Dodaj do ulubionych

GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU?????

IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 29.11.03, 18:12
Przemiły ludu wrocławski!Doradzicie mi proszę, gdzie najlepiej zamieszkać w
Waszym pięknym mieście, tak, aby bez trudu można było dojechać do pracy
Bielanach.Szukm miłej i zielonej okolicy, no i bezpiecznej oczywiście(jeśli
ktoś był w Gdańsku na Oruni, to wie o co chodzi) Pozdrawiam serdecznie. Magda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 29.11.03, 18:20
      Orunia? jej odpowiednikiem jest nasz "Trójkąt" czyli Przedmieście Oławskie ;)
      a gdzie zamieszkać? skoro będziesz pracowała na Bielanach to jesteś w dobrej
      sytuacji bo to jest na południu miasta czyli najatrakcyjniejszej dzielnicy do
      mieszkania :)- Krzyki!
    • Gość: afilipinka Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: 213.155.167.* 29.11.03, 21:28
      Zdecydowanie na Krzykach ! To moja ukochana dzielnica a szczegółowiej to rejon
      Borka.
      • Gość: GDAŃSZCZANKA Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 30.11.03, 16:11
        Dziękuję Wam za infomację! Może ktoś jeszcze się odezwie? Czekam i pozdrawiam
        wszytkich we Wrocku z pochmurnego Gdańska.Magda.
        • Gość: Wrocław Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.03, 16:32
          Zależy, jakim budżetem dysponujesz i jakie masz wymagania w stosunku do
          mieszkania/domku.
          Napisz coś więcej, to pomogę Ci wybrać coś odpowiedniego.
          • Gość: magda Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 30.11.03, 16:41
            Do wydania mam ok 1000 pln poszukuję 2 pokoi z kuchnią, AGD,pralka, no i jakieś
            meble by się przydaly. Wiem, że nie ma być w bloku no i blisko jakiś busów w
            kierunku Bielan. MAgda
            • wroc1 A musi być Wrocław? 02.12.03, 15:29
              Jeśli tak to Ołtaszyn.
              Jeśli nie to jakaś wioska pod. Bielany, Tyniec, itd. Jak masz mapę poszukaj jakiejś miejscowości na południu Wrocławia. Do samego miasta można przecież dojechać by się zabawić. Krzyki są drogie. Dzielnica willowa.
        • Gość: Paweł Z. Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: 195.117.149.* 02.12.03, 09:17
          Bardzo dobry dojazd jest z Ołtaszyna i z Kleciny, a to ładne i spokojne
          osiedla. Na pewno znajdziesz coś interesującego.
    • Gość: lili Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.03, 16:36
      Polecam raczej tereny zach i płn, bo tam można znaleźć jeszcze jakieś pole wolne od okien sąsiadów.
      Gdybym jednak musiała pracować na Bielanach, wolałabym kupic/wybudować dom w jakiejś wiosce pod Strzelinem, Kątami Wr., koło Sobótki, koło rzeczki Świdnica ....
      Dojazd z tych miejsc będzie na pewno prostszy i szybszy niz z Wrocławia.
      • Gość: magda Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: 195.116.64.* 01.12.03, 11:07
        Na razie na budowę domu mnie nie stać:)) lecz może i takie info się komuś przyda
        Pozdrawiam z Gdańska
        • tos123 WE WROCŁAWIU????? Współczuję... 02.12.03, 08:41
          Brud, smród, infrastruktura gierkowska.(Oprócz kilku zakątków na Krzykach i
          Biskupinie).
          Większość dzielnic Wrocławia to żywcem wyjęte obrazy Polski powojennej i
          gomułkowskiej. Unikaj Psiego Pola, północnej części miasta od Odry, wschodniej
          (trójkąt), zachodniej (blokowiska+bieda+przestępczość). Niestety 75% tego
          miasta nie daje żadnego komfortu życia jego mieszkańcom. Wrocław jest piękny w
          zadumanych głowach co poniektórych forumowiczów oraz turystów, którzy widzą
          tylko Rynek i Ostrów Tumski.
          • buloc Re: WE WROCŁAWIU????? Współczuję... 02.12.03, 09:12

no comments......

• Gość: magda Re: WE WROCŁAWIU????? Współczuję... IP: 195.116.64.* 02.12.03, 10:43
            Aż tak źle??? Trochę mnie to przeraża:((. Lecz gdzie są te miłe zakątki na
            Krzykach? Z tego co widze na mapie, jest to dość rozległa dzielnica.
            • Gość: Rafis Re: WE WROCŁAWIU????? Współczuję... IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.12.03, 17:43
              Aż tak źle??? Trochę mnie to przeraża:((. Lecz gdzie są te miłe zakątki na
              > Krzykach? Z tego co widze na mapie, jest to dość rozległa dzielnica

Wiesz kolega tos123 ma kompleksy bo zmywa gary za granicą za pare ojro, jak
              jest sama zobaczysz.

pzdr.
              • tos123 Re: WE WROCŁAWIU????? Współczuję... 03.12.03, 08:27
                Oj drogi Panie Rafis. Kto tu ma kompleksy ??? Proszę poczytać posty innych
                forumowiczów :( Jak można być tak zaślepionym.

PS. Kolegą to ja dla Pana nie jestem i nawet nie chcę, bo rzucasz Pan fałszywe
                oszczerstwa. A żyję i pracuję we Wrocku i dlatego ośmielam się mieć własne
                zdanie na temat tego miasta (pomimo straży takich wiernych towarzyszy jak
                p.Rafis)
                pzdr
                • Gość: Rafis Re: WE WROCŁAWIU????? Współczuję... IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 03.12.03, 17:54
                  tos123 napisał:

> Oj drogi Panie Rafis. Kto tu ma kompleksy ??? Proszę poczytać posty innych
                  > forumowiczów :( Jak można być tak zaślepionym.
                  >
                  > PS. Kolegą to ja dla Pana nie jestem i nawet nie chcę, bo rzucasz Pan
                  fałszywe
                  > oszczerstwa. A żyję i pracuję we Wrocku i dlatego ośmielam się mieć własne
                  > zdanie na temat tego miasta (pomimo straży takich wiernych towarzyszy jak
                  > p.Rafis)
                  > pzdr

Czytam posty i nie widze niczego szczególnego, mniej więcej na dziesięc
                  pozytywnych postów sa dwa negatywne pisane przez ludzi, którzy zawsze sa
                  zalogowani-ciekawe dlaczego?
                  Ten wątek nie jest o Twoim zdaniu tylko o tym gdzie zamieszkac we
                  Wrocławiu.Jak Ci sie nie podoba to możesz opuścic jego progi.Natomiast każdy
                  ma oczy i sam może ocenić jak jest naprawde więc swoje zdanie trzymaj
                  głeboko...

pzdr.
    • Gość: gość Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: 195.20.110.* 02.12.03, 10:40
      Nie rozumiem co ci wszyscy ludzie widzą w tych Krzykach? Smierdzi spalinami,
      przecież to jest miasto! Dojadz nie jest wcale taki dobry (Ludzie przecież
      Ołtaszyn ejst strasznie daleko!)i POTWORNIE DROGO
      Polecam rejon placu grunwaldzkiego - ul. Jaracza, Reja (piękne nowe mieszkania,
      nad Odrą, zielone tereny, niezalewowe), Bujwida - tam jest naprawde super
      dojazd 4 przystanki do okolic rynku, blisko najpiękniejszego parku w tej części
      Polski i tereny zielone nad Odrą.
      Nie słuchj tych co na Krzykach - jak zbudują wszsytkie obwodnice, to wszyscy
      się stamtąd wyprowadzą.
      • Gość: ada Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 12:43
        Jeśli posiadasz samochód to wynajmij co w Oławie za 1000zł to masz Amerykę w
        porównaniu do Wrocławia .Autostradą na Bielany 20min. Oława to takie 40
        tysięczne spokojne pierdziszewo .
    • rabarbara Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? 02.12.03, 12:43
      Kochana!

Jezeli masz jeszcze szansę, to radzę zrezygnować z pomysłu przeprowadzki do
      Wrocławia, zwłaszcza, gdy się mieszka w Gdańsku. Komunikacja w tym mieście jest
      do bani, autostrady brak, obwodnicy brak, drogi nie remontowane, budynki nie
      remontowane, ale za to mamy w rynku fontanę za 2,5 mln i lodowisko za 0,8 mln.
      Ja chciaż sprowadzałam się 14 lat temu z entuzjazmem do Wrocławia, dzisiaj z
      takim samym entuzjazmem mam ochotę się wyprowadzić. R.
      • Gość: iwona Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 14:25
        Jeśli tylu forumowiczów ma do zaoferowania tylko Krzyki to lepiej zamieszkaj
        gdzieś w okolicach Wrocławia. Przecież Krzyki są już tak zapchane że trudno
        żyć! Działki drogie więc malutkie. Ludzie mieszkają okno w okno. Co kawałek
        kolejny hipermarket a do nich trzeba przecież dojechać. Samochody, samochody,
        samochody...
      • Gość: jurek Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 22:04
        Kochana!

>Jezeli masz jeszcze szansę, to radzę zrezygnować z pomysłu przeprowadzki do
        >Wrocławia, zwłaszcza, gdy się mieszka w Gdańsku. Komunikacja w tym mieście
        >jest
        >do bani, autostrady brak, obwodnicy brak, drogi nie remontowane, budynki nie
        >remontowane, ale za to mamy w rynku fontanę za 2,5 mln i lodowisko za 0,8 mln.
        >Ja chciaż sprowadzałam się 14 lat temu z entuzjazmem do Wrocławia, dzisiaj z
        >takim samym entuzjazmem mam ochotę się wyprowadzić. R

do bani to moze jest komunikacja w twojej wiosce, pani bara-bara
        autostrady brak - no coz, w centrum miasta faktycznie.;)
        a jesli masz ochote sie wyprowadzic, to z entuzjazmem zegnamy ;)
        cze
    • Gość: r Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 14:30
      Krzyki (the best) rzut beretem za Kleciną, Klecina - prawie najbliżej (tylko tu
      trzeba dobrze wybrać aby po zmroku było bezpiecznie)
      Jak masz mapę Wrocka to zobacz okolice ulic: Skarbowców, Krzycka, Powstańców
      Śląskich, Karkonoska, Czekoladowa
      gg1619883
      • Gość: gość Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: 195.20.110.* 02.12.03, 15:34
        Nie słuchaj tego - nigdy Czekoladowa!!! Chyba że chcesz nocami słuchać jak
        ciężarówki wyładowuja towar przy marketach, a dniami jak ludzie jeżdżą jak
        nieprzytomni na zakupy do marketów.
        Tam się dobrze robi zakupy, interesy a nie mieszka.
        Naprawdę jeśli mieszkanie, to tylko rejon Biskupina, Bujwida, Jaracza, Reja,
        Damrota, Młodnickeigo, etc. Sępolno póki co fajne, ale jak zbudują obwodnicę,
        to będzie hałas i smród.
        Nie pchaj się na Krzyki - zakorkowane, śmierdzi i drogo. Nie rozumiem tego
        dzikiego pędu na południe, tam naprawdę nie będzie tak fajnie jak pobudują
        wszystkie markety, zakłady, obwodnice. Będzie jeszcze Wrocławski Parka
        Technologiczny (rejon Czekoladowej, Mokronoskiej, Mokronos). Poza tym strasznie
        słychać samoloty jak lądują i startują. Zważywszy na to, że nasze lotnisko ma
        być rozbudowywane i będzie kiedyś kilka razy większe niż teraz ...
        Nie kupuj na południu.
        • Gość: gabbiano Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.03, 12:11
          Jezeli masz pracować na Bielanch, to może poszukaj jakiegoś mieszkania właśnie
          tam. A jak koniecznie musi być Wrocław wybierz jednak południe - właśnie
          Krzyki-Borek, Dworek,i okolica, Klecinę, Partynice, Ołtaszyn, Oporów. Dojazd
          do pracy zajmie Ci mało czasu. Z Biskupina, czy ulic Bujwida, Jaracza itp,
          będziesz jechać (i stać w korkach) godzinę tam i godzinę spowrotem (co
          najmniej)
          Podrawiam
          • Gość: Olla Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 03.12.03, 17:41
            Droga Gdanszczanko!

Mam zamiar wynajac mieszkanko na Krzykach, a dokladnie na Gaju - nowe nieduze
            osiedle i blisko park. 75m, 3 pokoje. Na Bielany rzut beretem.Co ty na to?
          • Gość: gość Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: 195.20.110.* 04.12.03, 08:49
            Na pewno masz rację co do dojazdów - ale za to na Bujwida i Jaracza jest tak
            fajnie ...
            najfajniej w mieście.
            Może Gdańszczanko poszukasz pracy w Sródmieściu?
            pozdrawiam gdańszczan i wrocławian
    • Gość: gregor Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? IP: 213.134.138.* 04.12.03, 09:11
      najpiękniej i najciszej jest w dzielnicy Krzyki,chociaż nazwa o tym nie
      świadczy.Ztamtąd jest najbliżej do Bielan Wrocławskich ,i mam pewność że
      dzielnica bardzo Ci się spodoba.
      Sądzę że w moim mieście i w taj dzielnicy będziesz czuła się prawie jak w domku.
      Jeśli moje opinie się sprawdzą to napisz do mnie ; gregor_n@gazeta.pl.
      pozdrawiam Grześ z Wrocka
      • newest Re: GDZIE ZAMIESZKAĆ WE WROCŁAWIU????? 04.12.03, 11:43
        GDAŃSZCZANKO - przez miłość do Gdańska i Gdańszczanek ;) namawiam Cię do
        zamieszkania na Krzykach (Borek, Ołtaszyn, Partynice, ew. Oporów lub Klecina),
        albowiem tamże mieszkałem i mieszkam, tu jest najlepiej we Wrocławiu, no i
        bezproblemowy dojazd na Bielany (pomijając przeszkody po drodze w postaci
        Auchana).
        Do Jaracza mam sentyment, bo tamże mieszkałem, ale tego się nie da porównać do
        Krzyków, bo korki, hałas, smród i średniobezpiecznie.
        Poza tym na Krzykach jest sporo nowo wybudowanych mieszkań, gdzie jak się
        poszuka, to można coś znaleźć na wynajem, choć za 1tys. to może być dość trudno
        uzyskać taki standard, jak byś chciała. Za te pieniądze, szukałbym w ok.
        Kleciny, na nowych osiedlach.
        Ołtaszyn jest spokojny, ale nie ma infrastruktury, parków, takie osiedlisko,
        fajne, ale nie ma dokąd pójść.
        Pzdr

newest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka