Gość: nutka 33 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 00:28 Skoro w wielomiesięcznym cyklu "Forum" A.Kosendiak wystąpił raz, to może właśnie zbyt kiepsko dba o swoje interesy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Meloman 15 Re: Co zrobił dla kultury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 14:12 - a co Pan Redaktor "ADO" zrobił dla kultury ??? Nieukrywana niechęć Pana redaktora do prezydenta (i nie chodzi w tym miejscu o personalia)musi mieć swoje granice. Nie wypada, aby redaktor mający ambicje specjalisty do spraw kultury pisał "w trzeciej osobie" o prezydencie "Co zrobił dla kultury"...- a gdzie podstawy tzw."kindersztuby", lub zwykłego "taktu"...to się w głowie nie mieści... Pan powinien być wiarygodny i odpowiedzialny za fakty, które Pan prezentuje tym bardziej, iż kształtuje pan opinię wielu czytelników...i w tym miejscu pragnę się odnieść do katalogu "minusów" w Pańskim artykule, które moim zdaniem świadczą o Pana nieznajomości szerokiej problematyki wszystkich aspektów kultury. Dziwne, że koncentruje się Pan na przykładach odnoszących się generalnie do spraw związanych z muzyką. Czy problemy kultury to tylko życie muzyczne ??? Irytuje mnie Pana niewiedza dotycząca procesu przyznawania środków z "UE" na projekty związane np. z kulturą. Wprowadza Pan czytelnika w błąd sugerując, iż na projekt sali koncertowej pieniądze z Brukseli nie nadchodzą. A niby dlaczego pieniądze takie powinny wg Pana już wpłynąć - proszę zapoznać się z trybem przyznawania środków unijnych na projekty dotyczące kultury. Jeżeli dla Pana "niespodziewana wizyta Narodowej Orkiestry Francji pod batutą maestro Kurta Masura - koncert w katedrze św. Marii Magdaleny" jest ujmą dla inicjatywy i promocji budowania we Wrocławiu sali koncertowej, to ja nic z tego nie rozumię. Właśnie fakt jednego z najlepszych koncertów w tym roku i "Obecność Masura, który zrezygnował z honorarium,..." jest argumentem do wniosku o granty z Unii Europejskiej. Co do personaliów , które Pan atakuje: "Prezydent zatrudnił na etacie w Urzędzie Miejskim Andrzeja Kosendiaka, muzyka, nauczyciela i długoletniego urzędnika w Ministerstwie Kultury. Nie było by w tym nic złego, gdyby nie fakt, że Kosendiak jako doradca prezydenta ds. kultury zamiast szefa promuje samego siebie." To brzmi prawie jak kolejna afera... - A gdzie prawda dziennikarska Panie Redaktorze ??? - Dlaczego Pan spekuluje informacjami na temat projektów: "Forum Musicum" i "1000 lat muzyki we Wrocławiu"??? Nie jestem obrońcą Pana A. Kosendiaka, ale akurat fakt, iż jedenorazowy koncert zespołu "Collegio di Musica Sacra" na tym festiwalu jest wg Pana przyczynkiem do promocji samego Pana Kosendiaka...to już poważne nadużycie. Proszę mi uwierzyć, większośc koncertów to udział wybitnych muzyków m.in.z całej Polski i samego Wrocławia. I jest to we Wrocławiu bardzo dobra propozycja dla wielu melomanów - bilety po 5 i 10zł. W tym miejscu mam do Pana pytanie - ile razy był Pan słuchaczem na koncertach "FM" ??? A teraz o cyklu płyt "1000 lat muzyki we Wrocławiu". Pierwsza płyta (tytuł "Musica Rediviva", zespół "Ars Cantus" Tomasza Dobrzańskiego - nagroda muzyczna za ostatni rok) , którą Pan przemilcza (przemilczenie to też nadużycie)...nie widzę w tym nic nic dziwnego, że Pan Kosendiak jako pomysłodawca projektu podpisuje się pod finansowanym przez miasto cyklem płyt...a może prowadzi Pan jakieś dziennikarskie i tajemnicze śledztwo w sprawie w/w cyklu... A swoją drogą - nie wiem dlaczego, właśnie osoba Pana A. Kosendiaka jest głównym przedmiotem i celem negatywnego ataku Pana Redaktora na decyzje Prezydenta dotyczące kultury... Proszę to wytłumaczyć ??? Proszę... Meloman 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro78 Re: Co zrobił dla kultury IP: 66.98.130.* 19.11.03, 16:11 Hej ! Nie galopujcie tak ! Przecież Pan Prezydent jest współwłaścicielem żenującej knajpy 'PRL' w Rynku organizujac tam tzw. imprezy z pewnością przycznia się do rozwoju kultury w mieście. Knajpa, w którą Pan Dutkiewicz zainwestował jest ewenemantem w skali miasta - możemy podziwiać tam portret Józefa Stalina odpowidzialnego za śmierć milionów Polaków ... oto i to właśnie dla kultury zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Co zrobił dla kultury IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 04:54 Jak czytam te glupoty to sie nie dziwie ze naklad wam spada. Odpowiedz Link Zgłoś