Gość: Marek IP: *.atlanta-41-42rs.ga.dial-access.att.net 02.03.02, 04:58 Ciekawe co o nim sadzicie: www.cars.com/galleries/lexus/sc_430/02sc4301.jpg www.cars.com/features/mvp/lexus/sc_430/images/roof5.gif Link Zgłoś Obserwuj wątek
janusz_b Re: Lexus SC430 02.03.02, 11:52 no coz Marku, to jest tak jak z niektorymi kobietami-mozna sobie tylko pomarzyc... Chociaz znawcy twierdza, ze zycie z taka piekna kobieta to tez nie zawsze jest rozami uslane.. Jako jezdzacy Lexusem dostalem od mojego handlarza Lexusa SC430 na 3 godziny na "jazde probna" (oczywiscie wiedzial ze nigdy go nie kupie - ale to sie nazywa servis dla klientow) i coz - samochod marzenie. Trudne do opisania, budzi wrecz emocje - co u mnie nielatwe jezeli chodzi o samochody w przeciwienstwie do kobiet.... Na zimno patrzac to jedyne co ja bym zmienil to zamiast tych 2 siedzen z tylu zrobilbym wiekszy bagaznik, bo ten teraz to oczwiscie (zly) zart. Poza tym.. jak mowilem, ah skoda ze go nigdy nie kupie (chyba ze za 10 lat uzywany) pozdrawiam janusz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Lexus SC430 IP: *.telia.com 02.03.02, 16:58 Janusz i Marek Czesc! Powiedz ,a ile te cudenko u Was kosztuje jak w Euro i dollarach.To ten model co pobil Merca S-klase tak?Sami Niemcy mu przyznali wyzszosc. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Lexus SC430 IP: 212.106.160.* 02.03.02, 17:36 Gość portalu: Michal napisał(a): > Janusz i Marek Czesc! > Powiedz ,a ile te cudenko u Was kosztuje jak w Euro i dollarach.To ten model co > > pobil Merca S-klase tak?Sami Niemcy mu przyznali wyzszosc. > Pzdr.Michal stery, żaden model nie pobił s-klasse! a już na pewno nie sc430!! to klasa sl mercedesa! Link Zgłoś
Gość: Gordi Re: Lexus SC430 IP: *.zigzag.pl 02.03.02, 18:16 Gość portalu: Jan napisał(a): > Gość portalu: Michal napisał(a): > > > Janusz i Marek Czesc! > > Powiedz ,a ile te cudenko u Was kosztuje jak w Euro i dollarach.To ten mod > el co > > > > pobil Merca S-klase tak?Sami Niemcy mu przyznali wyzszosc. > > Pzdr.Michal > > > stery, żaden model nie pobił s-klasse! a już na pewno nie sc430!! to klasa sl > mercedesa! Lexus,który wygrał z Ską to LS 430.Sam Auto Bild przeprowadził ten test.Merc miał gorszy silnik(to była wersja,bodajże S420),wykonanie i oczywiście wyższą cenę.Co do reszty kryteriów oceniania był remis z lekkim wskazaniem na Merca w przypadku zawieszenia.Mercedes już nie jest hegemonem:C klasa przegrywa z A4,BMW3,"Okular"sie jeszcze trzyma ale A6 depcze mu po piętach(zobaczymy jak będzie z nową E klasą?).PZDR Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Lexus SC430 IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 19:14 Co do tytułowego SC430 to moim zdaniem jest po prostu brzydki (LS430 podobnie), stary SC300/400 był b.ładnym autem (LS400 neutralnym). Natomiast nowy MB E jest chyba dla każdego b.ładny, a mało ostatnio było ładnych aut. No i ta technika - hamulce elektrohydrauliczne, pneumatyczne aktywne zawieszenie i parę innych rzeczy. Jak nie zostanie, po kompromitacji z P307, Autem Roku (chyba że BMW 7) to znaczy że ten konkurs jest bez sensu. Link Zgłoś
Gość: bazi Re: Lexus SC430 IP: 212.106.160.* 02.03.02, 20:47 Gość portalu: Mirek napisał(a): > Co do tytułowego SC430 to moim zdaniem jest po prostu brzydki (LS430 podobnie), > > stary SC300/400 był b.ładnym autem (LS400 neutralnym). > Natomiast nowy MB E jest chyba dla każdego b.ładny, a mało ostatnio było > ładnych aut. No i ta technika - hamulce elektrohydrauliczne, pneumatyczne > aktywne zawieszenie i parę innych rzeczy. Jak nie zostanie, po kompromitacji z > P307, Autem Roku (chyba że BMW 7) to znaczy że ten konkurs jest bez sensu. dokładnie Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Lexus SC430 IP: *.atlanta-03-04rs.ga.dial-access.att.net 02.03.02, 20:11 SC 430 w maksymalnej wersji kosztuje $63,167 choc dealer za niego placi $55,516. Jest za duzy popyt w stosunku do podazy i trzeba czekac... Moim zdaniem ten samochod ma bardzo "kontrowersyjna" stylistyke. Mysle ze bym raczej Mercedesa SL lub SLK wybral. Link Zgłoś
Gość: bazi Re: Lexus SC430 IP: 212.106.160.* 02.03.02, 20:49 Gość portalu: Marek napisał(a): > SC 430 w maksymalnej wersji kosztuje $63,167 choc dealer za niego placi > $55,516. Jest za duzy popyt w stosunku do podazy i trzeba czekac... > > Moim zdaniem ten samochod ma bardzo "kontrowersyjna" stylistyke. Mysle ze bym > raczej Mercedesa SL lub SLK wybral. gdyby mnie na to było stać, również wybrałbym nowego SL Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: Lexus SC430 IP: *.icpnet.pl 02.03.02, 22:32 Pomimo tego iż przód przypomina mi właśnie SLK, to wybrałbym SC(nie,nie Seicento:). SLK wygląda jak zabawka i jest 2,5 krotnie tańszy. Tył podobny do TT(apropos gdzie się podział PioTTr ?). Wybierając więc między TT a SC ze względu na prestiż i cynizm wybrałbym Lexusika, ale ze względów urodziwych i praktycznych wolę Tetetkę. Link Zgłoś
Gość: Acura Re: Lexus SC430 IP: *.sympatico.ca 03.03.02, 05:28 Jesli mozna dolaczyc sie do tej zabawy, to ja wybieram Lex SC 430. Stylizacja mi odpowiada, a i reszta przemawia rowniez za nim. Merc SLK nie biore wogole pod uwaga jako nizsza klase. Najblizszy Lexusowi jest Me CLK 430 (ta sama ilosc cyl, pojemnosc i cena). Za Lexusem przemawia lepszy performance. Porownujac natomiast z SL 500, to przy wiekszej jej pojemnosci, moc pozostaje prawie na tym samym poziomie, przyspieszenie jednak SC ma lepsze, no i cena zdecydowanie korzystniejsza. W SL 500 zawieszenie wydaje sie byc lepsze, ale trzeba za nie dodatkowo doplacic. Link Zgłoś
Gość: Szybki Re: Lexus SC430 IP: *.proxy.aol.com 03.03.02, 05:44 Jest to naprawde swietny sportowy samochodzik w tej klasie i cena jest bardzo przystepna i nie mowiac o wyposazeniu ,ktore jest bardzo dobre. Jezdzilem tym cackiem przez dwa dni i naprawde zastanawiam sie czy to kupie. Pozd. z Kaliforni. Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Lexus SC430 IP: *.rrz.Uni-Koeln.DE 03.03.02, 14:19 ci którzy piszą, że SC 430 jest brzydki nie widzieli go chyba w rzeczywistości na zdjęciach wygląda tak sobie i można o jego wyglądzie mieć różne zdanie jestem jednak pewien, że każdy kto te autko widział na własne oczy zachwycił się nim a jeżeli się nim przejechał to i zakochał odwrotnie jest w przypadku SL - na zdjęciach wygląda odlotowo ale w rzeczywistości jest nie proporcjonalny nie tak jak poprzedni model oba samochody to luksus pur różnią się jednak jakością - wiadomo mercedes to już nie to co kiedyś natomiast lexus jest prymusem wszystkim którzy myślą o kupnie proponuję poczytać amerykańskie testy tych aut są one najbardziej obiektywne - niemieckie są naprawdę różne pzdr. Darek Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Lexus SC430 IP: 212.106.160.* 03.03.02, 23:19 Gość portalu: Darek napisał(a): > ci którzy piszą, że SC 430 jest brzydki nie widzieli go chyba w rzeczywistości > na zdjęciach wygląda tak sobie i można o jego wyglądzie mieć różne zdanie > jestem jednak pewien, że każdy kto te autko widział na własne oczy zachwycił > się nim a jeżeli się nim przejechał to i zakochał > odwrotnie jest w przypadku SL - na zdjęciach wygląda odlotowo ale w > rzeczywistości jest nie proporcjonalny nie tak jak poprzedni model > > oba samochody to luksus pur > różnią się jednak jakością - wiadomo mercedes to już nie to co kiedyś > natomiast lexus jest prymusem > wszystkim którzy myślą o kupnie proponuję poczytać amerykańskie testy tych aut > są one najbardziej obiektywne - niemieckie są naprawdę różne > pzdr. Darek a ja bym powiedziałże to właśnie leksus wygląda na zdjęciach lepiej niz w rzeczywistości, natomiast SL wygląda na zdjęciach jak i w rzeczywistości odlotowo; a co do jakości, to oba są wykonane perfekcyjnie, a amerykanie to niech się lepiej zajmą poprawą jakości we własnych samochodach, a dopiero potem niech krytykują innych pzdr bolo Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Lexus SC430 IP: *.tnt11.me2.uunet.de 04.03.02, 15:57 boluśku! ty tego Lexusa nie widziałeś a jakość mercedesów krytykują sami Niemcy tylko nie niemiecka prasa pzdr. Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Lexus SC430 IP: 212.106.160.* 04.03.02, 21:49 Gość portalu: Darek napisał(a): > boluśku! > ty tego Lexusa nie widziałeś > a jakość mercedesów krytykują sami Niemcy tylko nie niemiecka prasa > pzdr. no proszę daruśku, to ty wiesz lepiej odemnie co ja widziałem a czego nie, he he he Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Lexus SC430 IP: *.telia.com 05.03.02, 20:05 Dzisiaj pierwszy raz w szwecji zobaczylem jego na ulicy.Holender jasny jaki dostojny widac ze to limuzyna,jak sie patrzy na zawieszenie podczas jazdy.Duzy skok poszczegolnych kol.Ludziska svenssony stawali i gebe rozdziawiali jak toto zobaczyli.Pzdr,Michal Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Lexus SC430 IP: 212.106.160.* 05.03.02, 21:50 Gość portalu: Michal napisał(a): > Dzisiaj pierwszy raz w szwecji zobaczylem jego na ulicy.Holender jasny jaki > dostojny widac ze to limuzyna,jak sie patrzy na zawieszenie podczas jazdy.Duzy > skok poszczegolnych kol.Ludziska svenssony stawali i gebe rozdziawiali jak toto > > zobaczyli.Pzdr,Michal CS430 limuzyna?????? Link Zgłoś