Dodaj do ulubionych

Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu...

IP: *.generacja.pl 23.07.08, 13:57
Witam!

Czy któraś z Was wie może czy we Wrocławiu jest jakaś prywatna klinika
ginekologiczno - położnicza? Próbowałam znaleźć w internecie, ale coś mi nie
wychodzi. A zależy mi na tym, żeby zobaczyć ile prywatnie cesarka kosztuje, bo
jak pomyślę o państwowym szpitalu to mi się słabo robi.

Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 19:36
      Sprawdź Poliklinikę Na Grobli
      • Gość: a Brak prywatnej porodówki we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:04
        We Wrocławiu nie ma prywatnej porodówki :-( najblizej prywatny poród
        sn czy cc to chyba w Lubinie klinika Femina

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=790&w=62803987&a=62803987
        • Gość: a FEMINA LUBIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:06
          www.femina.lubin.pl/poloznictwo.htm
          • Gość: Mama Aniołka Re: Femina i Na Grobli IP: *.generacja.pl 24.07.08, 19:15
            Z tego co słyszałam to na Grobli we Wrocku nie ma prywatnych porodów...
            A do Lubina (czy Lubinia - nie wiem jak się odmienia) to trochę dalego,
            niestety... Bo jak by się wszystko udało to potem z tym maluszkiem taki kawał
            jechać... Z drugiej strony, można daleko jechać tylko żeby było wszystko ok.
            Dzięki za odpowiedzi!
        • Gość: Dariusz Re: Brak prywatnej porodówki we Wrocławiu IP: *.atman.pl 17.04.12, 14:29
          Femina zlikwidowana: z dniem 01.06.2011 roku zakończyliśmy działalność oddziału położniczego i neonatologicznego.
    • Gość: ktoś Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 25.07.08, 00:45
      We Wrocławiu nie ma prywatnej porodówki. Cięcia cesarskie przeprowadza się, gdy są ku temu powody. Nie mam pojęcia, dlaczego słabo Ci się robi na myśl o państwowym szpitalu - w razie konieczności cięcie wykonają tam dokładnie tak samo, jak w prywatnym...
      • Gość: mama Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.08, 08:25
        rodzilam w feminie w zeszłym roku. polecam z calego serca. jechalam
        z wroclawia.
        • Gość: gość, kasia Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: 188.121.8.* 17.11.09, 18:48
          witam, mniej/więcej dziewczyny jakie są przyblizone koszty takiego porodu w feminie ?
      • Gość: Mama Aniołka Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.generacja.pl 28.07.08, 13:00
        Ale zanim wykonają to cięcie w państwowym szpitalu, to może już być za późno.
        Tak właśnie straciłam dziecko. Dlatego wole od razu zapłacić (pomimo tego, że
        wskazania do cc. mam) i nie bać się, że kolejny raz ktoś coś zaniedba!
        • Gość: Magda Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 20:56
          Nie wiem czy temat jeszcze aktualny ale chyba 6 koleżanek decydowało się na CC
          właśnie w Feminie. Kilka z nich było z Wrocławia inne bliżej bo z Głogowa,
          Legnicy. Wszystkie są, były b. zadowolone. Wcześniej umawia się z doktorem na
          termin i to wszystko. Znajoma z Wrocławia chciała mieć córkę z początku sierpnia
          a termin wychodził jej po połowie albo bliżej końca i urodziła na początku
          miesiąca bo już bez obaw mogła! Także można się dogadać:) Do Lubina z Wrocławia
          jest ok 1 godz. drogi więc nie tak daleko.
          Nie wiem czy to prawda ale jakaś znajoma mówiła mi, że dziewczyna z Warszawy
          nawet rodziła w Feminie bo słyszała dobre opinie! mhmmmmmm..........
          • ib_k Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. 28.08.08, 11:08
            Znajoma z Wrocławia chciała mieć córkę z początku sierpni
            > a
            > a termin wychodził jej po połowie albo bliżej końca i urodziła na
            początku
            > miesiąca bo już bez obaw mogła!

KOSZMAR! JEŻELI TO PRAWDA TO TA KOBIETA JEST IDIOTKĄ ; ale mam
            nadzieję że to kłamstwo, nie wyobrażam sobie żeby jakiś
            odpowiedzialny lekarz zrobił coś takiego bez poważnej przyczyny
            medycznej, tylko dla fantazji jakiejś kretynki.
            • Gość: Magda Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 22:50
              To jest prawda z tym porodem ustawianym pod tą Panią! Już dokładnie nie pamiętam
              czym się kierowała ale podejmuje różne kontrowersyjne decyzje z którym się nie
              zgadzam! Jej ciąża jej dziecko a my możemy sobie tylko coś o niej pomyśleć i tak
              zrobi co uważa!
            • nomina Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. 29.08.08, 09:25
              Jeżeli są wskazania, np. silne uszkodzenie siatkówek itp., które wyklucza nawet
              rozpoczęcie akcji porodowej, można umówić się na konkretny termin nieco
              wcześniejszy niż wyliczony z "kółeczka", który i tak jest niepewny (jeśli
              kobieta ma dłuższe cykle, wiek ciąży nie pokrywa się z wyliczeniami).
              Przynajmniej wszystkie osoby, o których słyszałam, tak miały.
      • Gość: ja Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 19:18
        problem polega na tym że w państwowym szpitalu nie wykonają cc jeśli taka konieczność pojawi się nagle- zrobią to tylko wtedy jeśli od początku było takie zalecenie -w innym wypadku bedą zwlekać do oporu i nie wiadomo czy maluszek to przeżyje...
        • merche Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. 05.01.12, 12:25
          a to akurat nie jest prawdą - rodziłam 4 lata temu w Trzebnicy i okazało się, że poród nie postępuje. Nikt nie zwlekał do ostatniej chwili, tylko wzięto mnie na salę operacyjną, gdzie wykonano cc. Inna sprawa, czy było ono rzeczywiście potrzebne - być może, gdyby położnym się nie spieszyło i nie podały mi oksytocyny + uwiązanie do łóżka (mimo nagród Rodzić po ludzku nie było możliwości swobodnego doboru pozycji... ciekawe, czy się to zmieniło?), dałabym radę urodzić sn...
      • Gość: Aga Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: 156.17.96.* 04.01.12, 20:44
        Mnie też się robi słabo na myśl o państwowym szpitalu a szczególnie o tych mało sympatycznych pielęgniarkach i b.kiepskich warunkach
    • ela.zet Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. 28.08.08, 00:09
      właśnie parę dni temu byłam w przychodni na terenie elektrociepłowni
      na ul.łowieckiej i zobaczyłam reklamówkę od kwietnia 2009 szpital
      EuroMediCare we Wrocławiu oferuje PRYWATNE PORODY W LUKSUSOWYCH
      WARUNKACH informacje 0717117411,adres ul.Pilczycka 144-148,www.emc-
      sa.pl;pozdrawiam i życzę powodzenia ela
      • Gość: MG Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:35
        no niestety - prywatnej porodówki nie doczekamy się tak szysbko we
        wrocławiu (dowiedziałam sie że jeszcze się zastanawiają czy otworzyć-
        tylko nad czym się zastanawiają bo poza wrocławiem każde większe
        miasto ma przynajmniej jedną prywatną porodówkę). A już się
        cieszyłam bo termin mam na koniec maja i myślałam że może zdążą
        otworzyć.
    • Gość: gość Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.02.09, 05:00
      No to nie zazdroszczę Wam Wrocławianki. Na szczęście mieszkam w Białymstoku. U
      nas są dwie prywatne kliniki ginekologiczno-położnicze. Ja rodziłam w
      znieczuleniu zewnątrzoponowym prawie bez bólu w luksusowych warunkach i
      atmosferze. Miło wspominam swój poród. A Wam serdecznie współczuje. To jakby XIX
      wiek, prawda?
    • Gość: Myśka Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 10:45
      Czy jest ktoś, kto dowiadywał się już czegoś więcej odnośnie porodu
      w EMC?
      Mnie niestety też przeraża to, co się dzieje na porodówkach we
      Wrocławiu, albo warunki są totalnie syfiaste, albo się nie można
      dopchać do szpitala, albo trzeba dawać w łapę, zzo nie ma nigdzie.
      Nie mieści się to w glowie, ale tak jest.
      Gdyby tylko bylo blizej do Lubina, chetnie bym tam rodzila, tylko to
      niestety daleko.
      • Gość: Myśka Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 12:17
        Wyslalam zapytanie do EMC i nawet szybko odpisali. Niestety nie
        wyglada to dobrze: nowa część szpitala ma być otwarta dopiero w
        połowie roku. Kwiecień zatem nieaktualny. Nie podają jeszcze żadnych
        informacji odnośnie terminów ani cen.
      • ola_80 Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. 04.02.09, 12:18
        Dowiedziałam się od położnej tylko tyle, że nie jest jeszcze pewne na 100%, czy
        będzie porodówka w EMC, ale żeby w okolicach kwietnia szukać informacji.
        • ola_80 Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. 04.02.09, 12:19
          O, to widzę, że masz aktualniejsze informacje niż ja. Cóż, to się chyba nie
          załapię, bo termin mam max na 1 czerwca.
      • Gość: Gosia Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.02.09, 21:55
        Lepiej daleko niż w syfie. Ja jestem z Koszalina i szukam jakiegos
        ludzkiego miejsca na poród. Granica kilometrowa nie istnieje. Myśle,
        że moje dobre samopoczucie, dobra opieka i ludzkie warunki sa
        najwazniejsze i dla mnie i dla dziecka.
    • Gość: Martux Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: 90.156.120.* 03.03.09, 14:50
      mam ten sam problem i chyba zdecyduję się na Trzebnicę- państwowo,
      ale ponoc bardzo przyjażnie i z nagrodę "rodzic po ludzku".
      A w emc dopiero budują drugie skrzydło i nie wiadomo ile to
      potrwa... napewno nie przd połową roku :/
      • paulina0706 Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. 19.04.10, 13:53
        macie jakieś informacje czy pojawiała się prywatna klinika we wrocławiu czy na
        borowskiej jest porodówka?

• paulina0706 Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. 19.04.10, 14:28
      • iwonagos Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. 19.04.10, 17:18
        nie ma na borowskiej. we wrocławiu są 4 porodówki: kliniki, dyrekcyjna, kamińskiego, brochów
        • Gość: T88 Re: Prywatna klinika ginekologiczna we Wrocławiu. IP: 83.2.219.* 04.02.11, 10:29
          A więc na dzień dzisijeszy nie ma opcji porodu w prywatnej klinice we Wrocławiu? Szkoda....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka