bardzo żałuję). Dostałem jakieś leki, jakieś krople do nosa z żółtą naklejką i bodajże antybiotyk Forcid 1000 (nie bardzo pamiętam jego nazwę bo było to 4 lata temu). Po braniu tych leków zaczęła strasznie swędzieć mnie głowa, a po 2 dniach zacząłem się dusić, ale tylko podczas leżenia co
insektów. Efekt tych zmian był dość marny, zauważyłam też, że uszy są dość czerwone i podrażnione, poszłam więc do lekarza. Dostała zastrzyk odczulający i z antybiotykiem. Zjadła w domu antybiotyk Forcid 1000, ma też maść na rozdrapane rany - Flucinar. Smarowanie maścią ma według mnie dość marny efekt, bo
, wypełnione płynem. Dzisiaj rano wstaję a tu obok tych pęcherzyków, kolejne wypełnione krwią. Dodatkowo przez okres 4 tygodni miałam 7 zastojów, ból nie do zniesienia. Przez 7 dni brałam Nystatynę + clotrimazolum, niestety nie pomogło. Teraz biorę Forcid 1000 i nadal nic:(( Chciałabym sobie zrobić wymaz ze
Poprawa po 5 dniach następuje
Mam pytanie w związku z antybiotykiem forcid 1000. Mam anginę ropną i antybiotyk biorę od wtorku (wzięłam 5 dawek). Nie widzę jakiejkolwiek poprawy, ropne kule w gardle wcale nie znikają. Czy mam jeszcze czekać na działanie leku czy iść do lekarza go zmienić? Dodam jeszcze że jest to już drugi
poniżej pępka po prawej stronie bardzo silny nie do wyczymania bałem się ze to wyrostek byłem na sorze nie stwierdzono zapalenia wyrostka zmieniono leki Forcid 1000 co 12 godzin lakcit 2 razy dziennie nospa doraźnie żurawina zasada jak lęze w cieple to ból zdecydowanie mniejszy Dziś pi
gdzie jest jej wysokie miano, w PMR podwyzszone stezenie bialka, RMI glowy czyste. Obecnie leczy sie wg ILADS od marca br, najpierw doxa2x2 i Tyni w pulsach 3/4 a po miesiacu zmiana doxy na biotraxon 4g dozylnie 2msc. Obecnie FORCID2x1000/TINI w pulsach /Rolicyn 2x1. Jest juz na wózku :( i cale nasze
wizycie lekarza okazało się, że mam mocną anginę (biorę na nią antybiotyk o nazwie Forcid 1000). Z czystej ciekawości zaczęłam czytać o ASO i przeczytałam, że jednym z rodzai paciorkowca jest Streptococcus pyogenes, którego objawy są identyczne jak moje (podobno spowodowane anginą). Czy oznacza to, że
Witam czy orientujecie sie panie jakie moga byc skutki przyjmowania forcid1000 w perwszym trymestrze.Wzielam go ale nie wiedzialam,ze jestem w ciazy to bylo 5 tabletek.Prosze o pomoc bo bardzo sie denerwuje
Tak, może Pani stosować. Oczywiście przyda się tak zgrać karmienie i przyjmowanie antybiotyku, by między 30 a 120 minut po przyjeciu leku unikać karmienia. pozdrawiam i zdrowia życzę :) monika staszewska ps. Wspomniane przy poprzednim Pani poście inhalacje nadal są oczywiście jak najbardzie
wlasnie wrocilam od lekarza wg. opinii ostre zapalenie zatok, przepisal mi forcid 1000 ale che sie upewnic czy bedzie 100% bezpieczny przy karmieniu, oto ulotka
mnie tez od 31 grudnia boli ucho ,pojechałam na pogotowie pani doktor stwierdziła że mam okropny stan zapalny dała mi forcid 1000 i ibuprofen ,po 5 dniach brania antybiotyku dalej mam szumy uszne i ból od czasu do czasu jakby mi ktoś igłę wbijał:(bóle nasilają się na wieczór .kataru jako