atmosferyczny który ogranicza widoczność to np. obfity śnieg. Deszcz natomiast nie przeszkadza pod warunkiem, że z przeciwka nie jedzie "dres" z włączonymi halogenami których światło odbija się od mokrej nawierzchni i skutecznie oślepia innych kierowców. Zrozumiał czy jeszcze coś wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #$% kiedy policja zacznie ścigać "dresy" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.08, 08:25 co z tego że jest prawo które określa kiedy powinno się używać świateł przeciwmgłowych skoro tylko wczoraj na odcinku około 40 km minąłem około 20 "dresów". Dlaczego tak powszechne jest "dresiarstwo" na naszych drogach skoro za to wykroczenie przewidziane są 2 pkt. karne i mandat. Policja niedokształcona czy też mają inne priorytety? Skoro na drogach porozstawiano fotoradary to może niech policja zajmie się innymi wykroczeniami. Kopcących gruchotów oraz kierowców którzy aż krzyczą do wszystkich "jestem trendy dresem" włączając swoje halogeny jest na pęczki na naszych drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
ghost73 Re: kiedy policja zacznie ścigać "dresy" 09.01.08, 23:44 proponuję tych przygłupów długimi po oczach traktować, może jak każdy mijający będzie świecił długimi po oczach to się burak nauczy stosować kodeks drogowy. Niektóre buraki są tak tępe że w odpowiedzi na moje długie włączają swoje, udawadniając pewnie że mają dobrze ustawione światła :) Ale czego się dziwić jak prawo jazdy dostało się za worek ziemniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.e-wro.net.pl 09.01.08, 18:21 Gość portalu: kierowca napisał(a): > Prymitywne cwaniaczki również wykazują się na rondzie obok Faktory. > Najbardziej zabawni są selersi na warszawskich tablicach firm > leasingiwoch którzy udają obcych. A co,Twoim zdaniem mają zrobić ci,którzy jadą od strony lotniska w stronę centrum i zgodnie z przepisami wjeżdżają na rondo wewętrznym pasem i muszą liczyć na wpuszczenie na pas zewnętrzny aby móc skręcić w prawo w kierunku Strzegomskiej,bo nie mają innej możliwości?Czy wszyscy jadący z lotniska to cwaniaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.08, 23:33 Wiesz dobrze nie o tych pisałem. Ja tylko oceniam tych którzy np. bezczelnie wyprzedzają lewym pasem by za chwilę wcinać się przed maskę. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Bezczelność i cwaniactwo na Klecińskiej 10.01.08, 09:39 > skręcić w prawo w kierunku Strzegomskiej,bo nie mają innej > możliwości?Czy wszyscy jadący z lotniska to cwaniaczki? Cwaniaczki to ci którzy dodatkowo utrudniają im ten manewr jadąc lewym pasem z Mińskiej chociaż nie zamierzają jechać w Graniczną, tylko na Strzegomską. Takim nie przyjdzie nigdy do głowy aby wpuścić tych o których pisałeś ale od innych wymagają "kultury" aby ich wpuszczano, a czasem ją chamsko wymuszają. Zapewne kierowcy o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Żuk ... i wszystko gra :) IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 15.01.08, 00:03 A ja kupilem sobie półtora roku temu Zuka - bo mnie stac bylo. I mam wielką przyjemnosc cwaniaczkow i dresiarzy zarysowywac bądź delikatnie (w moim odczuciu) puknac, gdy mi sie wpierd... przed auto :) Mam ich wszystkich w d..., bo mam wykupione OC. A ostatnio jeden dresik po skrecie zajechal mi droge wysiadl i kopnal w drzwi. Zalozylem mu sprawe karna (stac mnie na adwokata) i wiesniaczek zaplacil grzywne 1500 zł. + naprawienie szkody 350 zł (hehe i tak jezdze z wgniecionymi) + 1000 zl. na jakas isntytucje pomagajaca ofiarom wypadkow + koszty sądowe - chyba 150 zł :) Ale plakal mi na rozprawie, ze mnie przeprasza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORION Re: Żuk ... i wszystko gra :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 09:24 hehe, dobre .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Żuk ... i wszystko gra :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:27 bardzo dobrze, tępić chamskie buractwo Odpowiedz Link Zgłoś