Dodaj do ulubionych

Pierwsza akcja stowarzyszenia

IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 29.08.03, 01:21
Proponuje juz rozpocząc działania.Nieformalne bo stowarzyszenie nie istnieje
ale juz pod jego flaga.Protestujmy przeciwko tej grupce blokujacej obwodnice.
Ja wysłałem listy do wrocławskich gazet aby smielej pisały o problemie i nie
cackały sie tak z ta grupką.
Musimy pokazac prasie, że mieszkańcy chca obwodnicy.Dlaczego krzyczaca
grupka ma przekrzyczeć całą społecznośc Wrocławia? Badzmy głośniejsi.
Naciskajmy na prase, piszmy listy.Wpisujmy się na forum.Do boju!!!

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • michalwitkowski Re: Pierwsza akcja stowarzyszenia 29.08.03, 01:31
      Nie dajmy sie sterroryzowac!! Jest nas wiecej, jestesmy silniejsi!! Problem w
      tym, ze oni sa zorganizowani, a my rozproszeni, ale moze jak sie
      stowarzyszymy, to powstanie silna opozycja przeciw tym oszlomom. Oprocz
      listow do gazet, piszmy tez do Poslow, Samorzadowcow. Trzeba zrobic rozglos
      przeciwnikom przeciwikow realzacji wszelakich inwestycji.

Pozdr. michal
      • sebcat Re: Pierwsza akcja stowarzyszenia 29.08.03, 11:24
        No jasne ze trzeba cos zrobić, ja juz pisąłem do gazet to tv tez. Ale najlepsze
        to pikieta na maslicach, niech wiedzą ze beda traktowani przez nas jak
        tredowaci. Nie mozna dac im spokoju. Czasem ludzie robia pikiety z głupich
        powodów, ale nikt jeszcze nie zrobił czegos takiego aby demonstrowac przeciw
        oszołomstwu i głupocie.
      • Gość: sylwia Re: Pierwsza akcja stowarzyszenia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 11:26
        michalwitkowski napisał:

> Nie dajmy sie sterroryzowac!! Jest nas wiecej, jestesmy silniejsi!! Problem w
        > tym, ze oni sa zorganizowani, a my rozproszeni, ale moze jak sie
        > stowarzyszymy, to powstanie silna opozycja przeciw tym oszlomom. Oprocz
        > listow do gazet, piszmy tez do Poslow, Samorzadowcow. Trzeba zrobic rozglos
        > przeciwnikom przeciwikow realzacji wszelakich inwestycji.
        >
        > Pozdr. michal

Popieram Michała...Jako Stowarzyszenie bedziemy mieli o wiele wieksza siłe
        przebicia-
        Jesli Rafis(z całym szacunkiem do niego)wysyła listy do redakcji (jako jak
        mniemam jedna anonimowa osoba)to jaki to moze miec odzew??-nikły!!Natomiast
        jako formalnie zalegalizowane stowarzysznie to mozemy nawet zorganizowac małą
        konferencje prasowa na ktorej przedstawimy swoje stanowisko.

PS.Rafis-dobry pomysł z tym "bojkotem bojkotujacych"...mam juz dosyc stania w
        korkach:((
        pozdrowienia dla Stowarzyszonych!!!;))) (rety! tak to jakos brzmi
        socjalistycznie;))
    • Gość: Kriss Hasło IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.03, 11:41
      Pamiętacie takie hasło:
      "Jesteśmy wreszcie we własnym domu. Nie stój, nie czekaj! Co robić? Pomóż."

Może należałoby pomóc niektórym w końcu zrozumieć o co tak naprawdę chodzi w
      tej demokracji?
      • Gość: Rafis Odpowiedź Słowa IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 29.08.03, 16:19
        Napisałem do Bartka Knapika.

> Szanowny czytelniku.
        >
        > Napisze szczerze i od serca. Ludzi, który protestuja przeciw obwodnicy sa
        > zawzieci i zdeterminowani. spotykałem sie z nimi kilkukrotnie, jednak zadne
        > argumenty do nich nie trafiają. nie jestem w stanie im niczego obiecac -
        > egro nie mam na nich zadnego wplywu.
        >
        > dziekuje za zaiteresowanie moim tematem. licze na kolejne opinie po moich
        > terkstach
        >
        > pozdrawiam
        >
        > bartlomiej knapik

Napisałem kolejny raz i poprosiłem o ostrzejsze teksty na temat tych
        ludzi.Może ugna sie pod pregierzem opinii publicznej.
    • wielki_czarownik Sądzę, że nas oleją. 29.08.03, 20:35
      Jeżeli napiszemy jako stowarzyszenie, to będą musieli wziąść to poważniej. Jeżeli napiszemy jako kilka osób prywatnych, to wątpię, czy to coś da. I tak pewnie mają kilkadziesiąt takich listów.
      • Gość: Rafis w takim razie... IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 29.08.03, 20:41
        niech każdy pisząc jakis mail czy list podpisuje na końcu :
        STOWARZYSZENIE NA RZECZ WROCŁAWIA
        • wielki_czarownik OK. Już piszę! /nt 29.08.03, 21:24
    • Gość: $ Re: Pierwsza akcja stowarzyszenia IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 03.09.03, 11:53
      Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Proponuje juz rozpocząc działania.Nieformalne bo stowarzyszenie nie istnieje
      > ale juz pod jego flaga.Protestujmy przeciwko tej grupce blokujacej obwodnice.
      > Ja wysłałem listy do wrocławskich gazet aby smielej pisały o problemie i nie
      > cackały sie tak z ta grupką.
      > Musimy pokazac prasie, że mieszkańcy chca obwodnicy.Dlaczego krzyczaca
      > grupka ma przekrzyczeć całą społecznośc Wrocławia? Badzmy głośniejsi.
      > Naciskajmy na prase, piszmy listy.Wpisujmy się na forum.Do boju!!!
      >
      > pozdrawiam

Wniosek dotyczący lokalizacji AOW powinien być tak przygotowany żeby NSA
      oddalił wszystkie protesty,dlatego wina za dwie porażki leży po stronie
      przygotowujących wniosek.Mieszkancy Maślic mają prawo protestować i niestety to
      robią.
      • Gość: $ Re: Pierwsza akcja stowarzyszenia IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 03.09.03, 14:02
        We Wrocławiu mieszkało wiele znanych osób
        (Schiller,Sharoun,Poelzig,Hłasko,Wojaczek,Grotowski,Tomaszewski,Dunikowski i
        pewnie jeszcze wiele innych)stowarzyszenie mogłoby powalczyć o jakieś małe
        pamiątkowe tabliczki na domach w których mieszkali,jeśli oczywiście jeszcze
        stoją.
      • Gość: artful Re: Pierwsza akcja stowarzyszenia IP: 195.117.149.* 03.09.03, 18:05
        Gość portalu: $ napisał(a):

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
        >
        > > Proponuje juz rozpocząc działania.Nieformalne bo stowarzyszenie nie istnie
        > je
        > > ale juz pod jego flaga.Protestujmy przeciwko tej grupce blokujacej obwodni
        > ce.
        > > Ja wysłałem listy do wrocławskich gazet aby smielej pisały o problemie i n
        > ie
        > > cackały sie tak z ta grupką.
        > > Musimy pokazac prasie, że mieszkańcy chca obwodnicy.Dlaczego krzyczaca
        > > grupka ma przekrzyczeć całą społecznośc Wrocławia? Badzmy głośniejsi.
        > > Naciskajmy na prase, piszmy listy.Wpisujmy się na forum.Do boju!!!
        > >
        > > pozdrawiam
        >
        > Wniosek dotyczący lokalizacji AOW powinien być tak przygotowany żeby NSA
        > oddalił wszystkie protesty,dlatego wina za dwie porażki leży po stronie
        > przygotowujących wniosek.Mieszkancy Maślic mają prawo protestować i niestety
        to
        >
        > robią.

Niestety chłop ma rację.

pozdrawiam
        artful

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka