Dodaj do ulubionych

SPASTYKA -utajona Borelka

17.06.11, 09:25
Witam, moj mąż ma na 99% neuroborelioze, objawy pasują jak ulal -diagnoza szpitala "podejrzenie SLA ale nie przemawia za tym poprawa po antybiotykach"(dawali mezowi antybiotyki na chybil trafil w dawkach na grypesad(), wszystkie testy na borelke są ''-" za wyjatkiem niekonwencjonalnego biorezonansu gdzie jest jej wysokie miano, w PMR podwyzszone stezenie bialka, RMI glowy czyste. Obecnie leczy sie wg ILADS od marca br, najpierw doxa2x2 i Tyni w pulsach 3/4 a po miesiacu zmiana doxy na biotraxon 4g dozylnie 2msc. Obecnie FORCID2x1000/TINI w pulsach /Rolicyn 2x1. Jest juz na wózku sad i cale nasze zycie niszczy cholerna spastyka calego ciała, 1,5roku temu byla po przebudzeniu tylko samych nóg i mimo informowania lekarzy o tym patrzyli na nas dziwnie. Obecnie rano jest masakra z posadzeniem, podniesieniem bo obejmuje nogi i ręce a nawet twarz, ustepuje nieraz nie wiadomo z jakich przyczyn. Macie tak w neuroboreliozie i czy to kwestia toksyn kretków czy leki czy wina kregoslupa bo boli męza strasznie. Prosze o rade. Rehabilitacja 2 razy w tygodniu. Jedyne co wyszlo testami u meza do Jersinia w PCR i Chlamydia pneumoniae. Czy to leczenie co ma jest poprawne??
Obserwuj wątek
    • prowirus Re: SPASTYKA -utajona Borelka 17.06.11, 09:51
      Antybiotyki na grypę smile no, ale może prewencujnie chcieli dac w razie jakby zaczęła się jakas infekcja bakteryjna.

A jak mąż reaguje na antybiotyki? Jest poprawa? czy zastój? U kogo się leczy na tą bb - jesli wolno spytać.
      Może z pewnego punktu widzenia ta wypowiedź będzie trochę kontrowersujna, ale pozwolę sobie napisać, że mam dwóch znajomych - dziewczyna z chłopakiem, którzy też jeżdżą na wózku i mówili mi, że sami się dziwią, ale na spastyki pomaga im popalanie marihuany, co oczywiście czynią w ramach rozrywki i uwolnienia się od spastyk... sami są w szoku, ale na nich to działa. Oczywiście to normalni ludzie, nie ćpuni itd. więc proszę zbędne komentarze zachować dla siebie, bo to nic nie zmieni - ludzie się ratują jak moga w takich sytuacjach.
      Wiadomo, że marihuana jest nielegalna w kraju, więc nie namawiam do łamania prawa.
      To jest tak jak z extasy - silny narkotyk na bazie MDMA uważany kiedyś za lek na leki i depresje - oczywiście ludzie nadużywając doprowadzilu do tego, że został zakazany, bo jak każdy lek ma skótki uboczne - zwłaszcza jak się go mocno nadużywa, ale w międzyczasie powstał film dokumentalny o jednym gościu u którego diagnoza zabrzmiała: Parkinson...
      Oczywiście podawanie DOPY (l-dopa) przynosi mu jakieś ukojenie i odskocznię od objawów choroby, tyle, że później zaczyna się problem silnych niekontrolowanych ruchów, które są skutkiem ubocznym stosowania DOPY - dlatego człowiek chodzi taki powyginany.
      Facet przez przypadek zjadł na imprezie tabletkę z zawartością MDMA, własnie tą popularną extasy i nagle okazuje się, że objawy ustępują.. z człowieka zmagającego się z własnym ciałem wychodzi w 90% normalny facet, który zaczyna kontrolowac swoje ciało, może napić się wody ze szklanki, biegać, skakać i robić wręcz akrobacje - oczywiście do momentu działania środka. Film trzeba zobaczyć, nazwya się "Ekstaza i agonia"

www.youtube.com/watch?v=qucy1lB1A0k
      • froga Re: SPASTYKA -utajona Borelka 17.06.11, 10:05
        Podjelismy leczenie w Krakowie w NovaClinic w Zabrzu Dr Tomasz nie przyjmowal juz nowych pacjentow i wg info ze stowarzyszenia chorych na Borelioze dr Beata z Krakowa rowniez ma kompletsad jestesmy u Pani doktor ktora rozpoczyna leczenie ta metodą.
        • magalik Re: SPASTYKA -utajona Borelka 17.06.11, 13:08
          Chyba mnie nie bardzo dziwi to info o 'narkotykach'. LDN też jest kontrowersyjną metodą na SM I chyba też zakazaną w Polsce) a na forach co niektórzy chwalą....
          • bagnowska Re: SPASTYKA -utajona Borelka 17.06.11, 16:57
            Witaj. Minęliśmy się na tym forum. Prowadziłam wątek leczenia mojego męża ok. 4 lat, w tym blisko 3 lata trwała agresywna terapia abx. Mój mąż miał 15 lat temu postawioną diagnozę SM. Na ślad bb natrafiłam szukając od lat przyczyny pogarszającego się stanu zdrowia Grzegorza, do którego nie pasowało mi SM a lekarze pozostawili go bez leczenia, bo był "atypowy".
            Po ok. 1,5 roku leczenia wg ILADS (w Krakowie, Zabrzu i Warszawie) kolejny już test WB wyszedł "graniczny" z p.31.
            Spastyka właściwie pojawiła się już podczas leczenia i jest jednym z najbardziej dokuczliwych objawów. Doskonale pomaga rehabiitacja metodą PNF, niestety, nie jest ona refundowana i juz nas na nią nie stać...sad
            Próbujmy sobie radzić odpowiednim sposobem oddychania i zachowaniem spokoju, elastyczności i harmonii podczas wszelkich zmian pozycji ciała u Grzegorza.
            Mąż jest na wózku ponad 6 lat i trudno powiedzieć, że porusza się na wózku, bo to ja go prowadzę. Zresztą ponad 2 lata temu zrezygnowałam z pracy zawodowej i opiekuję się moim mężem, który tej opieki wymaga całodobowo.
            Co do marihuany - potwierdzam...wink LDN również stosowaliśmy kilka lat ale bez efektu...
            Pozdrawiam Was serdecznie, jakbyś chciała kontaktować się na prv, to zapraszam: bagnowska@gmail. com ,
            Basia
        • arrakis74 Re: SPASTYKA -utajona Borelka 18.06.11, 00:24
          "vjestesmy u Pani doktor ktora rozpoczyna leczenie
          > ta metodą."

A co to za metoda? Czy to ta metoda? novaclinic.pl/nova-clinic/borelioza/
          Czy to leczenie wg ILADS, czyli dużymi dawkami antybiotyków?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka