Gość: Woj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.03, 23:57 A moze zalatwic faceta jego wlasna metoda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: Ofiary sekty Himawanti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 04:40 Zabawne - autor podpisany Tymon pisze o Ryśku Matuszewskim, o którym Tymon Tymański stworzył kawałek "Wypuśćcie Ryśka Matuszewskiego" (Kuru "100 Lat Undergroundu"). Nawet pobieżne zapoznanie się ze sprawą wskaże, że za dużo tu wątpliwości, robienie z grupki Matuszewskiego śmiertelnie niebezpiecznej sekty to żart po prostu. Poza tym temat jest mocno zdezaktualizowany, było o czym pisać 3 lata temu. Nowak nie po raz pierwszy się kompromituje swoją calkowitą bezradnością wobec problemu sekt, zamiast rzeczywiście groźnych scjentystów ściga posthippisowskie, inspirowane filozofią Wschodu grupki, w zdecydowanej większości niegroźne. Żenujący tekst, widać totalny brak selekcji w Dolnośląskiej, od tego jest redaktor, żeby wyłapać sprzeczności, a nie łykać wypociny pracownika w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeneq Re: Ofiary sekty Himawanti IP: *.atm2-0-1111206.0x503f7426.odnxx2.customer.tele.dk 01.10.03, 16:25 Piotrek, ale chyba przyznasz, że nikt w Polsce więcej złego dla swobód religijnych nie zrobił niż Rysiek. Dostarczył paliwa dla Nowaków i Dominikanów na długie lata. Wybrał totalnie złą drogę. I przyznam się, że nie współczuję mu, bo pamietam, z jaką dumą opowiadał o tym, jak doskonale kreuje rzeczywistość. Miał receptę na wszystko, a problemy dla niego nie istniały. Brak pokory to śmierć dla człowieka duchowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudie Zciemnianie ... IP: 193.178.143.* 01.10.03, 14:14 Znam Tadeusza i Bozene M., ktorzy to rzekomo sa poszkodowani przez "sekte". Nie dalej niz pol roku temu Tadeusz M. i Bozena M. napadli z nozem na jednego z Czlonkow "sekty". Kazali mu spier.... z Polski, bo jak nie to wyrzna cala rodzine. W tej chwili sprawa jest w toku... A Tadeusz M i Bozena M, dostaja pieniadze od Dominikanskiego Centrum do zwalczania mniejszosci wyznaniowych i nie dziwne jest ze pisza takie glupoty szykalujace Ryszarda M, bo za to im placa. Tadeusz M i Bozena M, nigdy niczego nie sprzedawali zeby oddac "Guru", bo tez nic nigdy nie mieli. Tadeusz M, byl nalogowym alkocholikiem prawie juz na samym dnie, z czego wyciagnal go wlasnie Ryszard M. Teraz ladnie mu sie odwdziecza ... Ech, ludzie, ludzie. Trzeba myslec i miec oczy szeroko otwarte. A gazety i media czesto szukaja sensacji, a nie prady. To prawda :))) dudie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeneq Re: Zciemnianie ... IP: *.atm2-0-1111206.0x503f7426.odnxx2.customer.tele.dk 01.10.03, 16:15 No dobra, ale jakby nie patrzeć, to Rysiu ma od dawna nierówno pod sufitem. Ludzie, którzy go otaczali, nie dostrzegali rzeczy oczywistych - jego manii wielkości, mitomanii, nadęcia, dążenia do dominacji i wielu innych paskudnych cech. Sami sobie teraz winni. Powinni usiąść i spokojnie przeczytać Giitę, i zacząć praktykować Yama i Niyama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: Zciemnianie ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.03, 22:24 Poszukac wam psychiatry??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto hehehe... IP: *.proxy.aol.com 01.10.03, 23:11 Psychiatry? Nowego guru im trzeba ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudie Re: hehehe... IP: 193.178.143.* 02.10.03, 12:23 Nie ma drugiego takiego Guru pajace ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Green Re: hehehe... IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.0.* 02.10.03, 12:45 Oj nie ma dudie... To prawda. A na manie wielkosci to cierpia imbecyle pokroju debila Nowaka, w dodatku ponoc pedofila i mordercy, jak pisza w gazecie (tfu tfu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goth Re: Zciemnianie ... IP: *.kana.zory.pl 08.10.03, 16:30 Ale pierniczysz Matuszewski to kawał debila który ma problemy sam z sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: Ofiary sekty Himawanti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 13:51 jestem w szoku... Ryśka znałam, bywałam na zajęciach przez niego prowadzonych (w tym obozach) 15,12 lat temu i nie mogłabym o nim złego słowa powiedzieć; poza tym do niczego nie namawiał, właściwie to jemu zawdzięczam powrót na łono kościoła katolickiego - może nie jestem typowym katolikiem, ale z pewnością osobą głęboko wierzącą... uczył samych dobrych rzeczy z których do dzisiaj korzystam.. WIĘC CO SIĘ STAŁO.... KTOŚ MI WYTŁUMACZY TU CZY NA PRIVIE.. bo jestem bardzo zaskoczona.. nigdy w życiu nie zachował się agresywnie, z tego co pamiętam to współpracował nawet z Kościołem..bynajmniej nie jestem jego wyznawczynią, jakby mi ktoś mógł coś więcej opowiedzieć, to chętnie posłucham.. :) roma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajko ech, wy opiumowcy... IP: 195.117.40.* 02.10.03, 14:47 jak was czytam, to nie chce mi sie wierzyc, ze mamy juz XXI wiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeneq Re: ech, wy opiumowcy... IP: *.atm2-0-1111206.0x503f7426.odnxx2.customer.tele.dk 02.10.03, 16:09 Nie sromaj się brachu, każdy ma jakieś hobby. Jeden zbiera lokomotywy, innemu śmierdzą skarpetki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeneq Re: Ofiary sekty Himawanti IP: *.atm2-0-1111206.0x503f7426.odnxx2.customer.tele.dk 02.10.03, 16:07 Posunął się za daleko. Chciał zostać guru. Wpierw "otwierał" w Subudzie bezprawnie. Dalej, robił za rebirthera nie będąc rebirthere. Potem punktował na szefa Sufich, ale kto inny nim został. Wszędzie go odrzucali, a on chciał świecić własnym światłem. Wymyślił więc historię z tym niby spotkaniem z guru w Stargardzie oraz to całe Himavanti. To dęta lipa pełna rzeczy, które wyczytał w przedwojennych książkach o jodze i ich offsetowych przedrukach, którymi handlował. Z tego, co wiem, to sam niczego nie praktykował regularnie. A nauczał zawzięcie i uzależniał od siebie uczniów. No to teraz ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudie Re: Ofiary sekty Himawanti IP: 193.178.143.* 02.10.03, 17:41 wymyslil sobie? A to dobre :) ha, ha. Sam utrzymuje kontakt przynajmniej z kilkoma osobami, ktore razem z Ryszardem braly udzial w zajeciach z Baba Sivananda. Latwo sie glupoty i pomowienia snuje jak sie gowno wie, co nie? Przypomnijcie sobie losy Proroka Jehoshua. Jak to byla przy nim garstka ludzi, inni uznawali Go za heretyka. A on upierdliwie wytykal faryzeuszom ich bledy publicznie co przyczynilo sie do jego rychlego ukrzyzowania. Ladna analogia, nie? Poczytajcie sobie swiatowy bestseller WIELKI BOJ - Elen White to sie Wam moze w glowkach troche rozjasni. A od Ryszarda to sie odwalcie, bo bardzo dobra robote robi w tym kraju zciemnialym KATOLICKA ZAWSZE ZBRODNICZA IDEOLOGIA. Jeszcze mu kurnia podziekujecie. Swoja droga, gdyby mnie ksiadz gwalcil w podstawowce sam bym teraz chetnie cala parafie w powietrze wysadzil, ha, ha :))) dudie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Niezle towarzystwo IP: *.proxy.aol.com 02.10.03, 23:19 czy wy wiecie ze jestescie stuknieci czy tylko sie tak wam wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goth Re: Ofiary sekty Himawanti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 11:31 Kmiotku boży a może nie boży. Rozmawiałem z Panem darkiem P{ietrkiem który zajmuje się sektami od 15 lat i przedstawił mi dokumenty stwierdzające że Matuszewski to palant i powinien się dobrze leczyc. Stanowo zagrożenie dla siebie i innych. Himawanti to taka sama sekta jak ta japońska od metra w Tokio mmój mail goth@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: Ofiary sekty Himawanti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 11:53 może coś więcej o spotkaniu z Baba Sivananda - chętnie posłucham :) pozdrawiam roma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeneq Re: Ofiary sekty Himawanti IP: *.atm2-0-1111206.0x503f7426.odnxx2.customer.tele.dk 03.10.03, 14:46 Roma, wystarczy, że poczytasz to, co na swoich stronach powypisywał imć Shrii Shrii Bhagavan Paramahansa Guru Acarya Lalit Mohan G.K. vel Ophiel, etc. etc. Mistrz i Znawca Wszystkiego, Ryszard Matuszewski, który ponadto opowie ci, jak to matka wrzuciła go po urodzeniu do gnojówki, a wyciągnęła go stamtąd sąsiadka, dalej - polskie łodzie podwodne atakowały znienacka okręty radzieckie w obszarze Zatoki Gdańskiej i tam na dnie leży już ze 20 zatopionych ruskich wraków. Dodaj do tego niezbity fakt, że na ramieniu siedzi ci właśnie zły duszek, którego Rysiu strąci dłonią, którą następnie pomajstruje przy twoim astralnym sercu, dodając więcej niebieskiej energii. W międzyczasie pomoże policji złapać mordercę dziewczyny, o którym dowiedział się od jej zbłąkanego ducha. Przepraszam, ale tylko idiota może takiego gościa brać na poważnie. Chłopak miał stwierdzoną schizofrenię już gdzieś w 1983 - że niby migał się od wojska, ale jasne jest, że coś było na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: Ofiary sekty Himawanti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.03, 09:30 chętnie poczytam ze źródeł, może wtedy uwierzę, to jaki jest adres jego strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dar Pomoc dla byłych sekciarzy IP: *.kana.zory.pl 08.10.03, 16:27 Jest kilka ośrodków pomocy dla ofiar sekt np Śląskie Centrum Informacji o Sektach - Dariusz Pietrek 0 501 48 73 44. Matuszewski go też nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś