manillagorilla
01.07.09, 20:04
Mam 18,5 roku, własnie skończyłam LO i zdałam maturę. Planuję rozpocząć studia zaoczne w Krakowie na UJ na wydziale prawa bądź dziennikarstwa.
Mam spore doświadczenie związane z opieką nad dziećmi (doprawdy, w każdym wieku). Przez rok byłam wolonariuszką w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w miejscowości w której się uczyłam, w wakacje (w zeszłym roku i 2 lata temu)zatrudniałam sie jako niania. Mam młodsze rodzeństwo. Posiadam niejakie wrodzone uczucia macierzyńskie, które przejawiałam względem niewiele młodszego brata, a w szczególności młodszej o 10 lat siostry. Już w w wieku 11 lat zajmowałam się nią "pełnoetatowo"- potrafiłam ją ukołysać do snu, przewinąć, opowiedzieć bajkę no i rzecz jasna bawić się z nią.
Jako zodiakalny strzelec jestem osobą optymistyczną i żywiołową, lubię ludzi i przebywanie z nimi, a w szczególności przepadam za dziećmi. Brzmi to jak banał podkreslany przez każdą aspirującą nianię, jednak w moim przypadku jest to szczera prawda. Uwielbiam (!!!!) kreskówki i filmy Disney'a (Króla lwa), jestem bardzo empatyczna, rozumiem emocjonalność i postrzeganie świata przez dzieci i umiem się do tego bez trudu dostosować.
Kocham zwierzęta, od 4 lat jestem wegetarianką. Mam szczura Agnes, 4 koty: Pindzię, Trixa, Kermita i Charlottę, 3 psy: Sarę, Muchę i Misia oraz 2 konie Fionę i Gemmę (choć konno jeżdżę b.słabo, to raczej moja mama jest pasjonatką). Wymieniłam wszystkie zwierzaki z imienia, poniewaz traktuję je jak najbardziej personalnie i indywidualnie:)
Interesuje się filmem, sportem i literaturą, uwielbiam jeżdzić na rolkach.
Nie palę, nigdy nie paliłam, nie mam żadnych innych uzależnień.
Zapewne na moją niekorzyść względem ewentualnego zatrudnienia przemawia fakt, że jestem stosunkowo młoda i weekendy będę mieć zajęte wykładami. Proszę mi jednak wierzyć, jestem odpowiedzialna i zawsze zaangażowana, znam świat i zainteresowania najmłodszych, potrafię szybko zdobyć ich zaufanie, "oswoić" jak to określał Mały Książę. Wszystko kwestie merytoryczne poparte są oczywistą umiejętnością zajęcia się dzieciakami ze strony praktycznej:karmieniem, ubieraniem etc.
Żywię szczerą nadzieję na pozytywne rozpatrzenie mojej oferty,
Natalia
e-mail:manillagorilla@wp.pl
telefon na życzenie:D