assmolen 14.01.09, 17:57 to co widac na zdjeciu to może Hallera albo Ślężna, ale na pewno nie jest to Grabiszynska! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicjaz35 Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 17:59 Juz mi sie nie chce tego komentowac. 1,5h 4 km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretek Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:22 alicjaz35 napisała: > Juz mi sie nie chce tego komentowac. 1,5h 4 km Taka piękna pogoda ~17:00 - śnieg prószy, nie ma wiatru, że aż żal tyłek wieźć autem. Te 4h to nawet w obcasch przeszłabyś w godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.lanet.net.pl 14.01.09, 19:21 Jasne, z 2 tonami towaru na plecach.... z Buforowej na Wojnów... idź sobie, jak lubisz... Niektórzy muszą jakoś zarobić, a nie ma jak. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawjacek Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 20:20 > Jasne, z 2 tonami towaru na plecach.... z Buforowej na Wojnów... > idź sobie, jak lubisz... > Niektórzy muszą jakoś zarobić, a nie ma jak. :( Niunia naprawdę nie rozumiesz co do Ciebie piszą ? Przez niunie podobne do ciebie tylko bez tych dwóch ton, ty i ja nie mozemy towaru wozić. Nie pisz zatem bez sensu bo każdy wie że korki robią głupcy i to Ci właśnie napisali. Ci co prowadzą dzialalność od lat wiedzą jak się źle po mieście jeździ więc malo prawdopodobne abys jechała z towarem jak piszesz. Po prostu ludzie prowadzacy DG są dużo bardziej logiczni i nie stękają w necie bez potrzeby. Ciekaw jestem czy jak nie masz tych dwóch ton na pace to strasz sie bez potrzeby nie jexdzić autkiem wzdłuż i w szerz Wrocławia. Mowiąc inaczej nawet jeśli to prawdą ze mialaś 2 tony to te przejazdy zapewne stanowią kilka procent Twoich kursów. Ponieważ inni robią tak samo to jest jak jest. Jakakolwiek dyskusja o tym kto robi korki to zawsze zjawia się jakiś "biznesmen" co musiał właśnie autem milion $ wieźć do banku. Dlatego wybacz że ci nie wierzę ( jeden z powodów to ten, że sam wożę towary po mieście). Gdybys klęła na ludzi a nie na zimę to bym moze uwieżyl że nie jesteś pa-niunią w szpilkach wybierającą się do hipermarketu. Ale ponieważ piszesz tak jak te niunie to mam prawo myśleć swoje. Im więcej panienek w szpilkach w galeriach tym wiecej aut na ulicach. Nie jest prawdą ze rozwój biznesu spowodował taki wzrost ilości aut. Prawdą jest ze 90% kierowców nic nie robi aby oodalić moment kiedy miasto stanie się nieprzejezdne. Może by pan prezydent przestał wierzyć ze rozwój KI bedzie rozwiązaniem problemów KM. Moze by się tak przestał bać utraty głosów i zaczął ratowac miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.lanet.net.pl 14.01.09, 21:13 Wroclawjacku, dziś akurat wracałam w śniegu; wyjechałam rano - było jeszcze OK, byłam na Opolszczyźnie. Tam nie było tak źle, sajgon się zrobił na autostradzie. Ale miałam info z miasta, że pada od południa, a w mieście - jak zawsze. Ani solniczki, ani pługa. Z marketami trafiłeś, jak kulą w płot - nie jestem ich klientką. Ba, powiem nawet, że jestem ich zaciekłym wrogiem. Zabiły normalny handel. Co do szpilek - też pudło. Nigdy w życiu nie prowadziłam w butach na obcasie, bo uważam to za kretyństwo. Lalunie wystawiające nóżki w szpilkach zza kierownicy powinny iść z powrotenm na kurs. Razem z tymi w kapeluszach. Jeśli muszę, choć nie lubię, zabrać te nieszczęsne obcasy - w żadnym razie szpilki, to jadą obok. W osobówce. Zakładam, wysiadając. Niezależnie od tego, co prowadzę - to wyłącznie w adidasach lub sandałach. Za długo prowadzę, żeby być niefrasobliwą trzpiotką, no i .. latka też lecą... O ile w osobówce istnieje techniczna możliwość prowadzenia w "obcasach", to w busie, w którym się siedzi jak na krześle- przecież się nie da. A zimy nie lubię. Jestem zmarźlak, lubię lato. Śnieg jest dla mnie przeszkodą w zbyt wielu rzeczach, żebym go kiedykolwiek polubiła. I ponarzekać sobie lubię. :) Bo niby dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karpan Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 21:22 Brawo Niunia>:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.09, 21:46 pamiętajcie zima nie zaskakuje kierowców poprostu kierowcy zapomnieli że mam coś takiego jak śnieg i dobrze że dziś stali w korkach i życze by stali więcej bo Ci co nie muszą mogą jechać komunikacją .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: 212.127.95.* 14.01.09, 22:02 Wystarczy godzina śniegu i 600-tysięczne miasto paraliżuje się samo. wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek =======Artykuł sponsorowany przez "miasto"======== IP: *.lanet.net.pl 14.01.09, 22:43 Uwaga!! Artykuł sponsorowany przez "miasto". Nie róbcie z ludzi idiotów. Jakie pługopiaskarki? Gdzie? Jeśli na ulicach to nie Wrocławia!!! Bo ja żadnej nie widziałem, przestańcie robić z ludzi idiotów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawjacek miasto to kolesie ktorzy zarabiają na wykopkach IP: *.e-wro.net.pl 15.01.09, 02:11 > Uwaga!! Artykuł sponsorowany przez "miasto". Nie róbcie z ludzi idiotów. Jakie > pługopiaskarki? Gdzie? Jeśli na ulicach to nie Wrocławia!!! Bo ja żadnej nie > widziałem, przestańcie robić z ludzi idiotów!!! Ależ kierowcy to głównie idioci. Jeśli korki będą przekraczać 3,5 godziny ( tak bywa często na zachodzie, że tyle trwa dojazd do pracy) to i tak 50% ludzi z kochanego autka nie zrezygnuje. No bo kto je wtedy od nich kupi ? NA czym można najwięcej zarobić ? Na głupocie . Warto zatem promować KI i brac pod stolem. Dawać też się opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: miasto to kolesie ktorzy zarabiają na wykopka 15.01.09, 10:35 > NA czym można najwięcej zarobić ? > Na głupocie . patrzac na to co tutaj wypisujesz wychodzi na to, ze na tobie mozna zarobic wieeeelka kupe kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawjacek Wroclaw to miasto 300 000 IP: *.e-wro.net.pl 15.01.09, 01:57 Wystarczy godzina śniegu i 600-tysięczne miasto paraliżuje się samo. wroclaw.fotolog.pl **** To niejest 600-tysięczne miasto tylko 300 000. Teraz o wielkości miasta nie mówi liczba mieszkańców tylko liczba aut. Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Wroclaw to miasto 300 000 15.01.09, 02:06 NARESZCIE. coś się dzieje w przyrodzie! cieszmy się obrzempały!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławiacek Kiedyś sypnie tak zę zaspy zajmą miejsca aut IP: *.e-wro.net.pl 15.01.09, 01:46 > pamiętajcie zima nie zaskakuje kierowców poprostu kierowcy zapomnieli że mam co > ś takiego jak śnieg i dobrze że dziś stali w korkach i życze by stali więcej bo > Ci co nie muszą mogą jechać komunikacją Kierowca nie myśli, kieroca kieruje. Auto służy do szpanowania i do izolowania się od żuli w autobusach. Zależy od ceny. Karanie kierowców staniem w korkach niewiele zmieni. Należałoby zapakowac w korki tych co dopiero planują zakup autka. Trzeba będzie opatentowac jakiś wynalazek typu licznik uruchomień auta coby dac szansę ludziom na korzystanie z auta kiedy jest naprawdę potrzeba i jednoczesnie zniechęcić innych do jeżdzenia po zapałki do kiosku. Przy dzisiejszej technologii produkowanie aut bez alkomatu blokującego zaplon itp wynalazków powinno być zakazane. Podobnie mozna by za pomocą znakow radiowych o ograniczeniu prędkości zdalnie spowalniać autka czy też nie pozwalać wjechać na czerwonym lub na zablokowane skrzyżowanie. Idąc dalej można by blokować wjazd do ścisłych centrum autom bez pasażera czy też za pomocą kamer rozpoznających rejestrację rozliczać się z kierowcami za wjazd do centrum czy za parkowanie w płatnych strefach.Byloby to tańsze niż instalowanie tysięcy parkomatów czy zatrudnianie osob pobierajacych opłaty. Opłata za parkowanie w zakazanych miejscach zastąpilaby mandaty :/ Takie systemy rozpoznawania za pomoca kamer ktoś z Wrocławia testuje dla policji. Działa to tak ze nad jezdnia zapala się wyświetlacz: "WOL9999 zwolij " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEKU Re: Kiedyś sypnie tak zę zaspy zajmą miejsca aut IP: 89.171.175.* 15.01.09, 12:48 chlopie pier****sz jak polamany, jak chcesz oglosci swoja filozofie frustrata to znajdz inne miejsce, moze bloga zaloz albo pod jakis kosciol sie udaj, bo wyczuwam w tobie troche mentorskiego tonu nawiedzonego kaznodziei, aczkolwiek nie wiem czy ma to jakies uzasadnienie w tresci twoich glebokich wywodow. a co do korkow i sniegu: ja tez wracalem wczoraj 2h15min z pracy (normalnie 40-50min) ale mysle, ze nie ma co narzekac na wszytsko dookola tylko wziac pod uwage fakty: jest zima pada snieg wczoraj padal az do poznego wieczora, czyli nie mozna go bylo od razu usunac odsniezarki jezdzily, ale korkow nie omina poki caly ruch w tym uroczym miescie bedzie sie odbywal przez jego centrum to tego problemu nie uda sie rozwiazac pozdrawiam i zycze cierpliwosci i spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawjacek Re: Zima znów sypnęła po wycieraczkach IP: *.e-wro.net.pl 15.01.09, 01:24 A zimy nie lubię. Jestem zmarźlak, lubię lato. Śnieg jest dla mnie przeszkodą w zbyt wielu rzeczach, żebym go kiedykolwiek polubiła. I ponarzekać sobie lubię. :) Bo niby dlaczego nie? *** Też nie lubię zimy bo jak wyskoczę piechtą czy rowerem w górki to po paru godzinkach chce mi się wracać. Po mieście rowerem w śnieżycę źle się jeździ ale takich dni jest w roku chyba 33 . Autkiem dzis mało jeżdziłem tak do obiadu bo wyczułem co będzie więc zjechalem na chate o 14-tej . Pod szpital na Borowskiej nie mogłem podwieźć kaleki bo tam na parkingu 1000 aut i setka na trawnikach. Jak już mamy narzekać to nie na pogodę czy ze jakiś tramwaj utknął w korkach tylko na ludzi , którzy najcześciej korzystają z auta gdy pada deszcz lub śnieg. Auto to nie parasolka czy kalosze. Dużo wiekszym problemem niż korki jest brak miejsc parkingowych na wielkich blokowiskach a codziennie przybywa aut tych co nie wiedzą jakie autko niesie przyjemności. Życzę wszystkim kierowcom na 2009 r abyśmy stanęli w korkach co pozwoli zredukawac liczbę wypadków :) W ten sposob za darmo rozwiążemy problem parkowania ;P a i na beznynie zaoszczedzimy. Szczęśliwi i kierowcy czasu nie liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Zima znów sypnęła po wycieraczkach IP: *.lanet.net.pl 15.01.09, 10:51 Wrocławjacku, piszesz,że "Jak już mamy narzekać to nie na pogodę czy ze jakiś tramwaj utknął w korkach tylko na ludzi , którzy najcześciej korzystają z auta gdy pada deszcz lub śnieg. Auto to nie parasolka czy kalosze." Dla mnie jest to całkowicie zrozumiałe. Sprawy w mieście- nie mówię o zakupach w marketach, mają do załatwienia zarówno młodzi jak i starzy, zarówno zdrowi jak i chorzy, zartówno sprawni jak i mniej sprawni. Tym drugim z wymienianych znacznie trudniej jest dostać się dokądkolwiek, niż tym pierwszym. Nie można wrzucić wszystkich do jednego worka. Sa ludzie, dla kórych dojście do KM -nawet kilkaset metrów - stanowi duży problem. Są ludzie, dla których wejście do tramwaju to koszmar, a zejście - jeszcze większy. Nie mówiąc o tym, że jazda na stojąco - w chamstwo w KM jest popularne- jest gehenną. A prośba o zwolnienie miejsca często spotyka się nie tylko z obojętnością, ale często ze stekiem wyzwisk. Ludzie starsi lub młodsi o gorszej kondycji, są przez wielu postrzegani jako przeszkody, które powinny siedzieć w domu, a nie robić tłok w KM. Nikt nie myśli, że muszą sie jakoś dostać do lekarza czy po zasiłek. Dla mnie większym problem niż brak parkingów na blokowiskach jest brak parkingów na osiedlach typu Biskupin, Sepolno i podobnych. Ani zaparkować tam, ani przejechać obok zaparkowanych. A przed blokami - mini ogródki, które z powodzeniem, szybko i niewielkim kosztem można by na miejsca parkingowe przerobić. Ja nie życzę kierowcom stania w korkach, tylko jazdy po dobrze rozplanowanych miejskich obwodnicach. Wrocław jest miastem trudnym, jeśli chodzi o układ komunikacyjny, ze względu na ciasnotę centrum i ilość rzek i mostów. Dlatego uważam, że wzorem Rzymu, powinien mieć kilka koncentrycznych obwodnic, połączonych średnicówkami, przy czym dla TIRów powinny być dostępne jedynie zewnętrzne, chyba że rzeczywiście muszą wjechać do miasta. Są służby, które mogą tego dopilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: Zima znów sypnęła po wycieraczkach IP: 89.171.175.* 15.01.09, 12:54 popieram! w normlanych miastach problem korkow rozladowuje sie przez a) obwodnice, ringi, nazwijcie to jak chcecie byle mialo min dwa pasy i omijalo centrum b) sprawna i przemyslana komunikacje miejska. My wolimy wydawac pieniadze na promocje miasta, lodowiska, fontanny. Fajnie jakby miasto zrobilo cos najpierw dla swoich mieszkancow a dopiero w drugiej kolejnosci pomyslalo o ludziach z zewnatrz. pozdrawiam a wroclawjacka przepraszam za pi jak potluczony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam3k Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.09, 10:01 Czyli, że korki powstają bo ludzie jeżdżą do banków i do sklepów ? hahahaha DEBIL :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawjacek Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 20:03 > Taka piękna pogoda ~17:00 - śnieg prószy, nie ma wiatru, że aż żal tyłek wieźć > autem. Te 4h to nawet w obcasch przeszłabyś w godzinę. Głupota ludzi przejawia się tym że nie tylko robia to co musi skutkowac korkami ale że jeszcze się dziwią a bywa że mają pretensje do innych. 1,5 godziny w autku w jedną stronę ( dystns nie ma znaczenia) to nic w porownaniu z tym co za kilka lat w mieście się bedzie dziać. To miasto nie ma metra (nawet w palanach) i dziesiątek miliardów na inteligentne systemy sterowania ruchem. Odzłomowanie miasta będzie trwało 40 lat (tyle zajęło to w Kopenhadze w ktorej obecnie 27% jazd do pracy odbywa się samochodem a 35% rowerem). Jak ludzie chą tracić kilka godzin w autakch to nie mozna im tego zabronić ale karygodne jest ze UM nie nadał priorytetu KM np poprzez uwolnienie pasów dla busów i zakazie wjazdu na torowiska. Jedyna obrona przed korkami to jak najszybsze zakorkowanie miasta. Im szybciej się to stanie to tym rychlej znajdziemy rozwiązania problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
vlad1 Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 20:59 Boziu! Ale chopie marudzisz. Mogła iść pieszo. Mogła też oberwać np. autobusem który się "złożył" skrecając z Kościuszki w Dąbrowskiego. Bo przegubowce przy dobrej pogodzie i drodze tam ledwo wyrabiają. Dziś nie wyrobił. No ale co tam - zakręt 90 stopni na jednej z dróg przelotowych. Na dodatek brukowanej. Ale jazda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.lanet.net.pl 14.01.09, 21:20 Cudem obok tego połamańca, jednym bokiem po chodniku, się przecisnęłam... Jadący z Dąbrowskiego malowniczo olali sygnalizację... Ale ... byłam większa :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsfs Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wro.vectranet.pl 14.01.09, 18:25 rowniez no comment - 7 km 2 godziny. 90% winy za zakorkowanie ponosza ci, ktorzy widzac zielone wjezdzaja na skrzyzowanie pelni radosci z rozrozniania kolorow i stoja pozniej na srodku po 15 minut nie mogac ww. skrzyzowania opuscic... a inni sobie stoja, klna i przepalaja paliwo niepotrzebnie... Dziwi mnie jedno - jezdzac po DE czy Francji nie widywalem takich obrazkow, mimo ze przeciez Francuzi za super kierowcow nie uchodza... Powyzszym "blokujacym" skrzyzowania polecam sanki podczas najblizszych opadow sniegu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalony_ivan Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.09, 18:32 To pewnie Ci, co im w autobusach i tramwajach nie grzali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsfs Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wro.vectranet.pl 14.01.09, 18:50 A to i mozliwe... :D Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Do założyciela wątku: 14.01.09, 18:57 to jest Grabiszyńska pomiędzy Ostrowskiego a Fiołkową - w tle widać biurowiec FAT-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.mas.airbites.pl 14.01.09, 19:08 Gość portalu: dsfs napisał(a): > rowniez no comment - 7 km 2 godziny. > 90% winy za zakorkowanie ponosza ci, ktorzy widzac zielone wjezdzaja na > skrzyzowanie pelni radosci z rozrozniania kolorow i stoja pozniej na > srodku po 15 minut nie mogac ww. skrzyzowania opuscic... Nie zgadzam sie. Tacy jak wymieniasz mają 50%winy. 40% dałbym niedoru...ym ciotom które mają spóźniony zapłon i ruszają dopiero jak usłyszą trąbe za sobą, ruszając przy tym jakby 40t ciągneli za sobą, bo "ślisko jest, a on ma letnie i wogóle nie umie po śniegu jeździć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawjacek Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 20:24 > Powyzszym "blokujacym" skrzyzowania polecam sanki podczas najblizszych opadow > sniegu... A zauważyłęś ze ci sami kierowcy zazwyczaj blokują chodniki pieszym? Jaki jest czas zmarnowany w aucie po kórtym ludzie pójda po rozum i zrezygnują ze zbędnych aut po mieście ? Kiedy wreszcie wymusimy na UM aby przestał inwestować w drogi bo to tylko zachęca do kupowania aut , a zaczał rozwijać KM ? Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 22:17 Posłuchaj, rowerzysto ? Pleciesz jak popieprzony !!! Jeśli nie masz kasy na samochód , to i tak go nie kupisz ! Nawet jeśli przez miasto będą biec 6. pasmowe autostrady ! Co ma szerokość jezdni do ilości aut w mieście ? Proste ?! Największą przeszkodą dla rozwoju KM, są ścieżki rowerowe i zbyt szerokie chodniki !!! Przez nie brak jest miejsca na wydzielony pas BUS,Taxi i system 2+ . Nie wiesz, co to ? Więcej ni dwie osoby w samochodzie. Scieżki rowerowe są puste do kwietnia ! Marnuje się miejsce, które mogłaby wykorzystać Twoja ukochana KM ! Grzesiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 23:46 Teraz to Ty mówisz jak bezmózgowiec. Wystarczy właśnie wydzielić osobny pas dla MPK, osobny dla rowerów, a ostatni pas dla zwykłych śmiertelników który niech się korkuje, tak żeby w końcu wszyscy wygodniccy w końcu przesiedli się w inny środek transportu .i. I nie jest prawdą, że rowerem jeżdżą tylko biedaki. Ja mam auto a mimo wszystko jeżdżę po mieście rowerem niezależnie od pogody, po w godzinach szczytu przy każdej pogodzie jestem co najmniej dwa razy szybciej wszędzie i jestem również zdrowszy. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 15.01.09, 12:46 Gość portalu: Radek napisał(a): > Teraz to Ty mówisz jak bezmózgowiec. Wystarczy właśnie wydzielić osobny pas dl > a > MPK, osobny dla rowerów, a ostatni pas dla zwykłych śmiertelników który niech > się korkuje, tak żeby w końcu wszyscy wygodniccy w końcu przesiedli się w inny > środek transportu .i. I nie jest prawdą, że rowerem jeżdżą tylko biedaki. Ja ma > m > auto a mimo wszystko jeżdżę po mieście rowerem niezależnie od pogody, po w > godzinach szczytu przy każdej pogodzie jestem co najmniej dwa razy szybciej > wszędzie i jestem również zdrowszy. *** Dziękuję za komplementy ! Nie ma znaczenia, czy rowerzysta jest biedny - bogaty . Ścieżki rowerowe są, przez większą część roku ( popatrz za okno ! ) puste. W " sezonie " też czasem przemknie jeden rower na godzinę. Likwidacja ścieżek i węższe chodniki - Most Uniwersytecki - pozwoliłaby z n a l e ź ć miejsce na pas BUS, TAXI, 2+. Od razu, nie trzeba wyburzać po łowy miasta. Nowe projekty w/g starych planów ? Zobacz, co dzieje się na Zwycięskiej ! Chodniki szersze niż jezdnia,ścieżka donikąd... Chory projekt szaleńców ! A samochody będą stały w korkach razem z autobusami . W centrach nowoczesnych, miast samochód tylko z kierowcą nie wjedzie już nigdzie... Są preferencje, pasy 2+ na przykład. Gdybym wiedział, że dojadę wszędzie - szybko i bezkolizyjnie - nowoczesnyn " krótkim " autobusem , zostawiam samochód ! Ale , na razie , nie da się ! Fanatycy rowerowi wymyślili teoryjkę, że szerokie jezdnie powodują wzrost ilości samochodów w mieście. Nie trzeba nic " poszerzać " ! Wystarczy racjonalnie gospodarzyć przestrzenią , wykorzystując to, co jest ! Grzesiek, bezmózgowiec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektryk_prim Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.217.146.194.generacja.pl 15.01.09, 13:50 Niestety twoje pojęcie o inżynierii ruchu jest błędne. Owszem popieram tworzenie pasów BUS (TAXI, 2+). Ale niestety prawdą jest, że poszerzanie jezdni powoduje wzrost na niej ruchu, aż do powstania kongestii. Aby rozwiązać te kwestie potrzeba wielu czynników. Prawidłowej infrastruktury (obwodnice, trasy średnicowe), odpowiedniej obsługi (sygnalizacja z priorytetem dla komunikacji zbiorowej), sprawnej komunikacji zbiorowej (BUS pasy, wydzielone torowiska, odpowiednio dużo taboru co by ustalić odpowiedni takt, centra przesiadkowe, kolej podmiejska, korzystna taryfa), ograniczenia wjazdu do ścisłego centrum (choć tu nie jestem zwolennikiem jakichś BARDZO restrykcyjnych ograniczeń) i świadomego społeczeństwa. Dziś każdy we Wro mówi, że ma gdzieś komunikacje miejską. Każdy myśli, że do pracy trzeba jechać samochodem. Sami paraliżujemy to miasto. Argument o niesprawnej komunikacji jest oczywiście ważny. W takim razie czas coś z tym zrobić. Dużym problemem jest brak taboru, bo powinien on na wielu liniach odjeżdżać dwa razy częściej jak nie lepiej. Poza tym autobusy powinny dowozić do tramwajów - dlatego potrzebne centra przesiadkowe. Niemniej jednak wcale nie prawdą, że trzeba wszędzie poszerzać jezdnie kosztem chodników i ścieżek rowerowych. W systemie transportowym można patrzeć na poszczególne podsystemy (czyli np. skrzyżowania, jezdnie), ale należy zwrócić uwagę jaki wpływ one będą miały na cały system tudzież jego fragment. Poza tym osobiście jestem zdania, że AOW niewiele zmieni sytuacje w mieście, gdyż mimo wszystko większość ludzi, którzy stoją w korkach to Ci, którzy mają do załatwienia jakąś sprawę w mieście, tudzież zwyczajnie jadą/wracają z pracy. W żaden sposób nie zlikwiduje to kongestii. Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 18:39 alicjaz35 napisała: > Juz mi sie nie chce tego komentowac. 1,5h 4 km 25 min., 4 km. Rowerkiem. :-) Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 20:05 Ja 4 km przejechałem w 15 minut rowerem, i dla czego nikt nie odśnieża dróżek rowerowych? Zimą też wiele osób korzysta z tego środka transportu. np. z przymusu lub oszczędności czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 23:54 faktycznie.. w zeszłym roku były odśnieżone...a teraz jest problem z jazdą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawjacek Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 20:47 >25 min., 4 km. Rowerkiem. :-) 45 minut na piechotę Ja w 19 minut przejeżdam rowerkiem 7-8 km czyli na przeciwległy kraniec miasta (oczywiście w lecie). Dlaczego miasto sypie sól na jednie a na ścieżkach rowerowych nie ? Dozorcy usuwają śnieg z 70 cm gdzie trudno sie rowerzystom i pieszym zmieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Artykuł sponsorowany przez "miasto" IP: *.lanet.net.pl 14.01.09, 22:37 Uwaga!! Artykuł sponsorowany przez "miasto". Nie róbcie z ludzi idiotów. Jakie pługopiaskarki? Gdzie? Jeśli na ulicach to nie Wrocławia!!! Bo ja żadnej nie widziałem, przestańcie robić z ludzi idiotów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogarniaj Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.cust.tele2.pl 14.01.09, 18:00 Jest to Grabiszyńska pomiędzy FATem, a Fiołkową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimo Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:03 Jak to w styczniu śnieg ???!!! Przecież to niemożliwe ! I znowu widać wspaniałych kierowców !!! I oczywiście brak policji na skrzyżowaniach. Piaskarek nie ma bo ulice zakorkowane więc i tak nie przejadą. Polska zima !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.Lompy.korbank.pl 14.01.09, 18:04 Moj chlopak od 2h jedzie AZ5,5km. Jest gdzies w polowie drogi. Trasa Armii Krajowej - Wyszynskiego. Nie dalo sie przewidziec jak od 12 pada caly czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: 94.254.141.* 14.01.09, 18:56 twoj chlopak wlasnie ode mnie wychodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smrn@o2.pl Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 19:43 hahaha. najlepiej ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 19:45 dojechał już ukochany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek22 Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: 82.160.135.* 14.01.09, 18:07 Też tak pomyślałem w pierwszej chwli, ale to jest Grabszyńska, tylko, że sama jej końcówka (przed samym cmentarzem) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola staralam sie przejechac przez miasto IP: *.mas.airbites.pl 14.01.09, 18:13 komunikacja miejska - z kleciny na przybyszewskiego - pod heliosem po pol godz czekania na autobus zrezygnowałam i wrócilam do domu:( zmarnowalam tylko 2 godz Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: staralam sie przejechac przez miasto 14.01.09, 20:34 Spod hotelu Wrocław na Psie Pole w ok. godzinę, wliczając w to czekanie na tramwaj a potem na autobus na Kromera:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kRZYK! Re: staralam sie przejechac przez miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:49 Spod .. śnieg... a nie spod... hotelu.. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: staralam sie przejechac przez miasto 14.01.09, 21:09 Słusznie, dziękuję za zwrócenie uwagi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pięknie! :) IP: *.connecta.pl 14.01.09, 21:05 aaaaaaaaa jest cudnie! a korki, co tam korki na spacerek ludzie! na spacerek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretek Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:23 assmolen napisał: > to co widac na zdjeciu to może Hallera albo Ślężna, ale na pewno nie jest to > Grabiszynska! Grabiszyńska, Grabiszyńska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.09, 18:25 ruska-grabiszynek 30-40min. rowerem, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
olylejdi_1 Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 18:37 No a czego sie mozna bylo spodziewac, skoro zbudowano estakade tak, ze nie mozna na nia jechac z krzemienieckiej, tylko trzeba zawracac na ostrowskiego i własnie tym kawalku grabiszynskiej. Gdyby wtedy ktos pomyslal, to odciazyłoby skrzyzowanie hallera grabiszynska, które przez to ma stale zakorkowany jeden pas ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 18:28 Z Wejherowskiej na Długą ok 17 (okolice ogródków) komunikacją miejską - 30 min, z powrotem na nogach ten sam odcinek (i tak na czas nie dojechałabym do miasta) - 20 min...ale wrażenia nie do opisania, brak wiatru, śnieżek prószył, do tego ciepło i ŚNIEG po kostki, bo jeszcze nikt piaskiem chodników nie posypał. Naprawdę cudownie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:33 Z podwala dojechałem do Świebodzkiego, jakieś 15 minut, następne 35 piechotą na Nowy Dwór mijają chyba 8 autobusów po drodze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 18:33 musze Cie zmartwic ale jest to Grabiszynska. Zdjecie jest zrobione od strony cmentarza w strone miasta. Po prawej miedzy drzewami widac stacje BP a po lewej budynek FAT. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 18:33 > to co widac na zdjeciu to może Hallera albo Ślężna, ale na pewno nie jest to > Grabiszynska To jest Grabiszyńska widok od kierunku cmentarza, zwróć uwagę na budynek Fat-Haco czy jak mu tam teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.static.korbank.pl 14.01.09, 18:36 grabiszynska kolo parku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex to grabiszyńska - dokładnie ... IP: *.wro.vectranet.pl 14.01.09, 18:36 grabiszyńska - dokładnie widok od strony cmentarza na grabiszynku - w tle biurowiec FAT... ex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Napiszcie jeszcze to 15 razy ;) IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 19:17 Jeszcze 15 razy napiszcie że to Grabiszyńska między Fiołkową a Hallera to może ktoś to w końcu zauważy i nie napisze tego 16-ty raz. Polecam wszystkim czytanie całego tematu zanim się cokolwiek po raz n-ty napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Fiołkowej Re: Napiszcie jeszcze to 15 razy ;) IP: *.as.kn.pl 14.01.09, 20:07 a czy to nie jest przypadkiem skrzyżowanie koło Fiołkowej? a może jednak koło Hallera? nie jestem pewien, ale na pewno jest to w okolicach Grabiszyńskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.zif.ae.wroc.pl 14.01.09, 18:41 Dlaczego są tak masakryczne korki, chętnie wróciłabym do domu piechotą ale rano wzięłam do pracy samochód :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweeees rowerem szybciej ;-> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:46 i zdrowiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: rowerem szybciej ;-> IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 20:37 7km w 50 minut, przez samo centrum, polecam rower każdemu, szczególnie jak miasto dostaje zawału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:46 na Placu Społecznym na estakady nie mogą wjechać tiry,niektóre nawet na most Grunwaldzki nie mogą... Współczucie dla wszystkich kierowców, nie mają dziś lekkiego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
q-rczak Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 18:48 assmolen napisał: > to co widac na zdjeciu to może Hallera albo Ślężna, ale na pewno nie jest to > Grabiszynska! Na pewno to spadł śnieg. Jeśli chodzi o ulicę, to jest widok na ul. Grabiszyńską od strony cmentarza. Zdjęcie wykonano z budynku 4-piętrowego. W dalszym planie widać skrzyżowanie Grabiszyńskiej z Klecińską i budynek FAT-u. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smeerfek Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.magma-net.pl 14.01.09, 18:49 Z domu do pracy: Bema (06:05), Uniwersytet, Podwale, Legionów, Grabiszyńska, Ostrowskiego (06:25). 20 min. Z pracy do domu: Ostrowskiego (15:40), przez Legionów, 1-go Maja (JP II), Pomorską na Bema (17:05). 1h25min. Wrażenia bezcenne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Sprawdziły się przewidywania meteorologów - żart? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 18:53 Z tymi sprawdzonymi przewidywaniami meteorologów to jakaś kpina. Nie sprawdziły się prognozy pokazywane na: TVP1 (słoneczko, chmurka) TVN (jeszcze dzisiaj rano trąbili w "Dzień dobry TVN", że - jak wyżej - będzie pochmurno z przejaśnieniami - bez opadów) pogodynka.pl - nawet w tej chwili można zobaczyć na głównej stronie jaka miała być dzisiaj pogoda we Wrocławiu - oczywiście - "słonko i chmurka - bez opadów". No no... Nie ma to jak współczesna technika i nasi meteorolodzy, którzy nie potrafią przewidzieć że na drugi dzień może spaść śnieg. Godzina 13:00 na pogodynce ostrzeżenia o marznących opadach deszczu w województwie Małopolskim i Śląskim a tymczasem za oknem pada LÓD - tak tak, przez godzinę padał lód potem zmienił się w śnieg. No ale na pogodynce dalej bez zmian. Także z tymi przewidywaniami meteorologów to jest śmiech na sali. Ani na onecie ani na pogoda.gazeta.pl ani w telewizji - nic się nie sprawdziło, nawet temperatura. Tylko w radiu podawali prawdziwe komunikaty o tym, że popołudniu zacznie padać śnieg (Traffic FM). Odpowiedz Link Zgłoś
czarnuszka Re: Sprawdziły się przewidywania meteorologów - ż 14.01.09, 19:25 Trzeba patrzeć na portal Twoja pogoda, jest w miare dokładny, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Prawde gadasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:33 Zaden ze znaych mi polskich serwisow nie przewidywal na dzisiaj opadow sniegu. Zwlaszcza takich. Ale mój widget na desktopie i pogodynka w telefonie (HTC) juz od 4 dni zapowiadał na środę 'śnieg, -1st.C'. Na jutro przewiduje 'słabe opady śniegu, max. +2, min. 0. To po co otrzymywać IMGW za państwowe pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnuszka Re: nieprawdę gadasz 15.01.09, 11:23 Oczywiście, że przewidywał. Dla Wrocławia na wczoraj prawdopodobieństwo wystąpienia opadów śniegu wynosiło 30%. Zerknij tu. art. z 14 stycznia, "Nadciągają śnieżyce z większym mrozem": www.twojapogoda.pl/ Po prawej stronie jest dostępne również archiwum wiadomości. W menu można sobie wybrać kilka prognoz, jest 16-dniowa i jest stan obecny, zawierajacy również prognozę 5-dniową. Bardzo sensownie przedstawione i w miarę trafne. Korzystam z tego serwisu, odkąd w ICM zmieniono model prognozowania, który jest zupełnie niezgodny z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Sprawdziły się przewidywania meteorologów - ż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:33 A tutaj prognoza z PANSTWOWEGO Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej dla Wroclawia, czyli oslawiony badziew pogodynka.pl: środa (14.1.2009) model COSMO 13:00 -3 2 m/s poludniowo-zachodni Zachmurzenie całkowite 16:00 -2 1 m/s poludniowo-zachodni Zachmurzenie całkowite 19:00 -2 2 m/s polnocno-zachodni Pochmurno,słabe opady śniegu Slabe opady sniegu od 19:00 !!!! Banda nierobow i kretynow. Niech wejda na accuweather.com i zobacza prognoze dla Wroclawia. Co te barany robia oprocz pierdzenia w stolki? Powyzsza progrnoza jest wedlug modelu Cosmo. Wedlug modelu Aladin w tym czasie kiedy Wroclaw zostal przysypany przez 15 cm sniegu w miescie mialo byc 'Pochmurno, okresami przejaśnienia'. Urzędasy do łopaty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Sprawdziły się przewidywania meteorologów - ż IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 23:36 Te modele jak widać nie są najlepsze ale najgorsze jest w tym wszystkim to, że synpotyk w swoim komentarzu na new.meteo.pl z dzisiejszego ranka (godz. 8:10) potwierdza owe komputerowe prognozy pogody. "Proces zanikania wyżu nad Europą już się dokonuje, niż znad Morza Śródziemnego swoim zachmurzeniem wysokim sięga aż po środkową Polskę, śnieg zaczyna padać w Bieszczadach i niebawem w pozostałych częściach polskich Karpat i wschodniej części Sudetów, na Górnym Śląsku i w Jurze." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Sprawdziły się przewidywania meteorologów - ż IP: 213.199.197.* 15.01.09, 07:56 w głównym wydaniu pogody po faktach czy też wiadomościach tryumfalnie oznajmią, iż sprawdzalność ich prognoz wynosi 85% :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: 217.153.187.* 14.01.09, 18:56 najbardziej mnie irytuje ze na ZADNYM skrzyzowaniu nie ma ani JEDNEGO policjanta zeby albo kierowal ruchem albo dawał mandaty durniom ktorzy wjezdzaja na skrzyzowanie kiedy nie ma miejsca i blakuja kilka pasow ruchu - za co oni dostaja pianiadze ?????? po co wogole jest policja w tym miescie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.joanitow.finemedia.pl 14.01.09, 19:03 Bo to nie czwartek ani nie piatek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRAP Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.magma-net.pl 14.01.09, 19:11 o 16:30 stał policjant na skrzyżowaniu Powstańców Śl. i Wielkiej ale raczej chodziło o małą ciężarówkę stojącą na lewoskręcie na awaryjnych Ale samo to dało że nikt nie wbijał sie na skrzyżowanie bez możliwości zjechania. Swoją drogą z Przyjaźni na Grunwaldzką 1:35 szkoda że nie wysłali kogoś z wiaderkami żeby chociaż ręcznie posypać wjazdy i zjazdy na estakady oraz tunel na Dominikańskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakol Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.218.151.252.static.telsat.wroc.pl 14.01.09, 20:37 i tu cie zaskoczę o 17:40 jak przejeżdzałem ulicą pułaskiego na skrzyżowaniu z hubską stało aż dwóch policjantów kierowali ruchem i koreczek był umiarkowany, no ale na skrzyżowaniu sienkiewicza z wyszyńskiego jak zawsze palanci stają w poprzek ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:35 > po co wogole jest policja w tym miescie ?? Dobre pytanie. Niestety retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albis Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 14.01.09, 22:57 Śmieszne pytanie! A kto ma dostarczać do pociągu kanapki kacykom partyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszp Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 19:05 Grabiszyńska od strony Oporowa, z lewej budynek FAT HACO, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.ibselektronics.pl 14.01.09, 19:07 to jest grabiszyńska ale od strony Cmentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Może w końcu ktoś kopnie w dupę pajaców z WPO ALBA IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 19:11 Pada od 12tej O 19tej nie można się poruszać po mieście... 7 godzin na ruszenie dupy Nie widziałem ANI JEDNEGO PŁUGA ANI PIASKARKI jechałem spod Ferio na Zaporoską... 1.5 godziny! Chyba wszyscy jesteśmy zgodni, że WPO ALBA to nie jest firma, która powinna się tym zajmować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Może w końcu ktoś kopnie w dupę pajaców z WPO IP: *.dialog.net.pl 14.01.09, 19:22 Ja widziałem kilka pługów, za to nagminnym widokiem byli kierowcy, którzy nie potrafili ruszyć na płaskiej, prostej asfaltowej drodze. Kolejny malkontent, który nieudolnośc kierowców i ich mizerne umiejętności jazdy samochodem tłumaczy tym, że nie widział pługów, jakoś w górach, nie wspominając o innych państwach jak Czechy Austria, ludzie potrafią jezdzić po śniegu, wystarczy im tylko powbijac słupki wyznaczające szerokość drogi i jeżdzi sie szybciej niż po Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakol Re: Może w końcu ktoś kopnie w dupę pajaców z WPO IP: *.218.151.252.static.telsat.wroc.pl 14.01.09, 20:40 osobiście widziałem z 4 pługi ale jak już stały w korku :) pozatym polecam przeczytać na stronie zdik-u jaki jest czas reakcji służb porządkowych po opadach śniegu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Może w końcu ktoś kopnie w dupę pajaców z WPO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:38 Pogadamy jutro rano (kiedy sie okaze, ze snieg choc nie pada, to dalej sobie lezy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Może w końcu ktoś kopnie w dupę pajaców z WPO IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.09, 20:41 Koleś jeżeli uważasz że za odśnieżanie odpowiada jedynie WPO to jesteś w błędzie - zerknij na stronę ZDiUM. Trasa z Ferio na Zaporoską (Krzyki) jest w gestii Szanownego Transformensu. Pomyśl sprawdź a potem głupoty pisz. Jest zima a jeżeli nie nauczyłeś się jeździć w trudnych warunkach i nie masz choć trochę cierpliwości to nie siadaj za kierownicę. W pojazdach komunikacji miejskiej masz okazję się odstresować w czasie rozmowy ze współpasażerem i nie myśleć o upływie czasu i odległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: 78.8.138.* 14.01.09, 19:13 Ja też utknęłam w śniegowym korku - przejechanie 3,5 km zajęło mi ponad 1,5 godziny! W międzyczasie zdążyłam przestudiować instrukcję obsługi radia samochodowego i poprzestawiać wszystkie stacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś