Miałem ostatnio przyjemność pojeździć takim aut(ki)em i przez pewien moement uwierzyłem, że polskie drogi są już na zachodnim poziomie - zero drgań, wibracji etc. Poza tym ta cisza!! Że o masażu pleców i czterech liter usadowionych na przednim fotelu nie wspomnę... Ale największy bajer to krat
wojtek_blankietowy napisał: > ... i ktorzy nie chca byc kojarzenie z dresiarzami (audi), przestepcami (bmw), > lub taksiarzami (merc) i ktorzy chca miec auto niezawodne i dobrze wykonane Trzeba być równie mało inteligentnym co np. ci dresiarze żeby dyskwalifikować takie jak w/w marki
W najnowszych testach zbiera sie lepiej od 745I i S500. Hamuje tez lepiej.
Gość portalu: Marek napisał(a): > W najnowszych testach zbiera sie lepiej od 745I i S500. Hamuje tez lepiej A dokładnie wygloda to tak : Lexus LS 430 - 6.7s Mercedes S 500 -6.5s BMW 745i - 6.3s (Dane z oficjalnych stron) jak jest naprawde z hamowaniem nie wiem bo nie chcialo mi sie
ile i dlaczego tak drogo
Szacunek dla Lexusa
Szkoda,że Avensis mu nie dorównuje.
Moj sasiad juz go ma, a zona RX330. Wydali C$160,000 na te dwa auta.
Gdybyśmy porównali nowego Mercedesa S 430 to oczywiście wybrałbym Mercedesa, ale z tego porównania wybieram Lexusa. Porównanie mi się podobało. Miałem okazje siedzieć w mercedesie, cudo, w Lexsusie również, jednak większe wrażenie wywarł na mnie LEXUS!!!
) www.lexus.com/showroom/comparison/ls.html Ps Nie rozumiem tylko co autora R. Przybylskiego tak zafascynowalo w skrzyniach biegow, bo moja niemloda juz Hondzia tez pilnuje bym przy spokojnej jezdzie nie przekraczal 3.5 tys na kazdym z biegow, a w trybie sport, przy gwaltownym depnieciu nie wydobywa mi sie zadne "burczenie", tylko
59 dB przy 100 63 dB przy 130 (trochę gorzej niż Phaeton)
Wiec też chętnie przyjrzę się dyskusji i poslucham rad. Podobno wystarczy ta 2- giej generachi (nie chce za duzo wydawac - dosc już na sam samochod wydalem)
W sumie do dobrego, mocnego silnika byle czego tez nie warto wsadzać. A moj silniczek lubi wysokie oktany, moze to kolejny plus gazu:)))
Co do tytułowego SC430 to moim zdaniem jest po prostu brzydki (LS430 podobnie), stary SC300/400 był b.ładnym autem (LS400 neutralnym). Natomiast nowy MB E jest chyba dla każdego b.ładny, a mało ostatnio było ładnych aut. No i ta technika - hamulce elektrohydrauliczne, pneumatyczne aktywne
Gość portalu: Mirek napisał(a): > Co do tytułowego SC430 to moim zdaniem jest po prostu brzydki (LS430 podobnie), > > stary SC300/400 był b.ładnym autem (LS400 neutralnym). > Natomiast nowy MB E jest chyba dla każdego b.ładny, a mało ostatnio było > ładnych aut. No i ta
Zauwazyliscie ze wraca era muscle cars? Pontiac GTO, Cadillac CTSv, Lexus IS430, Mustang Cobra, Lincoln-McLaren LS, Infiniti M45 i wiele innych. Juz niedlugo 200KM bedzie standardem w kompakcie. Ciekawe czy dzieki temu ludzie sie odwroca od SUV i zaczna spowrotem kupowac sedany.
Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Macie jakieś opinie co do tego samochodu?? Pytanie szczególnie do Amerykanów. > Jak sądzicie, ile wytrzyma silnik, czy powinien palić dużo oleju??? Mam duzo opini co do LS-400 i LS-430. Ja kupilem pierwszego LS-400 w 1989 roku model 1990