borsuczyca.klusek 08.12.23, 23:08 Jest przeohydna 🤢 Dlaczego ktoś w ogóle coś takiego dopuszcza do spożycia? Teraz sobie wyobraźcie, że przychodzi wam tym zapić sami wiecie co 🙄 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala200333 Re: Pepsi Max o smaku mango 09.12.23, 03:47 Widocznie są tacy co to kupują. Ja NIE! Odpowiedz Link
leziox Re: Pepsi Max o smaku mango 09.12.23, 12:38 Ohydna to ohydna. Ale czy Wy czasem sprawdzacie zawartość cukru w tych napojach, które pijecie? Taka np. coca cola w butelce 1,25 litra zawiera 10,6 gram cukru ( na 100 ml). Pomnożone przez 12,5 daje 132,g gramów cukru na butelkę. Potężnie, co? To jakieś 40 łyżeczek do herbaty cukru. W jednej butelce. Zaden człowiek nie zje 40 łyżeczek cukru naraz. Ale w napoju wypije. Niewiele lepiej jest z innymi słodkimi napojami, czy sokami. Wszędzie ląduje cukier, który w ciągu roku obok alkoholu i papierosów zabija sporo ludzi. Dziwnym trafem zbyt głośno o tym się nie mówi, lobby cukrowe wszędzie po cichu sypie cukier. A potem mamy chore dzieci, ludzi z nadwagą i nikt nie wie, dlaczego tyje, skoro zachowuje dietę. Tak co wiecie, rozumiecie...Czytajcie etykietki z tyłu opakowania, te napisane małymi literkami. I nie pijcie świństwa. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Pepsi Max o smaku mango 09.12.23, 13:32 Pepsi Max akurat nie ma cukry tylko jakieś inne gówno. Na codzień pijam wodę i herbatę, ale przy weekendzie chciałam się czymś podtruć 🙄 Odpowiedz Link
mr.elliot.jones Re: Pepsi Max o smaku mango 09.12.23, 13:08 borsuczyca.klusek napisała: > Jest przeohydna 🤢 > > Dlaczego ktoś w ogóle coś takiego dopuszcza do spożycia? Pytanie prędzej brzmi - dlaczego w ogóle ktoś te kole dopuszcza? Bo smak tu akurat ma najmniejsze znaczenie. Odpowiedz Link
leziox Re: Pepsi Max o smaku mango 09.12.23, 13:33 Koncerny, mając wszelkie komisje w kieszeni, same sobie dopuszczają, co chcą. Odpowiedz Link
mr.elliot.jones Re: Pepsi Max o smaku mango 09.12.23, 13:36 Jakie komisje? Ma być komuna czy wolny rynek w końcu? Odpowiedz Link
leziox Re: Pepsi Max o smaku mango 09.12.23, 13:50 Pytałeś, kto to dopuszcza. Pod ogólną nazwą komisji miauem na myśli wszelkie te organizacje, które rzekomo mają dbać o zdrowie końsumenta.. A wolny rynek to był kiedyś. Za czasów jaskiniowych. Odpowiedz Link
mr.elliot.jones Re: Pepsi Max o smaku mango 09.12.23, 13:54 Borsuczyc pytała, ja tylko odbiłem piłeczkę. Albo chcemy państwa co wie lepiej i zakazuje - albo wolności gdzie jak najbardziej każdemu wolno zniechęcać i proponować zdrowszy towar. My na przykład mamy takich znajomych, co od początku powiedzieli, że jak nas wizytują z dziećmi to żadnej koli na stole. Od biedy dosładzane skoki mogą być, bo też rozumieli, że nie będziemy się wyczytywać w każdą etykietę. Ale dzieci mają mieć "wdrukowane" soki a nie jakieś gazowane gónwno. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Pepsi Max o smaku mango 09.12.23, 17:20 Gdzieś widziałam wodę kokosową. O smaku mango 🙄🙄 Odpowiedz Link