14 wyników w czasie 85 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Serio uważacie, że lekarze ok?

Bredzisz. LEK przeprowadzany jest centralnie, podobnie jak nowa matura. Nie ma żadnych pytań, które każdy układa jak chce - jest jeden test, którzy wszyscy zdający w danej sesji piszą jednocześnie i ten test jest taki sam. Było inaczej, a skoro mówimy o tamtym czasie, to nie ja bredzę. Jeszcze

Re: wyniki matur 2014 w Warszawie

Po krótkiej chwili rozkminy doszłam do wniosku, że jednak pierwotnie miałam rację tzn. w Czackim oblał ktoś z matury pisemnej z polskiego (tabelka pokazuje wyniki matur pisemnych), natomiast w Batorym pisemne zdali wszyscy, ale widocznie poległ ktoś na egzaminie ustnym - stąd w tabelce 100 proc

Re: Die Büroputzfrau und eine Pflegerin schwätzen

cusik jeszcze dla mundralinskiej....."ortografki". Tak zeby bylo juz na zawsze czarno na bialym. Ortografia - to moja przypadlosc jeszcze ze szkoly podstawowej.:D Zemscilo sie to oczywiscie na maturze. :D Bylem najgorszy z matmy a jeden z najlepszych z polskiego. Matme zadalem bna ......-4 , polski

Re: Matura 2014

- jak twierdzi - jedna z jej ulubionych lektur to była. Obserwowałam z boku jej przygotowania do matury, które były żadne dosłownie i nawet paszczy nie otworzyłam, w myśl zasady "jesteś dorosła, wiesz co robisz". Po polskim nastąpiła histeria, bo mimo że ulubiona lektura, to zrobiła błąd rzeczowy i nie

Re: Wtorek. 6 maja 2014. CWP. Trwają matury.

Obowiązkowe pisemne polski i matematyka. Czy ustne? Nie wiem, musiałbym sprawdzić. Możesz jednak, Karen, zapytać wujka Googla :) W latach 80-tych i 90-tych matematyka była nieobowiązkowa. Potem znowu ją przywrócono jako przedmiot obowiązkowy

Re: matura ustna z polskiego 2014 napisze prezent

Witam , Potrzebuję pomocy w napisaniu mi matury ustnej . Temat: Wzorce osobowe kreowane przez literaturę różnych epok. Przedstaw na wybranych przykładach

Re: matura ustna z polskiego 2014 napisze prezent

Pomogę w zredagowaniu prezentacji, na maturę ustną z języka polskiego. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej wejdź na moją stronę: matura.bl.ee/ lub pisz na adres: ustna@matura.bl.ee, gg: 49582441

Napiszę - prezentacja maturalna z j.polskiego 2014

Witajcie! Od 6 lat pomagam w przygotowaniu prezentacji maturalnych z języka polskiego. Mam duże doświadczenie, sama również zdawałam nową maturę ( z pisemnej miałam 92%, z ustnej 100%). Jestem absolwentką UW. Zasady współpracy ustalamy wspólnie, a styl pisania dostosowuję do Waszych oczekiwań

Re: Polonistka pisze wzorcowe prezentacje matura

Witam serdecznie wszystkich tegorocznych maturzystów roku 2014. Jestem polonistką i egzaminatorem na maturach ustnych. Od 7 lat pomagam w tworzeniu prezentacji z języka polskiego maturzystom z całej Polski. Oferuje kompletne prace w okazyjnych cenach. W skład każdej wchodzi: 1. Literatura podmiotu

Ustny 2014 (początek wątku)

Witajcie :) może jesteście po, a może przed tym co mnie czeka, czyli matura. na razie na luzie bez nerwów wybrałam temat: METAMORFOZY BOHATERÓW ROMANTYCZNYCH. OMÓW TEMAT NA WYBRANYCH PRZYKŁADACH. oczywiście posłużę się literaturą, chciałabym wykorzystać utwory klasyczne takie jak: Kordian, czy

Re: matura 2014 po kilkuletniej przerwie w nauce

Najważniejsze to skupić się na przedmiotach kluczowych. Jeśli na Wasze studia nie brany jest np. język polski, warto wybrać sobie chociażby taki temat na maturę ustną, żeby nie sprawił Wam problemu z opracowaniem. Przygotowanie do matury to wybór między ważnym a ważniejszym. Chcesz iść na uczelnie