Gość: tyle w temacie Re: Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 14:56 Jak ktoś ma taki wygląd i się tak nazywa to normalnym być nie może siłą rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antynabati bydle IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.09, 15:40 Autor: Gość: tyle w temacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Jak ktoś ma taki wygląd i się tak nazywa to normalnym być nie może siłą rzeczy. A, kto ci chamie dal prawo do wysmiewania nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Buława Nie jestem trollem!!!:)(: IP: *.plock.mm.pl 08.06.09, 16:17 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 321 Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: 188.33.108.* 08.06.09, 15:05 Przecież on jest milionerem, co tam 4 tysie, oglądajcie: www.tvn24.pl/28429,1579434,0,1,cegla-w-finale,2,kapitalny.html HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko ArBuz ni elubis ztej ksywki co Arnie? IP: *.tvk.torun.pl 08.06.09, 15:11 Arnie Buzdygan ma ksywke Arbuz której bardzo nie lubi, bo kojarzy sie z jego okrągłym łbem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russ polaczek z Torunia IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.09, 15:38 Autor: Gość: Koko IP: *.tvk.torun.pl Arnie Buzdygan ma ksywke Arbuz której bardzo nie lubi, bo kojarzy sie z jego okrągłym łbem:) Ot polaczkowosc torunska. Polaczek "wali" jedynie zza wegla. Popatrz na swoj leb, malutki, z odstajacymi uszami! Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka polaczek z Torunia i bydle 08.06.09, 15:55 Ktoś jeszcze określił tych anonimów bydlakami i słusznie :( Co za naród? Jadą po facecie, ponieważ zazdroszczą mu. Sami są pewnie prawdziwymi pokrakami z kretyńskim nazwiskami bez żadnej przyszłość i kasy. Szkoda faceta, że takie mendy anonimowe uprały się zatruwać mu życie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: polaczek z Torunia i bydle IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.09, 16:04 Autor: 0ffka ☺ 08.06.09, Ktoś jeszcze określił tych anonimów bydlakami i słusznie :( Co za naród? Jadą po facecie, ponieważ zazdroszczą mu. Sami są pewnie prawdziwymi pokrakami z kretyńskim nazwiskami bez żadnej przyszłość i kasy. Szkoda faceta, że takie mendy anonimowe uprały się zatruwać mu życie :( Nie znam B., i mimo wieloletniego "przebywania" na forum nie interesowalem sie wojna pomiedzy nim, a jego oponentami. Ale patrzac, co sie wypisuje pod oslona "bezimiennosci", mozna smialo stwierdzic, ze prostactwo i chamstwo siega zenitu. Z tych ludzikow, ktorzy dzialaja niczym Vietkong, maja byc dojrzali obywatele RP. Dzieki.... lepiej nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boso & Kaczo Re: polaczek z Torunia i bydle IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 08.06.09, 16:28 "Nie znam B., i mimo wieloletniego "przebywania" na forum nie interesowalem sie wojna pomiedzy nim, a jego oponentami. Ale patrzac, co sie wypisuje pod oslona "bezimiennosci", mozna smialo stwierdzic, ze prostactwo i chamstwo siega zenitu. Z tych ludzikow, ktorzy dzialaja niczym Vietkong, maja byc dojrzali obywatele RP. Dzieki.... lepiej nie!" Niestety, w "polskim" Internecie zawartosc blota i zwyklego chamstwa jest wyjatkowo duza (przynajmniej w porownaniu do tego co czytam w trzech innych jezykach)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez przesady Arnold ma niejedno za brudnymi pazurami IP: *.tvgawex.pl 08.06.09, 22:39 M.in. liczne groźby karalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: polaczek z Torunia i bydle IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 19:39 A poddales Arnolda Buzdygana elementarnemu testowi Google'a? To raczej on jako internetowy troll zameczal ludzi przez lata: web.archive.org/web/20040616175347/www.plsocseks.net/frames/bestof.html Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Ale poważnie. 08.06.09, 22:08 0ffka napisała: > Ktoś jeszcze określił tych anonimów bydlakami i słusznie :( > Co za naród? > Jadą po facecie, ponieważ zazdroszczą mu. Nie jestem pewien, że choroba psychiczna Arnolda może być powodem zazdrości. > Sami są pewnie prawdziwymi pokrakami z kretyńskim nazwiskami bez > żadnej przyszłość i kasy. Buzdygan to nie aż takie kretyńskie nazwisko. Dużo gorzej z właścicielem tegoż. Na moje oko wygląda na bipolar disorder. Trzeba to leczyć bez względu na nazwę. > Szkoda faceta Cóż, pewnie się wstydzi leczyć. Choroba psychiczna w Polsce jest nadal strasznie stygmatyzowana. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: polaczek z Torunia i bydle 09.06.09, 09:55 > Jadą po facecie, ponieważ zazdroszczą mu. Wiesz co... gdybyś znała Buzdygana, wiedziałabyś, że naprawdę nie ma czego mu zazdrościć. (Pomijając już śmieszność i naiwność stwierdzenia, że jak ma się do kogoś jakiekolwiek zastrzeżenia, to musowo z zazdrości.) Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiek1978w To się przecież tak nie skończy 08.06.09, 15:19 Jeżeli uzasadnienie sądu jest dokładnie takie jak przytoczono w tym artykule (a wygląda on na bardzo rzetelnie napisany) to jest to pełna żenua i nie zdziwię się jak będzie ciąg dalszy czyli odwołanie od wyroku. Domenę można przyrównać do linku? Śmieszne. Pozwani nie mają obowiązku czuwania nad zawartością haseł!? Przecież to robią! Co z tego, że bez obowiązku? Wikipedia zamkniętą całością? Kodeks etyczny wikipedii stoi wyżej niż prawa zapisane w konstytucji, ustawach i kodeksach? Nie wiedziałem. A co z podstawową zasadą, że artykuły w wikipedii mają podawać prawdę a tu tak nie jest? Buzdygan popełnił błąd. Powinien najpierw podkablować do prokuratury zarząd stowarzyszenia, że prowadzi tytuł prasowy bez rejestracji. Sąd karny by ich za to skazał i miałby sprawę jasną jak słońce Peru. Oj, odwołanie jest pewne na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yzek Re: To się przecież tak nie skończy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 15:35 > Pozwani nie mają obowiązku czuwania nad zawartością haseł!? > Przecież to robią! Co z tego, że bez obowiązku? Uważaj, żebyś nigdy nie podniósł puszki albo papierka w miejscu publicznym i nie wrzucił do kosza. Nie masz przecież obowiązku: a jak to zrobisz, to ktoś Cię może pozwać za brudną ulicę :) > Buzdygan popełnił błąd. Powinien najpierw podkablować do prokuratury zarząd > stowarzyszenia, że prowadzi tytuł prasowy bez rejestracji. Przecież nadal "prowadzi" - co się odwlecze, to nie uciecze ;) Y. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Ty chyba nie wiesz... 08.06.09, 21:59 Ty chyba nie wiesz jakim trollem jest Buzdygan. To taki przypadek, który trzeba traktować z ogromną ostrożnością, a podawanie czegokolwiek na jego obronę jest conajmniej groźne. Ten palant kiedyś do mnie dzwonił i groził naruszeniem miru domowego. Niestety nie zdążyłem go namierzyć na czas i sprawa się przedawniła. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Ty chyba nie wiesz... 08.06.09, 22:16 Nie tylko do Ciebie. [przetwarzam] Arnoldowi Buzdyganowi [/przetwarzam] nigdy nie trzeba było wiele, aby dzwonić do tych, którzy mieli odmienne zdanie od niego. Słyszałem, że również osobiście nachodził niepokornych, co prawda nie robiąc żadnej krzywdy, ale liczy się sam fakt. Ten facet chyba rzeczywiście ma nierówno pod kopułą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drom Re: Ty chyba nie wiesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:20 potwierdzam - tez mialem lata temu podobna przygodę. wtedy jeszcze nie wszystkie telefony nagrywały i nie mogłem go nagrać ale pieklił się i bardzo chciał przyjechać do mnie i dać mi nauczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Re: Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" 08.06.09, 15:31 > Normalnie troll. Oczywiscie. Wiedza o tym wszyscy oprocz... zainteresowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheers Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 15:50 Wipikedii :)) Odpowiedz Link Zgłoś
everybody Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" 08.06.09, 16:16 mniejsza juz o to czy poszkodowany faktycznie na to okreslenie sobie zasluzyl trollingiem, ale ciekaw jestem czy szanowny sedzia wydajacy takie decyzje tez mialby podobne gdyby to o nim pisano, ze jest zalosnym pierdzacym w krzeslo pajacykiem z krowim lancuchem na szyji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drom Re: Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 23:21 everybody napisał: > mniejsza juz o to czy poszkodowany faktycznie na to okreslenie sobie zasluzyl > trollingiem, ale ciekaw jestem czy szanowny sedzia wydajacy takie decyzje tez > mialby podobne gdyby to o nim pisano, ze jest zalosnym pierdzacym w krzeslo > pajacykiem z krowim lancuchem na szyji?? jego zdanie byłoby wtedy bez znaczenia bo sprawę musiałby rozstrzygnąć inny sędzia. [początek rozważań] uprzedzając dalsze pytanie typu "a gdyby tak wyzwać wszystkich sędziów, że są nierobami ... itp." to mozna by to ewentualnie podciągac pod lżenie organów państwa, a skonczylo by sie na umorzeniu przez prokuraturę, bo taki ogólnik to nic innego jak obywatelska krytyka tylko wyrazona malodyplomatycznie, a nie pomówienie ... [/koniec rozważań] ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chrust Wikimedia nie zapłaci trollowi 08.06.09, 16:36 Buzdyganowi. Tak powinien wygladac tytul waszego artykulu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: 134.76.248.* 08.06.09, 16:38 Ja chyba czegoś nie rozumiem. Z treści artykułu wynika, że Wikipedia nie nazwała Buzdygana trollem, ale stwierdziła, że niektórzy użytkownicy usenetu tak go nazywają (co faktycznie ma miejsce). Zauważenie faktu, że ktoś jest obrażany, nie jest dla tego kogoś uwłaczające. Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" 09.06.09, 16:20 Gość portalu: hmm napisał(a): > Ja chyba czegoś nie rozumiem. Z treści artykułu wynika, że Wikipedia nie nazwał > a > Buzdygana trollem, ale stwierdziła, że niektórzy użytkownicy usenetu tak go > nazywają (co faktycznie ma miejsce). Zauważenie faktu, że ktoś jest obrażany, > nie jest dla tego kogoś uwłaczające. Podobnie jak Lepper tylko pytał, on przecież nigdy nie twierdził, że ten i ów (Olechowski i chyba ktoś jeszcze) bierze łapówki. Tego rodzaju forma nie powinna nikogo ekskulpować. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Wzorzec 08.06.09, 16:51 Jeszcze kilka przegranych procesów i będzie można zrealizować postulat złożenia owego jegomościa w Międzynarodowym Biurze Wag i Miar w Sèvres pod Paryżem w charakterze wzorca internetowego trolla. Szczerze mówiąc, to nie rozumiem jego polityki. Nawet pomyślne wyroki sądowe nie zmienią opinii społeczności internetowej, dla które stał się już legendą trollingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drom Re: Wzorzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:25 na razie popłynął na 4 tysia swojego gaduły, 4 tysia dla gaduły pozwanej i wpis sądowy który raczej musiał opłacić w całości tj. chyba 5 % kwoty roszczenia = 5 tysia. jak się nie odwoła to zamknie się w kwocie 13 tys. w plecy .... to jak w kawale o teściowej: zgubiła teściowa 5 zł. ... niby mała strata, a jak cieszy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb a expert vel golfmaster? 08.06.09, 22:02 maruda.r napisał: > w charakterze wzorca internetowego trolla. Obawiam się, że niedoszły doktor (filozofii?) expert, inaczej golfmaster, miałby podobną rzeszę fanów jak Buzdygan. Mogłoby dość do niebezpiecznego rozłamu wśród miłośników wzorców ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Harpagon 09.06.09, 10:51 Dzięki za poszerzenie zasobu leksykalnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 18:27 Powikłaniem po chemioterapii jest trolizm. I ten żółty krawat, to chyba by zwabić muchy, w końcu i w sądzie trzeba coś jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
sitt sie masz polaczku 08.06.09, 18:31 Gosc:Marek Powikłaniem po chemioterapii jest trolizm. I ten żółty krawat, to chyba by zwabić muchy, w końcu i w sądzie trzeba coś jeść. A ty pewnie cos dobrego w kublach znalazlezl i teraz raczysz sie. Sie masz szambonurku! Siem masz polaczkowy szambonurku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzat Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: *.lanet.net.pl 08.06.09, 18:49 Teraz już wiem jak wygląda troll :) dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbanowany Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: 202.54.61.* 08.06.09, 19:26 - Ich domenę www.wikipedia.pl można przyrównać do linku prowadzącego do treści zawartych na serwerze w USA - mówił sędzia Adam Maciński w ustnym uzasadnieniu wyroku. Poza tym pozwani nie mają obowiązku czuwania nad zawartością haseł w Wikipedii. Wręcz przeciwnie - gdyby starali się blokować lub zmieniać jakieś hasło, prowadząc "wojnę administratorów", naruszaliby kodeks etyczny Wikipedii. a tymczasem: prawda2.info/11_wrzesnia.html PS do cenzorów - proszę nie usuwać, albo wskazać mi gdzie naruszono netykietę etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 23:10 off topic, ot co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: 202.54.61.* 08.06.09, 23:13 Wręcz przeciwnie - gdyby starali się blokować lub zmieniać jakieś hasło, prowadząc "wojnę administratorów", naruszaliby kodeks etyczny Wikipedii. a w linku, który podał wyżej jednak blokowali niewygodne fakty, więc? off topic? Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" 09.06.09, 10:57 Fakty, żeby nimi były, myszą zajść w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Pamiętam jego trollowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 19:34 z samej Wikipedii. Niedobrze się robiło. Któryś z administratorów miał do tego palanta anielską cierpliwość, pewnie to ten, którego teraz pozwał. Swoje już wygrał, świat się o nim dowiedział, a nawet znalazł tu obrońców, już wiem dlaczego populistom tak łatwo w tym kraju, tłumek wszystko podłapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.06.09, 22:00 Facet dając taki pozew sam udowodnil automatycznie, że JEST w 100% Trollem i awanturnikiem. Nie mówiąc już o tym, że ośmieszył swoje "nazwisko", o czym mówił na procesie, przed kilkakrotnie większa publicznością. Gratulować :) Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" 11.06.09, 12:11 Gość portalu: T. napisał(a): > Facet dając taki pozew sam udowodnil automatycznie, że JEST w 100% Trollem i > awanturnikiem. > Nie mówiąc już o tym, że ośmieszył swoje "nazwisko", o czym mówił na procesie, > przed kilkakrotnie większa publicznością. > Gratulować :) Poczekaj, aż Ciebie ktoś w ten sposób potraktuje (mniejsza o to, czy słusznie, czy nie) i będziesz próbował zatamować tego rodzaju obelgi. Wtedy również będziesz czuł się "trollem i awanturnikiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Co za problem? 09.06.09, 05:05 Skasować całe hasło go dotyczące. Kto to w ogóle jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Co za problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 08:11 Skasować? Pewnie ten narcyz sam je założył. A tak na marginesie - ciekawe ile % wypowiedzi w tym wątku jest jego autorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: Co za problem? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.06.09, 11:08 Stawiam na jakieś 50%. Nawet domyślam się które ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: userNET Nie Karmić Trolla IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.09, 11:15 ... bo gryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzi123 Re: Co za problem? IP: *.chello.pl 09.06.09, 14:11 Przeczytaj sobie na Wikipedii :D pl.wikipedia.org/wiki/Arnold_Buzdygan (a tak w ogóle to szybko aktualizują tą Wikipedie, jest już wpis, że przegrał sprawę sądową :D) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" 09.06.09, 11:49 Troll nie jest gatunkiem chronionym. Odpowiedz Link Zgłoś
valana Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" 09.06.09, 16:32 Nie przepadam za internetowym dorobkiem Arnolda Buzdygana, jednak nie bardzo podoba mi się konsekwencja tego wyroku: oto dochodzimy do sytuacji, kiedy istnieje powszechnie dostępnie medium (wikipedia), w którym nie obowiązują polskie przepisy i- jeśli tylko to odpowiada włodarzom tejże (tym bogom- administratorom)- można bezkarnie walić, kogo popadnie. Dziś to Arnold B., jutro ktoś inny, pojutrze może ja. Poza tym cała ta uwaga o uważaniu Buzdygana za trolla jest sprzeczna z mitycznymi filarami wikipedii- bo gdzie odwołanie do wyników weryfikowalnych badań? Do publikacji? To klasyczny POV, który przecież jest tam niedopuszczalny. Dlatego nie bardzo też przekonuje mnie uzasadnienie Sądu o tym nienaruszaniu kodeksu etycznego wikipedii (zresztą, jak ktoś wyżej słusznie zauważył, od kiedy to kodeks etyczny wikipedii stoi wyżej niż- powiedzmy- art. 23 kc.). Bardzo niebezpieczne na przyszłość. Prywatnie sądzę, że powód w tej sprawie popełnił błąd- powinien skarżyć raczej tego, kto wprowadził tę informację. Choć kto wie, jakie będzie pisemne uzasadnienie wyroku- jeżeli równie głębokie jak ustne, to apelacja kroi się jak złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Re: Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:57 > administratorom)- można bezkarnie walić, kogo popadnie. Dziś to Arnold B., jutro ktoś inny, pojutrze może ja. Bardzo to łatwo sprawdzić: zgłoś swoją kandydaturę na prezydenta :) > Poza tym cała ta uwaga o uważaniu Buzdygana za trolla jest sprzeczna z > mitycznymi filarami wikipedii- bo gdzie odwołanie do wyników weryfikowalnych > badań? Do publikacji? To klasyczny POV, który przecież jest tam niedopuszczalny. Taa: zajrzyj sobie na inne hasła. Zauważysz, że jako źródła do artykułów występują także: gazety (pozdrawiam Wyborczą!), w tym również czasem tabloidy i brukowce, a także inne strony internetowe. NPOV też nie polega na tym, że nie przedstawia się opinii: przedstawia się po prostu wszystkie opinie na dany temat. Coś się wydaje, że ktoś chce być świętszy od papieża. > Dlatego nie bardzo też przekonuje mnie uzasadnienie Sądu o tym nienaruszaniu > kodeksu etycznego wikipedii (zresztą, jak ktoś wyżej słusznie zauważył, od kiedy > to kodeks etyczny wikipedii stoi wyżej niż- powiedzmy- art. 23 kc.). Bardzo > niebezpieczne na przyszłość. A to też wydaje mi się dziwne: może takie stwierdzenie się pojawiło przy rozważaniach, czy edycja Wikipedii jest statutowym celem stowarzyszenia. Wyrwane z kontekstu wygląda dośc od czapy. > apelacja kroi się jak złoto. O, znając perypetie tego pana, to nie tylko apelacja, ale i ponowny pozew o to samo ;) olgierd.bblog.pl/wpis,oskarzony;eot;ii;najpopularniejsza;strona;www;na;swiecie,25031.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:35 Do tej pory Arnold Buzdygan był tylko trollem internetowym, teraz rozwinął skrzydła i zrobił sobie o wiele szerszą reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
frankyfranky Wikimedia nie zapłaci Buzdyganowi za "trolla" 10.06.09, 13:28 "Osoba, której jedynym celem jest głównie"? W takim razie jedynym celem mojego wpisu jest głównie zwrócić uwagę na ten błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonald patologia na wikipedii IP: *.podgorny.cz 31.08.09, 20:26 pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:ToAr/WikiProtest Odpowiedz Link Zgłoś